Andrej Šiško ali Ladislav Lipič. Kdo bolj ogroža demokratično ureditev RS?

8

Nastop Šiškove varde je zaznamoval nastop Šarčeve vlade. V resnici je ideološka straža Slovenije obstajala že prej v okvirih ZZB NOB, ki je z nošenjem ognjenega orožja in streliva za množično uničevanje žive sile hotela spominjati na preteklost in zastraševati drugače misleče.

Njihove proslave so vse bolj spreminjale v demonstracije strahu in nestrpnosti. Da o potvarjanju zgodovine in opravičevanju množičnih povojnih pobojev niti ne govorimo. Nedavna demonstracija v Kopru je jasno pokazala navezo Združene lista, ZB in Veteranov vojne za Slovenijo. Kot njen podaljšek lahko vidimo tudi pohod Židanove varde od parlamenta do Gospodarskega razstavišča. Tu je predsednik Borut Pahor, ki so mu nekateri zamerili udeležbo na proslavi, z neverjetno odkritim in pogumnim govorom stvari postavil na pravo mesto. Pozitivno nas je presenetil in znova dokazal, da ga kot predsednika ne gre primerjati z njegovimi predhodniki.

Je predsednik vlade vedel kaj se pripravlja? Glede na dejstvo, da je bilo o vsebini proslave že pred tem jasno in glasno dovolj povedanega in napisanega od formalno najbolj kompetetntne osebe, polkovnika slovenske vojske prof. dr. Tomaža Kladnika, predstojnika katedre vojaških ved v Centru vojaških šol v Mariboru,  enega največjih poznavalcev naše vojaške zgodovine, ni mogoče dvomiti, da ni šlo za njegovo zavestno odločitev. Kladnikove trditve je čez čas z minuciozno in izjemno precizno študijo potrdil eden stvariteljev osamosvojitvene slovenske TO Igor Bavčar. Iz reakcij sodelavcev in somišljenikov predsednika veteranske organizacije, ki so primitivnemu obračunu z dr. Kladnikom namenili velik del svoje revije, kjer ne manjka žalitev znanstvenikov in univerze, lahko pričakujemo nadaljevanje akcije. Lipič gotovo ne straši nasprotnikov svojih laži v tri dni. Kaj bo po vsem, kar je Kučan naredil doslej v obračunu z osamosvojitelji, njegova naslednja akcija?

Šiško ostaja v zaporu, ker naj bi ogrožal našo družbeno ureditev. Po vsem tem, kar počenja Lipičeva varda, gre za ogrožanje narave in bistva osamosvojitve, slovenske demokracije in nenazadnje tudi potvarjanje zgodovinske resnice, bi se moralo slovensko tožilstvo zganiti. Ne glede na dejstvo, da vidi sovražnike slovenske države in družbe predvsem v osamosvojiteljih, opozicijskih politikih, znanstvenikih in duhovnikih, da pri tem uživa popolno podporo aktualne slovenske vlade in osrednjih medijev na čelu z RTVS, lahko pričakujemo samo novo intelektualno nasilje in žalitve predsednika Republike Slovenije. Ljubiteljica in nosilka rdeče zvezde, ki jo za blatenje slovenske demokracije Kučanovi bogato nagrajujejo, si je to na nedavni proslavi neke radijske oddaje v Novem mestu že nonšalantno privoščila. To je realnost nepravne slovenske države.

8 KOMENTARJI

 1. Oba sta svojega denarja vredna. Pustimo prepire na plenilski strani pri miru in se raje preštejmo, koliko nas navija za pravično stvar. Da si natočimo čistega vina.

  • “Oba sta svojega denarja vredna.” – Že, vendar je med obema velika razlika. Eden predstavlja štajerske pjebe in njihovo folkloro, pred katerimi trepeta (?!) ves državni sistem z vojsko vred, drugi pa je del etablirane oblastniške strukture. Zame so velika večja nevarnost postroji ob partizanskih proslavah (beri: bakanalijah) in velika količina neregistriranega orožja v domnevno levičarskih rokah. To pa nikogar ne vznemirja.
   Še enkrat pa sem prebral izjemen članek Igorja Bavčarja tej “proslavi” na rob. Ne da bi ga opravičeval za njegove rabote. Žal pa se njegovega ogromnega prispevka pri osamosvajanju zadnje čase eni in drugi kar izogibajo. Upam, da zdaj, ko ima veliko časa za razmišljanje, pripravlja kakšno temeljiti knjižno delo. Tudi o tem, kako so ga nekateri vplivneži še iz prejšnjega režima dobesedno potisnili v Istrabenz ali pa mu vsaj stali ob strani, pa mu zatem popolnoma obrnili hrbet.

 2. Lipič in Šiško , obadva ogrožata že tako močno načeto “demokratično ureditev”,ki realno gledano to tudi slučajno ni ! Škoda izgubljati besede
  o razsutosti in nekridibilonsti države v sedanji obliki , ki ima že dolgo
  zgodovino ! Predvsem je treba spremeniti narod , ki se krčevito oklepa
  kaotične oblasti v državi , ko vidim in slišim tov . “serpentinška” in člane njegove stranke , levice in SMC-ja , mi gre na bruhanje ! KATASTROFA skratka !

  Andrej Briški

 3. Granda;nakladaš kot pes teče!Moj oče je bil pripadnik TO že pred 1990!JLA je služil 1963-64 in je dobil čin desetarja.Sodeloval je v vojni 1991 kot član TO,in ne kot pripadnik neke neobstoječe MSNZ! Bil je pripadnik TO že pred 1991!

Comments are closed.