Marjan Šarec, do kdaj še bomo oaza migrantov in spolnega razvrata

32
Politika levičarskih vlad hujši nož v srce, kot je neki sto let star zemljevid.

Državljane Slovenije bi moralo skrbeti, zakaj vlada Marjana Šarca pred javnostjo govori, da je Slovenija varna dežela pred nelegalnimi emigranti. Nedolgo po tem pa skliče sejo za nacionalno varnost in nanjo ne povabi treh, po zakonu pomembnih akterjev: predsednika RS, predsednika Državnega zbora in predsednika največje opozicijske stranke. Na dnevnem redu seje pa je bila edina točka, ogroženost državne varnosti. Torej nas državljanov! Kdo nas torej ogroža?

Spoštovani gospod predsednik! V Državnem zboru opozicijskemu poslancu, magistru Branku Grimsu, na njegova večna vprašanja o eksodusu nelegalnih emigrantih iz islamskih držav na slovensko ozemlje, neumorno in z ironijo na obrazu odgovarjate, da slovenska policija in vojska v celoti in popolnoma varujeta slovensko mejo. To vsakokrat poveste, ne oziraje se na to, da so(in bili) javni podatki, da vsak dan slovensko/hrvaško mejo nelegalno prestopi nekaj deset (včasih tudi več kot sto) emigrantov. Njihova starost in identiteta nista znani, oziroma sta zelo pomanjkljivi. Če že zapišete njihove podatke, so ti velikokrat tudi napačni in tudi lažni! Zavedati bi se morali, da migranti s seboj prinašajo tudi številne bolezni, ki se pred javnostjo, ki vse to plačuje, nerazumno skrivajo.

Slovenija je za muslimanske emigrante, »počivališče«, kjer se odpočijejo ter fizično in informacijsko okrepijo, da lahko nadaljujejo pot v zahodne države Evrope. Kriminalna dejanja, in materialno škodo ki jo povzročajo na poti pa nič, če pa, o njih prav tako javnost »ne sme«!!! vedeti.

Ampak, ti »vojaki«, v slovenski in evropski prostor prihajajo z enim edinim ciljem, da osvajajo nova ozemlja. Take napotke jim javno dajejo vodje islamskih ekstremistov in jih pred tem opremijo z najmodernejšimi GPS mobiteli in drugimi napravami ter jim napolnijo žepe z ustreznimi valutami. So bila ta sporočala preko TV naključna? Tudi če so bila, so pa resnična?

Ali veste gospod predsednik kaj bi se zgodilo, če bi se nekaj sto Slovencev, na primer, fantje Štajerske Varde, ker jih pri nas politično preganjate, odpravilo  v eno izmed muslimanskih držav in zahtevalo zaščito z vsemi privilegiji, kot jih zahtevajo njihovi državljani v Sloveniji in Evropi? Prepričan sem, da je vaš odgovor enak mojemu! In koga se bojite, da čakate?

Slovenska in evropska politika bi se morali zavedati, da so danes moderna orožja islama, za osvajanje novih dežel; mali nezaščiteni otroci, noseče ženske, ekonomski neizobraženi in nezaposljivi moški; za osvajanje novih ozemelj Evrope. Levi slovenski politiki in tudi tisti, ki na račun njih dobro služijo, kot da o metodah in namenih teh verskih fanatikov, sovražnikov kristjanov, ne vedo nič. Zgolj to je vsem na očeh, da državno mejo nezakonito prestopajo ljudje s polnimi žepi denarja in najmodernejšimi napravami za orientacijo v prostoru. Zanima nas tudi, kdo jim plačuje stroške mobilnih tekefonov.

Vem, da je v Sloveniji govoriti o emigrantih – osvajalcih, sovražni govor. Tako kot je sovražen govor braniti Slovenijo in biti ponosen Slovenec. Levičarski medij nas v tem primeru takoj označijo za ekstremista. Tujci, »tihi okupatorji«, imajo pri nas popolno oskrbo, zaščito in varnost, ki jim jih za naš denar nudi vladajoča slovenska politika. Še več, država plača zanj še celo več, kot je povprečna plača slovenskega državljana, ki dela osem ur in več. Da o nekaterih «mizernih« plačah, ki ne dosegajo povprečnih plač slovenskega državljana, in tudi pokojninah sploh ne razmišljam.

Že pred letom dni sem se v enem izmed svojih komentarjev vprašal, kdo od slovenskih in evropskih politikov bo odgovarjal, ko bo med muslimanskimi ekstremisti in evropskimi staroselci prišlo do prelivanja krvi? Čemur se žal ne bo mogoče ogniti, če bomo še v nedogled imeli take politike. In kje bodo takrat politiki, ki nam danes kuhajo »lonec« nacionalne napetosti? Se ve, ozadje jim bo našlo ustrezno sinekuro.

