ZNP: Obsodba groženj slovenskim novinarjem

4
284

znpZdruženje novinarjev in publicistov (ZNP) najostreje obsoja zapis, ki se je v sredo pojavil na Facebook profilu osebe z vzdevkom Zakladnik Matija. V njem je omenjena anonimna oseba zapisala, da je to, kar se je v sredo zgodilo na uredništvu francoske satirične revije “otroški vrtec v primerjavi s tem”, kar bodo v prihodnjih tednih doživeli novinarji Demokracije in Reporterja. Pri tem je tudi sporočila, naj se posebej pripravi novinar Demokracije Gašper Blažič, ki da ga bo lastnoročno nataknila na kol.

Čeprav gre v omenjenem primeru najverjetneje za nastopaštvo, ki ga še dodatno vzpodbuja skrivanje za anonimnostjo, v ZNP menimo, da je treba takšne grožnje vzeti skrajno resno. V primeru, da ostanejo nesankcionirane, se lahko namreč v prihodnje ponavljajo, na koncu pa pripeljejo tudi do povsem konkretnih dejanj oziroma uresničitve groženj. Poleg tega pomenijo razpihovanje nestrpnosti do določenih medijev, lahko pa tudi nagovarjanje drugih, naj uresničijo grožnje.

Zato od policije pričakujemo, da bo v najkrajšem času raziskala, kdo se skriva za omenjenim profilom, in zoper njega sprožila vse ustrezne postopke.

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP)

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

  1. Tale tip je, glede na njegove objave na Facebooku, ki sem jih uspel videt, totalen psihopat, pa ne samo on, očitno gre za neko skupino podobno motenih ljudi, ki npr. razširjajo tudi teorijo, da naj bi za napadom v Franciji stala dejansko francoska vlada, ki želi na ta način sprožiti nasilje nad muslimani v Franciji. Skratka, se je jim kar konkretno “dogaja”.

    Drugače pa po moje do kazenskega pregona ne bo prišlo, ker pogoj, ki ga zakon v tem primeru navaja je “resna grožnja”. In dvomim, da bo tožilstvo v neki objavi na facebooku kot taki ugotovilo to resno grožno.

    • Ni važno kaj si o tem ti misliš, ali pa kaj si jaz ???

      Take grožnje so resno opozorilo in policija ali kdorkoli že, bi po zakonu nemudoma morala ukrepat!

  2. Večina novinarjev v Sloveniji je terorističnih borcev ISLAMISTIČNE ups prečrtati moram: pravilno je monopolne socialistične Države nacionalnega interesa, provincialističih fevdov.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite