Akademik Janez Juhant: Obžalujem!

45

Hodijo k papežu utrjevat svoj politični videzEmil Zola je 13. januarja 1898 v časniku L’Aurore napisal članek z naslovom: »Obtožujem«. V njem je francosko vlado obtožil antisemitizma in da je nepravdno zaprla generala Dreyfussa. Sledili so še protesti drugih, Zola se je moral umakniti v Anglijo.

Vnebovpijoča kršitev ustavne enakopravnosti

Zaradi nekorektnega in protiustavnega delovanja je vse več takih razlogov za obtožbo Vlade in drugih vej oblasti tudi pri nas. V ustreznem odboru že izglasovani predlog Vlade novele Zakona o šolstvu glede zasebnih šol je vnebovpijoča kršitev ustavne enakopravnosti. Izraža omalovažujoč odnos do državljanov, ki imajo otroke v zasebnih šolah, saj krši temeljne pravice staršev do svobodne vzgoje in izobraževanja. Cinična je izjava ministra Pikala, da mu s predlogom raste politična podpora. Premier Šarec je po srečanju s papežem izjavil, da se bo financiranje zasebnega šolstva že nekako uredilo. Stališči obeh politikov pomenita omalovaževanje prizadetih, kovanje politične podpore z neustavnimi akti ter nespoštovanje temeljev pravne države.

Premierjevo retoriko bi sicer lahko razumeli kot izraz politične nemoči, a predsednik Vlade in ministri so prisegli, da bodo spoštovali ustavni red, ki ga ne sme kršiti demokratična vlada. Gre torej za zavestno dvoličnost postkomunističnih politikov, ki demokracijo razumejo kot utrjevanje svojih ugodnosti, pridobljenih na račun revolucije. Živimo pa v samostojni in demokratični Sloveniji, kjer naj oblast utrjuje ustavno-pravne standarde in dosledno spoštuje dostojanstvo vsakega človeka, ne pa nadaljuje z izključevalno revolucionarno prakso.

Na to smo opozorili tudi v društvu ob 30. letnici zasaditve Lipe sprave, o tem so govorili govorniki v Vetrinju, Rogu in drugih krajih slovenskega genocida. Pravna država ima nalogo spoštovati dostojanstvo vseh državljanov in mora rehabilitirati izvensodno preganjane, umorjene in tako ali drugače prizadete žrtve bivšega režima ter jim zagotoviti pravno varstvo, pomorjenim pa dostojen pokop. Janez Jerovšek se je ob branju knjige Tamare Griesser Pečar Cerkev na zatožni klopi zgrožen nad šikaniranjem duhovnikov v bivšem režimu vprašal, zakaj Cerkev ne vloži skupinske vloge za rehabilitacijo svojih duhovnikov. To bi sicer morala storiti oblast in vsem žrtvam, ne le duhovnikom vrniti dobro ime. Namesto tega pa ustvarja nove politične, verske in socialne izločence.

Oblast torej ne vključuje, pač izključuje posameznike in skupine

Takemu vladanju botruje pogosto tudi uslužna medijska strategija, včasih se to pokaže kot prepleteno in usklajevano delovanje. Protislovni primeri medijskega poročanja, tudi iz nacionalne medijske hiše odpirajo vprašanje svobode medijev in drugih sistemov države. Sodnik Radonjič je z oprostilno sodbo Noviča deležen pritiskov podobno kot novinar Pirkovič z obravnavo primera na nacionalni TV. Zato so mediji bistvena sporočila društva Združeni ob Lipi sprave javnosti in politiki obšli.

Že slikovni prikaz stebrov predsednikove palače ali muzejev pove, kako odločevalci preusmerjajo pozornost od bistvenih vsebin na nepomembna obrobja. Nacionalna RTV npr. tudi ob poročilu sv. maše za domovino ni predstavila bistvenih točk pridige škofa dr. Štumpfa, in še bi lahko naštevali primere medijske pristranskosti do kritičnih glasov v družbi in tudi do vernih katoličanov. Poročilo o iz slovesnosti v Kočevskem Rogu spregleda bistvena sporočila govornika zgodovinarja Podbersiča: o bistvu revolucionarnega dogajanja med vojno in po njej ter o stalnemu medijskemu, pravnemu in političnemu izogibanju odpravljanja posledic revolucionarnega nasilja, posebej na Primorskem.

