Zakaj bi Janša moral umreti …

25

Kot so bralci mojih prispevkov že ugotovili, raje prebiram napise na zidovih po Ljubljani, kot gledam televizijo. Tako sem na Taboru, ob Rozmanovi ulici, nasproti vhoda v športni center ostrmel in se prestrašil ob napisu »Janša die« (Janša umri). Ta teden sem šel večkrat mimo napisa, posebno zato, ker sem pričakoval, da ga bo, kot veliko sramoto, odstranila ena od mestnih služb, ki je zadolžena za brisanje zidnih napisov. Zgodilo se ni nič, sam pa sem želel napis fotografirati, a mi ni uspelo, ker je zaradi obnove cestišča ob pločniku postavljena plastična ograja, ki zapira pogled. Zaradi prevelike bližine nisem mogel zajeti celotnega napisa. Najbrž bi moral o tem obvestiti vsaj stranko SDS pa sem raje čakal, da bi videl, ali se bo kdo od mestnih služb le zganil.

Senca je padla tudi na Zaloško cesto v Ljubljani

V približno istem delu Ljubljane, nedaleč od Most, se je na fasadi novega trgovskega centra pojavil strašljiv napis o katerem so mediji že pisali: Kristjani, klali smo vas leta 1945, klali vas bomo 2013. Oba napisa sta skrajno zaskrbljujoča. Zaloški obljublja kristjanom ne samo smrt, ampak smrt z mučenjem, kot so ga doživele žrtve v Hudi jami leta 1945.

Kristjani nismo storili ničesar s čimer bi razhudili »pocestne« revolucionarje, a nam je kljub temu namenjena ponovitev zločinskega ubijanja izpred 75 let. Janšo pa čaka, namesto nagrade, smrt, ker se je kot predsednik vlade lotil temeljitega reševanja naše finančne in gospodarske krize. Da bi država čim prej zmanjšala dolgove na mednarodno sprejemljivo mero, je vsem v Sloveniji zategnil finančni pas. Tudi mnogi od tistih, ki jih kriza ni prizadela, so podprli revolucionarne metode »ulice mladih«, ki so zahtevale revolucionarno zamenjavo zakonite oblasti. Kriza je nekatere udeležence v resnici prizadela npr. z izgubo službe ,vendar je bila njihova reakcija napihnjena. Kot vedno pa so najbolj prizadeti najmanj glasni.

Revolucionarnim sirenam so prisluhnili celo mnogi voditelji koalicijskih strank. Zahtevali so odstop svojih ministrov. Tako je Janša, sredi gašenja požara ostal sam, s polovico vlade.

In sovraštvo do Janše?

To pa še ni vse. Najhuje je, da levica sovraži Janšo bolj, kot vse drugo. Prav za prav to ni nič novega. Sovraštvo se vleče od osamosvojitve naprej. Začelo se je z Depalo vasjo in nadaljevalo z neutemeljeno obtožbo v zvezi s Patrio. Ta obtožba je preprečila Janši drugo izvolitev leta 2008. Z njo bi se verjetno izognili ostrini krize, ki nas je zadela v tem času. Janša na vse napade in očitanja praktično ni reagiral. Razumevanje pa je našel samo pri Ustavnem sodišču in pri svojih predanih volivcih.

Usoda velikih projektov

Z našo osamosvojitvijo se je zgodilo tako, kot velja za vse velike projekte: najprej navdušenje, nato razočaranje, nazadnje pa kaznovanje nosilcev projekta in nagrada tistih, ki so za podvig najmanj zaslužni. Taka je zgodovina naših zadnjih 20 let, katere pomembni nosilec je bil Janša. V senci prerivanj levi-desni, desni-levi so državljani močno prizadeti. Poleg finančne krize visijo nad njimi tudi moralna kriza, depresija in apatija. To vse pa je za naš narod velika nesreča.