Je pa slišano, gospod predsednik, od vaših vladnih »žvižgačev«, da ste sejo za nacionalno varnost sklicali, ker vaš muči »problem« organiziranih skupin slovenskih fantov, ki delujejo pod imenom »Štajerska Varda« in so v pomoč uradnim »stražarjem« južne meje. Prepričan sem, da so to fantje, med njimi so tudi domačini z južne meje, ki želijo brezplačno pomagati uradnim varuhom slovenske meje. Ni mi jasno, da se vladajoča politika tega ne zaveda.

Gospod predsednik, ste prvi po politični funkciji tudi dolžni varovati in zaščititi državne meje pred udorom muslimanskih »borcev« v prostor evropskih krščanskih narodov.

Ste se v Vladi ustrašili fantov Štajerske Varde? Fantov v njihovih uniformah Varde, ki pa so brez orožja? Je varovanje državne meje in naših državljanov kaznivo dejanje? Po naši ustavi smo vsi državljani to dolžni storiti, če opazimo, da so naše zunanje meje kakorkoli ogrožene. Saj ima v Sloveniji oblast ljudstvo (drugi odst. 3. člena, Ustave RS). Mar ne? Še posebno smo to dolžni storiti, če (in ko) tega ne zmorejo državne policijske in vojaške enote?

Še več! Na seji za nacionalno varnost, na kateri ni bilo vseh, po zakonu določenih predstavnikov, ste sprejeli sklep o spremembi zakonodaje, ki bo prepovedala, da bi se slovenski državljani smeli braniti pred »humanitarnimi vojaki«. Se vračamo v leto 1942, ko je komunistična partija, ko še ni imela svoje vojske, pa je že prepovedala (Dolomitska izjava) vsakršen upor proti okupatorju izven vodstva komunistične partije? Še več, vsak postroj, ki ne bo v skladu z njeno ideologijo, bo kaznovan s smrtjo, je bilo sporočilo takratnih vodilnih komunistov, ki so prišli iz Rusije.

Zelo sem zaskrbljen in sprašujem, ali se vračamo v enopartijski sistem?  In to upravičeno. Imamo torej enobarvno »rdečo« vlado. Tako trdite, oziroma ste trdili Vi, predsednik Marjan Šarec, že v predvolilnem času preteklega leta, ko ste desnico odrivali na rob političnega dogajanja. In zato ste danes njen ponosni voditelj, čeprav Vas ni postavilo ljudstvo. Tudi leta 1945 ljudstvo ni postavilo komunistov, ki nam s pomočjo Vas in Vam enakim vladajo še danes.

Če smo varni in nas ne ogroža nihče, potem se ni potrebno skrivati pred javnostjo in ji govoriti eno, v tajnosti pa sprejemati neke sklepe in zakone, ki niso naperjeni proti migrantom. Ukrepati pa želite proti tistim slovenskim državljanom, ki so brezplačno pripravljeni varovati nas pred okupacijskimi silami, ki na dolgi rok ogrožajo nacionalne vrednote za naše bodoče rodove.

Zanimivo je, da se danes za prost vstop islamskih skrajnežev zavzemajo stranke, ki so naslednice nekdanje ZKS. V času njene 45. letne neposredne vladavine je nepropustno varovala meje takratne Jugoslavije. Mislim na ilegalne prehode. Zadnji emigrant, ki je poizkusil prečkati jugoslovansko/italijansko mejo, je bil pri tem početju ustreljen leta 1990.

Skrbeti nas morajo politične stranke in nekateri njihovi izpostavljeni posamezniki, ki se deklarirajo za desne in podpirajo ekstremno levo politiko? Ob tem mislim na evropske poslance in poslanke. Njim se je, žal, pridružila tudi Ljudmila Novak, poslanka Nove Slovenije, ki je podprla evropsko Resolucijo o spolni vzgoji mladih, od vrtcev vse preko osnovnih šol. Bistvo te resolucije je poudarek na teoriji, kjer si posameznik izbira svoj spol glede na aktualno počutje. Torej želijo uzakoniti, da ženska ni več ženska in moški ni več moški, pač pa to, kar si želi. Pa smo tam, ko napredni levičarji, tako jih pač opisujejo mediji, ne vedo, da sta za pravi spolni odnos, tako veleva narava, še vedno potrebna moški in ženska. Vse drugo je nenaravno, da ne rečem nemoralno, za tiste, ki so s tem moteni zgolj v glavi, je vsiljevanje tako početje nad mladimi celo kaznivo dejanje in v Slovenij proti ustavno.

