Zaradi velikih štirih Slovenija zadihala kot eno (FOTO)

4

Kongresni trg je v torek, 19. marca v svojo sredo zvabil več kot 10.000 ljubiteljev zimskih športov. Prišli so pozdravit vse športnike, a morda v prvi vrsti so prišli čestitat Tini Maze, Petru Prevcu, Jakovu Faku in Roku Marguču. Roka sicer ni bila med nami, a se je oglasil iz Španije in tako smo ga lahko videli le na velikem platnu.
Ni besed, ki bi opisale navdušenje in pozitivno klimo med publiko, med fotografi …

Publiko je lepo začela ogrevat Neisha, nato sta štafetno palico prevzela športna novinarja RTV Slovenija Sara Oblak in Tomaž Hudomalj, ki sta poskrbela za dobro vzdušje med športniki in navijači. Zadnjih nekaj metrov pa je veliko množico na trgu zabavala skupina Siddharta.

Tina, Peter, Jakov in Rok pa so zaslužni, da je Slovenija zopet dihala kot eno.

Pripis uredništva: Patricija Belak je mlada umetnica, ki vse lepo, kar ujame v svoj objektiv, objavi na Articija.

4 KOMENTARJI

 1. Hvala Bogu!

  Tu pa je šlo za pozitivno duhovnost!

  Za posnemanje Tinine zdrave samozavesti v javnem, gospodarskem in zasebnem življenju!

  Zanimivo bi bilo prebrati kakšno razmišljanje, odločanje in ravnanje, bi morali imeti naši odgovorni predstavniki na zgoraj navedenih področjih, da bi dosegali vsaj polovične uspehe Tine!?

  Kdo bo napravil to primerjavo?!

  In kdo bo to uresničil pri sebi?!

  • Zdravo samozavest za uveljavljanje pozitivnih vrednot.

   Zanimivo, da je šport tista aktivnost, ki še najbolj poenoti Slovence.

   Najverjetneje zato, ker ima v sebi veliko egoizma. Vendar k sreči ne tako škodljivega za druge, razen skrajne medsebojne konkurenčnosti. Še najbolj je škodljiv do sebe, če se preveč pretirava.

   Človek bi pričakoval, da je glasba še bolj povezovalna, pa žal ni, ker imajo nekateri rajši domačo glasbo, drugi pa tujo glasbo.

   Po logiki stvari, pa bi lahko bila glasba sredstvo, s katero se zbližujemo. Ne pa da po elektronskih medijih večkrat opažam, kako žaljiv odnos imajo nekateri do slovenske glasbe. Zakaj?

   Ali ni to dokaz temeljne nestrpnosti do sočloveka in domačega okolja.? Pa se zopet varuh človekovih pravic in še kdo, nič ne oglasi.

   Če bi se pri glasbi zbližali, bi se prav gotovo tudi drugje.

 2. Primer glasbe dokazuje, kako nizko razvito duhovnost imamo Slovenci.
  In prav zaradi te nerazvite duhovnosti, imamo težave v medsebojnih odnosih na različnih področjih zasebnega in javnega življenja.

  To področje zahteva takojšnja obsežna vlaganja, ki skorajda ne zahtevajo finančnih sredstev, ampak dobro voljo, da se z duhovnostjo zbližamo. Na ta način se bomo zbližali tudi medsebojno.

Comments are closed.