Ko se je Janša po izrednih volitvah ob koncu leta 2011, nepričakovana vrnil kot predsednik vlade, je levico globoko prizadel, čeprav je s seboj pripeljal eno najboljših ekip v zgodovini naše države. Ekipa je bila na prevzem dobro pripravljena in se je dela lotila z vso vnemo. Čeprav smo mnogi pričakovali, da bo, zaradi težkih razmer, vladna prizadevanja podprla znatna večina strank, so levo usmerjene stranke, ki poraza niso mogle prenesti, sprožile ofenzivo proti vladi. Čim bolj se je levica čutila prizadeto, tem bolj se je sovraštvo do Janše stopnjevalo tudi v javnosti. S pomočjo stricev in tet, sredi zdravljenja krize in ob podpori “sredinskih” strank, je levica organizirala »ulice«in proteste ter vrgla vlado.

Posebno vlogo so pri tem odigrali mediji: Dnevnik, Delo, Večer, televizija itd. Vlado so kritizirali, češ, da se je krize lotila preveč radikalno, in je tako porušila socialno državo in gospodarstvo. Mediji so prinašali tudi izmišljene novice iz Janševega privatnega življenja. Obdolžili so ga surovosti, prepirljivosti v družini, nasilja nad otrokom. Širili so izmišljotine o otrokovi psihični bolezni in razglašali celo njegovo (izmišljeno) smrt.

Kaj storiti?

Če bo vlada za nekaj mesecev, do izrednih volitev zamenjana, parlament pa bo imel levo kontinuitetno večino, se bo verjetno čez nekaj časa ponovila zgodba iz leta 2004, ko se je levica izčrpala. Na to možnost bi se morali dobro pripraviti. Vendar ne bo treba začeti iz dna. To je dokazalo zborovanje na Kongresnem trgu 8. februarja (Prešernov dan), ko so se Janševi volivci pokazali kot zreli evropski državljani, ki pa so v vsakdanjem življenju nekako skriti in jih ni čutiti. Če bi bili bolj vidni in bi se več oglašali v javnosti, bi lahko bili dokaz, da je današnja vsenarodna okužba z depresijo in nezadovoljstvom samo začasna. Za ozdravitev je pogosto dovolj spoznanje, da jo povzročajo tudi mediji in  zavedanje, da naše »mize resnice¨ niso čisto prazne, kot razglašajo prevratniki.

Foto: Drugi svet


25 KOMENTARJI

 1. Ali je državni zbor res odveč?
  »Zgodovinska« je razlaga poslanca Jožeta Tanka, SDS, v Odmevih na TV1, dne 26. februarja 2013, češ da je edino prav, ko je premier Janez Janša in predsednik SDS iskal zaradi ugotovitev KPK zaupnico samo v sami stranki SDS.
  Kot da je edino prav, da predsedniku neke stranke mandat za premiera in zaupnico lahko podeli kar stranka sama in ne državni zbor, vsi poslanci.
  Ali ni to potem neodgovorna zmeda in ignoranca volilnega telesa?
  Ali je državni zbor za poslanca Jožeta Tanka in SDS res še vedno odveč?

  • g.Mihič – glede na to ker trobite z vso pravico o ugotovitvah KPK, vas ocitno spomin zapusca, kaksne njene znane metode je levica uporabljala v vseh do sedaj 21 let pretekle zgodovine, ki levici ne dopušča da bi v celoti komandirala in odrejala kako bo zivel slovenski državljan, sama pa se bi napajala brez dela ob zuljih in odrekanju naroda.
   Levica uporablja vse metode, prikrite in neprikrite, tako kot je delala vse do samostojne SLO.Vse so krivi notranji sovražniki (ne države) ampak levice, kdor ne misli in ne dela kot levak, je za odpis. Tako v vseh 21 letih pa le ni levica uspela pravnomocno zrežirati in dokazati za kaj je ve kriv Janša. Tako tudi vi g.Mihič slepo nasedate režiji levice (kar vam seveda ne odrekam)o famoznem pravnem delovanju KPK.To pa je že vprašanje tudi za nas državljane,ki dojemamo in razumemo vso to stvar nasprotno od vas in nas skrbi za usodo države ne pa za usodo posameznikov ki sesajo in unicujejo naso drzavo.

