ZZR: Afera Patria se ni začela na Finskem

3

patriaPravnomočna odločitev finskega sodišča, da v zadevi Slovenski oklepniki Patria ni bilo niti dajanja podkupnine, niti dajanja obljube za podkupnino, potrjuje upravičenost in pravno pravilnost odziva Zbora za republiko, ki je takoj ob izbruhu afere Patria na Slovenskem opozoril na konstrukt in popolno odsotnost pravnih argumentov za obtožbo. Soglasna odločitev Ustavnega sodišča Republike Slovenije je bila samo logična posledica spoznanja o defektnem obtožnem predlogu in o protipravnosti sodb slovenskih rednih sodišč, ki so nastale na tej podlagi.

Pravnomočna odločitev finskega sodišča glede slovenskih oklepnikov Patria izraža vsem razumljiv sklep, da nečesa, česar ni bilo, tudi ni mogoče dokazati; torej, če obljube podkupnine ni bilo, potem tudi sprejema podkupnine ne more biti. Vse navedeno ponuja tudi edini logičen zaključek, da se afera Patria ni začela na Finskem, ampak je bila na Finsko s političnimi motivi uvožena od zunaj.

Zbor za republiko
dr. Lovro Šturm, predsednik Sveta ZZR

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


3 KOMENTARJI

  1. Je pa afera PATRIA imela natanko tak učinek, kot so ga hoteli ljudje iz postkomunitične klike. Prišli so na oblast in tam ostali.

    Problen je pri volivciv, zakaj volijo lopove?

  2. V Avstriji so drugače odločili in JJ naj bi bil kriv ker je bil takrat predsednik vlade. To je za mene normalno, bi pa moral odgovarjati takratni minister, zakaj ga ne dajo pred sodišče pa se ve kam pes taco moli.

    • Janša po avstrijsko ni kriv kazensko, ampak nosi le objektivno odgovornost.

      Seveda pa v vsej zgodbi smrdi to, da pa obrambni minister Karl Erjevec ni bil niti obtožen.

Comments are closed.