A žal se dogaja, da se tudi v Sloveniji v nekaterih vrtcih in osnovnih šolah, brez državnega učnega programa, že dovolili, da so v razrede vstopili predstavniki LGBT s svojo ideologijo, ki so mlade, s še ne oblikovanim odnosom do življenja, poučevali, da niso to, kar na videz izgledajo; dekle ali fant, pač pa to kar si želijo.

Naj zaključim. Emigranti so zaradi svoje popolne odtujenosti od naših vrednot, le ena od nevarnosti. Doma pa smo obkroženi še z velikimi skušnjavami »ZLA«, ki nam pod krinko LGBT vsiljuje, da je spol, zgolj miselno usmerjena spolna sla in ne naravna danost, kot je to določeno od Boga ali narave. Obe nevarnosti sta z veliki denarnimi sredstvi podprti z našimi davki. Do kdaj še, gospodje politiki?

32 KOMENTARJI

 1. Slovenijo in slovenske državljane najbolj ogrožajo nedržavotvorne poteze, ko se iz prizadevanj za varno, demokratično in uspešno prihodnost
  izloča:
  – predsednika slovenske države
  – in opozicijo.

 2. Najhujše ogrožanje za demokratično republiko Slovenijo je-
  da si ji onemogoča demokratični razvoj
  in da se ne spoštujejo ustavni temelji demokracije!

  Gre za škodljiv ustavni udar, ki ignorira ustavne demokratične temelje.

 3. Desni anarhisti, kot vas je imenitno poimenoval IF, spet z neverjetnimi naslovi. Slovenija bo sprejemala zrtve nasilja, vojn, grozodejstev in terorja, dokler bo v Sloveniji prevladovala krščanska ljubezen do sočloveka. Dokler bodo živi osnovni humanizem, bratstvo, solidarnost.

  • O desnih anarhistih sem pisal ob povsem drugi temi. Resda je stajerska varda tudi anarhicen fenomen, je pa glavni vir anarhije in anarhija sama tu predvsem mnozicno ilegalno prehajanje drzavnih meja. Kdor je res preganjan, upravicen in zeljan azila, torej mednarodno priznane pravice do zascite, lahko to mirno uveljavlja z legalnim prihodom na mejni prehod. Anarhija je tudi v tem, da je postopek priznanja povsem zlorabljen in da 95 procentov tistih, ki v Sloveniji za azil zaprosijo, v nekaj dneh ” vzame noc” in ocitno nadaljujejo svoj ilegalni pohod v koncne destinacije. Anarhija oz. zloraba je tudi v tem, da veliko vecino prosilcev za zascito predstavljajo mlajsi moski. Realno so zascite v kriznih razmerah potrebne predvsem matere oz druzine z manjsimi otroci, bolni in ostareli. Koncno te anomalije dokazuje tudi dejstvo, da je le v redkih primerih, v veliki manjsini, azil tudi dejansko odobren.

   Zavracam torej tako ilegalno prehajanje meja kot zlorabo pravice do azila. O pravici do azila bi se nujno moralo odlocati takoj, v roku nekaj dni, do tedaj bi pa se prosilce za azil drzalo v centrih ob sami meji brez moznosti prostih izhodov.

   Ce nekatere zahodne drzave po vsej sili potrebujejo populacijo mlajsih moskih iz Irana, Afganistana, Iraka, Maroka, Alzirije itd., recimo nizozemski socialist Timmermanns, tudi podpredsednik komisije, je to v kampanji pred evropskimi volitvami razglasal, naj njihove oblasti organizirajo letala in naj si jih pripeljejo domov. In ne bodo te ilegalne selitve vec na poti povzrocale kaosa, stisk in trpljenja na obeh straneh. Ne spreglejmo, da so stiske in trpljenje ob tem ilegalnem migrantskem fenomenu na obeh straneh, na strani ilegalcev navadno se bolj.

   Humanitarno pomoc si torej zasluzijo tudi ilegalni migranti. Preprecevanje ilegalnih migracij je pa tudi razumna humanitarno usmerjena politika. In predvsem preprecevanje vzrokov za migracije. Kar smo kot Evropa poklicani najprej poceti, je narediti vse, da bi ljudje, ki ilegalno derejo k nam, lahko ostali v svojih rodnih krajih, da bi doma lahko ziveli in delali v spodobnih razmerah. Zacensi z mirom.

