Vzhodne Cerkve na kratko

iz-mohorjeve-skrinje-foto-15808VZHODNE CERKVE na kratko
Jelinčič Boeta Klemen

Strani: 256
Format: 100 mm x 195 mm
Vezava: Mehka vezava
Zbirka: VADEMECUM
Leto izdaje: 2015

Cena: 25,00 € (brezplačna poštnina)

S to knjigo predstavljamo vse krščanske skupnosti, ki so na Zahodu znane pod imenom vzhodne Cerkve, in sicer vse številne pravoslavne Cerkve, vzhodne katoliške Cerkve različnih obredov in seveda tako imenovane stare vzhodne Cerkve. Slovenskemu bralcu so še najbolj znane pravoslavne Cerkve, dosti manj pa stare vzhodne Cerkve in vzhodne katoliške skupnosti, ki predstavljajo enega ključnih elementov za razumevanje današnje situacije na Bližnjem vzhodu, kjer so različne vzhodne krščanske skupnosti še dve generaciji nazaj predstavljale kar četrtino vsega prebivalstva. Knjiga o vzhodnih Cerkvah prinaša osnovni opis vsake izmed obravnavanih skupnosti, opremljena pa je tudi z dokumentarnim slikovnim gradivom.

Prolog knjigi je prispeval prof. dr. Bogdan Dolenc, predavatelj religiologije in religijske antropologije na Teološki fakulteti v Ljubljani.

O avtorju

Dr. Klemen Jelinčič Boeta je bil rojen v Ljubljani leta 1973. Pri osemnajstih letih se je preselil v Izrael, kjer je diplomiral iz antropologije in sociologije. Leta 2002 se je vrnil v Ljubljano, kjer je nekaj let kasneje doktoriral iz srednjeveške judovske zgodovine na Slovenskem. Napisal je štiri strokovne knjige o judovski zgodovini in judovstvu nasploh, kakor tudi večje število strokovnih člankov in esejev ter pripravil več radijskih oddaj, nekatere izmed njih tudi o splošnih družbenih vprašanjih ter antropologiji in sociologiji, na primer o Inuitih in krščanstvu. V revijalnem tisku objavlja izvirno poezijo. V slovenščino je prevedel Koran, sicer pa v slovenščino prevaja hebrejsko leposlovje (David Grossman, Hanoh Levin, Sami Mihael idr.). Leta 2012 je uredil in pripravil prevode za vileniško antologijo, posvečeno sodobni hebrejski literaturi. Pri Celjski Mohorjevi družbi je leta 2010 izšlo njegovo delo Uvod v judovstvo.

Knjigo lahko naročite s klicem na 031 251 915 ali z izpolnjenim obrazcem spodaj. 

[vfb id=’85’]