Hodijo k papežu utrjevat svoj politični videz

Resnico se prikriva javnosti, žrtve pa čakajo na vsestransko zadoščenje in popravo krivic. Nihče danes več noče govoriti o revoluciji in njenih genocidnih posledicah nad delom naroda, ki je ni sprejel ali se je uprl njenim nasilnim ustrahovalnim metodam. Nasprotno: Smo priča shizofreniji  oblasti in njenih nosilcev. Hodijo k papežu – vendar ne v Canosso, tj. prosit za odpuščanje – pač pa utrjevat svoj politični videz. Očitno je Anton Mahnič imel prav, ne v tem, kar ga obtožujejo, pač pa v trditvi, da del naroda živi dvolično:

Za uveljavljanje oblasti bi se rad naslanjal na Cerkev in vernike, ne bi pa delil njenih moralnih in materialnih bremen.

Sprašujem pa se, zakaj to shizofernijo podpiramo tudi v Cerkvi in postajamo soodgovorni za njene posledice v Cerkvi in družbi. Kot duhovnik in član Cerkve ne obtožujem pač pa obžalujem, da nismo dovolj prisebni, da bi se temu z vsemi družbeno-političnimi in pravnimi sredstvi uprli, kot nam naroča tudi Sveto Pismo.

Ob primerih te shizofrene politične in širše družbene prakse si človek želi, da se ta tako imenovana »slovenska enkratnost in posebnost« končno odpravi in se politika ter druge odgovorne demokratične ustanove kot sodstvo in mediji vendarle začno držati ustaljenih navad, drž in praks širšega  demokratičnega prostora ter izkazovati dostojnost in politično korektnost.

Foto: Tamino Petelinšek, STA

45 KOMENTARJI

 1. Gospod duhovnik Janez Juhant,
  Čestitam k pokončni drži! Če bi glasovali za škofa, imate moj glas!

 2. JJ: “Nacionalna RTV npr. tudi ob poročilu sv. maše za domovino ni predstavila bistvenih točk pridige škofa dr. Štumpfa.”

  Glede RTV Ljubljana: včasih pogledam kak del Dnevnika in ne morem verjeti, koliko zlobe in sprevrženosti je v tej instituciji in novinarjih. Redno so delčki oddaje, kjer načrtno, brezsramno, škodoželjno in podlo dobesedno zajebavajo oziroma dražijo desni, verni del občestva. Nenehni prispevki o LGBT, o pravicah nasilno prihajajočih migrantih, včaraj pa sem naletel na nek ostuden, žaljiv kip, narejen iz ŽIVEGA drevesa, in ko sem vključil zvok, sem izvedel, da je to kip Melanije Trump. Posmehljivost prispevka in trdoroke novinarke do Slovenke, žene predsednika najmočnejše in prijateljske države, je bila očitna. Zavist, potrojena z levičarsko zlobo do vseh uspešnih, lepih, upravičeno premožnih in pravičnih, kaj šele moralnih in vernih, je popolnoma očitna.

  Od kod ta vse večja zajebantska samozavest teh novinarjev, ki se redijo od našega denarja? Krivda je v nas samih: zaradi svete maše enkrat mesečno in kratkih prispevkov ob cerkvenih praznikih, prenosa križevega pota iz Rima in podobnih oddaj, sprejemamo, da nam v golaž vedno podtaknejo tudi mrtve miši. Ta samozavet jim prihaja iz volilnih rezultatov, iz jalovosti Cerkve kot moralne avtoritete, iz naraščanja sekularizacije in pleha, parkiranega okoli hiš ter istočasno pomanjkanja otrok okoli blokov.

  Demonski narod smo, velik delež pa nosi tudi Cerkev, ker je sprejela vso strpnost do moralne sprevrženosti, nima božje sile v svojem glasu, se objema s komerkoli jim pride na fototermin, preganja pa mistike, preroke in tiste, ki razkrivajo spolne zločine znotraj Cerkve. Niti enega svetnika nimamo Slovenci zaradi take politike.

  Obžalujem. Drugačni volilni rezultat bi popolnoma spremenil samozadostno zlobo RTV-ja, preprečil vdiranje desttisočev mladih muslimanskih moških čez mejo, okrepil gospodarstvo in vrnil vzgojo v vrtce in šole. A 75% kristjanov v državi se že desetletja na volitvah odloča za komunizem v različnih podvarijantah. V tej patologiji ima torej Cerkev precejšnjo vlogo. Obžalujem, ponovno obžalujem.