   • Zavračam torej tako ilegalno prehajanje meja kot zlorabo pravice do azila.
    ==========
    Bravo IF. Jaz mislim, je to edino kar je še manjkalo vsem evropskim in svetovnim voditeljem, da bi ukinili te ilegalne migracije. Vaša zavrnitev je absolutnega pomena. Še migranti ko to izvejo, bodo rekli, ok fantje, ne gremo več tako. IF je proti.
    In svet bo lep kot komunizem.

    • Zdravko: “Bravo IF. Jaz mislim, je to edino kar je še manjkalo vsem evropskim in svetovnim voditeljem, da bi ukinili te ilegalne migracije.
     ==============
     A si samo tako neumen ali pa tako zloben, da očitno potvarjaš?

     Ilegalno migriranje je že sedaj prepovedano in se zato po zakonu sankcionira.
     Če pa oblast ne upošteva zakona in gleda stran in ne upošteva zakonodaje, ker jim je to očitno v korist, tako politično (ugajanje Bruslju, denar za ilegalce od EU komisije, eventuelni novi volilci) kot ekonomsko (tihotapljenje ljudi ki je manj rizično kot tihotapljenje drog), je trditev, da se zavrača ilegalne migracije povsem upravičena in logična.
     Zato ni nobene potrebe s cinizmi, da bi ukinili nekaj kar je zakonsko že sankcionirano pač pa je potrebno da se ta zakonodaja izvaja.

     Torej:
     “Zavračam torej tako ilegalno prehajanje meja …” pomeni, da je potrebno ilegalce sankcionirati. Na Madžarskem jim npr. grozi zapor in potem izgon.
     V Sloveniji dobijo streho nad glavo, tri obroke bio hrane dnevno, v treh menijih ki se ne smejo ponoviti več kot n-krat tedensko/mesečno, 18€ žepnine mesečno, telefonske kartice, … proste izhode na katerih potem nadlegujejo domačine.

     • Očitno nič ne potvarjam. Vi razložite natanko isto o čemer govorim. Ni mi treba očitati cinizma, če karikiram vašo utopijo. Torej nisem ne zloben, ne neumen. Zato hvala.

    • Latentni kaot? Uh, tega pa nisem vedel.
     Če prav razumem, vi bi radi stvari uredili?! Vi bi radi, da bi bil svet po vaši meri. Tudi Riki stvari očitno tako razume.
     Ja, lepo, ne vem kdo si mislite, da ste. In tudi ne vem, kdo bi si želel na oblasti nekoga, ki bi svet uredil po svoji meri. Mar res ne razumete, da je so to imeli v mislih vsi, od Hitlerja, Stalina, Tita, naprej. In zdaj bi vi radi zmagali na volitvah s to idejo?!
     Vidva z Rikijem, oba, zavračata ilegalne migracije. Lahko samo rečem, bravo. Očitno stika z realnostjo nimata. V tem primeru sta brez greha in sta ok.

  • L. Erzen z drugimi besedami. Slovenija bo sprejemala okupatorje Evrope dokler bo na levici špilalo to, da jih bodo uporabljali kot orožje za verbalne napade na drugače misleče.

 4. Spoštovano uredništvo,
  tale ogaben zmazek vam ne bi bilio treba objaviti. A bi objavili tudi zmazek, ki bi tako tendenciozno pisal o tem, da so vsi duhovniki pedofili?
  Do danes sem bil vas zvesti bralec. Zbogom Casnik. Uzivajte v druzbi Nove24.

