Vsi bomo delali do 65. leta

1

Socialni partnerji so sinoči na mizo dobili dokončni vladni predlog pokojninske reforme. Glede na predlog bodo moški in ženske delali do 65. leta, vendar je do uveljavitve reforme še daleč, piše danes Žurnal24.si.

Moški in ženske bodo izenačeni, oboji bodo delali do 65. leta, vendar vlada predlaga za ženske prehodno obdobje, tako da bo starost 65 obveljala za ženske šele po letu 2020, poročajo Finance.

Lahko pa se bodo moški in ženske upokojili prej, če bodo dosegli 43 oziroma ženske 41 let delovne dobe. Možna bo tudi predčasna upokojitev, a bo ta pomenila nižjo pokojnino. Ženske bodo lahko uveljavljale tudi zmanjšanje upokojitvene starosti na račun starševstva, vendar največ za dve leti, so še zapisali na portalu.

Celoten članek si preberite na portalu Žurnal24.si.

Foto: SXC.hu

1 komentar

  1. Evropa ima od Bismarcka naprej nor zdravstveni in penzijski sistem. Ne samo nor, temveč kleptomanski, ki se zgleduje po kriminalni priamidni igri zaradi katere finančnik Madoff v ZDA sedi v zaporu za 200 let, pri nas pa ravno ti lopovi in njihovi podporniki najvišje v družbeni hierarhiji vegetirajo.

    Zakaj bom moral do 65 leta delati in plačevati skoraj 1/3 neto plače? Od katere se najbolj omastijo interesne mafijske skupine, potem bohotna birokracija, ene 5% mojih prispevkov pa bom dobil čez 20 let nazaj.

    Zakaj ne bi naredili v Sloveniji tako kot v ZDA: ko vsak sam vplačuje kamorkoli želi in se upokoji, ko njemu to paše. Nekateri se upokojijo pri 40ih, nekateri pri 80ih. Pri nas pa se koncentracijsko taborišče KIBUC še kar naprej izvaja. V Sloveniji imamo socializem 2.0. V sistemu in v glavah ljudi.

Comments are closed.