Vse je tekoči posel

22

Akrobacije sedanje koalicije padlih in nesposobnih politikov se nadaljujejo. Takoj po padcu vlade, ko se je parlamentarna večina, ki ni sposobna predstaviti novega mandatarja razglasila za nesposobno vladanja, so se začele medijske debate o tem, kaj je zdaj »tekoči posli«. Tekoči posli naj bi bili tisti, ki jih tehnična vlada sme opravljati. Dejstvo, da vlada Borisa Pahorja, Katarine Kresal, Gregorja Golobiča in Karla Erjavca nima več parlamentarnega mandata za svoje delo (»hecno« je, ker so ji ga odvzele njihove lastne stranke, ki jih pa podpirajo kot svoje predsednike!), odpira vprašanje katere pravne stvari sme še narediti in s tem zaznamovati prihodnost Slovenije.

Pri vsem tem moramo tudi upoštevati neprestano potujočega in naš denar po domače zapravljajočega predsednika, ki Bog ve, kje se spet potepa ,a pri tem najde ravno dovolj časa, da ustrahuje volivce z izjavami, ki so jih interpretirali kot, »Janši že ne bom dal mandata«. Ta naš predsednik spretno zlorablja datume in postopke, da pomaga sedanji kontinuitetni in nesposobni koaliciji, da izpelje še kakšen ideološko sporen projekt.

Tako smo Slovenci še vedno talci ideološko zadrtih in v preteklost zazrtih oligarhov, ki nam vsak dan naredijo vsaj za dva do tri milijone škode. Najbolj tragično pri tem pa je, da smo Slovenci pod takim plazom medijske lustracije naših možganov, da marsikdo nima več uporabnega orodja za razmišljanje in se bolj boji politikov slovenske pomladi kakor katastrofalnih politikov slovenske zime.

Kaj je torej ta vlada sme in česa ne? Po njihovo smejo vse, kar si izmislijo. V praksi to pomeni, da nadaljujejo z zaposlovanjem svojih kadrov po državni upravi. Plus 10% v treh letih ob govoričenju in hvalisanju kako bodo zmanjšali število državnih uslužbencev. Se vam zdi ob takem podatku Grčija blizu? Profesionalni novinarji bi nas lahko obvestili, s kakšnimi plačami in v kakšen naziv so bili ti ljudje v zadnjih treh letih zaposleni. Prepričan sem, da se ne motim, če bi te ljudi našli v precej visokih svetovalskih in sekretarskih nazivih z visokimi plačami in bogatimi dodatki. Novinarji pa nič! Nikoli ne vprašajo dvakrat, ko jim dajo uradni odgovor.

Ker si dovolijo vse, si dovolijo tudi, da ne dajo poroštva za TEŠ, krivdo pa mečejo na opozicijo. Obenem pa zlahka podpisujejo dokapitalizacije v milijonskih vsotah za dejansko odpisana in propadla podjetja v katerih  imajo očitno še nekaj osebnih interesov. Tekoče in brez očitkov vesti prepuščajo vroči kostanj naslednji vladi, ki se bo morala soočiti z divjimi stavkami zdaj tako pokornih in nedejavnih sindikatov, ki veliko govorijo, a že tri leta pogrešam kakšno generalno stavko kakor so jo pripravili prejšnji vladi.

Tekoči posli so očitno tudi imenovanja novih tožilcev in drugih državnih uslužbencev. Predsednik republike proti tem imenovanjem nima nič. Ali se še spomnite, kakšno je zganjal, ko je Janševa vlada, ki pa je imela vsa pooblastila (in to je bistvena razlika!), ob koncu mandata imenovala nove veleposlanike? Zdaj je pa tiho in ne reče nič!! Kakšna pristranskost, kakšno sprenevedanje in kakšno škodo dela ta predsednik ugledu mesta, ki ga zaseda. Otroci FDV-ja mu držijo vrečo, sicer bi bil najbolj nepriljubljen politik v državi, saj nam ne poročajo in nas ne obveščajo o vseh njegovih mahinacijah.

Zanimivo bi bilo vedeti, ali ta vlada, sedaj kot po tekočem poslu sklepa nove pogodbe z zunanjimi izvajalci za kakšna svetovanje, raziskave in druge nesmisle, ki požirajo velik del našega PBI-ja. Vsaka taka pogodba je znak korupcije in klientelizma, saj se nikoli ne zgodi, da bi bili za take pogodbe objavljeni javni, pregledni in pošteni razpisi.

Tekoči posel je za nekatere ministre očitno tudi nova zakonodaja. V treh letih pač niso mogli spraviti skozi vse svoje zakonodaje zato bodo zdaj pohiteli in v parlamentu, s svojo običajno koalicijsko večino, sprejeli še nekaj zakonov. Vendar so vsi zakoni, ki jih ima ta parlament  v proceduri, pravzaprav že nelegitimni in zanje parlament nima pooblastil, ker si je parlament sam vzel ta pooblastila, jih dejansko zanikal in zavrgel. Kontinuitetna večina ima sicer formalno vso pravico, da sprejema zakone, vendar moralno te pravice nima več, saj ni bila sposobna predstaviti novega mandatarja ali podpreti sedanjega in moramo zato na nujne predčasne volitve.