 5. Iz katerega planeta prihaja avtor Franci Feltrin tega skropucala? Daleč zanami so Hrvaška (44), Italija (48), Madžarska(32) Nemčija (45), Francija (58), GB ($6) , pravzaprav vse evropske države razen Avstrije, ki jo Slovenija uspešno ”brani” pred migranti in begunci. Svetovne monitoring organizacije uvrščajo Slovenijo na 6 mesto varnih držav. Beri: https://edition.cnn.com/travel/article/safest-countries-2020-scli-intl/index.html?fbclid=IwAR2ccEllz6SyN2G1_OXHdyJj0faBe2ZqCXwjxxi582vdHxGcSQyA8oIuqWE
  Pred nami so le Skandinavske države. s tem, da navede nekaj neresničnih podatkov (vsak dan nelegalno prestopi nekaj 100 ilegalnih migrantov), brez vsake navedbe od kod mu ti podatki. Slovenska vaška zaščita je direktna grožnja varnosti države. Prav zanima me, kaj bi Franci Feltrin zapisal, če bi svojo vaško stražo (Vardo) ustanovila še SD, LMŠ, SMC, Levica, SAB, SNS itd. Po logiki ”misleca” Feltrina, bipotem bili zelo varna država. Več vaških straž (Vard) večja varnost. In potem bi se te varde sprehajale po mestih oborožene s fake orožjem in Slovenci bi se počutili varne, a ne? V Libiji imajo trenutno preko 20 različnih vard in Libija je na repu varnih držav. Zanima me tudi, če bi morali Feltrinu odstraniti slepič. Ali bi zaupal to delo vaškemu zdravilcu (vaška varda), ali raje specializiranemu kirurgu (policija)? In potem se ta ”mislec” Feltrin sprašuje, če se vračamo v enopartijski sistem. Je prav smešen v svoji neumnosti. Spet se sprašujem, iz katerega planeta je padel Feltrin? Slovenija je varna, demokratična država s večstrankarskim sistemom. Volivci izberejo vlado. Desno vlado ne izberejo zato, ker ne zaupajo desničarjem. Brščić je nedavno izjavil celo, da je treba zamenjati narod, ker ta ne voli desnice. V kratkem času vladavine SDS je bil pod vodstvom pravosodnega ministra Šturma tudi sprejet zakon, da se kaznovane migrante ne izžene iz Slovenije. Direktna posledica tega zakona je bila, da niso obsojenega kriminalca in kasneje posiljevalca izgnali iz Slovenije. Lahko bi rekli, da je SDS kriva za dve posiljeni študentki. Beri: https://www.mladina.si/194480/kako-ne-izgnati-tujca/
  Nato Feltrin vlači na plano nekaj o komunistih med vojno in po vojni. Vse brez ene same verodostojne navedbe.
  Za konec se pa spravi na uvedbo spolne vzgoje na šolah, ki jo je sprejela Evropska komisija in mimogrede pokritizira tudi Ljudmilo Novak, ki je dokazano velika zagovornica pravih krščanskih vrednot. feltrin ni. On ima o krščanskih vrednotah približno tako mnenje kot so ga imeli inkvizitorji, ko so preganjali čarovnice.
  Resnično, iz katerega planeta je padel Feltrin?

  • Kot bolj ali manj pri vseh nelegalnih pocetjih, je vsakemu z nekaj zdrave pameti jasno, da je ugotovljenih, s strani policije popisanih ilegalnih migracij mnogo manj od dejanskih. Da gre za fenomen ledene gore. Desettisoci ilegalcev se v obupnih razmerah nahajajo ta hip v bihaskocazinskem severozahodnem zepu Bosne. Vsi ti imajo namen ilegalno priti v Slovenijo ali cez Slovenijo. In za njimi desettisoci in stotisoci drugih, nekje na balkanski poti od grskih otokov naprej. In kdor ima oci, mu je dovolj oditi v Gorico ali Celovec in bo tam v parkih in na trgih ugledal postopati ljudi za te kraje eksoticnega izgleda, o katerih pred 10 leti se ni bilo ne duha, ne sluha. Ti ljudje niso padli iz neba, mnogi so ilegalno presli prav preko Slovenije. Naiven je, kdor se cudi pritisku v sosednjih Italiji in Avstriji, naj dodatno poostri nadzor na meji s Slovenijo ali to pripisuje zgolj propagandi desnih populistov. In enako naiven ali zlonameren je tisti, ki zanika logicno dejstvo, da mnozica brezdelnih mlajsih moskih iz kriznih razmer tuje kulture in vere ( ki s seboj empiricno dokazljivo pri mnogih nosi problematicen, k nasilju nagnjen odnos do drugace vernih), ne predstavlja tako trenutnega, kot tudi dolgorocnega varnostnega problema.

   Da, Slovenija je zaenkrat se relativno varna dezela. A mnogo bolj varna je bila pred mnozicnimi migracijami z Balkana v prejsnjem stoletju, ko je bila se homogeno slovenska. In Svedska je danes manj varna kot pred prihodom vec kot milijona migrantov po letu 2015. Podobno Nemcija, Avstrija, Italija. Ceska je pa bolj varna od Slovenije in vseh nastetih. In ni pustila, da bi jo zajel migrantski val. Torej?

  • Zivo,
   ne ponujajte plačljivih in neverodostojnih Mladininih člankov, ki jih prebere le nekaj posameznikov in zato tu prisotni povečini ne vemo, na kakšen način je tokrat Mladina zopet lagala o Janševi vladi ter stranki SDS in njenem članstvu, temveč raje navedite verodostojen vir, najbolje da kar javno objavo (domnevno) Šturmovega zakona v Uradnem listu Slovenije, s katero boste lahko dokazali svojo trditev o krivdi Janševe vlade za izpustitev obsojenega tujca po prestani kazni.

