Šarec z odstopom dokazal, da vlada brez programa ne more obstojati

13
Desnosredinska koalicija bo znala oblikovati program, narediti red v zdravstvu, šolstvu in kulturi, najprej zmanjšati potem pa zaustaviti odhajanje mladih v tujino, ustvariti podjetniško okolje in še mnogo drugega. Levo sredinska vlada tega ni znala, naj priložnost dobijo še drugi. Foto: STA

Predsednik vlade je odstopil, iznenada in na višku priljubljenosti, ki so mu jo še tik pred slovesom namerile javnomnenjske agencije. Presenetil je koalicijo, opozicijo, tudi poslance lastne stranke. Osupnila je javnost, še posebej tisti del, ki zaupa napovedim številnih političnih analitikov.

V svoji obrazložitvi je pojasnil, da odstopa zaradi razprtij v koaliciji, obtožil pa je hkrati tudi stranko Levice, ki je v opoziciji, očital ji je »nedržavniško« držo. Tehtnega, opravičljivega vzroka za svoj odhod ni navedel, zato novinarji in javnost še danes ugibajo o razlogih, tako rekoč nerazumne odločitve, saj je z njo izigral vse koalicijske poslance. Nečesa si pa vendar ni privoščil: za svoj odhod ni okrivil Janeza Janše!

Sporočil pa nam je vendar pomemben namig: predčasne volitve! Temu namigu je dodal še TV povabilo poslancem SMC, da se mu na teh volitvah priključijo. Širokosrčnost državnika? Ne, prej manipuliranje in po taki katastrofi vodenja koalicije in popolnem razpadu vladne LMŠ ekipe, je skupna liste LMŠ in SMC popolno blefiranje.

Klovn je prišel, skočil v »prazen bazen«, kot je napovedal, presodil, da se ne da plavati, splezal ven in posvetilo se mu je: »če vode ní, se ne da plavatí«! Burke je konec! Prispodoba, ki jo je vpeljal v našo politiko ima sporočilno vsebino, ki je veljala za sedanjo vlado in še nekatere prejšnje s poslanstvom: »enakosti« in »ne-enakopravnosti«. Da ne bo pomote, ponujajo enakost, da nam vzamejo enakopravnost.

Vlada brez programa ne more obstajati, kar je Šarec z odstopom potrdil

Ko skočiš v prazen bazen, se ne utopiš, četudi ne znaš plavati! Tudi program vlade je bil prazen oziroma ga ni bilo! Šarec je skozi svojo prispodobo ugotovil, da se v bazenu brez vode ne da plavati in Vlada brez programa ne more obstajati. In še ena posledica opisanega: pokazala se je velika razglašenost orkestra. Šarec se je skregal s ministroma iz svoje LMŠ kvote Bertoncljem in Šabedrom. Res povedno. In kako naj si potem Šarca predstavljamo kot velikega združevalca dveh strank. Morebiti v Radio Ga-ga, kamor Šarec res sodi.

Gospod Šarec je torej prekinil »komedijo«, ni mogel več dovoliti, »da mu amaterji« razvrednotijo njegovo življenjsko poslanstvo. Nekateri poslanci koalicije so zdaj v veliki zadregi: biti ali ne biti! Najglasnejši hočejo predčasne volitve, ki jim jih je obljubil gospod Šarec, ti seveda v novi vladi ne bodo sodelovali! Naj bi bili dosledni in načelni!? Spregledajo dejstvo, da so jih volivci izbrali, da opravljajo svojo vlogo, ne pa da s svojimi nedemokratičnimi načini ne pogovarjanja ne sodelujejo pri reševanju politične krize.

Pred državo pa je pomemben izziv: predsedovanje Evropski uniji. Uspešno predsedovanje, ki ga je Janša sposoben uspešno izpeljati, je nujen obliž za naše spodrsljaje v mednarodni politiki! Seveda pa so tudi doma nujne naloge, ki jih usklajena koalicija lahko reši. A leve stranke z nasprotovanjem novi, drugačni vladi skušajo skriti resnico o razmerah v državi in vse svoje okostnjake še naprej uspešno držati v omarah.

V svojih nastopih proti oblikovanju nove koalicije izstopa Dejan Židan, predsednik socialnih demokratov. Njegov nastop v Tarči je sovražen, prevarantski in izključevalen. Kar počne sam, pripisuje drugim, »preživlja« se z obrabljenimi frazami o notranjem sovražniku! S svojim gnevom se je osmešil, presenetil je še Luko Mesca, ki mu je namenil prezirljiv nasmeh. Predstava gospoda Židana v Tarči uvršča njegovo stranko na skrajno levico!

