Zgodovinska zmaga

36

parlament družina referendum kampanjaNi se nam zgodil irski scenarij! Slovenci s(m)o zavrnili sporni ZZZDR. Referendum se je izkazal, za (edino) zagotovilo, ki lahko vladajoči večini, da zaušnico. Pa čeprav misli, da je pametnejša, sodobnejša, superiornejša, skratka boljša … Slovenska aktivistična levica se je stehtala. In njen rezultat je pičel.

Nič ni pomagalo:
– Ne to, da so se ZA deklarirali nekateri najvišji državni voditelji (predsednik države, vlade, bivši predsednik …);
– Ne to, da se je večina novinarske srenje zavestno postavila na stran ZA in je aktivno agitirala zanje;
– Ne to, da so vztrajno ponavljali, da se ne bo nič spremenilo;
– Niti blatenje odločitve Ustavnih sodnikov, da je sploh dopustilo referendum;
– Ne to, da so nasprotnike zakona vztrajno imenovali lažnivce;
– Ne to, da so nasprotnike ves čas omalovaževali, jih pokroviteljsko podcenjevali in pošiljali v kameno dobo;
– Ne to, da so imeli iz tujine znatno podporo istospolnih lobijev;
– Ne v mavrične barve (z davkoplačevalskim denarjem) odet Ljubljanski grad. Še več, verjetno je bil kdo zaradi tega proti;
– Ne edino javno soočenje na RTV SLO, z vsemi nespretnimi nasprotniki zakona, ki ga je spremljal pravi pogrom na družabnih medijih in ki se je verjetno prav zaradi tega obrnil proti podpornikom zakona;
– Niti nestrpnost levih aktivistov, ki so imeli strpnost le v zapisanih programih, sicer pa jih je izdajal že njihov besednjak;
– Niti izogibanje argumentov in igranje le na čustva;
– Niti ustvarjanje diferenciacije med verniki, na tiste progresivne in one zadrte;
– Niti številni čustveni izlivi različnih aktivistov, ki so predstavljali, kako je napočil čas, za drugačne paradigme;
– Tudi petje revolucionarnih pesmi, s tem prekinjanje javne debate in skušanje utišanja javnega diskurza na javnem mestu;
– Tudi javno fotografiranje celotne mestne javne uprave v podporo ZZZDR;
– Niti javni pritiski profesorjev aktivistov na študente, glede glasovanja na referendumu;
– Ne to, da so se vztrajno trudili, da bi bil ta adventni čas zaradi vsega naštetega žalosten in depresiven;
– …

Vsaj v toliko so imeli prav, da se jutri ne bo nič spremenilo. In še leto dni ne. Upam, da se bo v vmesnem času uredilo tiste stvari, ki so se v referendumski kampanji v zvezi z istospolnimi skupnostmi pokazale pomanjkljive. To naj se zgodi čimprej in s konsenzom vseh! Kajti zdaj že po zaključku referenduma imam vtis, da je aktivistična levica s svojim načinom, najbolj škodovala ravno tistim, na ramenih katerih je hotela iztržiti svoj rezultat.

In ne slepimo se, za istospolne jim ni veliko mar …

36 KOMENTARJI

 1. Navijaštvo zamegli razum. Evforija, triumfiranje človeka spravi na stopnjo koleščka v kolektivistični mašineriji.

  Prav je, da se poveselimo zmage, ki je bila čudež, Božje delo. A analiza mora biti hladno razumska. Kdor je navezan na stranko, kliko, mafijo, korito – ta ni zmožen distance in treznega, ustvarjalnega razmisleka.

  Mavrova analiza je dosti boljša.

  Obstajajo analize, da je proti volilo 78% nsi in SDS. Celo 50 procentov volivcev SD To nikakor ni bil spopad desnice proti levici kot JJ jurišniki spet spinajo sebi v prid.
  Črkobranitelji narcisoidno živijo v večinskem delu. Verjamem, da so nam pri tem referendumu pomagali muslimani 70k,  pravoslavci, protestanti in Hrvati (100k). Kar je najhuje je, da so naši najbolj fanatični nasprotniki prav otroci domobrancev, vnuki domobrancev, pri katerih sem bil še 5 ali 10 let nazaj na praznovanju birme. En letnik družboslovja in seksa je bil dovolj, da je katoliška Cerkev in Slovenija njihov glavni sovražnik, ki straši iz vsakega “ruralnega” kota omare.

  Kako je z novico, ki jo v javnosti razpada poslanec SDS , da je SDS našla papirje, da je nekdanji tožilec Anton Drobnič tako kot Bučar bil še dolgo po osamosvojitvi na plačilni listi Udbe. Ne bi bil presenečen, če bo kak resen zgodovinar našel papir, da je najbolj malikovana oseba “desnice” še danes na plačilni listi Udbomafije.