 2. “Ker Janša noče odstopiti, je konstruktivna nezaupnica pač edina pot do njih (volitev). Če bi torej prvaki mislili resno, bi sami kandidirali za mandatarja in s tem skrajšali čas do volitev. Včeraj smo preverjali, ali so to pripravljeni storiti. Seveda niso.”
  Tako v odlični diagnozi novinarka Tanja Starič o tem, kdo je res za predčasne volitve, kot edino pravo rešitev krize. Strinjam se, stranke so vkopane za svojimi barikadami in sprejemajo odločitve po nareku lastnih omrežij in interesnih skupin, ki jim zagotavljajo preživetje, ne pa v interesu države in državljanov. Vlada nam partitokracija, ki se spreneveda, manipulira, brez odgovornosti za skupne interese! Volilni sistem brez preferenčnega glasu volivca jim to omogoča!
  Tragedija naroda, države, parodija demokracije!

  • Po mnenju komisije KPK je Zoran Janković, dejanski vodja Kučanove stranke PS, vsaj desetkrat večji lopov od Janše . Vendar pa ga visoko moralna borka proti korupciji vladna mandatorka Alenka Bratušek še vedno ni vrgla iz stranke PS. Kako to?
   Še višje moralne in etične standarde imata voditelja strank iz bivše Janševe koalicije Gregor Virant in Karel Erjavec! Bosta šla v koalicijo, ki jo vodi, po mnenju KPK najbolj skorumpiran politik Zoran Janković?
   Kaj pa bosta ukrenila za moralno in etično očiščenje vodilne stranke PS, kar bi sicer bila dolžnost Alenke Bratušek?
   Vlada nam partitokracija, ki se spreneveda, manipulira, brez odgovornosti za skupne interese! Volilni sistem brez preferenčnega glasu volivca jim to omogoča!
   Tragedija naroda, države, parodija demokracije!”

   Tovariš Franc Mihič, ali sploh veš o čem razpravljaš?

 3. Metode Filipa Dž.., Ruskega inštruktorja komunističnih morilcev, v katerega šoli so bili tudi ,,slovenci,, se izvajajo še danes po inštrukrorju Titu, Pijade-ju in njemu zvestih oprodih s še živečo metodo;…vaščan, ki ima hišo, polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, ja za nas brez vrednosti. ….mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje reda in miru. …. . Danes v Slovenskem parlamentu in novi nastajajoči vladi zamanj iščete Slovenskega duha. Če pa že kje je je drugorazreden. Vendar upanje umre zadnje. Pa lepo sproščajočo soboto .

 4. Nemški filozof Peter Sloterdijk zagovarja tezo, da so komunizem, fašizem, nacizem banke besa. Včasih so se ljudje lako osvobodili svojega gneva, besa, sovraštva, tako da so ga odložili pri Bogu. Potem pa so prišli “izmi”, ki so začeli trgovati s človeško stisko. Človeško stisko so oplemenitili, kot to počnejo banke, te ljudem vračajo njihove depozite z obrestmi.
  Politična metoda takega bančnega trgovanja s človeško sitsko je v Slovenij, ki ni počitsitla s svojo zablodo, izvorni problem. Ni logično, da bi satre sile zavrgle ta način politike, če pa jim prinaša zmage. Problem je pri ljudeh, ki svojega besa ne razumejo: namesto da bi se ga rešili iščejo izhod pri tistemu, ki jim bes podpihuje. Za njihovo nesrečo najdejo enkrat enega , drugič drugega krivca.
  Levica prosperira, ko gre ljudem v družbi slabo. Nelogično bi bilo, da bi levica delala za zdravo družbo, ker si s tem zmanjšuje svojo politično moč.