 3. Končno je Janez Juhant upal povedati, kje je odgovornost Cerkve, govorimo o sSovenski Cerkvi:

  “Sprašujem pa se, zakaj to shizofernijo podpiramo tudi v Cerkvi in postajamo soodgovorni za njene posledice v Cerkvi in družbi. Kot duhovnik in član Cerkve ne obtožujem pač pa obžalujem, da nismo dovolj prisebni, da bi se temu z vsemi družbeno-političnimi in pravnimi sredstvi uprli, kot nam naroča tudi Sveto Pismo.”

  Tudi sam obžalujem to shizofrenijo, a obstaja tudi zdravilo zanjo, ki ga je nekako takole pojasnil svetnik: “Cerkve ne moreš vedno imeti ob sebi, svetih knjig tudi ne, zato je najvišja Cerkev v mojem srcu, v Tihi molitvi ob Gospodu”.

  • Ga ni junaka, ki bi bil razložil zakaj jer MB škofija barantala s slovenistanskimi rdečeudbaškimi bankami.

   dr,Štuhec je jasno spisal, da so jih na koncu prevarali in izpljunili, ker je NLB rekla NJEt za prolongacijo pufov…itd, itd

   Nedonošenčki, kaj so pa pričakovali od banditof ?
   Kako se je Kučan Iškarjot Milan režal, si mislite!?
   ———————————————————————–
   Ampak, slovenski kuriji noben hudič ne pride do živega, če jim bankrot MB škofije ni trmasta je kot beton. Isto je kot pri Levuharskih oblastnikih.Samo denar jih useka po buči zadosti…

   • Kaj bi rad? Kaj pa naj bi naredili? Škof Kramberger je odstopil. Kaj naj bi še naredili? Tri četrt prostorov so prodali. Samo razpustitev nadškofije bi bila še možna.

    • O tem nisem črhnil nobene.
     Kakšne so posledice, je druga in tretja zgodba.

     Ko gre blesava kura v lisičji brlog po dobrote, je sama kriva, da so ji oskubili perje.
     Ampan MB cerkvena trapasta kokoš se še danes po svojih pametnjakovičih in “strokovnjakih” čudi in razpreda kako “so jih mogli tako nasmoditi”?

     Ali so jim nastavili past ali ne, mene ne briga, Kučanisti se še danes režijo na ves gobec!
     Mi , ki devamo v pušce vsako nedeljo pa se ne čudimo več po tistem, ko je pricurljalo, da je močni dr.Stres z levo roko nakazal devet mio Eur iz Ljubljane v Maribor-veste tukaj je pa enga heca konec…NE SE ČUDITI!

 4. Šarec bo naredil vse, da ostane na položaju. Kršenje ustave pri tem ni ovira. Pripravljen je še na kaj več, kot na nespoštovanje zavez US.

  Katoličani ga bodo pa še kar naprej volili. Saj v cerkvi bere berila in bil je celo pri papežu. Torej je “naš”. Ni pomembno, če vodi skrajno levičarsko in izključevalsko politiko. Glavno da ni Janša, so jim zabičali iz tv prižnice. In s sklonjenimi hrbti ponižno ubogajo.

  • dr.Juhant bi moral to pridigo spridigati na Zoretovi Nadškofiji v prisotnosti slovenske vatikanske kurije, pa bi mogoče kdo celo slišal…

 5. Zakaj je tako tudi v Cerkvi, ne vem. Ko gre za verska vprašanja, je Cerkev povsem na mestu. Ko gre pa za politična vprašanja,pa iz Cerkve slišim ravno tako nesprejemljive ideje kot iz naroda. Začenši z javnim kesanjem in spovedovanjem, kar ne more biti, potem kako smo se z našimi rojaki v Argentini že poslovili in oni nimajo več nič s svojo domovino, naprej, da niti ne naštevam. Ja, veliko shizofrenosti. Smo Slovenci, nismo Slovenci. Smo to, nismo. In kar naprej. Vsaj duhovniki bi morali vedeti, da se po oblastnikih ne pljuva, niti po bivših ne. Tako bi lahko tudi poučevali narod. Pa ga ne. Ne vnašajo mir med ljudi, toliko lahko rečem. Razen med mašo, takrat je vse vredu.