  • “Navijaštvo zamegli razum. Evforija, triumfiranje človeka spravi na stopnjo koleščka v kolektivistični mašineriji.”Pavel,ali si se našel v tej tvoji trditvi,mislim da nisi toliko
   samokritičen,da bi to zmogel,kajti prav to,kar navajaš z velikim veseljem počneš kadarkoli odpreš usta!

 2. Ta referendumska vrednotna zmaga je zelo poučna za volitve.

  Vidi se, da imajo ljudje še občutek za pozitivne vrednote.

  In če se v volilnem programu in volilni postopku sklicujemo nanje, je zmaga zagotovljena.

  In slovenski princ, Aleš Primc, ima pravi pristop, ki daje učinek, pa čeprav so se nekateri na soočenju blamirali s svojo agresivnostjo in s tem ogrozili zmago.

  • Čestitam za vzpodbudne besede,odlično razmišljanje,če gospod Primc velik borec za
   osnovne pravice človeka resnično ustanovi stranko,se lahko zgodi,da se bo polarizacija slovenskih državljanov bistveno izpremenila,istočasno močno upam,da se
   bo zmanjšalo tudi število provokatorjev in nevrotičnih piscev “komentarjev”!Ne smemo pozabiti gospe Zevnikove in vseh,ki so žrtvovali svoj čas za uspešen izid
   referenduma,tudi odmeven odziv slovenskih akademikov nam lahko vzpodbudi
   upanje na boljše,resnično so nam potrebni ljudje,ki imajo občutek za vrednote,
   brez katerih demokratična družba ne more obstojati!

 3. Pavel,verjetno ne samo v svojem imenu,ampak še marsikoga,te lepo prosim,da prenehaš
  trositi laži med slovenci in še poglabljati že tako globok razkol med slovenci!Svoje frustracije rešuj sam s seboj in sebi podobnimi,čudim se,da ti še nihče od prizadetih ni stopil na tvoj strupen jezik,če bi nas obkrožali samo taki ljudje,kot si ti,tudi včerajšni referendum ne bi uspel!Da te ni sram,da podtikaš med zmagovalce referenduma celo
  muslimane in pripadnike drugih verskih skupnosti,ki praktično nimajo nobene zveze z nedavnimi dogodki,konec koncev so tudi evangelisti,luterani in pravoslavci katoliki
  in s svojim nebrzdanim opletanjem z jezikom,škoduješ tudi njim!Odkrito seješ med nami razkol in izbij si že iz glave svoje neskončno sovraštvo do človeka,ki so mu tebi
  podobni osebki uničili velik del življenja !
  Adventni čas naj bi bil čas veselja in novih pričakovanj za sesuto slovensko družbo!

  • Poznam številne muslimane, pravoslavce, katoliške Hrvate in ateiste iz Balkana, ki so mi rekli, da bodo šli volit in ki odkrito prezirajo geje, ne tako kot v Sloveniji, ko jih večina sprejema.

   Vprašal sem tudi cerkev mlajših oseb (20), v svojem kraju, evangeličansko skupnost, in so rekli, da so zagotovo proti in da bodo vsi šli na referendum. Pri njih opažam, da sveto pismo zelo resno jemljejo in ga vsak dan prebirajo redno, kar za 90 procentov katoličanov ne morem reči.

   Nobenih laži ne širim.

   • V nekaterih krajih z najvišjim deležem južnih priseljencev, prevsem klasičnega delavstva, ki ponavadi volijo zelo levo, je bil rezultat referenduma izrazito proti. Izstopa Velenje.

   • Pavel mar je to kar sem priložil utemeljena resnica?:

    Kako je z novico, ki jo v javnosti razpada poslanec SDS , da je SDS našla papirje, da je nekdanji tožilec Anton Drobnič tako kot Bučar bil še dolgo po osamosvojitvi na plačilni listi Udbe. Ne bi bil presenečen, če bo kak resen zgodovinar našel papir, da je najbolj malikovana oseba “desnice” še danes na plačilni listi Udbomafije.

    Pavel,če nekomu posredno podtikaš domnevne “resnice” v javnosti,temu pravimo milo rečeno laž,če se izrazim grobo,bi se temu reklo zahrbtnost in spletkarjenje!Kovarjenje za hrbtom prizadetega nikakor ni pogumno dejanje,menuj poslanca SDS,če te je kaj v hlačah!

