Šarčeve blondinke iz prehodnega doma na Gregorčičevi

14
Marjan Šarec in blondinke iz njegovega kabineta
Vse pa vendarle ni bilo tako slabo in črno v prehodnem domu, saj so v njem bivale štiri blondinke, od teh tri Nike in ena Janja. Tri boginje zmage so nehote pomagale k Šarčevemu porazu. Vir: Revija Zarja Jana, številka 32., leto 2019

Marjan Šarec tekmuje zdaj sam s seboj zdaj z Ivanom Serpentinškom. Čudno tekmovanje, ampak saj sta on in Serpentinšek eno, tako kot sta bila nekdanji premier in njegov svetovalec Črnčec. »Slep je, kdor se s Šarcem ukvarja,« je osmoljenec čivknil pred nedavnim. Slepota gor ali dol, danes bomo pobrskali po neizmerni ropotarnici šarcizmov in jih nekaj pogledali pobliže.

Kar nekaj strank je že klinično mrtvih zaradi Möderndorferja

Marjan Šarec se bliskovito in vsestransko razvija. Kot kaže, se je poglobil tudi v medicinsko znanost in ne ostaja zgolj na ravni dnevne zdravstvene politike. Ne prerokuje več, kaj vse bi naredil za slovensko zdravstvo, če bi mu omogočili predčasne volitve, pred katerimi bi družbenopolitični delavci in delavke v medijih prevzgojili volivce in volivke, da bi ga ti nato izvolili z aklamacijo, ampak predava o problematiki presajanja organov. Ugotavlja namreč, da je prestop poslanca v drugo stranko podoben presaditvi organa. Težava pri njegovi ekspertizi se kaže v tem, da se kljub ravnokar pridobljenemu medicinskemu znanju ne dotakne indikacije, ne ponudi odgovora na vprašanje, komu in zakaj presaditi organe. Ker kirurgi organe presajajo bolnikom, katerih življenja so ogrožena, lahko sklepamo, da je stranka, ki si da presaditi poslanca, v smrtni nevarnosti.

Šarec modruje tudi o tem, da organizem presajeni organ lahko zavrne, ničesar pa ne pove o posledici zavrnitve, ki je zelo pogosto smrt bolnika. Kar nekaj strank je že klinično mrtvih zaradi vsadka Möderndorferja in LMŠ verjetno ne bo zadnja, ki se ji slabo piše. Na mestu je razmišljanje, da bi ustanovili politično stranko ali vsaj listo, ki bi imela v programu eno samo točko, in sicer človekoljubje do poslancev begavcev. Njen obstoj bi bil upravičen že s tem, da bi Möderndorferju omogočila še en prestop, ko bo prišlo do medicinskih zapletov v LMŠ, in sicer do zavrnitve presajenega organa.

Hrepenenje po prehodni vladi

Dragi gospod Šarec, kaj vi bi že spet radi imeli prehodno vlado? Saj ste jo imeli, saj ste jo komaj dobro odstopili! Nekateri so vašo manjšinsko vlado videli kot tehnično vlado, ker je opravljala le tekoče posle, kar pomeni, da se ni ukvarjala s pomembnimi problemi države; poleg tega je bila izolirana od evropske in svetovne politike. Do usodne ločitve z zunajzakonskim partnerjem je bila izvršni svet Levice. Kadrovala je in delila denar, s katerim se je zahvaljevala svojim volivcem in se hkrati toplo priporočala v ponovno izvolitev. Nekaj dragocenega časa je namenila tudi odmevnim vohunskim aferam in nizkotnemu špicljanju. Resnici na ljubo, to ni bila tehnična, ampak prehodna vlada, ker so skoznjo stopali ministri in sekretarji, kot da bi bila prehodni dom za tujce.

V tem neprijaznem prehodnem domu na Gregorčičevi so krajši čas bivali Marko Bandelli, Jure Leben, Dejan Prešiček, Samo Fakin, Andrej Bertoncelj, Vojmir Urlep in Roman Kirn. Ne pozabimo še na Tugomirja Kodeljo, ki ni izpolnjeval pogojev za vstop v prehodno vlado, in Braneta Kralja, izvedenca za kadre, ki je bil prekarni uslužbenec prehodne vlade. Tudi Alenka Bratušek in Karl Erjavec, ki jima volivci niso omogočili lagodnega življenja med poslanci, sta zaprosila za azil v Šarčevi prehodni vladi in v njej vztrajala do bridkega konca, h kateremu sta mnogo pripomogla.

