Vsak narobe ima svoj prav (foto)

2

Ko sem šel zadnjič zvečer po mleko, ga je tisti večer že zmanjkalo. Gospa mi je rekla, da lahko pridem zjutraj.

Naslednji dan sem šel ponj in med potjo domov sem zagledal čudovit prizor sonca za drevesom in žarke v rahli meglici. Pohitel sem domov, zgrabil fotoaparat in se vrnil. A meglica in s tem tudi žarki je že izginila. Kljub mrazu -16 °C sem še malo vztrajal in fotografiral. V tistem se je meglica vrnila in bil sem poplačan s čudovitim prizorom, ki ga v začetku tega leta delim z vami.

Zavedajmo se tega, da na koncu vedno posije sonce, le da moramo včasih počakati, vztrajati in na koncu smo za to poplačani. V življenju tudi velikokrat ugotovimo, da je en narobe za nekaj drugega prav.

IMG_3477-2
Naj bo leto 2015 ožarjeno z lepimi stvarmi, čeprav se bo sonce včasih skrivalo!

2 KOMENTARJI

  1. Le kako da je za vsemi lepotami stvarstva enim nemogoče slutiti Stvarnikovo roko?

    Upam, da bo nekoč našim vnukom in vnukom njihovih vnukov še dano videti podobne lepote. Ni samoumevno. Ne, da bo takrat še ohranjena takšna kulturna krajina. Niti, da bojo takrat še po vsebini imeli letni čas po imenu zima. ( Še mi smo jo tokrat zelo dolgo čakali.)

  2. Lepo.
    V vsaki slabi stvari se kaže izziv, možnost. Dostikrat je to Božji poseg, saj “tistim, ki Boga ljubijo, VSE PRIPOMORE K DOBREMU.”

    Zadnjič je nekdo očital “pravovevernim” starcem na forumu kako slabo so svoje otroke vzgojili, da ne hodijo na volitve ali celo volijo extremno socialistične LUNATIKE. Za primer je dal Mesca iz zadrte katoliške familije v Železnikih.

    Včeraj in na silvestrovo zvečer sem se sprehajal po zasneženem gozdu obli tem z Luno, molil in se čudil lepoti Božjega stvarstva in prosil Boga, da bi znali to opažati v življenju in biti Bogu hvaležni.

Comments are closed.