A. Tomažič: Neznosna lahkost čivkanja (TWITOPIS)

49

Twitopis je odziv na članek “Soočiti se bo treba z Velikim razkolom. In z zgledi »Kako naprej?«

Ko se je Matej Tonin, novi predsednik NSi, (med zadnjimi) vključil v Twitter, sem mu svetoval, naj se kot politik preko tega medija oglaša čim manj, pa takrat premišljeno in tehtno. Vesel sem, da se tega drži in s tem dokazuje svojo resnost in odgovornost.

Na žalost pa nekateri slovenski politiki sledijo ameriškemu predsedniku, ki nepremišljeno »čivka« po večkrat na dan ter po nepotrebnem draži vse naokrog, posebno pa še medije, katere zaradi njihovih upravičenih reakcij potem razglaša kar za »narodne sovražnike«.

Priznam, da leve »twitosfere« niti ne spremljam prav podrobno, med desnimi politiki pa količinsko vsekakor prednjači Janez Janša, ki pa ima za sabo tudi veliko skupino zvestih podpornikov, ki nato lajkajo, delijo ter podrobneje »utemeljujejo« njegove najbolj udarne napade. Čeprav velikokrat o sami zadevi niti kaj dosti ne vedo. To ugotovitev bom tule ilustriral z njegovim zadnjim napadom na mene.

Ker je neko podobno nesramno insinuacijo o meni na Twitterju spustil že pred dvema mesecema, sem ga spomnil na OSEBNO sporočilo:

Pa nikar ne mislite, da je takšno vljudno osebno sporočilo med nekdanjima »sobojevnikoma« (kot me je sam označil še pred nekaj leti) kaj zaleglo! Z naslednjimi tviti me bremeni že kar za polom slovenske politične desnice:

Seveda gre tukaj tudi že za pravi napad na »sestrsko« stranko NSi, kjer naj bi obstajala nekakšna sovražna struja (Janšev zvesti sledilec jo je na facebooku imenoval kar »hudičeva«). Jaz seveda nič ne vem o kakšni struji, niti nimam v stranki nobenih funkcij. Tudi z gospodom Pogorelcem nimam nobenih osebnih stikov, razen sem ter tja vsem vidnih »čivkov«.

Kot običajno je Janša z mano opravil, nadaljevanje pa prepustil svojim zvestim sledilcem. Dovolj je bilo, da je idejo o tem, da je Anton Tomažič tranzicijski dobičkar in tajkun, poslal na 50.000 naslovov, drugi so pa potem že v stotinah to razmnoževali in dodajali izmišljene detalje …

Prednjačil je seveda poslanec Žan Mahnič, katerega so v Reporterju kar dobro označili:

REPORTER: »Gonji se je pridružila truma Janševih oboževalcev na družabnih omrežjih, svoj lonček pa je pristavil še najmlajši poslanec SDS Žan Mahnič, ki je v času, ko je Tomažič skupaj z drugimi (Demosovimi) poslanci ustvarjal samostojno slovensko državo, še pil materino mleko in lulal v plenice”:

Gotovo je bil ponosen, da je šef ta njegov veleum retvital na 50.000 naslovov …

Jaz pa sem gradivo za morebitno obrambo pred obtožbami, da sem tajkun, dobil šele iz dobro orkestrirane teoretične utemeljitve Janševega tvita, ki jo je na tem mestu objavil Žiga Stupica:

Gre torej za IUS-INFO, kot so sklepali tudi številni sledilci?

Nepoučeni:

Tisti, ki o tem kaj vedo:

Resnici na ljubo pa je večina tistih, ki so prebrali Janševo obtožbo na 50.000 naslovov verjetno mislila »Kjer je dim je tudi ogenj«…

Ampak v tem primeru to ne velja!

Zato vsaj nekaj o »moji« podjetniški »zgodbi o uspehu«:

IUS-INFO je bil zato tako uspešen, ker sem vsaj 10 let pred drugimi (1989) zaslutil, kako koristne bodo pravnikom informacije v digitalni obliki (tedaj še preko telefona, kasneje pa preko interneta).

Družba IUS SOFTWARE (sedaj LEXPERA) je lahko tako dobro napredovala (da ima danes preko 100 zaposlenih v 3 državah), ker sem se ODREKAL delitvi dobička (tega v tem stoletju nisem dobil še niti 1 EUR, česar Janša seveda ne ve in me po krivici zmerja s tranzicijskim dobičkarjem) in tudi solastništvu, da smo s tem lahko privabili tuje investitorje, ki so zagotovili dodatna sredstva za zagon podjetij v tujini (pri čemer sem sam ostal le še zelo manjšinski solastnik).