Mediji so velika nesreča za slovenski narod

V polemiki predčasne volitve ali nova koalicija imajo še posebej prepoznavno vlogo novinarji, zlasti prednjačijo nekateri spletni portali. Nobenega uravnoteženega poročanja oziroma takega komentiranja. Ogromno število negativnih sporočil o sestavljanju nove koalicije, veliko manipulativnih sporočil o predsednikih štirih strank, ki poskušajo sestaviti koalicijo. Refleks »anti« Janša bruha iz številnih člankov, mnogi svoje novinarsko poslanstvo podredijo tej klimi, kar je v popolnosti skregano s poslanstvom novinarja. Namesto, da bi mediji, novinarji in uredniki pripomogli k zmanjševanju kaosa v politiki, ga s svojim navijaštvom samo ustvarjajo. Mediji so res velika nesreča za slovenski narod!

Do neke mere lahko razumeš novinarje na prvi »bojni« črti, manj njihove urednike, ne moreš pa se sprijazniti z navijaškim pisanjem »kvazi« novinarskih prvokategornikov. En tak primer je spletni portal, kjer Primož Cirman brez utemeljitve navedene številne negativne zgodbe proti Janezu Janši. Med njimi pa žal ni niti ene pozitivne, čeprav jih je veliko. Izstopa trditev, da je bil Marjan Šarec slab predsednik, Janez Janša pa bo še slabši! Bog se vas usmili, neresnic vam res ni treba ustvarjati! Cirmanu predlagam, naj spremeni naslov portala v cenzurirano. Le tako bo vzpostavil korelacijo s svojimi članki.

Šarčeva vlada je dokazala, da je delala brez vode v bazenu in brez programa, vladni orkester je bil popolnoma razglašen. Nova koalicija bo znala oblikovati program, narediti red v zdravstvu, šolstvu in kulturi, najprej zmanjšati potem pa zaustaviti odhajanje mladih v tujino, ustvariti podjetniško okolje in še mnogo drugega. Levo sredinska vlada tega ni znala, naj priložnost dobijo še drugi.

13 KOMENTARJI

 1. V kolikor se sami izločijo trije poslanci, ki nasprotujejo novi desnosredinski vladi, je pa to tudi najboljša možnost, da bi nova vlada delala boljše, kot, če soznotraj nje kot podgane in vohuni!
  Raje z 45-imi poslaci koalicije in še dvema poslancema narodnih skupnosti, kot z neko agonijo negotovosti in grožej izstopa znotraj koalicije.
  Če je problem samo to, bi pa šlo! POZDRAVLJENA NOVA VLADA!

 2. Časnik bi vsak dan moral objavljati podobne komentarje za BRIHTANJE ljudi.
  Ko se bo- zagotovo- oglasil kak plačani provokator in lažnivec- ga prosim ignorirajte !!
  Odgovarjati nima smisla !
  Morda le s stavkom, da se z lažnivci in zagovorniki genocida nad Slovenci ne pogovarjamo.

 3. Celotna levičarska srenja je v krču. Po 2 milijardnem povečanju proračuna v zadnjih desetih letih in polnjenju famoznih kulturoloških vsebin z CI za “nebodigatreba” diplomiranci iz FDV – če se niso mogli zaposliti v kafetarnah pri – ićih bo velik problem, ker bodo morali delati v TOVARNAH, tam kjer je njihovo ideološko počelo.
  G. Mlakar je odlično nanizal vse stiske in probleme stanja duha v družbi.
  Če bo uspelo Janši in njegovim s pogovori in pravo vlado za razvoj Slovenije, potem smo pripravljeni na pravo krizo.
  V ozadju se že polnijo fondi za podkupovanja in napade z lutkami. Upajmo, da se ne pojavi spet nova slovenjegraška rdeča princesa, ki po pomoti kupuje rdeče majice pa ne ve ne prej, ne sedaj kot poslanka kaj je denar davkoplačevalcev. Uboga sirota!
  SMC naj povabi še razsute ovčice iz LMŠ-a v svoj hlev, pa bomo imeli razumno slovensko koalicijo sodobnega tipa (mavrico družbe). Levica pa naj dela analize zato, da se lahko sprosti dodatne službe iz državne uprave in zagotovi povečanje zaposlenosti v produktivni sfere.

