Islamska skupnost v Sloveniji in ZNP obsojata napad na uredništvo Charlie Hebdo

14
Foto: euronews.com.
Foto: euronews.com.

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Tino Mamić v izjavi najostreje obsoja teroristični napad na francosko satirično revijo Charlie Hebdo v Parizu, v katerem je bilo ubitih najmanj dvanajst ljudi.

“Ne gre le za napad na svobodo tiska, ampak za napad na temeljne vrednote evropske demokratične družbe, zasnovane na človekovih pravicah in svoboščinah. Namen teroristov je omejiti svobodo javnega izražanja, ki je temelj demokracije. Teroristi tako ustrahujejo novinarje, ki kritično pišejo o skrajnem islamizmu. ZNP izraža odločno podporo vsem novinarskim kolegom, ki so zaradi svojega dela in zavzemanja za svobodo tiska tarča pritiskov in napadov.

Hkrati pozivamo vlade, da nemudoma zaščitijo novinarje, ki postajajo tarča teroristov sredi demokratične Evrope. Totalitarizem ne prenese svobode izražanja, zato so novinarje nekoč morili fašisti in komunisti, danes pa džihadisti. ZNP poziva tudi muslimanske skupnosti, da se odločno ogradijo in obsodijo teroristične napade, katerih prva tarča so običajno prav muslimani.”

Islamska skupnost v Sloveniji obsoja napad na uredništvo revije Charlie Hebdo

Ob napadu se je že včeraj odzvala tudi Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, ki je obsodila ‘grozljive teroristične napade v Parizu’. Nevzet Porić, tajnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je povedal, da bodo danes predali tudi pismo sožalja francoskemu veleposlaniku oz. francoskemu narodu. Poudaril je še, da nobena vera ne dovoljuje ubijanje nedolžnih ljudi, tako tudi islam ne.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


14 KOMENTARJI

 1. Se strinjam z vsem napisanim, bi pa dodal, da je svoboda govora na 1 mestu. Žal zaradi nesposobnisti EU birokratov in tudi sedanjega papeža, se kristjanom nič dobrega ne piše, preveč popustljivosti do islama. Križarji se obračajo v grobovih zaradi izdajalcev v naših vrstah.

 2. To je samo dokaz več, da je neodgovorno mešanje ljudstev, ki imajo povsem različne vrednote.

  Tako zaradi tega neodgovornega mešanja vsi trpijo, eni in drugi.

 3. berem …. “Hkrati pozivamo vlade, da nemudoma zaščitijo novinarje”…

  Pri nas so že zaščiteni, pa ne zaradi zgoraj omenjene grožnje, ampak zaradi ščitenja oblasti pred lastnim ljudstvom.

 4. Nobene deklarativne obsodbe terorizma in nasilja nas pred njim niso nikoli in nas tudi tokrat ne bodo mogle obvarovati.To ni dovolj…

 5. Točno, naša vlada še kar tišči glavo v pesek pred nevarnostjo skrajno muslimanskega terorizma.

 6. Je pa to novo in najboljše orožje proti islamizmu: karikatura. Seveda ne zasmehovanje njihovega preroka Mohameda. To moramo spoštovati.
  Ampak zasmehovanje v karikaturi teh novodobnih samooklicanih Alahovih bojevnikov, kot je bil ta, ki je vzrok za ta napad. To bi morala nastati poplava teh karikatur. Bom poiskal en link na kakšno od teh, ki jih je objavil Charlie Hebdo.

 7. Hmmm, le zakaj je islamska skupnost morala poudariti, da nobena vera ne dovoljuje ubijanja ***nedolžnih*** ljudi? Nedolžnih? A če niso nedolžni, torej krivi, jih pa lahko ubijamo?

  Z lepo logično finto torej islamska skupnost “obsodi” ubijanje in ga hkrati ne obsodi…

 8. Zelo zanimiva, verjetno s strani fotografa nenačrtovana, osvetlitev logotipa CHAR|LIE – lahko “voz drožja” v francoščini ali pa “čistiti laž” v angleščini.

 9. Več, ko terorističnih akcij izpeljejo, bolj nas prepričujejo kako miroljubni so.
  Je že bolj nevarno pisati o trenirkah.

Comments are closed.