Imeti oblast, da sem lahko proti, je nesmisel

32
Prizor iz hrvaškega dokumentarnega filma “Trst, Jugoslavija” / “Trieste, Yugoslavia” (Alessio Bozzer, 2017.)
Prizor iz hrvaškega dokumentarnega filma “Trst, Jugoslavija” / “Trieste, Yugoslavia” (Alessio Bozzer, 2017.)

Vsi proti Janši ni razvoj, temveč je garancija za vračanje v preteklost, ko smo vsi hodili v Celovec ali na Ponte Rosso v Trst po kavbojke, kavo, pralni prašek in čokolado.

Volitve so sicer prinesle premik k normalnosti, a nenormalnost se upira volji Suverena. Zmagovalka SDS, ki je stranka ljudsko-krščanskega evropskega bloka, skupaj z NSi-jem, ki je tudi povečala svoj izkupiček, sta jedro normalnosti v našem političnem prostoru. Premik k normalnosti pa je pomenil tudi premik v desno, saj se je v parlament uvrstila tudi SNS. Te ne moremo imeti za desno stranko v pravem pomenu, saj poveličuje krvavo komunistično revolucijo in zagovarja privilegije, ki jih premnogi imajo še danes od tiste morije in totalitarizma, ki ji je sledil. SNS je v bistvu prav tako shizofrenična stranka, kakor mnogi drugi pojavi v naši državi.

Šarec zadnji izvod kontinuitetne politike plenjenja države

Na sredini bi morali najti SMC, SAB, morda celo LMŠ. Prvi se celo kitijo s tem v svojem imenu. A sredinskost v politiki pomeni, da ne izključuješ nikogar in si z vsemi pripravljen sodelovati. Tudi ali in predvsem v vladi. Tako Bratuškova kakor Cerar in Šarec pa izkazujejo presenetljivo zamerljivost in poosebljeno zaničevanje prvaka zmagovalne stranke Janeza Janše. Za Šarca je toliko bolj presenetljivo, ker njegova dejanja niso v skladu z njegovimi izjavami in nameni, da bo delal in bil drugačen. Izkazuje pa se le za zadnji izvod postane, a uspešne kontinuitetne politike zavajanja volivcev in plenjenja države. Zato te stranke niso sredina, temveč so mali planeti kontinuitetnega sončnega sistema, kjer vlogo sonca igra udbomafija. Te stranke so tako na milost in nemilost prepuščene gravitaciji medijskega imperija, s katerim obvladuje javno razpravo.

SD predstavlja zanesljivo in preverjeno trdo jedro kontinuitete. Njene komunistične korenine in dolgoletno vladanje Sloveniji jo bremenita, a za noben svoj zločin še ni odgovarjala. ZKS, zločinska partija, se zrcali z mehkejšim obrazom v SD-ju. SD je podobna pendreku z jeklenim jedrom. Guma, ki odeva jeklo, ne ublaži udarca, je pa dobra fasada.

Levica bi nas peljala v Venezuelo …

Radikalna Levica, ki predstavlja »uporništvo zaradi uporništva« (neke sorte partizanstvo v demokraciji), ki je tako priljubljeno mladostni zagnanosti brez prave pameti in smisla, bi nas peljala v Venezuelo, sama pa ohranila privilegije, ki jih ima v Severne Koreji vladajoči sloj. Ta stranka in katera druga predstavlja največjo nevarnost za našo svobodo, demokracijo in neodvisnost. Oni so na čelu levičarjev, ki bi nam z močjo cenzure nataknili nagobčnik »politične korektnosti«. Oni so najbolj glasni, ko gre za delitev premoženja, ki ga še nismo ustvarili.

Oni bi kot Robin Hood jemali bogatim in dajali sebi … Znani angleški ropar je vsaj delil drugim. A ne pozabimo, da je bil tudi on svobodnjak ali celo plemič, torej se je boril za svoje in ne za tuje. Udbomafijska globoka država uporablja stranko Levico za draženje, sejanje razdora in preusmerjanje pozornosti. Radikalna govorica, všečne parole in navidezna doslednost salonskih revolucionarjev so priročne vrline za skrivanje dejanskih ciljev levičarstva. Norost in neumnosti, ki jih Levica zagovarja, so tako očitne, da je pretresljivo, da se najde toliko ljudi, ki nasedajo lepim besedam in gnili vsebini.