 4. Levosredinska vlada tega sistemsko/ideološko ni hotela, ne da ni znala in to je veliko hujše, kot če ne zna. Če ne zna, lahko v koaliciji s kom, ki to zna, vendarle dela v pravi smeri, tako pa to ni mogoče, dokler jo vodijo boljševiki, ki se izdajajo za liberalce, za socialdemokrate, družbeno socialno občutljive do upokojencev, mladih, delovnih migrantov…, za neke sredince evropeke prepoznavnosti kot so stranke v evropskem parlamentu.
  Sam boljševiški in blef z ravberkomando!

 5. Poziv poštenim Slovencem: Če se resnično želimo izmotati iz močvirja prezrtosti, zavrženosti, drugorazrednosti in nepomembnosti, lastne in državne, potem ne podpirajmo in ne volimo levih in levičarskih strank, kamor spadajo tudi instančnopolentarske “stranke” z novimi obrazi in starimi prevarantskimi fintami izključevanja, katerim neuka slovenska javnost z obupno nizko politično kulturo kar naprej pridno naseda. Te nove obraze po nareku iz ozadja producirajo režimski mediji in njihova moderna trobila na portalih, kakršen je najnovejši Cirmanov “necenzurirani.si”, vsa izdatno podprta z našim pokradenim denarjem, varno shranjenim v davčnih oazah. Potem pa dobimo poslance, ki ne znajo povedati treh stavkov, ne da bi jih prebrali z lista; dobimo ministre, ki se vrtijo v krogu in ne vedo, za kaj gre, ko jim lastna hipertrofirana birokracija producira neživljenjske in nekonzistentne predpise (vsa čast par izjemam); dobimo končno popolnoma neoperativne vlade. Rezultati levičarskih vlad so vidni in so – porazni. Torej, vemo, kaj nam je storiti.
  Morebitno novo vlado iz koalicije demokratičnih strank (zavestno ne uporabljam izraza desnih ali desničarskih, ker Slovenija desnice v sociološkem smislu sploh nima) čaka mukotrpno delo, ovirano z leve na tisoč in en način, po potrebi tudi s kockami in lutkami postrevolucionarjev (beri: dobro situirane, naveličane in vsega site mestne mladine). Že če bo solidno opravila delo v zvezi s predsedovanjem Evropi, bo izpolnila pričakovanja. Na daljši rok pa jo čakajo nevšečne, a nujne reforme, najtežje delo, a ne samo vlade, pa bo prevrednotenje sedanjih namišljenih in zblojenih “vrednot” in vzpostavitev novih, na kar upravičeno opozarja Andrej Drapal v odličnem intervjuju v Reporterju; vredno prebrati! Mimogrede: ni vse slabo v tej reviji; Puc, Glücks, Žužek in še par drugih se trudijo biti objektivni (kar je glede na lastništvo medija zelo pogumno dejanje), medtem ko Kršinar in zunanji Gošte pod krinko “vsegliharstva” ne moreta skriti bolestnega antijanšizma.
  Kot je v uvodniku za novi portal zapisal Cirman (edini stavek, s katerim se strinjam, vendar v čisto nasprotnem pomenu): “Ni še vse izgubljeno!”