Da bi zaokrožili celovito ponudbo pravnih informacij na IUS-INFU, smo kupili tudi GV Založbo (ki je bila naprodaj kot zadnji ostanek Gospodarskega vestnika), delno tudi s kreditom, katerega smo do zadnjega evra lepo vrnili). Tako je danes IUS-INFO sicer res vodilni ponudnik pravnih informacij, vendar nikakor ne na podlagi kakšnega monopola ali privilegijev. Obstaja čista konkurenca in tudi soliden konkurent, pravne knjige izdajajo različne založbe, pravnega izobraževanja imajo drugi še več …

Čeprav že 15 let nisem več zaposlen v družbi in v njej tudi nimam nobene funkcije, sem nekaj časa še kaj sodeloval kot svetovalec, posebno glede Dnevov slovenskih pravnikov in akcije »10 najvplivnejših slovenskih pravnikov«. Na to sem še posebej ponosen, saj smo s takšnim 100 % demokratičnim izborom zelo »prevetrili« pravniško strokovno srenjo. Tako so morali prejšnji »nepogrešljivi« »strokovnjaki« v veliki meri prepustiti mesto mladim neobremenjenim pravnikom. Kot kolumnisti so se na IUS-INFU uveljavila imena kot: Matej Avbelj, Jernej Letnar Černič, Klemen Jaklič, Matej Accetto, Jan Zobec, Jernej Jeromen … Toliko o vlogi IUS-INFO pri »indoktrinaciji »prokomunističnega prava« … Pa naj avtor navede še kakšen konkretni primer »karierne likvidacije pristno intelektualnih biserov«, pri čemer bi imel kakšno vlogo naš »oligopol«!

Sicer sem pa še vedno za »pomiritev«:

Janševo bolečino in bes proti meni pa seveda po svoje tudi razumem, ker so ga verjetno opozorili na zaključek zadnjega poglavja moje knjige – EPILOG SLOVENSKE POMLADI:

»Najbolj zaslužen za to, da je zacvetela slovenska pomlad in da je odigrala tako uspešno vlogo v slovenski zgodovini je bil Janez Janša!

Najbolj zaslužen za to, da je slovenska pomlad tako prekmalu ugasnila, pa je tudi in predvsem Janez Janša!«

Tega pa nisem napisal kar tako, ampak sem svoje mnenje v istem poglavju tudi utemeljil. Da bi omogočil argumentirano razpravo »ad rem« in ne samo »ad personam«, bom celotno to besedilo objavil tudi na tem mestu, v Časniku z mero.

49 KOMENTARJI

 1. Prvo dejstvo je, da je NSi nekaj let skrbela za razkol in slabitev demokratičnega bloka. Drugo dejstvo je, da je NSi zaradi teh dejanj maziljena pri udbomafijski globoki državi, njenih aktivistih in medijih. Tretje dejstvo je, da ima NSi zaradi prvih dveh dejstev skromne volilne izide. Skromnejše pa tudi ves demokratični blok, kar občuti vsa država.

  Kdo je za to bolj zaslužen, ali Tomažič ali Pogorelec ali Novakova ali kdo drug, naj se ti dogovorijo med seboj.

  • Podpis.
   Vsa druga nakladanja in razpredanja so odveč. Kdo je kolikokrat prdnil in kihnil, nič ne šteje!
   REZULTAT JE EDINI, JE NA DLANI, JE BERLJIV IN SE GA ČUTI KOT DEJSTVO.
   Neizprosno, g.Tomažič.
   Neiozprosno, Ljudmila.
   Neizprosno na kubik, Pogorelec.

   Kje je tem ljudem Srčnost, Zdrava Pamet, Logos Srca, Dušnost jaz ne vem….traparije, uničujoče!

 2. Gospod Tomažič, ne morete pa zanikati, da vaš stavek:
  “…Najbolj zaslužen za to, da je slovenska pomlad tako prekmalu ugasnila, pa je tudi in predvsem Janez Janša!«
  ni odraz vaše zamerljivosti in preračunljivega nastopa, čisto v tvitoraškem stilu.
  Se pa strinjam, da je med tvitanjem veliko smeti, zato mu pametni ne dajejo veliko veljave, ne glede na to, kdo jih trosi. Zato tudi vaše navajanje le-teh v prispevku ni bilo kaj dosti potrebno.

 3. Kako bedno je tole postalo. Kot v času najtršega komunizma. Partija ali njen vodja nekoga obtoži, da se spogleduje z imeprijalističnimi silami, ker mu je zrasel večji krompir, kot partijskemu funkcionarju in vsi čalni partije in tisti, ki želijo biti opaženi začnejo gonjo proti nesrečnežu. Seveda, on mora dokazati, da nima zvez pri razrednemu sovražniku, kakopak! Partijski vodja se nikoli ne moti.

