Zakaj olajševati delo ljudem, ki so v najbolj produktivnem delu življenja?

2

Takole piše mladi podjetnik Haris Omanović na Drugem svetu: “Čisto nobenega razloga ni, zakaj bi bilo delo študentov in dijakov subvencionirano. Drugače bi bilo, če bi bili gibalno omejeni ali imeli kakšne druge psihofizične okoliščine, ki bi jih naredile manj konkurenčne.

Tako pa ne smemo olajševati dela ljudem, ki so v najbolj produktivnem delu življenja, ki imajo celo končano srednjo šolo in ki so popolnoma delovno spodobni. Ne smemo, ker to delamo na škodo vsem mladim, ki so brez tako imenovanega statusa in ki bi radi že začeli si ustvarjati družino pa nimajo službe, in na škodo delavcem v tovarnah, ki delajo za minimalno plačo.”

Več na Drugem svetu.

2 KOMENTARJI

  1. Zanimivo, ta casopis naj bi bil krscanske in klasicno liberalne usmeritve? Do zdaj nisem videl se nobenega clanka, ki bi bil pisan iz resno liberalnih stalisc, ta BALIJSKI komentator pa neposredno napada edino trdnjavo liberalizma na slovenskem trgu delovne sile. Slovenski trg delovne sile je socialisticen, levicarski, antiliberalen, studentsko delo je (ne glede na levicarsko-omejene predstavnike studentov) raje vzor za preostali trg delovne sile, ker je radikalno neregulirano in ima izjemno majhne obremenitve, in edina LIBERALNA kritika okrog studentskega dela bi letela na preostali trg delovne sile, ne pa na samo studentsko delo. Vlada hoce z zakonom o malem delu studentsko delo odpraviti predvsem zato, da bi sama vec pobrala in bolj regulirala, torej iz popolnoma levicarsko-zapravljivih razlogov, in danasnja zakonodaja, ki regulira trg delovne sile, ni nekaj, cemur bi studentsko delo bilo treba priblizati, ampak nekaj, od cesar bi morali vsi bezati. Kako to, torej, da casopis s klasicno-liberalno usmeritvijo, kar zadeva ekonomijo, prodaja socializem in ga zagovarja? Kdo vas placuje? Podzupan Ljubljane, Jankovicev Ales Cerin, ki ocitno pise na vas polit-blog? Upam, da to ni trojanski konj, ki bo letos v predvolilni kampanji na desni podprl – Jankovica.

  2. Samo v razjasnitev imena in priimka avtorja, ki je opazil Harisov članek na Drugem svetu. Nisem podžupan Ljubljane, to je moj soimenjak.

    Lep dan vam želim.

Comments are closed.