Zbor za republiko: Boštjan M. Turk pred izključitvijo izstopil

7

zbor za republiko logoZbor za republiko je na svoji prvi jesenski seji 5. septembra 2016 razpravljal o pisanju dr. Boštjana M.
Turka in ga nameraval zaradi njegovega grobega blatenja, lažnivega obtoževanja in osebnih diskreditiranj članov Zbora in oseb iz slovenskega javnega življenja izključiti iz svojega članstva, vendar je pred tem sam izstopil.

Člani Zbora zainteresirani javnosti sporočamo, da se od preteklega in bodočega tovrstnega lažnivega, žaljivega in škodljivega pisanja dr. Boštjana M. Turka v celoti distanciramo. Zaradi podobnih ravnanj se je članom Zbora v preteklosti sicer že opravičeval in obljubljal, da bo v prihodnosti ravnal bolj odgovorno, vendar se tega ni držal.

Zbor za republiko je široka iniciativa oseb, ki so zavezane demokraciji in Sloveniji, zato je samoumevno, da morajo člani upoštevati osnovne etične postulate medsebojnega komuniciranja.

Za Zbor za republiko
predsednik France Cukjati

7 KOMENTARJI

 1. Eni imajo otroke, drugi dobro službo, tretji slabo vest… a vsi so tako ali drugače novi razred. BMT službo na filofaksu, Možina na RTV SLO, Lejak je KOS, Žiga Turk kolumne siol…
  Vsi, ki se nismo uprli komunistom in zastavili vse kar imamo, smo krivi za to kako nam gre .
  Citat iz slovenskega filma: “A tebe pa niso ustrelili ?”

  • Redki so pripadniki mafije (bogati), veliko si jih je zrihtalo dvorjanske fotelje. Vsem ostalim pa je ostalo obilje socialistične zavisti, primer iz filma: “.. I tata bih sine!”

  • Guardini ne vem ,kako naj razumem izjavo,da so tisti,ki se niso uprli komunistom in zastavili vse kar so imeli,sami krivi za stanje v današnji državi!Ne zaslišujem!Zakaj naj bi nekdo,ki je po vojni izgubil vse kar je imel,kriv za vse in imel slabo vest.Krivca za to bi morali sami poiskati.Novega družbenega razreda ne vidim,vidim pa množico nezadovoljnih in razočaranih ljudi,ki držijo jezik za zobmi in ne vedo kaj pravzaprav predstavljajo v državi.Morajo pač verjeti v veliko zmago!Dejstvo je,da je v ljudeh še vedno prisotna trdno zakoreninjena miselnost,da je bila revolucija nekaj pozitivnega,kajti mlajša populacija sploh ne uspe dojeti preteklosti in še vedno verjame v veliko zmago,proces izprijene ideologije,ki jo pod drugim imenom še vedno dokaj uspešno vbijajo v glave nezadovoljnim državljanom,ki se ne zavedajo da so samo sestavni del socialističnega volilnega stroja podmazanega s prevarami in lažmi.Odstop Turka
   ne bo rešil problema,čudim se,da se je znašla glava Boštjana M.Turka na tnalu,
   morda zato,ker je v svojih kolumnah pisal resnico in podtaknjencem v SDS-u stopil
   na rep.Ali se dogaja na desnici noč dolgih nožev?

   • Turk je glavo sam rinil na tnalo, ko je brez veze obsodil Jožeta Možino nekega udbaštva 2. generacije.
    Ja se strinjam z vami, da tisti, ki je po vojni vse izgubil in nima nobenih privilegijev ali ne teče v istem tropu volkov, ki koljejo desnico in demokracijo, ni novi razred. Omenjeni so del novega razreda (Đilas, Novi razred 1957).Imajo mičkene privilegije, ki jim branijo biti povsem svobodni.
    Moje mnenje je, da si Možina gotovo ne zasluži takšnih obtožb, kakor jih je v vehementnem protiudbovskem zanosu natrosil BMT.
    Javno pranje umazanega ali celo čistega perila na mnenjski desnici je pa zopet eden od znakov nezrelosti le-te.

    • Gospod Guardini,očitno imava enak pogled,na politično opredelitev,vendar mi nekaj kljub vsemu ne “štima”,namreč Boštjan je bil človek,ki je svoje izjave vedno argumentiral,poleg tega ima kar veliko grenkih izkušenj s prejšnim,kot sedanjim režimom in zakaj naj bi bil prijazen s tistimi,ki mu grenijo življenje,tako njemu kot ljudem,ki stoje na istem stališču,morda je resda določene zadeve argumentiral na sebi lasten način,ki je glede na stanje v politiki kar pravjšen.G.Guardini,morda ste pozabili,kako so levičarji v sodelovanju z NSi in SLS ravnali z obsojenim janšem,tukaj predvsem mislim na njihove izjave,ko je postala obsodba janše v aferi Patria pravnomočna!Ali ni takrat g.Turk tudi odreagiral odločen,za moje pojmovanje pravilen način.Moje angažiranje v politiki je zgolj na stopnji opazovanja in analiziranja preteklih in sedanjih dogodkov,ki so za desnico,tisto desnico,ki naj ne bi imela v svojih vrstah podtaknjencev in do levice tolerantnega odnosa,kar sta že dolgo počeli dve stranki,ki naj bi bili desni,mislim da je tudi g.Turku zagrožena izključitev iz Zbora za republiko,delo desnice,ki funkcionira na temelju “krščanskih”vrednot,ki jih g.novakova nenehno ob vsaki priliki povdarja,čas bo prinesel svoje!Glede gospoda Možine ne bi dajal nobenih izjav,tako kakor tudi ne za tiste ,ki jih navaja Leljak v svojih knjigah,še enkrat dajmo času čas!Pravzaprav je g.Možina delal na tem,da se nagrajenemu Leljaku odvzame meškova
     nagrada,nedolgo tega pa je bil prav ta Leljak stalni gost okroglih miz,
     ki jih je vodila g.Irglova!Žalostno je,da stopajo na repe desnih politikov tujci in to v družbi desnice!Skrajni čas bi bil,da slovencem,ki so še vedno pripravljeni tvorno sodelovati v politiki in prizadevnijih
     za resnično demokratičnost slovenske države,natočijo politiki čistega
     vina!

 2. rx170,na levici perje ne more leteti,ker so vsi ptiči,ki letajo v njej že zdavnajo brez perja,
  kdaj bo začelo leteti perje v NSi,je samo še vprašanje časa!

Comments are closed.