  • Ja, saj res, o komunistih pa g. Feltrin zelo laže. Rabimo še več dokazov, kakšni humanitarci so bili, dobrosrčni do okupatorjev, do Slovencev pa itak ena sama dobrota. Nekdaj in zdaj. Od kje je pripel g. Feltrin, da tega ne ve. res, odkod ?

  • Kar nekaj nakladaš Zivo. Varde se ne bi pojavile, če bi vojska in policija dovolj odločno branili mejo.

   Pri tebi se vidi, da ti je važno le to, da so na oblasti našisti, pa, če Slovenija propade.

 6. Kaj ogroža poštene Slovence?
  Mogoče pa Slovence najbolj ogroža predvsem dvojna morala, v politiki in družbi, v strankah in v cerkvi, ko se vedno uporabi načelo ” krivi so drugi, mi nismo čisti in za nič odgovorni”.
  Zato potem nihče ne odstopi in so pri osebni odgovornosti o vsi enaki. Zato ni nihče odgovoren. Nihče ni za nič odgovoren, najmanj pa politiki in še kdo.
  DEMOS je res zmagal na volitvah, vendar za pičlih 5%, ki so jih prinesle tiste stranke, ki sedaj še vedno ne obsodijo komunizma. Zmagal je Milan Kučan, predstavnik režima, ki je brutalno obračunaval z nasprotniki režima, tudi z dr. Jožetom Pučnikom, ki je izgubil volitve, kot kandidat DEMOSA.
  Taka morala je temelj za preživete vsakega totalitarnega režima, kar podpira prevladujoča kultura, ki se drži sporočila;» priborili smo svobodo, nam je vse dovoljeno«. Zakoni so za obravnavo drugih. Tako nismo vsi enaki pred zakonom.
  Slovenci se nismo na prvih volitvah jasno in sploh ne zadostno opredelili, da prekinemo s totalitarnim režimom, to je, da nadomestimo socialistično plansko gospodarstvo in enopartijsko komunistično vladavino ter uvedemo kapitalizem, tržno gospodarstvo in demokracijo, kjer bo temelj država prava in večstrankarski sitem vladanja, podprt z volilnim sistemom, ki podpira odgovornost in vpliv volivca. Še vedno Slovenci venomer volijo predvsem levico, ki ceni vrednote revolucije in NOB, ki pa so popolnoma nasprotne demokratični državi in tržnemu gospodarstvu.
  Žal je žalostno stanje tudi v slovenski cerkvi. Ko je bila problem javno dostopna pornografija, ko so jo Slovenci lahko gledali kar na domačem TV, torej tudi s pomočjo cerkvene T-2 ,tudi, tako verniki in tudi mladoletni itd., je to bil, (menda je še ”), veliki greh vernikov oz. gledajočih, saj je dejal škof msg. Andrej Glavan, posredi in odgovoren je hudič, škofje pa nič. Ne kleriki in ne moralni teologi , čisto nč. Krivi so lahko le še nasprotniki cerkve.
  Zaradi takšne dvojne morale slovenske družbe, nam pravosodje ne deluje. To nas kar nas najbolj ogroža, saj favorizira Titovo moralo »Snadži se druže«, ki se v Sloveniji še zelo prakticira in nadvse tolerira in obožuje, na levici in desnici.
  Kakšna je torej empatija in morala, razgledanost ,Slovencev, ko so se po toliko letih vladavine nedotakljive Partije, -za kar so mnogi pretrpeli gorje in poniževanje, bili drugorazredni, da ne govorim o žrtvah ob nasilni uvedbi režima-, zopet odločili, da še naprej zaupajo oblast predstavniku režima, v katerem so menda kar lepo živeli, saj so bili krediti, ki jih je pobirala inflacija, ta pa je uničevala državo. Ta je zato potem ekonomsko propadla in razpadla, ker ni več dobila tujih kreditov zahoda, ki je tako v očeh večine Slovencev » kriv in odgovoren« za konec socialističnega raja, kjer je dolžnik junak, upnik pa pokvarjen bedak.
  To nazorno kažejo razprave v politiki in v družbi, v medijih, kjer se po skoraj 30 letih RS, še vedno sprašuje, ker se ne ve, tudi med levimi in desnimi izobraženci, pogosto zelo enako, na pr. ali so banke dolžne kar vsakemu dati kredit in so lahko socialne ustanove ali so resne gospodarske družbe, ki so dolžne, da ohranjajo in ustvarjajo kapital. Tudi to in še marsikaj je Slovencem bolj nevarno kot migrantje, tudi razvajeni mladi, ki se nimajo kje naučiti, kaj je osebna odgovornost.

  • Po svoje imate prav, g. Mihic. Ampak eni problemi ne izkljucujejo drugih. Nasprotno, ce si zasut z goro problemov, je manj verjetno, da se bos uspel resiti kateregakoli. Zato raje ne podcenjujte problema migracij.