Za hip se ustavimo ob DeSUSu … žalostna zgodba. Morda bodo zdaj sprejeli ponujen odstop in se znebili klovna. A nimamo nobene garancije, da bi bil njegov naslednik kaj boljši. Stranka kot taka je problematična, ker je njen program zagovarjanje višjih penzij, torej zagovarjajo zelo parcialne in sebične interes. v vseh ostalih stvareh, ki zanimajo aktivno prebivalstvo in mladino, pa se je izkazala kot škodljiva sestavina slovenske politike.

Vsi proti Janši je vračanje v preteklost

Tako pridemo vedno znova do bistvenega vprašanja tega povolilnega časa. Ali bo SDS-u in Janezu Janši uspelo sestaviti vlado? Očitno kontinuitetna »meta-stranka« vztraja pri »NE. Nočem. NE bom!« v vseh tonih in možnih kombinacijah. Ampak – se potem vprašamo vsi normalni ljudje – bodo sposobni oni sestaviti vlado, ko nam zgodovina pravi, da ne?

Odgovor pa je vendarle brutalno preprost: sestavili bodo razglašen in plenilski orkester, ki bo dokončal katastrofo sedanje vlade. V nekaj letih (odvisnih od vdora ilegalcev) bodo oplenili, kar se še da, povečali zunanji dolg, podpisali nešteto »svetovalnih« in praznih pogodb in utrdili ideologijo spola in LGBT agendo.

Si predstavljate Mrakovo kot ministrico za šolstvo? Že sedaj je opustošila ministrstvo, ki ga je vodila in ga prestrelila s svojimi nesposobnimi kadri. Srhljiva je ta misel. Izvedba pa bo tragična za naše šolstvo in otroke prav kakor je bil Gaber.

Potem, ko bodo svoje uničenje utrdili, bomo pa spet povabljeni na predčasne volitve … Kajti pri nas gremo na volitve vsi »iz opozicije« in »obljubljamo, da bomo odslej drugačni«. In volivci, nesposobni lastnega razmišljanja, sebični in brezbrižni kakor so, volijo v antidemokratičnem duhu.

Vsi proti Janši ni razvoj, temveč je garancija za vračanje v preteklost, ko smo vsi hodili v Celovec ali na Ponte Rosso v Trst po kavbojke, kavo, pralni prašek in čokolado. Imeti oblast, da sem lahko proti, je nesmisel.

Molimo za Slovenijo.

32 KOMENTARJI

 1. “Imeti oblast, da sem lahko proti, je nesmisel”

  Natanko tako! Zato pa ima leva kontinuiteta oblast zato, da lažje krade, ropa in vsaj medijsko ubija. Problemi slovenske države so:
  a) organiziran kriminal,
  b) sistemska korupcija in
  c) izumiranje.

  Zato je sklep gospoda Pozniča čisto razumski: “sestavili bodo razglašen in plenilski orkester, ki bo dokončal katastrofo sedanje vlade.”

 2. Žalostno je, da je za levico najpomembnejše sovražiti in spodbujati sovraštvo. Torej povsem enako kot se je to dogajalo med komunistično revolucijo. Torej delujejo na istem nečlovekoljubnem temelju.

  Zakaj nečlovekoljubje ne zamenjajo za demokratične standarde?

  Najverjetneje zato ne, ker jih obvladajo in ker so njihovi cilji običajno proti demokratičnim standardom in ciljem.

 3. Popravljam zadnji stavek, ki se pravilno glasi:

  Najverjetneje za to ne, ker demokratične standarde ne obvladajo in ker delujejo proti demokratičnim standardom in demokratizaciji slovenske skupnosti.

  Še vedno veje totalitarni duh, zato tudi nočejo sprejeti Evropske deklaracije o obsodbi totalitarizmov. Nečlovekoljubna nasilna revolucija še očitno traja. Njen zastavonoša pa hoče biti Šarec.

 4. V bistvu gre za protiustavno delovanje levice, zastavonoša pa je Šarec.

  Slovenska ustava zahteva demokratične postopke in demokratične standarde, ki nikogar ne izključujejo, ki so bili demokratično izvoljeni.

  Levica se naj odlepi od totalitarnega načina delovanja in naj končno tudi sprejme Evropsko konvencijo o obsodbi totalitarizmov.

  Dokler ne bo tega storila, bo še naprej delovala protiustvno, nedemokratično, nečlovekoljubno in nerazvojno za slovensko skupnost.

  • Svitase, zakaj pa potem želite, da sodelujejo z SDS, če so protiustavni in nedemokratični? Kaj bi imela SDS od sodelovanja s takšnimi nizkotneži?

