Vrnimo mladim svobodo mišljenja

0

misli_svobodnoVABILO. 3 dnevna delavnica o političnem vodenju – Bioterme Mala nedelja, 17-19.maj 2013.

Slovensko demokracijo zadnjih nekaj mesecev vse bolj zaznamuje kultura izražanja mnenj na ulici, medtem ko je kultura komunikacije in reševanja problemov v demokratičnih institucijah vse šibkejša. Pozivi k „novim obrazom“ v politiki rojevajo zgolj podobe s transparenti, medtem ko je moč misli in besede potisnjena na rob. Demokracija, svoboda, spoštovanje, razum, strpnost in kultura so vrednote, katerih seme je bilo posejano že ob slovenski osamosvojitvi. Komaj polnoletne poganjke vrednot želimo skrbno negovati.

V sodelovanju s Centrom za evropske študije (CES) in Mednarodnim republikanskim inštitutom (IRI) bo od 17. do 19. maja potekal prvi seminar iz uporabnih veščin, ki bodo mladim z ambicijami po demokratični politični participaciji v okviru demokratičnih institucij ponudili tudi praktične veščine, s katerimi bodo ob vstopu v svet politike in aktivnega državljanstva bolj samozavestni.

K sodelovanju vabljeni udeleženci, stare med 18 in 30 let. Izbranih bo štirideset, s katerimi bosta v petek svoje bogate politične izkušnje delila predsednik republike Borut Pahor in nekdanji predsednik vlade Janez Janša. Za nasvete, kako se spopadati tudi s temnimi platmi vzpona, in se soočiti s strahovi, so zaprosili našo najboljšo smučarko Tino Maze. V soboto in nedeljo prihajajo v Malo Nedeljo priznani domači in tuji predavatelji, ki bodo udeležencem predstavili osnove političnega nastopanja, priprave govora in oblačenja. Prostih je še nekaj mest, več informacij o dogodku in prijavnico pa najdete na spletnem naslovu www.mislisvobodno.eu.