 7. Ko umre dovolj mladih moških, razviti organizirajo mirovno konferenco
  Prva grožnja miru v svetu v prihodnjih petintridesetih letih so kitajske potrebe po energiji, neznanska lakota milijardnega naroda po nafti bo postavila na glavo sedanje mednarodne odnose. Toda pri energiji obstaja vsaj upanje, da bo človeštvo vmes odkrilo nove vire.
  Druga najpomembnejša grožnja je tako imenovani »youth bulge«, demografska izboklina mladih. Stotine milijonov mladih moških, ki so že na svetu, pa vseeno pred seboj nimajo nobene prihodnosti, pa bodo iskali nasilno iztočnico za svojo jezo in nemoč. V času študentske revolucije šestdesetih letih minulega stoletja so na svetu živele štiri milijarde ljudi, danes nas je že 6,8 milijarde in velika večina bogastva je koncentrirana v že omenjenih petindvajsetih državah.
  Revni svet ima dovolj samo sinov, na enega ameriškega ali evropskega sina – in tu je vključena tudi Rusija – pride trideset mladeničev iz nerazvitega sveta. Kako dolgo lahko Amerika pošilja svojega edinca proti tridesetim nasprotnikom? Če ubijejo mladega Američana, ubijejo tudi edinega sina. Če ubijejo mladega Rusa, pogosto ubijejo celo edinega otroka…..
  Drugače pa je v islamskem svetu, ki je imel leta 1900 150 milijonov prebivalcev, danes pa jih je dobra milijarda več in večina med njimi sploh nima perspektive. Zakaj se arabski svet sploh bojuje z Izraelom? /
  Izrael ima vsega skupaj 6,1 milijona ljudi, četudi bi vse ubili, jim ne bi veliko pomagalo, s tem ne bi rešili svojih težav, niti ne bi dobili veliko prostora.
  Toda palestinska mladina živi na mednarodni sociali, Združeni narodi jih oskrbujejo z denarjem, prvovrstno zdravstveno oskrbo in dobrim šolstvom, najboljšim v arabskem svetu. Zaslužili bi si vrhunske položaje, teh pa jim Arafat ne da. Razvoj islamskih družb zavira tudi položaj žensk. Dokler nimajo pravic za dedovanje lastnine in najemanje kreditov, si lahko svoj položaj v družini in družbi potrjujejo le z rojevanjem otrok, po možnosti sinov.
  Zgodovina je pokazala, da vojne in revolucije izbruhnejo vedno tedaj, ko delež otrok v kakšni družbi preseže trideset ali petdeset odstotkov, in nobenega razloga ni, da bi bila prihodnost kaj drugačna.
  Tudi evropska zgodovina je takšna. Križarji in zavojevalci Južne Amerike so bili mlajši sinovi z močnimi samomorilskimi težnjami.
  Kdo drug bi se drugače usedel v orehovo lupino, kakršne so bile tedaj prekooceanske ladje, in se z meči odpravil naravnost v indijanske vasi? Muslimanske ženske bi moral opogumiti podatek, da tudi na zahodu pravice ženske niso tako zelo stare. V Nemčiji, tedanji Prusiji, so dobile ženske pravico do podpisovanja pogodb šele leta 1857 in še to samo, če so bile samske. Ko so se poročile, so to pravico spet izgubile. Če bodo vojne prihodnosti tako katastrofalne, kako jih lahko preprečimo?
  Poskrbeti moramo za sinove, ne le v nerazvitih državah. Feministke so nekoč mislile, da so moški krivi vsega zla v družbi, v zadnjih desetletjih pa se je izkazalo, kako ranljivi so tudi mladi, ki jih vzgajajo same matere, pa čeprav imajo vsega dovolj.
  V psihologiji fantkov je očitno nekaj, kar zahteva prisotnost močnega, velika človeka istega spola.
  Morda si takšen mali človeček misli, če sem lahko še tako nagajiv, veliki in močni oče pa me ima vseeno rad, potem le nisem tako slab in lahko v svetu tudi kaj dosežem. V nerazvitem svetu pa bo bombo mladih moških vsaj malo olajšalo izseljevanje.
  V prihodnjih desetletjih bodo države OECD vzele k sebi kakšnih petdeset do sedemdeset milijonov mladih moških, predvsem zato, ker te družbe ne rojevajo dovolj otrok.
  Za pomoč kakšnim 150 državam, ki bodo zaradi svoje demografske bombe še vedno v nevarnosti, pa že dolgo predlagam mednarodno središče za zgodnjo zaznavo genocidov. Imamo opozorilne sisteme za nevihte, potrese, izbruhe vulkanov, ne pa tudi za vojne in morije, kar je nedopustno.
  Tajne službe so že pred vojno v Ruandi dobro vedele, da bo počilo, toda nihče ni zazvonil alarma, kajti potem bi morali v skladu s konvencijami o človekovih pravicah pomore preprečiti.
  Namesto tega so raje lagali o državljanski vojni, počakali, da se je dovolj mladih moških pobilo med seboj, ko je bilo vse končano, pa so organizirali mirovno konferenco.
  DELO-KRAMŽAR Barbara, Sob 08.06.2002