   • Haha. Ampak salto mortale pa obvladaš. Ti bi zdaj desnici naprtil izključevalnost. 🙂 Fantastično. Ti si genij!!! ???

 5. Levica krši 250.000 slovenskim državljanom ustavno pravico do osebnega dostojanstva, ker jih nasilno izloča iz političnega družbenega življenja, ker se noče z njimi pogovarjati.

  Na ta način očitno kaže, da ima do njih sovražen odnos, saj jih ne obravnava kot enakovredne državljane. Podobno kot se je to dogajalo v totalitarizmu.

  • Nihče se ne želi pogovarjati s primitivci, ki lahko izustijo edino Murgle, Kučanov klan, levaki, lenuhi, itd. Mi pa ni jasno, zakaj bi janševiki sploh želeli sodelovati z ljudmi, ki jih prej tako ponižujejo in žalijo?

 6. Torej Janša in njegovi podporniki vse ostale žalijo z izdajalci, boljševiki, klavci, levaki, lenuhi, murgelčani, kučanovimi sužnji itd., potem pa ta isti podporniki, ki so prej žalili, jokajo, da nihče noče sodelovati z njihovim voditeljem Ivanom Janšo … če pa to ni shizofreno

  • Če se za t.i. žalitve desnih proti levim uporabi 500 vatni ojačevalec, v obratni smeri pa kvaliteten dušilec, potem dobiš tak pogled na zadeve kot jih vidi Koltur. Seveda, če pri tem pozabimo, da nas leva politika že 73 let žali s poveličevanjem komunističnih zločinov.

   • Riki, prav imaš. Zdaj očitajo Janši, ko kakšno kritično in nesramno reče proti levici, ne vidijo pa svojega.

   • Riki, ja, zato mi pa ni jasno, zakaj si zdaj vsi tako želite levih v vladi, če pa vas že 73 let žali. Zakaj bi želeli biti v koaliciji s takšnimi ljudmi??

  • Kdo tukaj joče ?
   Če bo kdo tukaj jokal, bomo jokali vsi ki na tem prostoru vztrajamo, v kolikor ne bo prislo do preloma s to enoumno politiko!!

   • Koltur zanja arogantnost, češ, mi smo zmagali in lahko naredimo kar hočemo.

    Kaže sicer, da se v nekaterih zmerno levih strankah že počasi mehčajo. Po drugi strani bi pa bistveno raje videl, da dejansko sestavijo samo koalicijo levih z mnogo strankami – izključno z Levico.

    Tako je edini način, da se skrajno levico oslabi.

    • Ne. Meni samo ni jasno, zakaj ste vsi vznemirjeni, ker tisti, ki jih imenujete boljševiki, levaki, ki vas že 73 let tlačijo in vam kradejo, ne želijo sodelovati. Ni mi jasno, zakaj si želite, da bi sodelovali z SDS? Zakaj hočete, da bi SDS sodelovala z (tako jih vi imenujete) barabami?

  • Koltur,
   nobeno žaljenje ni sprejemljivo, tudi vaše ne.

   Smešno, da na kakor desno žaljenje opozarjate prav vi, ki ste na pričujočem portalu eden redkih pristašev leve politike, ki deli žaljive vzdevke tukajšnjim komentatorjem ter na splošno volivcem desnih političnih strank in katoliškim kristjanom.

   Poglejte se v ogledalo, preden boste drugim delili lekcije.

   Na medmrežju je nekulturne in žaljive govorice največ med anonimnimi komentatorji na populističnih portalih pod članki o domačem političnem dogajanju.

   Upoštevajmo, da je med anonimneži na takih forumih zelo verjetno veliko provokatorjev, ki so dejansko pristaši levih političnih opcij, odigravajo pa vlogo desničarskih skrajnežev, da bi tako očrnili podpornike desne politike.

   Spomnimo se nekulturnih in žaljivih komentarjev na Reporterju v obdobju pred uvedbo komentiranja s prijavo prek FB. Tamkajšnje komentiranje je sedaj precej bolj kultivirano.

   Še enkrat, Koltur,
   lepo od vas, da opozarjate na nedopustno žaljenje, a ob tem razmišlljajte tudi o svoji žaljivi govorici.

   • Dobro napisano. Levica napada nas desničarje ves čas, potem se pa kujajo, ko jim kdo kaj reče nazaj.