  • Jedrnato:
   Argentinski Slovenec je naravnost svetniška podoba klenega Slovenca, ki je obdržal in še napredoval izrčilo prednikov v vsej svoji pestrosti in v vrhunski vrednosti brez primere, mi tukaj pa smo pregneteni in prestreljeni z balkanizmi vseh sort, mali primer , n.pr. radija Aktual, ki tumba svoje zlajnane hrvaško-bosanko-srbijanske lajne uro za uro v ušesa po slovenskih lokalih, da te prime srat !

 6. Od bralca Božje besede do predsednika Vlade pri Božjem namestniku

  Katarza bleferstva klene slovenistanske shizofrenosti v posranih gatah komunističnega prisklednika.

  Če dušni pastir, ki je vodil šizofrenega dvopolnega dvostolčkarja koritarja Šarca skozi del življenja, še ni dojel, potem naj mu sporočilo dr.Juhanta vrže v pušco naslednjo Nedeljo. Dodam 5Eur.

  Omenjeni duhovnik se na pozive, da naj duhovnega črnoborzijanca in komedijantsko šemo, Šarca zabriše iz Božjega hrama, ne odziva že več mesecev!

 7. Slovenska sfabricirana shizofrenost žre slovenski rod naravnost po Hudičevo !

  Z vsem zapisanim, g.Juhant se strinjam, ni druge, naravnost povedano, kot se šika, samo malo premalo.
  Da ne bom preveč tečen , bom povedal sam en ključen manjko in sicer, da ne poveste kdo je zaslužen, da se levuharski škodljivci eden za drugim hodijo slikat k Papežu.

  Kar vemo je na vrhu slovenske Kurije nek sila močen kardinal, baje se piše Rode in še kar naprej se vozi z velikim črnim Mercedezom, ki mu ga je zrihtala slovenistanska Kurija drugačne sorte, čeprav ga je Frančišek de facto in z vzgledi pozval naj presedla v Fiata 500-in upam si misliti, da ga ni močnejšega
  organizatorja Levuharjev na foto safari s papežem – torej kldo je eden od glavnih motorjev te slovenske sprijene kurbarije ?

  Boste rekli, da se razburjam, ja? Ja veliko krščanske raje popizdeva zaradi te točke, ki jo vidijo le kot vrh ledene gore hude sprijenosti – poznam človeka, ki je pri 90 letih in pri polni zdravi in besni pameti nehal hoditi v cerkev – v času revolucije je bil huda žrtev točno za Jezusovo IN NE ZA ZORE/RODETOVO cerkev !
  Mislijo, da je folk blesav, sprenevedavci ubogi.
  Saj vedo, pridigajo, delajo pa drugo in vedo,da Plačilo pride, pa ne pomaga, itak
  Pokvarjenci , sramota in velikanska škoda za Jezusovo Cerkev!
  Škoda časa, g.juhant, ampak, da ne boste mislili, da bomo kar tiho!

  • Moje mnenje je pa, da je neko drugo ime. Tisti, ki mora po službeni dolžnosti zarjoveti, da je slikanje Šarca in papeža skupaj čisto navadna propaganda za komuniste.

   • Alfe, če s tem poveš, da je to nadškof Zore, potem je to kar mislim in pišem sam, dejanskost, ki odmeva od slovenskih gora in to je godlja v kateri brodimo, ker človek
    na svojem delovnem mestu bluzi v čudni ali nedoraščenosti položaju, ki ga je totalno brutalno povozil, ali je zbolel ali pa nima svetega pojma o celotnem kompleksu-niti ni važno kaj to je- je katastrofa neke zabubljenosti v brezizhodnosti v kateri je edino upanje le , da Jezusova cerkev neuničljiva…in “bo že kako” samo , da so pridige zelo lepe!

 8. Zagotovo je pokončni dr.Juhantov Janez eden redkih po možakarjih “Dovolj je.si”, ki ve, da je v slovenski zoretovi Cerkvi nekaj silno abotno gnilega in to upa tudi povedati.

  Recimo, zakaj je, nekdaj kremeniti Kristjan, pokončni Slovenec, dr. Štuhec potegnil z vladajočo kasto v primeru z “Dovolj je.si” ? Strašno razočaranje, ki ga, dr. Štuhec, ne bomo mogli, tudi, če hočemo, pozabiti, ker je hud šok, ki bo pustil hudo trajne posledice na vaši javni podobi močnega Slovenca Kristjana. Bilo je nekoč, žal.

