Zadaj za Šarčevo vlado stojijo abonenti na javna naročila

8

Imamo predsednika vlade, ki se udeležuje verskih obredov. Po levičarsko »Cerkvenjaka«. Nepredstavljivo za one, ki so ga podprli proti Janši. Drugorazredni. Norčujejo se, da je »božji dar«, da ga je postavila »neka božja instanca »urejevalec sveta, ki nima nujno imena«. Normalno bi bilo, da bi ga katoličani, sprejeli za svojega, pa se to ne dogaja. Zaradi Kocbeka in številnih drugih imamo slabe izkušnje z onimi, ki se na vernost sklicujejo; pa tega z dejanji ne potrdijo.

Kogar piči kača, se vrvi boji; previdnost je mati modrosti! Ta je potrebna zaradi Šarčevih neprikritih simpatij do Jankoviča in Kučana ter sovraštva do Janše, ki ostaja zadnji simbol slovenskih osamosvojitvenih prizadevanj in ciljev.

Podobo, ki si jo je ustvaril ob poimenovanju kamniške knjižnice, si utrjuje s koalicijo

Gospod Tonin, ki ga med slovenskimi politiki najbolj pozna in je zato reagiral, kot je, ga označuje kot pragmatika z izjemno sposobnostjo prilagajanja razmeram. Ta je potrebna, vendar je na tanki meji nesprejemljivega oportunizma. Z ravnanjem ob poimenovanju kamniške knjižnice po enem največjih slovenskih pesnikov Balantiču si je ustvaril težko popravljivo podobo. Trenutno jo s koalicijo utrjuje. Slovenija je na robu zdrsa v avtokratsko vladavino. Za t kar se dogaja in obeta dr. Jožetu Možini (televizija se razglaša za nacionalno), bo, odgovorna. vlada. Na čelu likvidacijskih prizadevanj je vodilna koalicijska stranka predsednika parlamenta Židana, Združena levica obsoja film o Hudi jami in njegove mednarodne nagrade. Zanikanje povojnih pobojev in celo grožnje o njihovem dokončanju so nevarnost demokraciji. Nestrpnost je na pohodu!

Zadaj za novo vlado so specialisti za izčrpavanje bolnišnic in javnih del

Slovenija je kljub ugodnim gospodarskim razmeram vse bolj država revežev. Zlasti to velja za nedopustno velik del upokojencev in bolnike, ki do zdravljenja ne morejo priti. Tem se pridružujejo oskrbovanci domov za starejše. Odhajajoča vlada meče denar proč, saj so razmere v zdravstvu takšne; da ne morejo ugotoviti koristi finančne pomoči. Če upoštevamo, da za Vlada obljublja dobro delo za dobro slovenskih državljanov. Žal je ravno pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni.

Objavljeno 9. septembra v tedniku Družina, št. 37.

8 KOMENTARJI

  1. “Zadaj za Šarčevo vlado stojijo abonenti na javna naročila”

    Ja in? Pa saj so za Cerarjevo tudi stali. Še dobro, da za Janezovo niso stali!

  2. Ne zgodi se vsak dan, da človek s šestimi popravci postane predsednik vlade.
    Ne Amerika, Slovenija je dežela neizmernih možnosti.

Comments are closed.