  Pa kaj bi lahko drugega pričakovali od ljudi, ki se šolajo na fakulteti za politične vede, bivši šoli za partijske funkcionarje. In kaj bi lahko pričakovali od stranke prežete z bivšimi partijskimi funkcionarji. In oni se razglašajo za demokrate. Sram jih bodi!

  Pravzaprav si na desnici noben ne upa pogledati v ogledalo. Leta 2004 je za SDS glasovalo skoraj 290000 volivcev. Za NSI 90000 volivcev. Leta 2018 je za SDS glasovalo 220000 glasov, za NSI 64000 glasov. SDS je izgubila 70000 volivcev, NSi pa 26000 volivcev. Naj se raje v obeh vodstvih vprašajo, kje so zgubili 100000 volivcev?!?! So morda v vodstvu obeh strank delali kaj narobe, da se je to zgodilo in da skupaj pač dosežejo le tretino volilnega telesa. Beda. Ampak oni se raje obtožujejo.

  Nekoč je Drnovšek rekel, da se bodo med sabo pojedli na levici. Bojim se, da to bolj drži za SDS in NSi. Beda od bede. In dragi moji za vas slab rezultat nikoli niso krivi volivci! Očitno gre za slabo opravljeno delo v vodstvu obeh strank.

  • jozev: “… Partija ali njen vodja nekoga obtoži, da se spogleduje z imeprijalističnimi silami, ker mu je zrasel večji krompir, kot partijskemu funkcionarju in vsi čalni partije in tisti, ki želijo biti opaženi začnejo gonjo proti nesrečnežu.”
   =====================

   Ja vemo komu je zrasel večji krompir, torej …

 4. Spoštovani g. Tomažič,

  razumem, da se čutite napadenega s strani g.Janše v tvitosferi in se zato na svoj način branite.
  A velja prav gotovo tudi obratno: da je bil g. Janša v zadnjem času deležen veliko osebnih tviterskih napadov od članstva N.Si in je nanje na svoj način odgovoril.

  Zgodovina verbalnih sporov in spopadov med članstvom SDS in N.Si ima veliko daljšo brado kot le tvitanje zadnjih nekaj mesecev.
  V teh spopadih je težko oceniti, ali je bila prej kura ali jajce, za kaj takega bi se morali časovno pomakniti več let nazaj, od koder izhajajo prve zamere.
  Prav gotovo pa nobena od strani ni zgolj nedolžna žrtev.

  Menim, da ste se tudi vi po deloma lastni zaslugi znašli v vlogi kolateralne škode teh spopadov.

  Zdi se namreč, da ste pred manj kot dvema letoma menili drugače kot danes, ko s pozivi po umiku Janše z vrha SDS pritrjujete levičarjem in svojemu strankarskemu kolegu Janezu Pogorelcu.
  Slednjega mnogi vidimo kot velikega zdraharja na desnici, saj s svojim destruktivnim oglašanjem povzroča škodo ne le lastni stranki, temveč vnaša razdor med stranki, ki bi morali biti zaradi programske sorodnosti prvi zaveznici.

  Decembra 2016 ste tudi vi menili podobno:

  https://mobile.twitter.com/AntonTomazic/status/806921164857675777

  Celo na Časniku ste objavili zapis, ki je med bralci sprožil zelo živahno razpravo:

  https://www.casnik.si/pod-nobenim-pogojem-napadati-alternative/

  Danes Janezu Pogorelcu, kot rečeno, pritrjujete in celo še bolj napenjate lok v isti smeri kot on.

  Če ste namreč za Janšo v svoji knjigi (ki je dolgoročno trajnejši material kot Janševi tviti) napisali črno na belem, da je predvsem on zaslužen, da “je slovenska pomlad tako prekmalu ugasnila” in to utemeljili na lastni, neizogibno subjektivni presoji političnega dogajanja, potem se nimate kaj čuditi, da vam je Janša odgovoril s subjektivno utemeljeno sodbo o vašem tajkunstvu. Se mu pač zdite en tak tranzicijski tajkun, tako kot se on vam zdi poglavitni krivec za propad slovenske pomladi 😁

  Menim, da je ocena o Janševi krivdi za propad slovenske pomladi krivična. Če bi bili iskreni, bi priznali, da vas je s to mantro okužil Janez Pogorelec, ki svoj bolestni antijanšizem že več let prodaja v slovenski javnosti in žanje odobravanje predvsem med levičarji.

  Da je Janez Pogorelec izgubil občutek za mero in poštenje, je morda posledica dejstva, da se že več kot 20 let v vladni službi za zakonodajo udinja levim vladam. V nekem trenutku je na Twitterju celo zapisal, da ne more kritizirati vlade, v katere službi je.
  Zato pa očitno lahko neprestano kritizira opozicijsko SDS. Namesto da bi pri sebi iskal vzroke za borne volilne rezultate stranke N.Si, h katerim je kot član IO prispeval, se raje vtika v notranje razmere v drugi stranki.

