Začenja se postni čas

0

V katoliški cerkvi se jutri začenja 40-dnevni post. Čas izobilja kateremu smo bili do nedavnega priča se vedno bolj končuje. Propadi teh in drugih podjetij, delavci ki ne dobivajo plač ali ki se jim plače zmanjšujejo. In tudi vsi ostali ki na vsakem koraku občutimo da je potrebno tako in drugače zategniti pasove se soočamo z vprašanjem o omejenosti našega bivanja in svojega dosega moči v življenju.

Post ki se začenja je velika priložnost za vse nas. Pomlad je čas obrezovanja dreves, čas da poganjke porežemo in da oskubimo drevesa. Športniki na sedanjih zimskih olimpijskih igrah so se močno odrekali, vse z namenom, da bi ta njihova odpoved v nekem trenutku bila kronana z lepim uspehom.

Čas posta je priložnost. Zame, zate in za vse nas, da obrežemo take in drugačne poganjke. To je priložnost, da se preko telesnih in duhovnih treningov usmerimo na to kar šele prihaja. To je čas, ko se poraja trud, ko se gre zares in ko vsako premagovanje šteje. Čas ko se bodo delile medalje bo prišel. In zmagovalec bo lahko vsakdo izmed nas. Če bo le dobro treniral.