Število prebivalcev na Luni

Neverjetno odkritje: na Luni ni prebivalcev! Tega, da na Luni ni prebivalcev, ni zaslediti v nobenem leksikonu, ne tiskanem ne spletnem. Šarec s podatkom o številu prebivalcev na Luni po vsej verjetnosti razpolaga še iz časov zunajzakonske idile z Mesecem. Ker ljudski glas ve povedati, da je marsikdo za luno, dopuščamo tudi možnost, da je do epohalnega odkritja Šarec prišel na državniškem potovanju ob srečanju z enim izmed takih.

Ne smemo pa zanemariti tretje možnosti, da je demografski podatek pricurljal iz Sove, ki je bila v času prehodne vlade okrepljena z vrhunsko agentko.

Šarec piroman in gasilec

Splošno je znano, da je Šarec aktiven član gasilskega društva. Ne kuri in gasi samo šporgeta (»Baba, to j’ tko k’ šporget – sam’ d’ je.«) ali nezakurjenega žara, dokler je zajec še v gozdu, ampak nesebično gasi požare in se razdaja na gasilskih veselicah. Kaj so gasilci, vemo, kaj so piromani, tudi, in da je najteže izslediti piromana v gasilskih vrstah, tudi. Drzna trditev: Šarec je piroman! Z odstopom vlade je zanetil katastrofalen požar in zdaj v potu svojega obraza gasi, gasi s prekomernim oglašanjem iz poslanskih vrst, gasi na družbenih omrežjih, gasi v medijih.

Bivši predsednik vlade ne presliši nobenega klica »na pomoč«, ki se razlega z leve, zelo pogosto pa sam kriči »na pomoč« in prešteva strumne vrste 571 gasilcev sprememb v zadimljenem raju pod Triglavom. Gasilskih veselic se iz solidarnosti udeležujejo tudi samozvani akademiki in glej ga šmenta: kot češnja na torti se je pojavil pri gašenju sprememb še Sindikat poklicnih gasilcev. Ob slednjem se kar sama ponuja primerjava s »spontanim« prihodom delavcev Agrokombinata Grosuplje na premiero Rožančeve Tople grede leta 1964 in seveda onemogočenjem predstave. Šarec se ni utegnil udeležiti državne proslave, ker je bil dežurni netilec (ne gasilec) sovraštva na Prešernovem trgu.

Namesto da bi Marjan Šarec pri večerni maši pri frančiškanih bral berilo in nato odšel na Kongresni trg, je pred cerkvijo razpihoval plamen upora in s Kombinatkami pel Internacionalo ter Bella ciao.

Bella ciao, Marjan Šarec, ni daleč dan, ko bodo na političnem odru kurili in gasili drugi. »Na dolgi rok smo vsi mrtvi,« nezreli politiki pa so za politiko mrtvi v kratkem roku. Malega Drnovška in pritlikavega Dončića se bomo spominjali po šarcizmih in togotnem cepetanju, ker se je prepozno zavedel, da je pokvaril in zavrgel najljubšo igračo, ki so jo podarili mediji v imenu stricev iz ozadja – prehodno vlado.

14 KOMENTARJI

  • Zdravko,
   pod naslovno sliko piše, da so štiri blondinke, od teh tri Nike in ena Janja bivale v istem prehodnem domu na Gregorčičevi, kjer so (to piše nadalje v članku) krajši čas bivali tudi Marko Bandelli, Jure Leben, Dejan Prešiček, Samo Fakin, Andrej Bertoncelj, Vojmir Urlep in Roman Kirn.
   Torej bi bivanje v prehodnem lahko bilo veza med fotko in člankom.

   No, razen če vas je mogoče zmotilo to, da niso vse štiri fotografiranke platinaste blondinke… ker omenjate samo dve od njih, eno Niko in Janjo? 👱🏼‍♀️ 🧐

   • Ne vem v čem uživate pri tem podtikanju izmišljanju kaj mene moti in neke platinaste blondinke….
    Hvala za pojasnilo, toda kljub temu članek presega moje intelektualne sposobnosti razumevanja.

    • Zdravko,
     mogoče pa ne gre za pomanjkanje intelektualnih sposobnosti razumevanja, mogoče gre samo za pomanjkanje smisla za tovrsten humor.
     Mogoče, pravim… da me ne boste zopet obtožili, da vam karkoli podtikam.

     Preobčutljivi ste postali, užalite se celo takrat, ko se vam sploh ne bi bilo treba.
     Vaši redkobesedni komentarji so zelo zagonetni in je težko uganiti, kaj ste mislili. Iz vašega vprašanja je bilo videti, da vas je nekaj zmotilo. In ker ste omenili ste samo dve osebi na fotki, se je dalo razumeti, da ostali dve (Niki) ne spadata na naslovno fotko, ker nista dovolj blond. Naslov namreč izpostavlja blondinke.
     Druga možnost razlage je bila, da ste površno prebrali članek. Iz vašega odgovora vidim, da je bil očitno to razlog za vaše prvo vprašanje. No, tako, zdaj veste, kako je potekal moj razmislek, ki je botroval zgornjemu komentarju. Mislim, da mi brez razloga očitate, da vam karkoli podtikam.