  Mnogi smo že uvideli, najbrž tudi vi vsaj slutite, da so se leve stranke po navodilih globoke države zoperstavile zmagovalki volitev v skupnem bloku, ker je to edini način, da kot volilne poraženke zavladajo. Vsaka vladna kombinacija teh strank s stranko SDS bi preprečila ali vsaj zmanjšala vpliv globoke države na oblast.

  Saj ni treba biti ne vem kakšen politični poznavalec, da bi spoznal, da gre levim strankam ob sestavljanju vlade predvsem za ohranitev oblasti in upravljanja državnega denarja v korist peščice in ne za dobrobit vseh državljanov.
  Ker proti konkurenci ne morejo več tržiti afere Patria, so se oprijeli strategije doslednega bojkota zmagovalke.

  Tudi če bi SDS ponudila drugega mandatarja, bi se leve stranke bržkone navidezno pogajale o sestavi vlade z njim, na koncu pa bi bil rezultat točno tak, kot je zdaj. Levo vlado bi iste stranke sestavile, ker jo lahko! Ker slovenski volilni sistem to omogoča.

  Kot pogajalec stranke N.Si za sestavo vlade je Pogorelec javno navijal za bojkot Janše in stranke SDS.
  Ali se vam zdi njegovo početje demokratično in pošteno do skoraj 220.000 slovenskih državljanov, volivcev stranke SDS?
  Ali se ob tem čudite negativnim odzivom teh volivcev na provokacije ćlansov N.Si na Twitterju in drugje?

  • Zelo odlično zapisano, prelepo predstavljeno, jasnina.
   AMPAK, g.Tomažiču tole še ne bo šlo v glavo.
   Še bodo tekle vode.
   Kajti Janša je kriv za jade in muke Pogorelčeve in tomažičeve, zdaj še Twitov ne zna lepo pisati, niti ne zadosti na gosto – prenagosto jih štepa.Ubogi Janez !
   URŠKA, IMAŠ RAZLOGE, DA SE SMEJETE DOMA TEM SLOVENCELJNOM !!!

   Saj je hudo, ampak, ostane, bda se človek le še reži na ves gobec ko bere tale vzneseni Tomažičev stok in jok tule zgoraj. Pa kaj ima jo eni v glavah? Ne kapiram. Saj ne zaznajo kdaj morajo jezik pustiti zadaj za zobmi…užaljenčki, jokavčki, stokavčki.

   Tomažič, Ljudmila, Pogorevc – rezultati štejejo. Pika. Stokajte kjer vam paše.
   Nič ne boste spremenili, nič pridobili, če pred nacijo udrihate in bockate nasprotnika – saj narod je po Kučanovo butast, ampak tolk pa spet ne, mejduš!
   Ljudmila se je odlomila, odlomila se bosta vsaj še dva, oba omenjena po večkrat v gornjem spisu.
   NSI – pa kakor hoče. Bodo že prišli do recepta.
   Nabojništvo proti nemogoči SDS in proti nedemokratičnemu Janezu itak pobira v NSI svoje davščine in zdaj se moramo, kakor, da je to nujna posledica, ukvarjati komentatorji, ker so nas je v luft prevečkrat dvignil tečni dr.Pogorelec s svojimi skisanimi mantrami, ki ne vodijo nikamor ampak samo kažejo na problem, ki ga imajo nekateri v beticah.
   Kokrčeste, g.Tomažič. Naj se Vaša knjiga dobro kar sama prodaja kakor fine žemlje. .. Čakamo še Ljudmilino in Pogorelčevo. Koliko bo cena? Za obe skupaj? Tri v paketu- zakaj se niste zmenli, v paketu močnejši?
   Zakuhali ste si hudo mineštro, zdaj pa srebajte, če vam paše in ne nas gulit z vašimi notranjimi črvičenji?

   Še pomnite, kako je Ljudmila nabija pred meseci in štrlela ven iz medijev z visoko dvignjenim
   podbradkom ?
   Isto je z vama, vtis je tak, močan, gospodje.
   Kot sem dejal, na klopci v Tivoliju, ob luzerju Kocbeku je, na tesno sicer, placa še za tri kipce. Ne dražim, tako to vidim in tako to povem.Pika.Amen.

 5. No pa se nadaljuje prepucavanje. G Tomažič, najprej pometite pred svojim pragom, poiščite “čivke” ali zapise kjer člani NSI-ja neprestano odstavljajo Janšo in ga krivijo za vse mogoče kar se dogaja na desnici. Predlagam vam da vse napore usmerite na izboljšanje volilnega rezultata in ko boste dosegli 25 % verjamem da bodo v SDS-ju z veseljem izgrali drugo violino v vaši vladi. PS. Nisem nikoli bil in nikli ne bom v nobeni stranki.