  • Seveda, bes najnižjih in pritlehnih instiktov človeštva. Zato pa imajo vsi totalitarni sistemimi izjemno podporo ljudstva tako komunizem, fašizem in nacizem. Kot je izjavil Milan Zver: ……totalitarizmi imajo diskreten šarm za “široke ljudske mmožice”, ki sedaj ilegalno demonstrirajo na naših ulicah in ne vedo zakaj ali kako bi sploh radi vladali ostalemu neumnemu ljudstvu.

   • Jaz bi tu nekaj dodal: kaj je danes drugače kot včeraj? Zakaj danes na ulicah ni besnih množic oziroma zakaj ni več besa? Mislim, da je v Sloveniji bes (ali bolje Bes) umeten. Janši kot novemu predsedniku vlade v začetku zadnjega mandata niso dali niti sekunde miru, kje sto dni (kot jih bodo zdaj dali Bratuškovi, pa tudi pozneje ne bo nobenega besa – razen morda stricov in tet, kot pri Pahorju). Skratka, takšne definicije o besu pri nas ne zdržijo, ker ne gre za bes, ampak gre v primeru Jamše za umetno psihološko tvorbo, ki so jo kreirali ultralevičarski politiki, mediji in razni ostareli fanatiki ala Bučar, Hribarjeva, Manca Košir ipd. Vsaj iz dveh razlogov: prvi je bojazen pred razkritjem ropa stoletja, drugi je revizija zgodovine in kaznovanje zločincev. Kdor na demokratični strani tega ne vidi, je politično slep. Prav ima dr. Zver, kot je citiran v komentarju Jožeka: “široke ljudske množice ilegalno demonstrirajo …”

 5. Sovraštvo je najnizkotnejša lastnost človeka, ki je pravo nasprotje vere v stvarstvo, v Boga, v ljubezen.

  Zanimivo je kako se ga dopušča v politiki, v medijih…

  Slovenci rabimo moralno silo, ki nas bo vtrajno odvračala od te nizkotnosti in podlosti. In to je goreča vera v dobro , v soljudi, v stvarstvo…

 6. Nic novega pod soncem. F.M. Dostojevski opisuje v svojem romanu Besi (1873) ozadje v carski Rusiji. Kaksno godljo so kuhali tedanji levicarji, ateisti, socijalisti, nihilisti in liberalci. In tem izrecnim ateistom so pomagali besi, demoni ali hudi duhovi, cel pekel. Vsi so izkoristili slabost carja in tedanje druzbene ureditve, ki ni bila najslabsa. Kaj so pa pridonesli ali izboljsali s svojo oktobrsko revolucijo, vemo.

 7. Nic novega pod soncem. F.M. Dostojevski opisuje v svojem romanu Besi (1873) ozadje v carski Rusiji. Kaksno godljo so kuhali tedanji levicarji, ateisti, socijalisti, nihilisti in liberalci. In tem izrecnim ateistom so pomagali besi, demoni ali hudi duhovi, cel pekel. Vsi so izkoristili slabost carja in tedanje druzbene ureditve, ki ni bila najslabsa. Kaj so pa pridonesli ali izboljsali s svojo oktobrsko revolucijo, vemo.

 8. Urednistvu: Hura, splet spet dela! Dva dni sem imel tezav, ker ni nikakor potegnil. Sedaj je pa kar dvakrat poslal.

 9. Rešitev je kopičenje pozitivnega duha v vsakemu človeku, katerega temelj je ljubezen do stvarstva. To pa pomeni tudi do sebe in do soljudi.

  Najgloblji smisel življenja je ljubezen v najrazličnejših oblikah, ko gre za odnose med ljudmi.

  Nasprotje temu pa je sebičnost, ki rodi sovraštvo…

  Zakaj še ni izobraževalnih delavnic, kako spodbujati v sebi ljubezen do soljudi, do stvarstva in kako se obvarovati sebičnosti!?

 10. Kdaj se bo obrnil tok? Zdaj se sistemsko spodbuja sebičnost. Kdaj pa bo v ospredju ljubezen?

  Ali je slednje le za papeževe govore? Za življenje pa ne?