Očitno je, da je tekoči posel vse, kar si oni zahočejo, vendar prav gotovo pod tekoči posel ne spada odgovornost, ki jo oblast prinaša in se v zavetju naklonjenih medijev (POP, AKANAL, Delo, Dnevnik, Večer, in celo RTVSLO) lahko skrije pred javnostjo. Zdaj se nam ZARES, DeSUS, LDS in celo SD ponujajo kot nedolžne druščine, ki s to vlado nimajo nič. Volivci smo poklicani, da 4. decembra takemu puhlemu PR-ju rečemo: dovolj! Zdaj naj nam vladajo tisti, ki so se bolje izkazali.

Foto: Slovenske novice

22 KOMENTARJI

 1. Volivci imamo odgovornost do naših potomcev, da 4. decembra izberemo ljudi, ki so se do sedaj še najbolj izkazali, da nas peljejo v bodočnost.

  Ampak … ali sploh še kdo tako razmišlja?

  • Prihodnost, spoštovani AlFe, prihodnost. Privoščimo lepo bodočnost sosedom Hrvatom, pa še komu bolj na jugovzhod.

   • No, no. Veste, sem iz krajev, kjer uporabljamo to besedo in je sploh ne nameravamo prepustiti Hrvatom. Seveda jo lahko uporabljajo tudi Hrvati, samo mi se je ne bomo odpovedali. Veste, celo v SSKJ smo jo dali.
    :=))

 2. “Ali se še spomnite kakšno je zganjal, ko je Janševa vlada, ki pa je imela vsa pooblastila (in to je bistvena razlika!), ob koncu mandata imenovala nove veleposlanike?”

  Ja, se ja! Posebej mi je v spominu ostalo, ko je Dimitrij Rupel, še v vlogi zunanjega ministra, kar samega sebe predlagal za veleposlanika v Italiji in pri tem dobil blagoslov samega presvitlega cesarja. To mi je ostalo še posebej v spominu zato, ker je tako očitno prišla do izraza visoka krščanska morala.

  Sicer pa prispevek brez repa in glave, v njem je polno banalnih subjektivnih sodb tipa “nesposobna vlada”, vse na nivoju intelektualno in osebnostno nezrelega pubertetnika, ki se še ni naučil samoobvladovanja in distance do političnih zadev.

 3. Naj gre tale belogardist Poznič raje v svojo preljubo Argentino delat red, saj je še stokrat bolj zavožena od Slovenije!

  • Gospod Janko, pa ste prepričani, da je vašo miselnost večina Slovencev podpira? Jaz sem namreč prepričan, da je večina Slovencev sita prepirljivih ljudi, ki pošiljajo drugače misleče nekam drugam.

   • Ugibam, če nima JANKO slabo vest , pa bi si rad s pregonom”belogardistov” olajšal vest.

    Tega pa najbrž ne ve, da je po definiciji bela garda kontrara volucionarma oborožena sila in tako legitimna, ki je legitimna oblika odpora proti komunistični ideologiji in zločinom.

  • Janko: za zdravje in omiko nacije bi bilo najbolje, da se vi poberete, kamor spadate, v kako srbsko opankarsko vas!

 4. Vlada bo naredila najmanj škode, če se loti dobesedno tekočih poslov. Naj pijejo vino in to tako zelo, da ne bodo sposobni narediti česarkoli – ne bo nič škode.

 5. NO, NO, NO: če se ne motim, je Petrovc že opred dnevi PRVI OBJAVIL; DA BO JANKOVIČ NA VOLITVAH NASTOPIL!!!!!
  IN dalje je objavil odziv, da bo s tem razbil levico ! IN GLEJ GA SPAKA, KAKO JE točno tako reagiral Urošek Jauševec! TOČNO TAKA IZJAVA !
  Pa tudi procenti se kar zlagajo!
  Z.J + DESUS = 10 +10=20%
  Pa o HOMEGENIZIRANJU LEVICE!!
  Pa o tem, kako se nekateri učijo na pripravljena vprašanja na TV soočenjih!!!!
  Nekateri, ki se vsevprek nazivajo za velike, bi to ne smeli obiti!

 6. TAKOLE: danes sem spet na tržnici! V tem času sem malo manipuliral in sedaj ne prodajam več repe, sedaj sem nadzorni nad svojimi tremi štanti! Kislo repo, stojnico z ljubkovalnim imenom “SD (samo na Debelo)”, hlevskim gnojem za kaktuse z ljubkovalnim imenom “Lojzek” in stojnico z kislimi kumaricami, z ljubkovalnim imenom “SLLS” (Samo Ljubim, Ljubim, Svinje). V vogalu, pred oćmi policije skrito pa imam še stojnico za belo omamo, prašek! Stojnica ima ime “Hanžeček”!
  Pa tudi za ljubitelje psov imam kotiček z imenom “Pri treh bulmastifih”!