    • Meni nihče na tem portalu, ki se zgraža nad tem, da t.i. leve stranke nočejo sodelovati z SDS, ne želi odgovoriti, zakaj sploh želijo sodelovanja s takšnimi strankami – levaki, komunist, ki že 73 let trpinčijo slovenski narod in ga kradejo. Od kod nenadna potreba po sodelovanju?

     • Koltur,
      v demokratičnih državnih ureditvah ne bi smelo biti prostora za kakršnokoli izključevanje demokratično izražene večinske volje volivcev.
      Stranko SDS je v parlament izvolila večina volivcev na demokratičnih volitvah. Kdor drugače interpretira rezultat volitev, javnomnenjsko manipulira.

      To, kar počnejo nekateri poraženci volitev, ko izključujejo zmagovalno stranko iz pogovorov o morebitnem sodelovanju, ni demokratično.
      Gre za zahrbtno totalitarno politiko odstranjevanja najmočnejšega političnega tekmeca iz igre!

      Izraz ‘parlament’ zhaja iz staro francoskega ‘parlement’ (govorjenje), ki korenini v latinskem ‘paraulare’ (govoriti).
      Parlament je torej po definiciji prostor pogovarjanja in dogovarjanja, ki edino lahko pripelje do konstruktivnega sodelovanja. Kjer ni pogovora, ne more biti niti sodelovanja. Sodelovanje različnih političnih deležnikov pa je nujna sestavina vodenja države.
      To je moj odgovor na vaše povpraševanje.

      V slovenskem državnem zboru t.j. v parlamentu se politiki MORAJO pogovarjati, saj so prav za to plačani.
      V nasprotnem primeru naj gredo domov, pa naj tam molčijo!

      Če se trenutne razmere v parlamentu ne bodo spremenile v smer pogovorov o morebitnem sodelovanju in bo Marjan Šarec kot pobudnik izključevanja SDS v parlamentu vztrajal pri svoji izključevalni agendi, lahko volivci mirno rečemo: “Mr. Šarec, go home!”

     • “v demokratičnih državnih ureditvah”
      Trdite, da je Slovenija demokratična država?

      “… lahko volivci mirno rečemo: “Mr. Šarec, go home!””
      Da bodo vsi volivci enakega mišljenja? To so sanje.

     • AlFe,
      hvala za reinterpretacijo mojih besed😉

      V mojem komentarju piše “v demokratičnih državnih ureditvah ne bi smelo biti prostora za kakršnokoli izključevanje demokratično izražene večinske volje volivcev”.

      Vemo, da se pri nas pravkar odvija nedemokratično izključevanje večinske volje volivcev, saj drugouvrščeni Šarec izključuje zmagovalno stranko iz pogovorov, ki jih sam vodi o morebitni vladni koaliciji in vabi k izključevanju še ostale parlamentarne stranke.
      Še oreden bi oredsednik podelil mandatarstvo, Šarec izsiljuje odstranitev zmagovalne stranke iz udeležbe pri vladanju. To ni demokratični politični princip, temveč zelo spominja na totalitarno politično izključevanje nekdanjih nasprotnikov režima. Če bo izključevalni princip v parlamentu zmagal, bomo vedeli, da se del politike vrača k nedemokratičnemu vodenju države.

     • Iti v koalicijo s SDS ali ne iti … ali ni to svobodna odločitev strank? Ali ni to demokratično?

     • AlFe,
      vnaprejšnje zavračanje ne le sodelovanja, temveč že samo pogovora o sodelovanju, zaklinjanje o nesodelovanju na vseh predvolilnih soočenjih na tv in v ostalih vodilnih mediji ter javno povolilno pozivanje parlamentarnih strank k bojkotu zmagovalca volitev, še preden je predsednik komurkoli podelil mandat, ni demokratično. Ja totalitarno.

      Politiki so tako ali drugače v službi vseh državljanov in ne le služabniki parcialnih interesov neke peščice. Zato morajo politični deležniki medsebojno komunicirati.
      Ni nujno, da bodo kot ena velika ljubeča družina skupaj sestavili vladajočo koalicijo – čeprav bi bilo bržkone prav to najboljše za državo in njene državljane! 😊 – morajo pa se pogovarjati.
      O določenih skupnih zadevah, ki se tičejo vseh, se bodo morali tudi dogovoriti.

      Lahko pa se pretvarjate in rečete, da je to, kar počne Šarec, vrhunec demokracije – slovenska sprevržena inačica, ki jo definira podtalno delovanje nelustriranih privržencev proslulega režima.