  • V branje priporočam prvi članek o velikem razkolu. Ta je odziv nanj.
   Fotografija kaže na simboliko med dvema predstavnikoma – kontinuitetne in pomladne oz. demokraticne opcije.

 6. Saj so komentatorji vse lepo povedali: Tomažičeva neznosna lahkost uničevanja slovenske pomladi se nadaljuje. Spominja na propadleže kot sta bila Zagožen in Zlobec. Plus klerikalna struja znotraj naše kvazi desnice, ki je bila vedno razdiralna za slovenski narod. V NSI so to Novakova, Pogorelec in tudi urednik Domovine Čakš. Tu lahko vidite vso njihovo hinavščino:

  http://nova24tv.si/wp-content/uploads/2017/06/mediaspeed0006-1024×683.jpg

  A narod in Bog jim bosta sodila pošteno.

 7. Še nekaj dodajam, g. Tomažič:

  potem ko je stranka SDS pod Janševim vodstvom izboljšala svoj volilni rezultat prejšnjih volitev ter zbrala dvakrat več glasov kot Šarec in toliko, kot so skupaj zbrale vse tri stranke Cerarjeve propadle koalicije, ste se vi oglašali s takšnimi pozivi:

  https://mobile.twitter.com/AntonTomazic/status/1010421742156869632

  Ali res ne razumete, da ste v N.Si pozivi k bojkotu Janše, s pogajanji o vstopu v levo koalicijo, ki so bila vnaprej obsojena na neuspeh, ter s pozivi po umiku Janše z vrha stranke zgolj krepili odločenost Šarca in ostalih levih strank, da pod nobenim pogojem ne gredo v koalicijo s stranko SDS?

  Šarec je namreč že pred volitvami javno zavrnil sodelovanje s stranko SDS, tudi če bi ta ponudila drugega mandatarja namesto Janše.

  https://siol.net/novice/volitve-2018/tudi-ce-se-jansa-umakne-sarec-ne-bi-sel-v-koalicijo-s-sds-468462

  Po volilnem fiasku so se trije šefi propadle koalicije oprijeli Šarca kot klopi, po razdelitvi ministrstev in ostalih visokih položajev je jasno, kaj jih je vodilo v njihovi trdni zavezi!

  Če smo nekateri upali, da bo Cerar raje kot s Šarcem koaliral z Janšo, ki je moral za ceno Cerarjevega ustoličenja v zapor, smo se krepko zmotili.

  Od doktorja prava, ki je na predvolilnem soočenju na javni tv Janši očital, da je bil trikrat pravnomočno obsojen, čeprav kot ustavni pravnik zelo dobro ve, da se je z razveljavitvijo vseh treh nezakonitih sodb na Ustavnem sodišču znova vzpostavila domneva nedolžnosti, ki velja enako za Janšo kot za Cerarja, je očitno iluzorno pričakovati pošten odnos do zmagovalca volitev.

  Janša nima čisto nič opraviti z levičarsko slo po oblasti. V N.Si ste slepi, tisti, ki tega ne vidite.

  • Vanja, še enkrat-odlično spremljanje in odličen odgovor.

   Ampak – ko se spominjam najodločnejših “prijemov” propadle buldožerske tršice na tronu NSI, ko berem
   pisanja g.Tomažiča zadnje tedne-preje ga sploh nisem poznal, in, ko dodam par odmevnih zadev s katerimi se je v javnosti pojavil Pogorelec, ne vidim drugega, da je to trden, prepričan in močan blok istomislečih veljakov, ki so kar pač so. Sam k njim prištevam Peterleta kot jagodo na NSI torti,Kaj bodo sprevideli, kaj bodo spremenili, je njihova stvar.Kaj bo naredil Toninov krog (če obstaja) je njihova zadeva. Kot so delali do sedaj, je izpričano v njihopvih rezultatih na političnem “trgu”, z njimi se ne nameravam več bosti ali jih karkoli spominjati-so pa me presenetili v globino-nisem vedel, da stvari stojijo tako, kot so predstavili sami!

 8. Očitno so desnica ne trpi med sabo,zato levica zmaguje. Za to niso odgovorni volilci, ampak vodje strank. To je pač pokazal rezultat –
  100 tisoč glasov manj. Voditelji ki se ne znajo zmenit med sabo, so pač neprimerni za vodenje.

  • Niti ni tako enostavno.
   Levico povezuje sovraštvo do drugačnih. Zanima me tvoje mnenje, kaj povezuje desnico ?
   Poleg tega je levica “vzgojena”, da so volitve obveznost ?!
   Kaj motivira po tvojem desnico ?

