Z Mladino pogumno nazaj v “svetlo” preteklost

8
Antijanšizem je v Sloveniji pridobil domovinsko pravico.

Če sledimo reviji Mladina in interesom opozicije, se lahko po volitvah znajdemo tam, kjer smo že bili, torej v svetli preteklosti, kot nam jo opisujejo jugonostalgiki in Titovi častilci, torej v časih, ko smo se s tremi kavbojkami na riti ter s kavo in pralnim praškom v stoenkah švercali iz Trsta, Borovelj ali Trbiža.

Zamisel za ta sestavek sem našel kar na naslovnici tednika Mladine št. 13 z dne 1. aprila 2022. Bržkone bodo v uredništvu takoj našli izgovor, da gre za prvoaprilsko potegavščino, če pa to ne, pa da gre za nesrečno številko izdaje, torej za trinajsti letošnji izvod. Skratka ali zdolga, naslovnica prinaša velik rdeč napis Očistimo avtokracijo ter podnaslov na posodi čistilnega razpršila Sredstvo za odstranjevanje posledic janšizma. Povsem spodaj potem piše še: Inštitut 8. marec je predlagal zakon, s katerim želi civilna družba odpraviti anomalije, ki jih je uvedla Janševa vlada. Ves tisk je kajpak natisnjen v krvavo rdeči barvi.

Mladina bi avtokracijo očistila janšizma, tako da bi zasijala v prvotni luči

Pomenljiv je predvsem naslov Očistimo avtokracijo in manjši podnaslov posledic janšizma. Ker če se lotiš čiščenja avta, stanovanja ali ceste – za primer – ti to ostane čistejše in bi potemtakem dobili očiščeno avtokracijo. Naj si kot bralec Mladine mislim, da bomo po odstranitvi janšižma, ki ga predstavlja Slovenska demokratska stranka, dobili čistejšo obliko avtokracije ali kar prvotno vsebino avtokracije, ker ne gre za površinsko čiščenje. Da se bomo torej poslovili od demokracije, ki resda v Sloveniji poskuša zlesti iz vrtca v malo šolo, a je bila vendar s to vlado na dobri poti, ker so tisti kolesarski protesti – tudi kolo vidimo na naslovnici – daleč od katerekoli oblike demokracije.

Inštitut 8. marec bi med vsem drugim – kot kompletna sedanja opozicija ter pretežni del novih strank in list – zagotavljal vladavino prava, kot je bila do nastopa te vlade pred dvema letoma. Da bi se torej pravosodje še naprej izogibalo gospodarskega kriminala kot hudič križa, imelo bi pa posluh za pravice balkanskih bojevnikov in Zokijev vseh vrst in pasem.

Če torej sledimo omenjeni Mladinini naslovnici in interesom opozicije, se lahko po volitvah znajdemo tam, kjer smo že bili, torej v svetli preteklosti, kot nam jo opisujejo jugonostalgiki in Titovi častilci, torej v časih, ko smo se s tremi kavbojkami na riti ter s kavo in pralnim praškom v stoenkah švercali iz Trsta, Borovelj ali Trbiža. Zato naj velja geslo: Pogumno z Mladino naprej v nazaj in v svetlo preteklost. Sploh ni res, da nam slabše, kot nam je zdaj, ne more biti. Berite torej reakcionarno Mladino!

8 KOMENTARJI

 1. Mladina in njena TV izpostava ( Studio City) v navezi Safti, KB1909, sklad York, Marc Medical, 5 krat preplačane zilne opornice. Njim ne bo treba kavbojk svercat. Svercajo lahko udbovsko odpeljane in skrite milijone iz Luksemburga, Lichtensteina, Cipra, raznih karibskih oaz itd. Polmafijska naveza pajdaskega pseudokapitalizma, ki fanatično prodaja razne floskule avtokratskega in jalovega levicarstva. Za sebe in svoje otroke elitno zahodno privatno zdravstvo in šolstvo, za slovensko rajo pa državnega kubansko-venezuelskega tipa.

  • Upam, da že pripravljamo namestitve za begunce, ki bodo pribežali iz držav nekdanje SZ, kot je Slovaška, Romunija, najprej Moldavija, Poljska, če bodo letzala iz njih letališč vzletela pomagat ukrajinskim civilistom, ki jih bodo napadli kot vojake, brez razlike, kot so to plačanci – morilci naredili na jugu Ukrajine!
   Tragedija za Evropo se šele začenja- preveč razvajenosti, pohujšanja, degeneracije spolnih odnosov, politično pranje možganov komunističnih možganooprancev…