 11. S . 1. marcem so ukinjene sobotne dežurne ambulatne v zdravstvenih domovih v Ljubljani, le dve dežurni ambulanti sprejemata bolnike v kleti na Metelkovi, in seveda Klinični center. Povsod vrste bolnikov, ozek hodnik brez oken na Metelkovi in nobenega pitnika. Žalostno.

 12. Leni malce potrpi, nova predsednica bo takoj vse uredil. Poglej komaj je bila izvoljena pa ni več lačnih otrok, ne protestov po ulicah, sedaj ko so zaprli Tovšakova bodo vsi zapostavljeni delavci prišli do svojih pravic, sodniki bodo začeli pravično soditi, skratka vsi bomo dobri in skupaj, srečni odšli v prelepo pomlad.

 13. Zamolčana resnica o mandatarki Bratuškovi.
  Ne pozabimo, da je Mencinger ekonomski ideolog PS Bratuškove.
  Bratuškova je kot šefinja državnega proračuna kariero na ministrstvu za finance naredila pod dvema ministroma, zdaj že pokojnim Andrejem Bajukom (2006-2008) in Francem Križaničem (2009-2011).
  Bratuškova je torej stara znanka z vrha slovenskih državnih financ, ki je med vodenjem državnega proračuna zamenjala kar tri stranke – LDS, Zares in PS.
  Na žalost je Bajuk preslišal vsa opozorila in raje poslušal svojo šefinjo državnega proračuna Bratuškovo, ki je zvesto stala ob Bajukovi rami na tiskovnih konferencah v obdobju njegovega ministrovanja.
  Pod Bratuškovo smo postali banana država. Vidimo, kakšno godljo sta nam zakuhala Bratuškova in Križanič: Slovenijo sta v obdobju 2009-2011 spremenila v neverodostojno, banana državo, ki tujim posojilodajalcem ni izpolnila zavez o zmanjšanju javnofinančnega primanjkljaja in je zato v očeh tujih vlagateljev izgubila zaupanje
  Še dve medijsko cenzurirani resnici o Bratuškovi. Ko je zapustila ministrstvo za finance v začetku leta 2012, so tuji trgi slovensko državo ocenjevali kot problematično z visoko premijo za tveganje.
  Na koncu se je Bratuškova kot Berlusconi zavihtela v sam vrh slovenske politike, da bi takoj razgradila vse, kar je naredil Šušteršič.
  Po Berlusconijevi vrnitvi na italijanski politični vrh se je podražilo zadolževanje italijanske države in pocenila vrednost italijanskih delnic. Enako se dogaja Sloveniji, saj se je na vrh države povzpela Bratuškova, ki je v preteklosti že bankrotirala proračun slovenske države, hkrati pa napoveduje odpravo slabe banke, kar nam bo znova zaprlo vrata na mednarodne finančne trge. Sloveniji pod Bratuškovo res ni pomoči. Gotovi smo!
  Vir: Finance – Stanislav Kovač ekonomist.
  http://www.finance.si/8334699/Stanislav-Kova%C4%8D-Public-enemy-Alenka-Bratu%C5%A1ek-je-bankrotirala-Slovenijo?src=pj280213
  Franc Mihič, 2013-03-03