   • Se strinjam, da zadeva ni tako enostavna. Modrost: “Riba smrdi pri glavi,” velja samo za ribe, pri naših pa ne.

 9. Če nekdo, ki se (verjetno) ima za intelektualca in že dolga leta sodeluje v politiki, kot aktiven in “pasiven” politik, ne dojame, da je odstavljanje predsednika neke tuje stranke največja možna žalitev v politiki, potem je jasno, da je vse tole kalimerovsko jadikovanje samo nadaljevanje te iste načrtne velike žalitve.
  In sedaj se zgodovina ponavlja. Potem ko NSi ni dosegla pričakovanega rezultata in je po zadnjih anketah javnega mnenja celo nazadovala se je zopet začelo oziroma se nadaljuje “odstavljanje” Janše in upanje, da bo ta kulturbund vzdignil stranko.
  Tako v Reporterju (“Podiralec mostov”) podobno jadikuje Igor Gošte in izpostavlja svoje osebne zamere podobno kot jih tukaj Tomažič:

  In to je graditelj mostov?:
  https://pbs.twimg.com/media/DlWmlEDW0AA9wOC.jpg

  https://pbs.twimg.com/media/DlWmvqLXsAEUyNC.jpg

  https://pbs.twimg.com/media/DlWnBSBWwAAwWWI.jpg:large

  https://pbs.twimg.com/media/DlWnI8mWwAA-_bC.jpg:large

 10. Če nekdo, ki se (verjetno) ima za intelektualca in že dolga leta sodeluje v politiki, kot aktiven in “pasiven” politik, ne dojame, da je odstavljanje predsednika neke tuje stranke največja možna žalitev v politiki, potem je jasno, da je vse tole kalimerovsko jadikovanje samo nadaljevanje te iste načrtne velike žalitve.

  In to je eden zadnjih dosežkov Janeza Pogorelca:

  https://twitter.com/JanezPogorelec/status/1032654351423209474

 11. Desno sredinske stranke v postkomunističnih sredinah smatrajo za velik uspeh, če na volitvah prejmejo 20-30% glasov. A njihov uspeh ne traja dolgo; kar naenkrat padejo v bližino/pod prag vstopa. SDS je v tem pogledu neverjetno stabilna, zato je skrb zunanjih svetovalcev odveč, že zato, ker so njihovi lastni volilni rezultati zelo bedni. Kar lahko pomeni, da ali nimajo potrebnega znanja o političnem delovanju, ali pa da sposobnih članov ne spustijo k odločanju.

 12. naju z možem je zelo sram, da se na desnici nekater obnašajo zelo pod nivojem. Po svoje še razumeva g. Pogorelca, mogoče tudi ga Novakovo. Prvi se že mora obnašati kot slon v trgovini s porcelanom, če hoče obdržati zdajšnjo službo, gospa pa je preponlna zamer, za ženske v politiki pa je zelo značilno, da se rade maščujejo.
  Ne moreva pa razumeti g. Tomažiča, ki na videz deluje kot dobrohotni medvedek, v resnici pa je do vrh glave poln strupa in užaljenosti.
  Čemu?
  Zaradi nerazumljivega obnašanja je dobila tudi njegova knjiga dvomljiv predznak.
  Pri nas se sprašujemo, kaj v njej je sploh res in kaj je plod nečimrnosti in zamer? Užaljenosti?!
  Škoda.
  Lahko bi si zamislil nad svojim početjem. Bojiva se pa, da tole pisanje ni njegovo zadnje.
  Njegova dva kamerada ga bosta še pošiljala po piškotke, on pa bo veselo mahal z repom in pisal nebuloze in insinuacije.

 13. G. Tomažič,

  pri nas je deževen dan in čas imam na razpolago. S svojimi tožbami ste me spodbudili k brskanju po medmrežju za vašimi tviti, ki bi lahko užalili g. Janšo, da vam je odgovoril, kakor vam je.

  Moram reči, da bi me tale vaš tvit nedvomno užalil, če bi letel name, četudi ne nosim odgovornosti predsednika stranke:

  https://twitter.com/AntonTomazic/status/1015544016266563585

  Postavlja se vprašanje, kdo res laže: ali Janša, ko o vas pravi, da ste se okoristili v času tranzicije, ali Luka Lisjak, s katerim soglašate, ko trdi, da Janša skrbi predvsem zase in ne za usodo stranke.

  Iz Janševih političnih potez in iz dejstev o stranki namreč ni moč sklepati, da ga skrbi predvsem zase – v takem primeru bi se verjetno že umaknil iz slovenske politike in bi tako imel več osebnega in družinskega miru.