 2. Kakšna bo politikav Sloveniji bomo odločili sami, kje bo potekala linija med zahodom in VZhodom pa bodo odločile velesile.
  Zakaj? V kolikor bodo azijske države gospodarsko sodelovale z Rusijo, bo ta z vojno nadaljevala. najela bo plačeno vojsko in teh ne bo konec, Ukrajincev pa bo zmanjkalo, če ne bodo plačanci tudi na zahodu.
  Bitka se bo pomaknila na relacijo Baltik — J ali Sredozemsko morje pri Grčiji. Bo šla linija čez madžarsko in Bosno? ali bolj vzhodno – Srbija – Grćčija ali celo Turčija. Veliko vprašanje. Bodo naši sovjeti poklicali Ruse in bo šla linija po sedanji ali novi slovensko-italijanski meji?!
  Odvisno od tega, kdo bo na teh volitvah prevzel vlado!!!
  Ukrajina bi pa morala nacionalizirati plodna zemljišča oligarhov raznih držav, ki se požvižgajo na žrtve domačinov. Tudi ukrajinski oligarhi…?!

 3. Upam, da ste oMladino prebrali v knjižnici in, da je nimate naročene. Če jo namreč imate, ste sokrivec.

 4. Bližajo se parlamentarne volitve in zmeraj ista kučanistično-golobistična naveza globoke države in prolevičarskih medijev že petič zapored instalira “nove” politične obraze. Doslej so tik pred volitvami postregli z Zares, PS, SMC in LMŠ, letos hitijo streči s “svobodnjaki”.

  Najnovejši predsednik najnovejše “svobodnjaške” stranke je Horicjan.
  Rad bi bil videti kot pesnik Prešeren, izgleda pa kot odvisnik od substanc. Ljudski glas v njegovih rodnih krajih ve povedati, da je tudi v resnici odvisen – od denarja in od stricev iz ozadja.
  No, po novem stricem ni več nerodno kazati se v ospredju in sedeti na stolih v prvi vrsti na predvolilnih shodih njihovih političnih varovancev.
  Najsibodi da so shodi scenaristično zamišljeni v zaprtih prostorih ali pa “spontano” protestniški pred parlamentom – strici se na shodih “novih” obrazov po novem pojavljajo v prvi vrsti.

  “Svetla preteklost”, ja…
  …točno to je tisto, kar nas čaka, če bo na volitvah zopet zmagala globoka država, v navezi s prolevičarskimi mediji. Čakam samo še na to, da se v predvolilno kampanjo nekako priključi sodstvo s kakšno obskurno sodno zadevo, uperjeno proti premieru Janezu Janši.

  Da ne bi česa iz te “svetle preteklosti” pozabili, je dobro, da si osvežimo spomin.
  Slovenska globoka država je namreč kot stara baba v tistem srbskem pregovoru: “Što se babi snilo, to joj se i zbilo,” ali v prevodu: ” Kar je baba sanjala, to se ji je tudi zgodilo.”

  Pregovor ima v podtonu sicer malce drugačen pomen, a za slovensko globoko državo vendarle velja, da tisto, česar se domisli, tudi uresniči.

  Globoka država je več let sanjarila o Marti Kos kot “novem” obrazu.
  Končno ji je tudi to gospo uspelo uvrstiti med “najnovejše” “svobodnjaške” obraze.

  https://www.casnik.si/pismo-bralca-placanci

 5. Razumem, da komunistični mediji imenujejo agresijo in umore nedolžnega prebivalstva, ugrabitev in odvoz ukrajinskih otrok v Rusijo Putinovo delo, TODA NE RAZUMEM, ZAKAJ DEMOKRATIČNI POLITIKI IN MEDIJI NE IMENUJEJO TE AGRESIJE IN ZLOČINOV S PRAVIM IMENOM: AGRESIJA IN KOMUNISTIČNI ZLOČINI?!
  Zbudimo politike in mdije in zbuidila se bo Slovenija in se zavedala, da imamo tukaj kulovsko in golobjo KGB-jevsko komunistično peto kolono!
  HALLLLLLLOOOOOOOOOO!

 6. Ruski pomunisti bodo udarili z vso silo po njih veliki noči, prvem maju, če že ne po pravoslani Veliki noči in če bodo dale do takrat države EU na razpolago vsa letala za obrambo Ukrajine, bo vojna lokalizirana, sicer se bo nadaljevala in širila, ker bo pomenilo, da EU in ZDA ne mislita resno in putinski komunisti, bodo s kitajskimi seednjeročno zagospodarili v svetu na vseh področjih. Ugrabili bodo vso Azijo na svojo stran,. Eu pa bo “molila” rit iz “rdečega morja” do naslednjega leta z mavričnimi dežniki večspolničnih vojakov!
  Tukaj se odloča obramba miru v demokraciji ali “mir – sklenjenih glav dobičkarjev” pod diktatom komunizma.

 7. Odveč vse besede: Ukrajino so že žrtvovali in tako bodo naslednje, česar se bodo ruski komunisti lotili.
  To pa zato, ker je tako v ZDA, kot v EU na oblasti z večino volilci komunistično usmerjena pamet in pokvarjenost dobički in nič drugega!

Comments are closed.