  Koga so že hoteli ustoličiti za škofa celjskega? Bo kdo že povedal javnosti?????

  • Pozorno sem prebiral Štuhčeve tekste in ne vem, kje ste našli osnovo za trditev, da je potegnil z vladajočo kasto (katero?). In za trditev, da “je v slovenski zoretovi (mar ne Zoretovi?) Cerkvi nekaj silno abotno gnilega.” Spet neko abotno nalaganje brez enega samega primera. Neke čudne metode, podobne tistim, ki so jih davne dni prinesli iz Moskve.

   • Dragi moj, sem povedou kar s’m mou.

    Če tebi, ki si sicer sila kunšten, razgledan, pronicljiv, niso jasni primeri , ki butajo ven iz omar, špranj in iz tekočih procesov v javnosti, pač ne morem pomagati-vem pa, da veš o čem je govora in ne me zezat. Seveda detajli, fakti, obtožbe in resnica – druge sila resne zadeve ostajajo skrite, prikrite, zabarikadirane in se grozno težko prebijajo na svetlo.
    Samo eno je jasno: Šokovna in velika Žalost!

 9. Cerkev ni politicna opcija, se manj politicna stranka. V hisi mojega Oceta je veliko domovanj, je bilo receno. Seveda Cerkev oznanja jasne moralne vrednote in nekatera socialna nacela, na katera so v politicnem svetu mozne razlicne perspektive in poudarki. Prav je, da Cerkev z drzavimi oblastmi goji dialog v skupno dobro vernega in ostalega ljudstva. Tistim oblastnikom, ki ta dialog izkoriscajo v sebicne namene in se kazejo navzven vsecne, a v resnici zelijo slabo, bo sodil Bog. Presodili jih bojo in zavrnili tudi ljudje, ki so dovolj bistri in eticno senzibilni.

  • Mnogi, premnogi škofi, recimo poljski škof Stanislav iz Krakova je mislil in deloval drugače ter bil ubit. Sedaj je svetnik. Bo svetnik tudi škof Rožman, ki je dopustil, da papež odlikuje Kučana?

    • Pardon. Moja napaka.

     On je pobegnil iz svoje škofije, kar je velik prekršek. Mislim,da je takrat bil škof Šuštar???

     • Rožman ni zbežal iz svoje škofije, pač pa mi je bila vrnitev v svojo škofijo onemogočena, kot se lahko kar na tem portalu prebere.

     • Že mod vojno mu je bila vrnitev onemogočena. Če bi se po vojni vrnil v Slovenijo, bi se komunisti na vse možne načine izživljali.
      Dajati tako priložnost “kar tako” je nemoralno.

     • Ni se bal za svoje življenje. Drugi so mu branili vrnitev. To bi storil tudi jaz. Sicer pa če bi prišel v Jugoslavijo, bi imeli komunisti več priložnosti, da bi samo ponavljali svoje nesmiselne obtožbe. Ljudje jim bi verjeli, kot se dogaja dandanes.
      Druge delati za mučence je nemoralno, čeprav gre za škofa.
      Nič ni narobe, če se človek boji za svoje življenje. Problem je, če se bolj boji za svoje življenje, kot za življenja drugih ljudi. Rožman je vsak dan podpisal 50 prošenj za pomilostitev. Npr. sv. p. Pij se je bal za svoje življenje. Šele tik pred smrtjo je izjavil, da je pripravljen na smrt.

   • Počasi, fantje, kuga pa ga sračkate?

    Pred Zoretom je bil Stres,
    Pred Stresom je bil Šuštar.

    Ne spomnim se kdaj je Kučan dobil odlikovanje, bojim pa se, da pod Šuštarjem, lahko pod Stresom-pa kaj je to hudo važno?
    Saj ne vem kuga je dobil in kaj so formulirali, brez veze, sranje.
    Odlikovanje Vatikana Kučanu ne navaden drek od dreka!

    • Odlikoval ga je papež, ki je sam doživel komunistično nasilje. Če Cerkev razmišljala o maščevanju, ne služi svojemu namenu. Tega se nisem jaz spomnil.

     • Ljudje ta sporočila lahko različno dojemamo.
      Ena od možnosti razumevanja je bila lahko, da so komunisti v redu za vladanje, sploh bivši predsednik ZK.