  Stranka pod njegovim vodstvom ne propada. Četudi tu in tam kdo izstopi iz nje, je SDS najtrdnejša stranka z najštevilnejšim članstvom v državi. Ima razvejano terensko mrežo v vseh delih države in veliko bolj, kot izgublja, pridobiva nove člane.

  (Dominantni mediji seveda vedno na veliko razbobnajo izstope članov SDS, medtem ko je veliko drugih strank v istem času nastalo in propadlo, pa iz tega niso delali velikega pompa. Nekateri poslanci drugih strank le-te redno menjujejo kot smrdljive “štumfe”.)

  Tudi sledeče vaše javne izjave se zdijo precej osebno žaljive do Janše, saj dejansko pravite, da ga ne spoštujete več:

  “Naj povem, da zelo spoštujem in cenim zmagovalno SDS in da o njej nikoli nisem pisal ničesar slabega ali celo žaljivega. Žal pa tako pozitivnega odnosa nimam več do njenega voditelja, ki se je po moji oceni v zadnjih 10 letih zelo spremenil; v prvi vrsti verjetno zaradi strahotnih pritiskov in umazanih postopkov v zadevi Patria.”

  No, če tem vašim izjavam prištejem še lajkanje in retvitanje tvitov, v katerih se je kdo osebno spravil nad predsednika SDS, vidim, da niste ravno popolnoma nedolžni, g. Tomažič.

  Preden boste od Janše terjali, naj umakne tistih pet tvitov o vas, priporočam, da premislite o žaljivosti svojih zapisov o Janši.

  Ali pa menite, da si smete le vi dati duška z neumestnim nabijanjem čez Janšo?
  Morda mislite, da si zato, ker je Janša politik, vi pa ne, zasluži bolj nesramno javno obravnavo kot vi?

  • Nič drugega kot užaljeni Kalimero, ki je užaljen tako na globoko, da skozi svoje pisanje razkriva prikrito jezo, morda sovraštvo, svojo nemoč, svoj in strankarski neuspeh.
   Sam vidim vse tri: Ljudmilo Novak, J.Pogorelca in Tomažiča z njihovimi izjavami pred volitvami, ki imajo svojo ciljano sredobežnost : SDS in Desnica bo uspešna samo in edino brez Janeza Janše.

   Potem se pokaže rezultat na hudičevem političnem slovenistanskem trgu : Od vseh spljuvani in vnaprej osramočeni, celo obsojani Janez Janša s svojo SDS premočno zmaga v slovenski polit kloaki !

   Zdaj smo ponovno priča : lastnemu in NSI poveličevanju, poveličevanju lastne veličine – namesto, da bi bili tiho, ker so potolčeni in osramočeni od Ljudstva – seveda! Saj jih ni potolkel Janša, hudiča!
   ———————————–
   IN ZAKAJ GA NE MARAJO ? A se je že kdo lotil izziva? Kaj jaz vem /vidim?

   Janaša je profesionalec, zahteven, odločen, nepopustljiv, pravičen, dejanski, neposreden, ne zase-pač pa za druge postavljen na prvo frontno linijo na kateri vztraja leta in se definitivno razdaja za Narod kot se prav nihče na nivoju visoke politike. Žrtvoval je več kot se tem cviležem iz NSI sploh sanja in tega nočejo priznati. saj ni nujno, ampak, naj ne lajajo in naj se ne sramotijo več.
   Prav neverjetno je kako se trije junaki propadle struje NSI sami sebe devajo na sramotini steber, samo v kletko za tunkanje v ljubljanico naj se še zaprejo in prosijo, da jih nekdo tunka, da bo videti Kalimerote javno jokati! Bedarija kot je še ni bilo!
   Naj gredo na Škrabčevo domačijo in naj se slikajo z gostitelji in Kučanom in še s Peterletom za zgodovinski album, kajti , kolikor se spomnim, so velike zamere iz preteklosti do Janše tudi v tem fantu. Škoda.Strapno škoda, ampak take mamo. Prihaja nekaj novega !

 14. Ste kdaj pomislili, da slepa lojalnost nekemu politicnemu liderju za njegovo uspesnost ni nujno najbolj koristna. Mogoce bi bilo koristneje Jansi kdaj sporociti, da twitanje, kot se ga gre, njegovi politicni karijeri, s tem pa karijeri celotne desne polovice, cesto prej skodi kot koristi. Ne pomislite, da delate skodo, ce ga vedno in brezpogojno branite?