 14. Če Janša izgublja, lahko z desnico zmaga Šušteršič?
  Kdo lahko desnico pripelje do zmage?
  Voliti Janšo ni moderno. Janez Janša seveda ni nerazgledan ne neizobražen. Večina se z Janšo ne identificira zato, ker je tečen, ljudomrzen, zamerljiv, maščevalen. O nekdanjih političnih zaveznikih govori kot o izdajalcih, prevarantih, bedakih.
  O tistih, ki ga ne volijo, govori kot o fašistih. To pa je večina Slovenije.
  Po februarski raziskavi Vox populi bi SDS Janeza Janše volilo deset odstotkov anketirancev. Janez Janša ni moderen.
  In Janez Janša večine ne bo mogel prepričati, da je slaba banka z nekaterimi popravki za večjo transparentnost dobra za njihovo denarnico, da je privatizacija pameten projekt, da se varčevanje splača in da je treba narediti vitko državo, da brez reform ne bo denarja, brez denarja pa ne suverenosti.
  To je še slabše za moderno Slovenijo. In je voda na mlin sindikatom, ugrabiteljem države, voda na mlin zdajšnjim interesom in lobijem, od pravosodja do bank. Ni le poraz za ideološko gospodarsko desnico. Na žalost poraz tudi za politični in ekonomski pluralizem, ne nazadnje za demokracijo. Poraz za zdravo pamet. Poraz za Slovenijo.
  Ljudje, sindikati, interesi niso tako proti reformam, iskanju rešitev, kot so proti temu, da jih najde Janez Janša.
  Šušteršič je nova generacija politikov. To več ni zgodba Kučan vs. Janša .
  Toplejši je od Janše. Moderno bi bilo glasovati za Šušteršiča
  Janez Šušteršič uporablja računalnik, govori angleško, tujina ga pozna, lahko razpravlja o finančni krizi. Šušteršič – kot politično-ekonomski projekt normalnejše Slovenije.
  Šušteršič ni obremenjen s korupcijskimi tveganji.
  Šušteršič ni obremenjen s strici iz ozadja. Je ekonomist, ne družboslovec.
  Bolj bodo brez denarja, bolj bo ljudem ta pomemben. Bolj jim bo pomembno, da jih vodi nekdo, ki se spozna na denar.
  Če bi Janša pred mesecem dni ne stranke, ampak vlado prepustil denimo Janezu Šušteršiču, zdaj ne bi bilo mandatarke Alenke Bratušek, ne nasprotovanja prodaji slovenskih podjetij, ne sindikalne revolucije. Bila pa bi slaba banka, bila bi posojila pametnim podjetniškim projektom in Slovenija bi bila do podjetnikov – tudi tujih vlagateljev – bolj prijazna država.

  Vir: http://www.finance.si/8334698/%C4%8Ce-Jan%C5%A1a-izgublja-lahko-z-desnico-zmaga-%C5%A0u%C5%A1ter%C5%A1i%C4%8D?src=pj280213

  Aktualno!

 15. Pa kdo je tale Franc MIhič ali morda Mihić? Koga želi prepričevati na teh straneh? Očitno svoje smrtne sovražnike! Možakar se očitno želi predstaviti kot pogumen človek in si je nadel ime in preimek, ki sta seveda lažniva kot je lažniv on sam. Franc Mihič je očitno udbovski provokator. A da udbe ni več? Ne me hecat.

  • Gospod Mihic spada med najbolj aktivne spletkase. Ocividno ima za to dovolj casa. Ima svojega favorita, odresitetlja. Nekateri navijajo za A. Vizjaka, Mihic je trenutno za J. Sustersica.
   Vse to me spominja na bodoce papezke volitve. Koncno vrasanje je kaj je bozja volja, oziroma kaj Bog dopusti, da se zgodi, ceprav nam ni po godu?
   JJ je po moje dober. Moral pa bi delovati bolj iz ozadja tako kot Drnovsek, ki je bil star lisjak. Kritiko nasprotnikov in bivsih sodelavcev bi moral nujno prepustiti svojim novinarjem, ki jim to ne bi skodovalo.

 16. “če bi bili bolj vidni in bi se več oglašali v javnosti”

  žal so tisti dedki in babice ter za prgišče študentov teologije neprimerna populacija, da bi bili “vidna” v javnosti

 17. Menim, da ravno SDS In Janez Janša že dolgo najbolj blokirajo najbolj potrebno politično spremembo v Sloveniji, to je spremembo volilnega sistema, saj SDS trdi, da je edino pravičen večinski sistem, čeprav točno ve, da ga v državnem zboru, ob toliko strankah, nikoli ni mogoče sprejeti, in tako za vestno ohranja čisti proporcionalni sistem, ki je parodija demokracije, čista goljufija volivcev, metoda komunizma, za večno biti na oblasti!

Comments are closed.