Zakaj Janša morda bo odstopil

3

Avtor: Peter Frankl. Vir: Finance. Rakava rana pri nas je ultralevičarstvo, ki brani nezaslužene rente.

Sodba PKP je, kljub temu, kaj si kdo o njej misli, strel v glavo. Po taki sodbi politik v evropski državi pač odstopi, tu ni kaj. Tako Zoran Janković kot Janez Janša se temu upirata. O Jankoviću ne kaže izgubljati besed, zapišimo le, da gospod ni vreden kaj dosti. Vprašajmo se raje, kaj lahko Janeza Janšo vendarle prepriča, da je bolje odstopiti in najti nekoga iz vrst SDS, da prevzame vodenje vlade in da se vendarle speljejo projekti oziroma reforme, ki so pomembni za politično stabilnost, ki bi morala biti v interesu nas vseh, še posebej gospodarstva, od katerega živimo. Mar res želimo prodati še manj – zaradi negotovosti – in plačevati še dražja posojila?

Janšo lahko prepriča, da je modro odstopiti, tisti, ki mu je pomagal, da je sestavil vlado. Nobena skrivnost ni, da gre za osebe in ustanove, ki, recimo malo v šali, niso slovenskega izvora. Nekaj je k temu gotovo pripomogla evropska konservativna internacionala (tu Angela Merkel igra pomembno vlogo), malo ameriška diplomacija, morda še kdo. Odločilo se je, da Janković za Evropo pač ni sprejemljiv, Janša pa je tedaj še bil. Ali to drži tudi po objavi poročila PKP?

Za vse te ustanove in ljudi neslovenskega izvora je seveda sprejemljiv tudi kak normalen socialni demokrat, ne kak ultralevičar v slogu Igorja Lukšiča … No ja, morda bo ta postal sprejemljiv, ko ga bodo evropski socialni demokrati spomnili, da je komunizem mrtev in ko mu bodo v šali zažugali, da tudi sam ni v resnici kak ultralevičar, temveč gibčni plesalec na sladko-mondenem dunajskem opernem plesu in ne levičarski protestnik pred dunajsko opero.

……

Nadaljevanje: Finance


3 KOMENTARJI

 1. Jelenčič- Plemeniti , KI ŠE VEDNO KOTIRA NA DELOVIH merjenjih javnega mnenja , je bil tudi predsednik stranke do nedavna in bi ga mirno lahko vključil KLEMENČIČ V preizkavo , saj je ta vključuje od leta 2004 !

  NE dolgo nazaj je PLEMENITI priznal , da je bil glas v parlamentu vreden , glede na pomenbnost od 50.000 do 100.000 evrov . Odkod njemu torej denar za parcelo na obali za 550 . 000 evrov ? Otem so mediji poročali , Klemenčič je to seveda spregledal , ker stvari jemlje restrektivno !

 2. ja, res tragično.
  Volilci SDS moramo sprejeti, da lahko gremo z reformami naprej samo tako, da rečemo: “kar je bilo, je bilo”, “mrtvi so mrtvi”, “pokradeno je pokradeno”,.. Tistega, ki zahteva z našo podporo odgovornosti je potrebno odstraniti in zato je več kot priročen ta humani “strel v glavo”, kot pravi Frankel.
  Torej: Slaba banka bo! v njej bo “škart” za katerega ne bo nihče odgovarjal, pokojninsko reformo imamo, državnega holdinga zaradi pravkar sprejete norme “kar je bilo je bilo” pravzaprav niti ne potrebujemo. Zakaj pa bi bilo v nadaljevanju drugače, kot doslej?
  Več kot odlična podlaga za oblikovanje nove koalicije.
  Ja desničarji smo res moteči. Nikakor se ne moremo odreči poštenju in pravičnosti, celo takrat ne, ko nas z metodo najbolj prefinjenega čistunstva ujamejo v potencialnem nepoštenju.
  Informiranje o poštenju in hramba dokazil o poštenju so postala pomembnejša, kot poštenje samo. Kdo bi pa verjel, da bo tako visok etični standard v hipu postal najvišja prioriteta. Saj tudi ostali delamo po prioritetah, mar ne?

Comments are closed.