    • Beznik ali Breznik. Tisti štajerc , ki je bil na Dunaju in se v rumenih cajtengih hvali katere znane evropske manekenke je podrl. On je govoril za Drobniča in Bučarja javno. Vprašaj ga. Glede na to kako histerično se SDS trudi vse okrog sebe zmerjati z udbovci, sem potegnil logično ugibanje.

    • Kaj praviš, da so muslimanski Bosanci iz Velenja množično glasovali proti? Se boš kaj opravičil za grobo zmerjanje? Če te je kaj v hlačah… Isti ptiči skupaj letajo.

   • “….ki odkrito prezirajo geje.”
    Zanimivo, sem mislil, da je šlo zgolj za otroke, da homofobija ni imela nič s tem…
    /sarcasm off

 4. Ne vem, če se Slovenci tega zavedajo, mnogi se verjetno nočejo zavedati, da je Slovenija in slovenski referedumski NE homo-porokam včeraj zvečer in danes na naslovnicah skoraj vseh evropskih in svetovnih medijev.

  V tej meri ni bila Slovenija v ospredju evropske in svetovne javnosti skoraj nikoli ali sploh nikoli v celotnem obodobju od osamosvojitve in osamosvojitvene vojne naprej. Morda v trenutkih pridružitve EU ali pa še takrat ne.

  Joj, to mora biti prava nočna mora za leve inženirje slovenskih duš, recimo s FDVja, ali zakonca Gaber in podobne. 🙂

  • Vsaj v nečem dobrem smo prvi. Ustavili smo družbeni inženiring, ki se bliskovito širi iz ZDA po Evropi.

   • Prvi pa nismo. Hrvati so na referendumu s podobnim izidom odločili, da družino zaščitijo tako, da zakonsko zvezo moža in žene zapišejo v ustavo.

    To je pa povsem druga stopnja zaščite institucije. Ne pa kot pri nas, kjer je bil že tretji referendum na bolj ali manj isto temo in se tisti, ki so bili gladko poraženi in njihova zaledja obnašajo, kot da so oni zmagovalci, vsekakor pa grozijo s ponavljanjem istega, kar je demokratična volja k sreči raztrgala. Poglejte in poslušajte recimo Violeto Tomić in Laro Janković.

    Ne vem, če si kdo v svetu predstavlja to obsedenost in bolestno agresivnost, ki se kaže v med drugim v volji do neskončnega ponavljanja enega in istega referenduma, dokler ne bo po njihovo ….

  • Če pogledamo koliko škode je naredil Spock. Pa večina zanj sploh ne ve. A naredil jo je v 60ih letih več kot vse vojne v 20.stl. z družbenim inženiringom permisivne vzgoje. Vse dovolite. Učenje brez truda. Mamice in očije kot izgovor za slabo delo, ki branijo mulce v šolah. Posledice že prihajajo, saj so ti ljudje danes stari med 50 in 60 leti, generacija Gabra.

 5. Drži. Nič ni pomagalo. V Sloveniji je pač heteroseksualcev enostavno neprimerno več kot oseb, ki prakticirajo dolgočasne monogamne spolne odnose z le enim partnerjem, oziroma homoseksualcev. Saj beseda hetero pomeni različni, a ne? In homo pomeni isti oziroma ista? Ter označuje tako trdno povezan par, da lahko govorimo o eni (isti) duši v dveh telesih.

  A da manipuliram s pomenom besed? No prav takšna manipulacija besede "otrok" se je tokrat posrečila organizatorjem kampanje proti zakonu. Vprašanje koliko časa jim bo še uspevalo prodajati nesmisle…

  • Gre za to, da je življenje sveto in da smo na referendumu zavrnili družbeni inženiring na človeku.

   Homoseksualci niti niso toliko krivi, predvsem so bili zavedeni. Mislim, da večinoma niti nimajo posebne želje, da bi imeli otroke.
   Potrebujejo predvsem sprejetost v družbi, ne pa družbenega inženiringa.

  • ki prakticirajo dolgočasne monogamne spolne odnose z le enim partnerjem, oziroma homoseksualcev.
   ===========
   Kdo to pravi? Pa oni sami govorijo o “prostem petku”?
   Kaj vse si se ti pripravljen še izmislit ali zlagat?

  • nesmisle???

   Kaj se resnično ne boste nič naučili? Ne žaliti in v nič dajati stil življenja, ki je preživel mogoče milijardo let!? Namesto njega ponujate stil, ki ima premalo otrok za preživetje pod krinko naprednosti?
   Gospod Igor pa ste res predavatelj matematike?

  • Igor, danes sem več razmišljal o tebi. Če si študiral matematiko in jo poučuješ, potem moraš biti logično pameten bolj kot vsi mi tukaj. Prepričan sem, da bi se midva v živo lahko na večih področjih celo strinjala in normalno pogovarjala.

