Protivladni protesti: Napredovali od granitnih kock do koles

7
Antijanšizem je v Sloveniji pridobil domovinsko pravico

Antijanšizem je aktivno prisoten v slovenski družbi že tri desetletja in si je gotovo pridobil domovinsko pravico. Spodobi se, da bi mu dali ime. Jaz bi predlagal “antija”.  Upam, da se bom s tem prikupil levici, ki ji je všeč izraz antifa.  

Pretekli teden sem videl na internetu posnetke lepo organizirane kolesarske revolucije v “številnih mestih in krajih Slovenije”,  kot so se izrazili na RTV SLO.  No, v primeru s prejšnjo revolucijo je to gotovo napredek: od granitnih kock do koles.

Tudi v Ameriki so bili na več krajih protesti. Ljudi je jezilo, ker je Amerika že dlje časa zaprta in so ljudje brez služb in zaslužka. Seveda so bili to v glavnem republikanci. Demokrati bi raje videli, da je odpiranje bolj zadržano.  

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Antijanšizem pridobil domovinsko pravico

Kaj pa v Sloveniji?  Ravno nasprotno. Tam je protestirala t.i. levica, ker je preveč omejevanja gibanja, militarizacije, diktature. Ni jim šlo za odpiranje z namenom, da se zažene gospodarstvo. Sumim da je bilo med protestniki precej državnih in javnih uslužbencev, študentarije ter penzionistov.  Njihovih financ epidemija ne prizadene. Hvala Bogu, so bili vsaj spet na svežem zraku in si znova usposobili glasilke. 

V resnici in kot vedno je šlo le za antijanšizem. Ta je “aktivno prisoten” v slovenski družbi že tri desetletja in si je gotovo pridobil domovinsko pravico.  Spodobi se, da bi mu dali ime.  Jaz bi predlagal “antija”.  Upam, da se bom s tem prikupil levici, ki ji je všeč izraz antifa.  

Publikacija Forbes je ravno sporočila, da je Slovenija kot prva evropska država razglasila konec karantene in zmanjšanje drugih omejitev. Zanima me, proti čemu bo zdaj protestirala levica.  No, se bo že kaj našlo, dokler je na oblasti Janša.   

7 KOMENTARJI

 1. Zelo ljubkovalno ime. Sicer pa, kako reči zblojenim, vsega sitim in naveličanim, na državne jasli prisesanim ljubljanskim postrevolucionarjem? Jaz jim rečem kar po domače: drhal. Res je bilo tudi precej takih, ki jim ne gre za ideologijo, ampak bolj za afnarijo. Toda vedeli so, s kom se družijo in v kakšne namene. Zato so tudi del drhali. Stvarem je pač treba dati pravo ime.

  • Se sprašujem, koliko so res vedeli!
   Po mojem gre za otroke dobro situiranih staršev iz socialističnih časov. Vzgojenih v duhu, “če boste nadaljevali tradicijo in vzdrževali smer, katero smo vam mi pripravili, se vam bo dobro godilo”.
   Šolski sistem je naredil svoje. Ni jim povedal resnice in jim širil obzorja, zato živijo v nekem svojem prepričanju, ki ga imajo za edinega zveličavnega …

 2. Antijanšizem je boj proti spremembam. Ali boj za ohranitev statusa quo. Boj za ohranitev pridobitev revolucije. Že tri desetletja se trudijo, da bi vse ostalo tako, kot je bilo v bivši totalitarni državi. In jim kar uspeva.

  Zato so tudi sedanje demonstracije ponoven poizkus ohranjanja statusa quo in vsega, kar je s tem povezano. Torej, da bi še naprej imeli prikrito diktaturo, kjer se njeni nosilci v tujini hinavsko predstavljajo kot demokrati. In kjer druge obtožujejo tega, kar sami počnejo. Kjer še naprej obstaja apartheid. Kjer na račun drugih dobro živijo tisti, ki niso sposobni preživeti od lastnega dela. Kjer še naprej cvetita korupcija in klientelizem. Skratka, to so demonstracije proti napredku. Da bi ostali v zatohli sedanjosti in preteklosti.

  Vlada naj ignorira te zaviralce razvoja in naj naprej dela v dobro vseh državljanov Slovenije.

 3. Kako to mislite, proti čemu bodo protestirali zdaj? “Pa Janša je ukinil epidenijo samo zato, da bi ukinil koronatransferje.” 😉
  Hecam se. Seveda bodo nekateri večno nezadovoljni, a mene bi nadaljevanje protestov presenetilo.
  Nadaljevanje v sedanji obliki. Ekologi bomo najbrž protestirali na drugačne načine.

 4. Od kdaj pa ste g.Igor ekolog? Pravzaprav je ekologija zelo splošen pojem, tudi protesti anarhistov so neke vrste ekološki problem? V državi, ki šteje komaj dobra dva miljona prebivalcev pač ne bi smelo biti problemov pa vendar so! Problem je v tem,da obstoja tudi moralna higiena, ki je v naši deželi praktično ni! Velik dokaz za mojo trditev je preganjanje vseh, ki ne podležejo hujskačem, ki na vse načine poizkušajo obdržati anarhijo v različnih modifikacijah! Grožnjami s smrtjo tistim, ki se ne strinjajo s komunistično idelogijo, sovraštvo do vsega kar spominja na krščanstvo, ki ima v naši deželi tisočletno tradicijo, skratka ustreza jim uničujoča anarhija in uničevanje vsega kar spominja na red in disciplino! Spoštujem vskega, ki
  živi pošteno in odgovorno do sebe in družbe! Nikomur ne moreš preprečiti tistega, kar je dano od narave
  in pozitivne tradicije! Pri nas so še vedno mali bogovi ljudje, ki jih bremeni negativizem “tekovin” krvave revolucije in sprevržene diktature proletariata! Praviš, da boste ekologi protestirali na drugačne načine, kakšni pa bodo? Morda demontaža pisoarjev v moških sanitarijah?

Comments are closed.