Zaradi prigovarjanja mnogih: Stražarji s knjigo spet v akciji

3

strazarjiPotem, ko smo na Kongresnem trgu v Ljubljani prvič v Sloveniji izvedli “stražarje”, smo se odločili, da v decembru stražarje v Ljubljani izvedemo še enkrat, tokrat na simbolnem mestu – na ploščadi pred parlamentom.

KDAJ: četrtek, 17. december 2015, od 17.30 do 18.30

KJE: Trg republike v Ljubljani (ploščad nasproti parlamenta)

KAKO: stoje v tišini beremo knjigo (prinesite jo s seboj, zaradi večerne ure imejte s seboj tudi svetilko)

Hvala, ker vam ni vseeno, kaj se dogaja v naši družbi. Lepo vabljeni! O dogodku obvestite tudi svoje prijatelje! Hvala.

Naša vrednostna izhodišča še naprej ostajajo enaka:

ČLOVEKOVO DOSTOJANSTVO IN TEMELJNE SVOBOŠČINE BRANIMO DANES, DA JIH BOMO OHRANILI ZA JUTRI!

Stražarji smo moški in ženske, ki ne glede na politično ali versko pripadnost branimo svobodo vesti, mišljenja in izražanja.

Stražimo stoje, na javnih mestih, eno uro, v medsebojni razdalji dveh metrov, skupaj obrnjeni v smer boljše prihodnosti. V rokah držimo knjigo kot znamenje svobodne misli, beremo v tišini, ki prebuja glas vesti. Na vprašanja ne odgovarjamo, na provokacije se ne odzivamo.

Branimo naravno družino kot skupnost moškega, ženske in otrok, pravico otroka do očeta in matere ter spoštovanje moške in ženske identitete od rojstva dalje.

Branimo zakonsko zvezo med moškim in žensko ter svobodo odločanja staršev o vzgoji svojih otrok.

>> Prispevek: udeležba na dogodku je brezplačna, veseli pa bomo vaše pomoči pri pokritju stroškov.
>> Prostovoljci za rediteljstvo: svojo pripravljenost sporočite na strazarji@gmail.com!

Dogodek bo potekal v sodelovanju s civilnodružbeno pobudo
Spoštovanje različnih (http://www.spostovanje-razlicnih.si).

3 KOMENTARJI

 1. Upam, da organizatorji prireditev kot je ta, okroglih miz ipd. vsaj vabila pošljejo medijem. Ne da bi domneval, da bo potem kaj o tem v ljubljanskem levem tiskanem trojčku ( Delo, Dnevnik, Mladina). Na nacionalni RTV bi pa že po njeni dolžnosti moralo biti. Sicer tudi na komercialnih TV postajah, čisto iz tržnega interesa.

  Torej težava kampanje PROTI je, da težko doseže dovolj slovenskih državljanov. Ne dvomim, da je to načrtno delano, da bi jih čim težje dosegla in da mediji prav strateško referendumsko temo zdaj držijo as low profile as possible. Zarota molka medijev seveda z demokracijo nima nič skupnega. To je metoda avtorjev povojnih pobojev in udbovskih zlodel v vsem času režima, ne pa profesionalno načelo demokratičnega žurnalizma!

  Sicer spremljanja ne sledim prav natančno. Berem, da je predvideno samo eno soočanje na TV postajah ( ki je že bilo) in to na nacionalki. To je škandalozno! Včeraj sem pa spremljal Odmeve z Rosvito Pesek, urednica je bila Darja Mihalič. V Odmevih včeraj je bilo le o dveh prireditvah ZA. ( Mimogrede, poročano na način, da je bilo stališče omizja ZA predstavljeno bolj ali manj kot objektivna resnica, celo strokovna, ne kot mnenje ali stališče.)

  Ob tem, ko je širom po Sloveniji gotovo mnogo več prireditev kampanje PROTI in ko je udeležba ljudi pri tej kampanji mnogo večja, je takšno medijsko enostransko pokrivanje kampanje v konkretni oddaji škandalozno in obsodbe vredno. Javnega protesta vredno. Zaradi takih reči v urejenih zahodnih javnih medijskih hišah uredniki/ urednice, če manipulirajo, gladko letijo s položajev!

  Zato vprašanje kampanji PROTI: ali kaj protestirajo proti takemu pristopu medijev, konkretno medija in neke oddaje v njem? Če smo tiho, se bo to ponavljalo in ponavljalo, uveljavilo kot standard ( ki mimogrede ni nov in je znan iz totalitarnih časov).

 2. Še praktično vprašanje: A je možno priti med “stražarje s knjigo” za pol ure, če je kasneje neka obveznost?

 3. Stražarjem se lahko pridružite za celo uro ali le par minut. Pomembno je, da javno pokažemo, kako pomembna je svoboda vesti in kritičnega mišljenja. Vabljeni!

Comments are closed.