  No, ko tako inšpekcioniram, kako mi uslužbenke prodajajo in če kaj ne ftaknejo sebi v varžet, tudi poslušam kaj čvekajo sosednje branjevke!
  In sem ujel naslednje:
  1. Da je naš Zoki izredno nevaren človek, pokvarjen in Titovih manir (op.:Tito = kriminalec), da mu ni težko koga odstraniti s poti, da doseže svoj namen! In da bomo Slovenci dobili novega Tita!
  2. Da je naš Zoki klical našo lepo in nedolžno, devico Katro in ji svetoval, naj uničijo dokumente o sinu Juretu! In je devica Katra izjavila, da si ne upa, da ne bo tvegala nove afere zoper sebe in ji je Zoki zabrusil, da v tednu dni ne bo več ministrica in afer ne bo več in pika!
  In beseda je meso postala!
  Kajti že sinko Jurček je policaju zagrozil, da bo letel na cesto, če ga zapiše! Manire po očetu!
  Da Zoki sodi v arest, sinova pa oba prestopnika!
  3. Da Javšovec “joka” nad odločitvijo Zokija samo zrežirano!
  Po volitvah pa bo SD lepo pridno del HOMOGENIZIRANE LEVICE: Pridruženo bo po Jelinkovem ZA tudi SNS+ (SLS+SD+DESUS+LDS pod diktatom ZOKI-ja)!!!! njih plan je 55%!!!!!!
  Tako so opravljale branjevke, jaz pa zapisal!!! Na policijo še nisem nesel.

 7. TAKOLE: shranite moje napovedi!
  Lista ZJ + DESUS= 20%
  SDS=35%
  SLS=10%
  NSI=5%
  LDS=5%
  SNS=5%
  SD=10%
  IZGUBLJENI GLSOVI=5%
  Za izravnavo=5%

  1. Povsod po svetu se je benzin pocenil, samo v SLO so dvignili roparji marže in se je podražil!
  2. Nova vlada mora: vsem državnim birokratom zmanjšati plače takoj za 30% ! In takoj jih mora 30% odpustiti!
  2. Narediti vse pri investiranju v tuje zastopnike za iskanje projektov v tujini in s tem dvigniti BDP!
  3. TEŠ je minimalno za 30% precenjena investicija! Toliko naj bi roparji pokradli!
  4. Takoj je treba prizemljiti in UNIČITI sindikate!

   • Janko: kdo pa je tebe kaj vprašal! BEDAK kot ste, skočite pokonci, ko vas pozovem! Dokler pa pišem pametnim, bodite v kotu in slinite svoj palec

 8. PRJATLI: kdor je bil zadnji teden v USA ve, USA vrejo! In ta banditska TV o tem molči! Če pa v Nemčiji poči pasja bombica, je pa direndaj na vseh kanalih!
  Policaji delajo z demonstranti HUJE, HUJE, kot je kdajkoli delal Hitler z tujimi narodi!
  In to vrenje potiho prihaja v Evropo!
  Amerikanci imajo dovolj pedrovsko-liberalne bančne mafije!
  Kdaj bomo Slovenci imeli dovolj pedrovsko-udbovsko-leve mafije?
  Čaka nas pekel!

 9. Heh, pater Lah. A to je to? To je vaš… prispevek k medijskemu prostoru v Sloveniji?

  Sram očitno ni krščanska kategorija.

  • Tovariš Bah, tokratni kup nesmislov nam je nasul boter Poznič. Stric Lah ima v svojih prispevkih vsaj rdečo nit.

 10. PRJATLI: zjutraj se zbudim, pa sem spet TOLK ŽALOSTN! Zvečer nimam kaj delati! Kot pravi Carlos, še par petkov bom tlačil to zemljo! Ko zobe dam v kuzarac vode, ko se petkrat polulam, pardon, prostata, ko se komaj vležem, težave s črevesjem, pa spetr na školko, nimam kaj delati!
  SLO TV gledat NI MOGOČE!!!! ENO SAMO LAGANJE IN BLEFIRANJE!
  Pržgem radio, lokalni, pa Menziger! Z muko se sklonim, pod postlo, kjer mam poleg kahle tud Delo, da malo pogledam vreme, pa se mi z naslovnice zareži balk-anski ksiht!Odvlečem se pod češpljo na dvorišču, da v miru požerbam, izmolim Oče naš, pa pride sosed in me nagovarja, da volim Žerjava!
  Skrijem se v zadnjo luknjo na vasi, pa naletim na lovca, ki mi razlaga, da čaka nekega Janeza!
  JE TO SPLOH ŠE ŽIVLENE!

 11. Če komu v vladi ali od komentatorjev ni jasno, kaj so tekoče zadeve ali tekoči posli, naj o tem vpraša natakarja za šankom bližnkega bifeja ali poslanca Toneta Anderliča, ki se tudi večkrat utaplja v tekočih zadevah.

 12. Janko ima težave sam s sabo. Ima precej potlačene jeze, ki pa ni nujno na “domobrance”. Le sprošča jo na tak način – proti tistim, katerim je dovoljeno.

  Čisto mogoče je, da tlači jezo na nekoga bližnjega – ki je isto za partizane, le, da v svoji okolici ne more ali ne upa izraziti.

Comments are closed.