  http://www.worldcat.org/title/ko-umre-dovolj-mladih-moskih-razviti-organizirajo-mirovno-konferenco-prof-gunnar-heinsohn-raziskovalec-vojn-in-genocidov/oclc/445807120

 8. Katastrofa od članka.Če tole pride skozi urednštvo, potem časnik.si postaja nevreden branja. Hvalabogu je takih avtorjev tako malo, da uredniško oko morda lahko spregleda, brez krivde. Obup pa ostaja. Sramota!

  • Zdravko,
   bilo bi pošteno, ko bi opredelili, kaj je po vašem v zgornjem članku tako katastrofalnega.

   Piščev pisateljski slog res ni najbolj izbrušen, izjava v naslovu je (v želji, da bi opozorila na poanto članka) malce pretirana, v besedilu je tudi nekaj slovničnih napak, a vendar članek vsebuje kar precej resnice, pa tudi avtorjevih subjektivnih mnenj, s katerimi bi lahko razpravljali.
   Meni se članek ne zdi naravnost “katastrofa od članka”, sploh pa ne taka “katastrofa od članka”, da ne bi bilo potrebno argumentirati, zakaj naj bi bil članek “katastrofa” 😊

   • Vse razen zaadnjih treh odstavkov je katastrofa. Bruhanje nad demoraliziranostjo. Kot vojak, ki sebe poškoduje, da mu ni treba na fronto! Gnusoba.

  • ja, ker je gornji Zdravko ugotovil, da je članek grozen, potem vedite da je odličen !
   Kajti od komunistov in levih morate vse kar rečejo, ravno na glavo postaviti. če rečejo, da je članek odličen, potem je katastrofa in obratno ! Odkod neki se jemljejo vedno novi levakarski pisuni, odkod neki ? No, so pa dobrodošli, da znamo še bolje presojati, kaj je res in kaj ni. Samo predznak zamenjajte pri levih plačancih in provokatorjih, aja, in lažnivcih, pa takoj vemo.

 9. Ko bo volilno telo uveljavilo suverenost RS, bo ta problem rešen. To uveljavljajo volitve.
  Suverenost države sloni na zavedanju državljanov, da je varnost državljanov neposredno vezana na dosledno in hkrati strokovno izvajanje veljavne zakonodaje.

 10. Združeni narodi so leta 2001 sprejeli dokument Replacement migration, ki naj bi bil odgovor na starajoče se prebivalstvo Evrope in Japonske. S tem bi “rešili” tudi “problem” superiornosti belcev, zlasti moških, kar je eden izmed ciljev progresističnega kulturnega marksizma. Potem so sprejeli še vrsto podrejenih dokumentov, med drugim tudi Marakeški kompakt, ki naj bi pospešil nezakonite migracije. Očitno gre za projekt, ki ga podpirajo mnogi mogočneži, najbolj razvpiti med njimi so Soros, Merkel in papež Frančišek.

  Seveda je problem staranja prebivalstva mogoče rešiti tudi na drugačen način, toda tedaj ni rešen “problem”, ki ga vidi kulturni marksizem in njegovi privrženci. Zato vse kaže, da je to stvarni cilj zamenjave prebivalstva v Evropi. Potem je tudi jasno, da je vsiljevanje LGBT ideologije, pravice žensk do izbire ipd. del istega projekta. Več te ideologije, manj otok, več imigracij. Tudi ni naključje, da vse te ukrepe v paketu podpirajo privrženci t.i. progresizma.

  Vprašanje je, kaj bo to v resnici rešilo. Takšni svetovni projekti so v preteklosti prinesli samo veliko gorja in nedolžnih žrtev. Dosedanji dogodki v glavnem niso prinesli drugega, kot ogromno stroškov in občutno več kriminala. Seveda ljudstev nihče ni vprašal, ali se s temi ukrepi strinjajo. Še več, z resnico ne pridejo na dan in lažejo, da gre za humanizem, človekove pravice ipd. Zato se projekt verjetno ne bo dobro končal.

Comments are closed.