www.ReferendumDrugiTir.si: Zakaj bo potreben referendum o drugem tiru?

3

Referendum proti zakonu za drugi tir moramo državljani zahtevati, ker:

1. ni definirana končna vrednost investicije za dvotirno progo. Vladna trasa drugega tira, vlada je predvidela enotirno progo!

2. ni izdelana projektna dokumentacija, ministrstvo pa zavaja državljane

3. z zavajanjem, da ima gradbeno dovoljenje želi ministrstvo izvajati projekt z odmikom do 100 m od trase kar pri dvotirni progi ni mogoče

4. obstoječa enotirna vladna trasa potrebe prebivalstva povsem ignorira, čeprav je bil nad njimi celo državni sekretar šokiran

5. z dolgotrajnim projektom bomo zanesljivo zamudili prepotrebno povečanje kapacitet pretovora najmanj za dve leti za konkurenco

7. vladni projekt bo povzročil razvojno blokado luke Koper za nadaljnjih osem let, Luka Koper pa bo postala nekonkurenčna

8. vlada lahkomiselno ali namerno tujim družbenikom zagotavlja donosnost najmanj 4.5% donosnost, denar davkoplačevalcev pa meče v luknjo brez dna.Tujim družbenikom pa poklanja nesorazmerne upravljalske  pravice.

9. Korupcijsko tveganje je izjemno veliko. Valada in minster ne moreta nadzirati same sebe. Učinkovitega in neodvisneg zunanjega nadzora pa ni in ga ne bo.

Sklep: vlada ponuja zlati tir – enojni tir za dvojno ceno v korist gradbenih baronov in tujcev ter na škodo domačih davkoplačevalcev.

Vir: www.ReferendumDrugiTir.si

3 KOMENTARJI

  1. “Zakaj bo potreben referendum o drugem tiru?”

    Ker vse, kar bodo naredili, je samo še ena varianta kraje. Nujno je treba manj krasti. Nujno je treba izvoliti poštene in pravične ljudi, da nas vodijo. Če ni žal že prepozno. Če se nismo že preveč norčevali iz Življenja.

    Nebo in zemljo kličem danes za pričo proti vam: predložil sem ti življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi torej življenje, da boš živel ti in tvoj zarod, (5 Mz 30, 19)

Comments are closed.