Zahvala Pedra Opeke za 25.000 eurov

1

Na celjskem stadionu Arena Petrol je v nedeljo, 13. junija 2010, potekal Slovenski evharistični kongres. V uvodnem programu je s pričevanjem nastopil tudi misijonar Pedro Opeka. V pripravljalnem odboru so se predhodno dogovorili, da bodo del nabirke, ki jo bodo zbrali verniki, namenili za pomoč na Madagaskarju.

Novomeški škof msgr. Andrej Glavan, predsednik pripravljalnega odbora za Slovenski evharistični kongres in dr. Janez Gril, voditelj finančnega pododbora, sta v ponedeljek, 26. julija 2010, na novinarski konferenci, ki je potekala v galeriji Družine v Ljubljani predstavnikoma Slovenske Karitas in Misijonskega središča Slovenije izročila bon v višini 25.000,00 €. Misijonsko središče je omenjeni dar posredovalo misijonarju Opeki.

Pedro Opeka se je po prejeti novici o daru, ki ga je pripravljalni odbor za Slovenski evharistični kongres namenil za pomoč njegovemu poslanstvu, odzval z naslednjimi besedami:

Dragi dobrotniki!

Najlepša hvala za novico in za tako lep dar v višini 25.000,00 € z evharističnega kongresa! Vedel sem, da bo naše združenje dobilo del nabirke tiste nepozabne nedelje v Celju na evharističnem kongresu, nisem si pa predstavljal, da bo tako velika vsota!

Bogu hvala in vsem slovenskim katoličanom in slovenskim škofom, ki so potem to razdelili! Bog povrni za tako veliko dobroto za naše revne družine v združenju Akamasoa! V Sloveniji dobrota in radodarnost nista prazni besedi!

V imenu vseh teh družin in otrok, ki bodo deležni te pomoči: Prisrčna zahvala!

Lep pozdrav! Pedro Opeka, Madagaskar

1 komentar

Comments are closed.