Zorko Simčič z ženo, hčerko in zetom

2

Prešernovo nagrado za življenjsko delo sta prejela pisatelj Zorko Simčič in slikarka Marlenka Stupica. Upravni odbor Prešernovega sklada je podelil še šest malih nagrad. Prejeli so jih prvakinja ljubljanskega baleta Regina Križaj, mezzosopranistka Bernarda Fink in basbaritonist Marcos Fink, pesnik Gorazd Kocijančič, baritonist Jože Vidic, prevajalka Marija Javoršek in režiser Metod Pevec.

Foto: Jože Bartolj

Opomba: daljši zapis in več fotografij na blogu.

 


2 KOMENTARJI

 1. VSE je potekalo do neke mere na kulturni ravni , čeprav z režijo nisem bil čisto zadovoljen !

  IZPRAŠEVALKA , po prireditvi pa je v pogovoru z reži-serjem ZUPANIČEM napravila za ta dan nepotreben vložek ! Omenjeni gospod je ta dogodek ignoriral in bil zunaj dvorane ! S tem se ni za hvaliti , to govori predvsem o njem samem .
  Da je denarja za film manj , naj se zahvali g. ŠIRCI , ki je financirala VOJNOVIĆA , osneževalca kulturnega prostora , za projekte PIPAN- PIRANO , ČEFURJI RAUS ipd.., Samo pri prvemu projektu je bilo predvideno 900 tisoč evrov , vsota pa je bila presežena in stala preko miljon tristo tisoč !
  G. ZUPANIČ , TAM SI IŠČITE SVOJ DENAR !

 2. GOSPOD ZORKO SIMŠIČ , VELIKA OSEBA NARODA , PREGNANEC , DOMOLJUB ITD…. KAJ vse smo SLOVENCI izgubili s poboji in izgnanstvom cveta slovenskega naroda .

  Približno štiritisoč glava skupina , ki so ji komunisti odrekli domovino , nam je dala dva kardinala , lepo število doktorjev znanosti , umetnikov , pisateljev , pevcev ! ZA koliko bi bil bogatejši slovenski kulturni prostor , če nebi bilo exodusa !

  Gospod Simčič , hvala vam !

Comments are closed.