      Pa nehajte me že spraševati kot petleten otrok o rečeh, ki jih lahko sami premislite 🤣

     • Gospa Vanja,
      imamo pač različne pogled na svobodo in demokracijo. Za vas je svoboda in demokracija, če se vsi obnašamo kot vi želite. Prenehajte že biti kot kak razvajen petletni otrok!

     • Kot jaz razumem, se je to zavračanje začelo s tv soočenji, ki to niti niso bila. Ker se he ves čas potenciralo, kdo bo šel z JJ v koalicijo.
      TA PREDVOLILNI ČAS JE POTEKAL ABNORMALNO, saj novinarji niso korektno opravili svojega dela.
      Povod za to so bile predvolilne ankete, ki so JJ kazale boljši rezultat (kot je bilo morda prvotno predvideno).
      Vse skupaj je zajela prava evforija, tako da je sedaj to kar je.

     • AlFe,
      ker ste že vi mene vprašali, ali trdim, da je Slovenija demokratična država in menim, da v marsičem ni, vam vračam vprašanje: ali potemtakem vi trdite, da je Slovenija demokratična država?

      Kajti – sodeč po gornjem komentarju, – kaže, da si predstavljate, da je to, kar imamo pri nas, zgleden primer demokracije in svobode.

      Sodeč po pritožbah v vaših preteklih komentarjih, mi nikoli ni prišlo na misel, da morda visoko ocenjujete stopnjo svobode in demokratičnosti v Sloveniji…

     • Amelie,
      točno to, kar opisujete, je po mojem eden od jasnih pokazateljev, da je stopnja demokratičnosti v Sloveniji hudo vprašljiva.

      Zelo očitna je politična pristranskost državne tv. Ta v najbolj gledanih terminih nemoteno izkazuje naklonjenost levim političnim opcijam. Rtvslo tudi selektivno poroča o političnem dogajanju ter se več ukvarja z največjo opozicijsko stranko kot z nadzorom nad postopki vladajoče koalicije. Pa ne le državna rtv, nasploh slovenski medijski prostor ni uravnotežen, temveč krepko nagnjen v levo.
      Vse opisano ni značilnost demokratične družbe, temveč prej značilnost avtoritarnih režimov, kjer mediji nekritično podpirajo oblastno kliko.

     • Koltur,
      če že hočeš odgovor. Mislim da bi SDS raje šel v vlado s strankami podobne desne usmeritve.
      Žal je desnica precej okleščena, od tistega znamenitega Spomenkinega reka “ustavite desnico” naprej.
      A se morda vprašaš, zakaj nihče ni na tak način zaustavil levice ?
      A ni precej nenaravno to razmerje danes ?
      Ponavljam vprašanje … !
      Zakaj nihče od znanih in uglednih oseb ni zaustavil levice, ko je bilo vsem jasno, da prekomerno pridobiva na moči??

 7. “Prizor iz hrvaškega dokumentarnega filma “Trst, Jugoslavija” / “Trieste, Yugoslavia” (Alessio Bozzer, 2017.)
  Vsi proti Janši ni razvoj, temveč je garancija za vračanje v preteklost, ko smo vsi hodili v Celovec ali na Ponte Rosso v Trst po kavbojke, kavo, pralni prašek in čokolado.”

  https://www.youtube.com/watch?v=2Bpl7gD2tH0

 8. Koltur daje vedeti, da levica sprejema odločitve na podlagi skrajnih komentarjev v drugih medijih, ki so občasno žaljivi na desni in na levi strani, kar ni sprejemljivo.

  Vendar, bi bila to primitivna politika, če bi svoje odločitve sprejemala na podlagi primitivnih medijskih vsebin, saj ne sme upoštevati če slabo, ampak tudi dobro, ki ga je ogromno.

 9. Slovenska kontinuiteta je velikanski odvisnik od oblasti. Levica in ta lazna sredina, ki so jim edini projekti, da ne bi prislo do resne menjave oblasti. Bratovsek, Cerar, Sarec ipd. so v politiki izkljucno zato.

  Desno-sredinske vlade kljub prepricljivi zmagi SDS ocitno ne bo. Pusti naj se jim spet vladanje, kaj pa drugega ostane. In dela v opoziciji vse, da to ubogo slovensko ljudstvo koncno spregleda. S taksnim levim politicnim podnom res ni vredno koalirati. Ocitno bojo morali ti vse unicite, preden jih bo ljudstvo koncno poslalo, kamor sodijo.

Comments are closed.