Zgodovinsko srečanje dveh papežev (VIDEO)

3

Papež Frančišek se je v papeški poletni rezidenci Castel Gandolfo srečal s svojim predhodnikom papežem Benediktom XVI.. To je pravzaprav zgodovinsko srečanje dveh papežev, kakršnega v dva tisoč letni zgodovini Katoliške cerkve še nismo videli.

Papeža, oba oblečena v belo, sta se srečala v knjižnici začasnega bivališča Benedikta XVI.. Pogovor je trajal 45 minut. Po pogovoru sta v kapeli skupaj molila – na istem klečalniku. Benedikt XVI. je papežu Frančišku ponudil tradicionalni papeški klečalnik, pa ga je Frančišek zavrnil z besedami: “Brata sva.”

Papež Frančišek je Benediktu XVI. podaril sliko in se mu ob tem zahvalil za pontifikat.

Tiskovni predstavnik Vatikana, Federico Lombardi, je povedal, da je Benedikt XVI. zagotovil papežu Frančišku popolno poslušnost.

Foto: www.ucatholic.com

3 KOMENTARJI

  1. Brž ko sem videl ta video na YouTube, sem takoj pomislil na zanimive komentarje v casnik.si. Očitno je casnik.si hitrejši od mojih pričakovanj.

    Najprej sem se vprašal, kako se obnašamo v naši družbi. Ali smo tudi mi tako »gentelmanski«? Menim, da ne. Pomislimo lahko na stvari, ki nimajo nobene zveze s politiko, kot je npr. obnašanje v prometu. Potem sem zaslišal v svoji notranjosti vprašanje, kako se pa jaz vedem. Že prede na dan moja gnila preračunljivost.

    Očitno v RKC, če si drznem sploh primerjati, stvari boljše delujejo kot marsikje.

  2. ali se samo meni zdi, ali se delamo fine pretvarjamo, da ne vidimo velikega rožnatega slona v sobi? zakaj ta brezpredmeten članek, obenem pa nič o bistvenem vprašanju, zakaj sploh imamo dva papeža?

Comments are closed.