  • Tudi vaše tekste se splača prebrati….Se moramo pa vedno ko “opazujemo” katastrofalne leve vlade brez PROGRAMA vprašat, kakšni pa so ljudje ki volijo vlado brez programa…
   Imajo oni kar program, razen osebnega sovraštva do cerkve, poštenja, SDS, Janše, Slovenije, demokracije, resnega dela…..
   Problem niso leve vlade, pač pa volilci, ki jih volijo in tisti ki ne volijo nikogar !
   Vlade se lahko menjajo če so slabe in če so volilci PRISEBNI in pošteni !
   kako pa je s tem v SLO pa vidimo zlasti od 2008 dalje. Ko so v času janševe vlade 04 do 08 šle pokojnine gor za 24 % , enako poprečne plače, so volilci “zaključili” svoj program tako, da so volili levico !!!!!!!!!!!! In ko je bil državni dolg 21 % BDP, zdaj je okoli 80%…In ko je bil proračun prvič v plusu zaradi resnega dela z denarjem…In po odličnem predseddovanju EU…In vinjetah za avtoceste za 55 evrov, in po tem, ko ni bilo več treba pisati zamotanih dohodninskih napovedi, potem ko so ukinili neke drage nalepke za vozila, potem ko so se skrajšali sodni postopki, se znižale cene notarjev in odvetnikov, ko so zavihrale zastave po šolah…
   Vsi ti dosežki so “pravične” volilce pripravile do tega, da Janševe vlade niso več volili…
   Njihov program je bil čisto drugačen…..kakšen pa vidimo zdaj pri šarcu…Medtem pokradene banke, dolg države povečan za 24 miljard evrov, kaos v zdravstvu, krivosodje, razsuta vojska, nevarovana meja, prezir vseh sosedov in fronta z vsemi, država brez zaveznika ! Mediji so še 2 krat bolj lažnivi in sovražni, država polna tujcev, ki ropajo socialne fonde…Vlada ne spoštuje več ustavnega sodišča, zapira brez dokazov, ni sposobna zgraditi tretjega pasu na nobeni cesti- imamo kaos na cestah proti Ljubljani….da o Karavankah in 2.tiru ne govorim….
   Mladi izobraženi se masovno izseljujejo, zdravnikov in sester manjka, ljudje nimajo dostopa do osebnega zdravnika, ker jih preprosto ni, uvaža pa se balkance….ki bodo jutri šli v EU….
   namesto SLO izobraženih ljudi se priseljujejo gradbeni delavci…in špekulanti.
   Da ne govorim kakšno je stanje duha, s kom se sploh lahko normalno pogovarjaš. Nekako z enim od desetih….Razen o vremenu !

 6. Resnico o Premrlovi (svakovi) smrti pozna tudi mentalno vitalni pisatelj s Tržaškega. Pa komu je do resnice? Hvalevredno delo gospoda Možine (Pričevalci, knjiga Razkol, denimo)….a kaj ko narod gleda turške nadaljevanke in bere Lidlove reklame!! Jaz se načrtno začenjam izogibati ljudi v mojem krogu, ki razmišljajo zblojeno še po tolikih poskusih njihovih vlad, da bi se nam obrnilo na bolje. Prav ti so v mojih očeh sokrivi za kocke, ki so že letele in še kako bodo, če pridejo Janševi na oblast. Narod je tako napumpan, da bo tudi ubijanje podprl. Zavedenost gor ali dol! Dost jih mam!Bo kar bo!…Apeliram, da poskusite storiti podobno! Bog ne daj sovražiti, Bog ne daj ne pomagati v osebni stiski, sicer pa….oprosti, res nimam časa!

 7. Berem, da je vodstvo N.Si odgovorno in naklonjeno pristopilo v kadrovska in programska pogajanja za novo vlado in je zeljno prevzeti svoj delez odgovornosti. Pozitivna novica ob tem, kar smo te dni brali od njihove evroposlanke. Hvala Bogu, da se odlocajo mimo nje.

  Ne bo lahka v nobenem primeru. Mnogi poslanci sicer ne zelijo novih volitev, samo pritiski, naj ne bojo lojalni vladi pod vodstvom Janeza Janse, so velikanski. Me zanima, kako bo na koncu s podporo SMC in Desusa. In vprasanje potem bo vsebina. Ali bosta SMC in Desus v tej sestavi pripravljeni podpreti resitev glede financiranja nedrzavnih sol, ki bo skladna z odlocitvijo ustavnega sodisca? To bi bil minimum spremembe smeri, ki jo katolicani upraviceno pricakujemo.

 8. Najprej sanacija ghospodarstva in zdravstva, v kolikor so si edini vsaj to, da države in ljudi ne smemo uničiti, zlomiti.
  Že to je izven sistema boljševizma. Če naredijo ta premik k zdravi pameti kot celota, potem so ti predsedniki na dobi poti, tudi da dadobijo naslednje volitve.

 9. Skrajni čas, da “beseda meso postane”. Dovolimo si verjeti, da je v strankah, ki se pogovarjajo, dovolj razumnih ljudi, ki jim le ni vseeno da gredo stvari navzdol. Če pa že ni idealistov, vsaj iz pragmatičnih razlogov naj se zmenijo. Ko bo z novim krmarjem država vedno bolj zdrava, bodo tudi njihove reference pred naslednjimi volitvami dobre. Prisegati se menda ne sme(???), a prisegam vseeno, da se danes z vsem srcem in pametjo borim za dobro naših pravnukov!!

 10. Šarec si je domišljal, da je igral vlogo Drnovška, nazadnje se je izkazalo, da je igral vlogo Serpentinška.

Comments are closed.