 15. Izhajajoc iz rezultatov zadnjih volitev in jasnih deklariranj novega parlamentarnega sestava, je samoumevno, da bi Sds morala razmisljati o opciji prevzema vlade z neko drugo osebo namesto Janse. Nic spornega ne vidim v taki oceni. Ocitno bi to bil edini nacin, da se prepreci nov levi mandat. Razen da se cudim osebni averzivnosti Tomazica do Janse, ki je zame nepojasnena novost. Seveda je samoumevno tudi, da nihce od zunaj nima Sdsu pravice izbirati liderja. Ne le Pogorelec, tudi Tomazic ne.

  • Zakaj pa bi moral Janša odstopiti, ker je na volitvah dobil več kot 7000 glasov, 4 poslanci Saba so jih dobili 3100 pa še nekaj. Janša jih je dobil največ izmed svojih poslancev in največ od vseh 90 poslancev. Uživa zaupanje volivcev zakaj ga ne bi tudi v stranki.

   • Težava je v nekrščanski kulturi tistih, ki se štejejo za kristjane. Zadeve bi urejali pri drugih namesto pri sebi. Iščejo trske v očeh drugih, bruna v svojih pa ne vidijo. Ga nočejo ali ne zmorejo videti. Zato tudi ne more biti nobenega napredka, če vzroke za svoje neuspehe iščejo pri drugih.

    Sploh so zahteve po odstranitvi Janše precej iracionalne in s stališča moči demokratičnega bloka nesmiselne in škodljive. S stališča globoke države je ta želja sicer razumljiva, saj ga vidijo kot glavno grožnjo. S strani članov demokratičnega bloka gre pa za problem nezrelih osebnosti, ki ne zmorejo prek osebnih (večinoma nepomembnih) zamer. Nezrele osebnosti skromnih sposobnosti so tudi glavni vzrok njihovega neuspeha. V kolikor zavestno ne služijo dvema gospodarjema: stvarno globoki državi, navidezno vsem ljudem.

    • Gospod Tine,
     vi ločite med mnenjem in zahtevo?

     Pa poglejva, kaj smo zapisoli v SSKJ:
     mnênje -a s (é) 1. prikaz lastnosti, stanja česa glede na lastno védenje
     zahtéva -e ž (ẹ̑) 1. odločno izraženo hotenje, da se kaj dobi, naredi

 16. SDS je pred volitvami pametno nastopila in pozela uspeh. Skoda ce to zapravlja. Skoda ce se nekako ustvarja vtis, da se giblje v smer unisone borbene formacije. Politika ni vojska. Vojak uboga, politik naj bi pa mislil. In ljudstvo naj bi svobodno mislilo, ko si izbira oblast. Mene recimo nihce ne bo prisilil, da bi Trumpa imel za genija ali celo idola.

  • “Mene recimo nihče ne bo prisilil ….”
   Potem pa zelo malo veste o metodah “prisiljevanja” ali pa ste resnično verni duhovnik.

    • Potem bo pa ono prvo. 😉

     Namreč! Celibat je ravno zato, da duhovnikom ni potrebno izpostavljati življenja svojih družinskih članov.

 17. Človek provocira, potem pa je užaljen, ko dobi odziv nazaj.

  Pogorelec pa dejansko dela škodo desnici z njegovimi neargumentiranimi antijanšizmi.

 18. Po vsem, kar smo slišali in videli je prav, da podpremo stranki Glas za otroke in družine oz. nastajajočo NLS. Nekaj naših glasov bo prešlo k SDS. Enako velja za perspektivne člane NSi (da si sposodim drzno taktiko svetovanja, kaj bi kdo moral). So simpatični, profesionalni in pravilno naravnani. Njihove izkušnje bodo pomagale k uspehom “normalne desnice”. Ko bo ta delovala, bo napredovala tudi “levica”. Konkurenca je zdravilo.

 19. No, po dveh mesecih komentiranja je, gospod Tomažič, zelo jasen rezultat vaše namere. Dobili ste pač to, kar ste iskali (ne pa želeli!).

  • Ja, grmenje, nevihtni nalivi so v glavnem mimo.
   Ampak!
   Vse ostaja v NSI pribito na slovenceljansko kocbekjanski pijanski plot!

   A je misliti, da bo Pogorelec kot strateg in ideolog in Tomažič kot veliki zaslugar sedel v “tiho sobo” in naredil pregled usedline, ki jo je sprožil s svojim zlatokopom NSI?
   Da bi sanalitično, kritično, svetoboljno, samokritično, znanstveno, politološko, preroško v globoki Nirvani vse po ene petkrat predelal in naredil nov načrt, korektivne akcije in potegnil ključno potezo ?
   NE. Ne bo.
   Tonin pa tud ne.
   In sledil bo pogreb, kajti onadva mladca v preozkih belih srajcah ob Toninu sta se navzela preveč virusov od obeh gnjevatorjev, Tomažiča in , sploh, Pogorelca in karavana ga serje dalje.

Comments are closed.