     • Preveč špekulirate. Ostanite pri stvari in se držite niti. Če je ni jo poskusite najti.
      Tomeljevega smisla za humor res ne delim. To ste pa uganili. 🙂

     • Zdravko,
      zadnje mesece mi – zaradi mojih ugovorov na nekatere vaše komentarje – redno pripisujete neke slabe lastnosti ali pa slabe namene… po novem že agresivnost, pa špekulativnost… ne vem, česa se boste še domislili?

      Škoda… lahko bi se za spremembo pobotali z mano, čeprav vam tu in tam mnenjsko nasprotujem 😁

  • Nobene zveze nima, slika prikazuje asortiment šarčevih prijateljic v udbi ! Zdravko brez samoobtoževanja prosim! Vsak kdaj useka mimo ! Moja ugotovitev pri tem je, da babe v politiki hitro menjajo partnerje in
   stranke tipičen primer je AB-A ! Oblast v rokah tov.mežnarja v Kamniku ,je tako, kot bi rekel otroku, da je kokoš letalo!
   Lep dan želim, z nitkami pa naj se ukvarja primorski ultra komunist ,zdi se, da jo je spletkarju začelo primanjkovati ! Takle imamo Zdravko !

 1. Šarec, baj baj! Nisi neki Drnovšek ali Janša, ki sta bila večkrat predsednika vlade. Zato: baj, baj!

 2. Pa vam spet ni prav. In spet ugibate da sem uzaljen, ali karkoli že, da blondinke niso dovolj platinaste zame, ali karkoli že.
  In potem si jaz domišljam vaše špekulacije?!
  Mene bi veselili vaši ugovori, če bili taki, da se da razpravljat. Namesto da špekulirate o mojih razlogih, da sem napisal kar sem napisal.

 3. Mislim, da je naslov precej duhovit. Trivialna stvar, bi mislili, a je Sarec v dvojcu s krmarjem Crncecem te blodinke uspel sam pripeljati v center politicnega boja. Ker je Tonin vlogo parlamentarnega nadzora Sove vzel resno in zelel vse informacije o ocitno sporni zaposlitvi ene od teh Sarcevih blondink, je posledicno sledil politicni vihar. Tonina so, ker si je drznil vtakniti v to blondinsko zgodbo, v klesce vzeli tako NPU kot tozilstvo in ga do dneva danasnjega vrtincijo na nacin, da je jasno, da realna oblast v tej drzavi ni Tonin, celo niti Jansa ne.

  • Seveda je naslov duhovit, saj teh Šarčevih blondink v dobrem letu in pol trajanja komedijantove vlade nikoli ni zmanjkalo, vedno nove so se pojavljale.

   Tudi na poptv so bile praktično vse blondinke njegove – sodeč pa tem, kako so komedijanta povzdigovale, mu prepevale slavo in ga lepotičile. No, te blondinke so sedaj verjetno že ugotovile, da se jim njihovo početje ni ravno splačalo. Obrestovalo se je le eni blondinki, ki je pristala v Bruslju, še preden bi si utegnila poblajhati lase.

   Nekaj Šarčevih blondink je še zmeraj tudi na tvslo, le da si nekatere med njimi barvajo lase na rjavo, npr. tista Miša, ki nikoli ne obMolkne. Ta je povprečnega komedijanta razglasila za Luko Dončiča slovenske politike!
   Ob tem je zanemarila, da se mladi športnik Luka na ameriških tleh ne norčuje iz gledalcev, ki sledijo njegovim spektakularnim športnim predstavam, ampak ob tem čisto zares zabija žogo v koše.

   Kaj pa Mišin miljenček – kakšne rezultate lahko ta pokaže, razen da je s svojim odstopom slovenskim levičarjem zabil tak avtogol, da se jim od poraza kar meša in norijo po ljubljanskih ulicah in trgih?

   • Ah, te Šarčeve blondinke, tako so si podobne in toliko jih je, da jih je težko ločiti med seboj!

    Komedijanta Serpentinška je z Luko Dončičem primerjala ena druga blondinka in ne Miša. To je bila Janja Božič Marolt iz Mediane. Pa saj niti ni važno… vtis je bil popolnoma enak kot če bi ga primerjala Miša.

    Miša mu je prepevala takšne slavospeve, še preden je sploh dodobra zasedel premierski stol, Miša v navezi z Elen Batista Štader – same blondinke 🤪

    https://m.youtube.com/watch?v=lAA_p6X5WPQ

Comments are closed.