   Problem je tvoja moškost. Preveč si servilen do žensk okrog sebe v želji, da bi katero dobil in bil pri njih priljubljen. A tu je problem, ker so ženske okrog tebe zblojene (poišči bolj normalne) in potem se ti še bolj trudiš, da bi jim ugajal.

   Včasih je moški imel svojo načelno smer, sledil smislu in pameti. Ženska mu je sledila. On ji je dajal potrditev na polju lepote, nežnosti, odnosnosti.

   Danes pa je veliko možač, ki agresivno sledijo mainstream ideologiji in te normalnim moškim niso spolno privlačne. Zanje tekmujejo zlomljeni moški, maminoti. Tako, da jim skušajo ugajati. Dokler jih ona ne zlorabi in uniči.

   Sem kaj zadel?

 6. Glede na navijaško kampanjo režimskih medijev v prid zagovornikov sprememb zakona sem bil kar malo črnogled. Da jih bo več proti, sem bil prepričan. Vendar ta zahtevni kvorum! Mislil sem si, če pa tudi tokrat ne zavrnemo takšne zakonske rešitve, potem si kot narod niti ne zaslužimo obstoja. S kakšnim olajšanjem sem sprejel novico o izidu. Slovenski narod je v dokaj kritičnih trenutkih vendarle odločno preprečil razkroj naroda, da katerega bi postopno zanesljivo prišlo. Zagovorniki sprememb pa so po objavi izida razkrili svoj pravi obraz s primitivnim, agresivnim in maščevalnim nastopanjem. Očitno jim je za istospolneže malo mar – uničenje naroda je bil bistvo ultralevičarskega scenarija.

 7. Gospod, Alfe.

  Na Zemlji je sedem milijard ljudi. Ne grozi nam izumrtje zaradi premalo otrok. Po drugi strani imamo številne probleme zaradi prenaseljenosti zlasti v velikih mestih. Narava poskrbi, da ta stres in nasilje omilijo prav homoseksualne osebe, ki so izstopile iz direktnega "boja za obstanek" in boja za samce/samice nasprotnega spola ter tako zmanjšajo napetost v celotni družbi. Napetosti, katere tipično naša civilizacija izživlja v klavniških obratih masovne reje, katera nam uničuje deževni pragozd, zrak in ogroža obstoj vsega življenja na planetu. To je moja "matematika". Vsega tega ni težko opaziti. Kdor se le za trenutek ustavi in spusti dnevno rutino mimo sebe.

 8. Ah, torej niste predavatelj matematike. Se opravičujem, imel sem napačne informacije.

  Trdite: “Narava poskrbi, da ta stres in nasilje omilijo prav homoseksualne osebe, ki so izstopile iz direktnega “boja za obstanek” in boja za samce/samice nasprotnega spola ter tako zmanjšajo napetost v celotni družbi.”
  Ali lahko to trditev dokažete? Saj imate neki znanstveni naziv? Ali so tudi to moje napačne informacije?

 9. V medijih in med družboslovno večino pa še kar kampanja. Recimo Radio Slovenija Kovač in Pribac v Studio ob 17ih. Na Ars so pa uprizorili omizje o izbrisanih, na katerem so križali prisotnega Peterleta. Novinar Golja mu ni pustil niti do več kot ene besede, ponavadi se je slišal le poizkus Peterleta, da bi začel govoriti, potem so mu pa vzeli besedo. Golja ali Krivic ali Petrovec. In po vsaki misli, ki so jo Peterletu sem in tja le pustili spregovoriti, se je vsulo proti njemu. Vključno s strani voditelja omizja.

  Podobno ob 17. uri na Edvarda Kovača, ki je deloval prestrašeno. In še to, kar je prav milo rekel, jih je jezilo.

  Mah, strgali so se s keten danes v Sloveniji ta rdeči; in to ne delavstvo, ampak ti, ki se držijo za intelektualno elito, so pa v bistvu en drek na stelaži! 🙁

 10. Ravnokar slišim, da je Jani Moederndorfer danes vložil svoj zakon o partnerstvu. Trga se jim, čisto zares.

 11. Sem asistent za matematiko. Prav zato težko dokažem, ker ni moje področje. A natanko enako obnašanje so opazili pri nam podobnih živalih – sesalcih. Ista funkcija homoseksualnosti za katero je poskrbela narava, da se ohranja iz roda v rod.

  • A si to prijavil za Nobelovo nagrado? To tvoje odkritje naravnega uravnavanja populacije je za Nobelovo nagrado. Še nikomur ni kaj takega prišlo na misel.

Comments are closed.