Zagamani: med alternativo in svobodo

6

Avtor: Marko Crnkovič. Vir: Delo. Zmerjati drugače misleče z zagamanci je nesramnost, kakršno si znajo, smejo, hočejo in drznejo privoščiti samo levičarji.

….

Na živce mi gre, da z zagamanci zmerjajo drugače misleče prav tisti ljudje, ki tako rekoč poklicno in z izdatno pomočjo subvencij govoričijo o sovražnem govoru. Sovražni govor je postal orožje, s katerim lahko dužebrižniki namišljene svobode govora in politične korektnosti arbitrarno denuncirajo kogarkoli, ki se ne izraža v skladu z dominantnimi jezikovnimi vzorci in vzorci razmišljanja. Njihovi protiargument pa je perfiden: če se z njimi ne strinjamo, češ, to in to pa že ni sovražni govor, ne nakladajte, nas zavrnejo s teorijo, da najhujša nevarnost zapretí takrat, ko sovražnega govora udeleženci v debati več ne slišijo.

…..

Še tem bolj nesramen je plakat zato, ker gre za referendumsko, torej volilno vprašanje, torej vprašanje svobodne, demokratične izbire. To je podobno, kot če bi neka stranka nastopila s sloganom, da so volilci drugih strank zagamani.

Vsakršno nasprotovanje istospolnim partnerstvom oz. družinam velja v Sloveniji ne le za anahronistično in nazadnjaško, temveč tudi za nedemokratično, družbeno škodljivo in po novem celo zagamano. To mi je zoprno, čeprav sam nimam nič proti tem zvezam. Zoprno mi je tudi, da to javno razlagam samo zato, ker se bojim, da me bodo napadli varuhi morale različnosti.

6 KOMENTARJI

 1. Upajmo, da bodo take budalosti in pretirovanja odvrnile marsikaterega levo usmerjenega, pa pošteno mislečega Slovenca, da bo glasoval PROTI DZ.

 2. veteranka, tudi sam upam tako. Ko vidiš v Cicibanu propagando za dva atija, postane vse skupaj protipropaganda…

 3. Markotu gre na živce, mene razžalosti, kajti problem tega plakata ni nekuturnosti, problem je, da dejansko v polnosti izraža mentalno zrelost ustvarljalcev. Oni tako čutijo in kar čutijo izrečejo, ne da bi sploh doumeli kaj so izrekli. Ta plakat izrača nivo človekove misli 200 let po razszetlenstvu. Razum ,ki krasi človeka se je umaklil plitkemu čustvovanju. Radi imajo različnost a so sa enoumje. Enostavno jih je strah vsake misli.

 4. Eden najboljših psipevkov Crnkovića dosedaj.
  Prej mi je bil povzpetni klobasač in napihatelj besed. Strinjal sem se z Mrkaićem.

  Zadnje čase pa opažam, da se vedno več strinjam z njim in da mi pomaga marsikaj uvideti in da zna povedati tisto kar sam opazim, pa ne znam ubesediti.

  Kapo dol. Celo mislim, da je eden najboljših desnih piscev.

  • Sem pristaš trega komentiranja, vendar brez groženj in očitnih žalitev.

   Obsojam tudi vmešavanje nič krivih družinskih članov, ki si sploh ne želijo biti javne osbe.

   Fidel je s svojo brutalnostjo pod mnogimi nicki prekoračil vsak mero in bi bilo prav, da bi odgovarjal za svoje početje.

Comments are closed.