   • Po smrti Rožmana sta bila še dva škofa, preden je prišel tretji škof, pod katerim je bil Kučan odlikovan.

  • Tako je. Toda slovenski duši manjka trinog, vladar, ki bo opravil vse namesto njega. Potem bodo pa še tega spljuvali in živeli na vekov veke v demokraciji.

 10. Po drugi strani res bode v oci vsebinska jalovost srecanj nasih levih oblastnikov, konkretno vseh levih premierov v Vatikanu v zadnjem casu. Ceprav so stalno tema pogovorov, se sporazumi RS o polozaju Cerkve s Svetim sedezem ne premaknejo niti za milimeter, niti v eni tocki. Torej levi oblastniki ocitno blefirajo, zelo verjetno predvsem iscejo fototermine s papezem, s katerimi bi desnici kradli del katoliskih volilcev. Verjetno so na Svetem sedezu ob teh nasih rdecih lisjakih nekoliko naivni. Ceprav bi jih lahko 25 let lahko izucilo. Zna biti, da je problem tudi v slovenski ambasadi v Vatikanu in da si tamkajsnji predstavniki kupujejo podporo aktualnih oblastnikov, ko jim urejajo obiske, na katerih za fototermine s papezem ponujajo prazne besede in zlagane obljube.

  • Osel gre trikrat na led, bebec neskončnokrat. Toda dvomim, da so tako bedasti. Preprosto to hočejo. Namreč diktaturo levičarskih skrajnežev. To jim odgovarja.

   Če jih ne motijo lastne nečednosti v Cerkvi, jih tudi njihove ne.

  • Seveda niso naivni. Toda ne morejo drugače. To je namenjeno, da bi bilo nam v znamenje,ne pa tako kot Tine pravi, da so bebci ali da to hočejo.

 11. “Premier Šarec je po srečanju s papežem izjavil, da se bo financiranje zasebnega šolstva že nekako uredilo. ”
  =================
  Slovenski komunisti so se tekom časa prelevili iz internacionalističnih socialistov v nacional socialiste.

 12. Prvič JASNO izrečene besede profesorja teologije, ki je dal vedeti, da mora Cerkev na Slovenskem živeti z ljudstvom in za ljudi. Skrivanje v odmaknjenih škofijskih stavbah je preživeto.
  Podobne besede OBTOŽUJEM bi morale biti napisane tudi ob hudičevem pajdašenju z udbovskimi podrepniki tako v cerkvi kot v civilnem življenju, tako v Mariboru in širši okolici.
  Verniki so prepuščeni po programu, tako kot takrat na Vetrinjskem polju eni za nazaj, eni za naprej. Eni verniki imajo pravico, da so ožigosani, drugi verniki pa, da se kažejo v okolici papeža s potico.
  Dokler ne bo očiščena vera resnična vera, toliko časa ne bo slovenska cerkev prerasla ministriranja levim oblastnikom.

  • Je tako-žal pa se to v sedanji trdnjavi mazohistične in nerazumljive podrejenosti Cerkve Udbokučanizmu
   ne bo zgodilo, ni šanse!
   Zakaj so Zoreta iskali tako dolgo časa – ne moreš dojeti kakpšna kuhinja je to bila….
   In na dan inavguracije je dal v Slo.Novicah zapisati:
   “Ja moj stric je bil partizanski major, ampak, poznal sem Domobranca s konca vasi, ki je bil dober človek!”
   To pove več, kot je želel povedati ta predvidljivo hrabri mož.
   Žalost. Hudičevo žalostna žalost!

 13. “Premier Šarec je po srečanju s papežem izjavil, da se bo financiranje zasebnega šolstva že nekako uredilo.”
  Zasebnega šolstva je smešno malo. Ker je zasebno šolstvo bolj varčno, bi bilo pošteno, da bi Šarec izjavil nekaj takega: “Da bo davkoplačevalski denar bolj koristno porabljen, bomo zasebne šole zakonsko podpirali.” (Pa ne samo izjavil.) Če pa upoštevano splošno vzgojo, je korist v primerjavi s prihrankom denarja neprimerljivo večja.
  Ali Šarec ve, da so pri nas dve vrsti Šolskih sester? Koliko osnovnih šol vodijo te sestre? Vsak poštenjak bi ob podatku zardeval!

Comments are closed.