Vox populi: SDS na vrhu, SMC na tretjem mestu

10
Foto: Novi glas.
Foto: Novi glas.

Oktobrski Vox populi, ki ga agencija Ninamedija izvaja za Televizijo Slovenija in Dnevnik, kaže, da je med strankami po priljubljenosti znova SDS. Med 700 anketiranci je Slovensko demokratsko stranko podprlo 13,8 odstotka vprašanih, na drugem mestu so Socialni demokrati z 12 odstotki podpore, SMC pa se je znašla na tretjem mestu z dobrimi 10 odstotki glasov. SD je tako prehitela SMC, na četrtem mestu se je znašla ZL s skoraj 8 odstotki, peta je NSi s 6,3 odstotka, DeSUS pa je šesti z dobrimi 4 odstoki podpore. Če bi rezultate pretvorili v poslanske sedeže bi SDS dobila 22 sedežev, SD 22, SMC 16, ZL 13, NSi 10, DeSUS pa bi imel 7 poslancev v Državnem zboru.

Medtem ko je odstotek tistih, ki ne vedo, koga bi volili, v oktobru padel (na 23 %), pa se je za 9 odstotkov povečal delež tistih, ki na dan volitev volišč ne bi obiskali.

Da vlada dela uspešno meni dobrih 35 odstotkov anketirancev, medtem ko je skoraj 62 odstotkov nasprotno prepričano, da vlada Mira Cerarja deluje neuspešno.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov še naprej vztraja Borut Pahor, sledita mu Violeta Bulc in Tanja Fajon. Tudi četrti, Dejan Židan, je obdržal svoje mesto. Predsednik Državnega zbora Milan Brglez je pridobil eno mesto in je tako peti. Na šesto mesto pa se je uvrstil novinec na lestvici, pravosodni minister Goran Klemenčič. Posledično je dve mesti izgubil Miro Cerar in se uvrstil pred Lojzeta Peterleta in Zorana Jankoviča. Na dnu lestvice sta Matjaž Han in Franc Bogovič.

10 KOMENTARJI

 1. A bomo v Sloveniji zaradi fanatične trdobučnosti, zadrtosti in trme še nadaljnih 26 let imeli tak status quo kot je danes in zadnjih 26 let.
  A ne vidite, da so pokončni posamezniki na svojih področjih delali preboje in ne neumen kolektiv. Recimo Silvan Eiletz je šel v Moskovske arhive in izvrtal, da je bil Tito Stalinov likvidatorski hlapček.

 2. Zakaj ni nobenega desničarja, ki bi šel v Evropo, kjer iztekajo informacije o Američanih, ki bodo pokopale Hillary Clinton. Vse večje tajne službe zagotovo imajo informacije o naših glavnih politikih in njihovi mafijskosti. Sigurno so te informacije o Kučanu, Jankoviću, Janši, Cerarju odtekle. In pri Spieglu jih filtrira komunistka Anuška Delić iz Dela.
  Komumisti že ne bodo JJ spravili iz politike, jim zelo učinkovito služi.

  • pavel: “Zakaj ni nobenega desničarja, ki bi šel v Evropo, …
   Sigurno so te informacije o Kučanu, Jankoviću, Janši, Cerarju odtekle.”
   ==========================

   No, niso bili ravno desničarji, šli so v Evropo in prinesli “Resnico o Patrii”. Komumisti že ne bodo JJ spravili iz politike, jim zelo učinkovito služi.

 3. Dokler na “desnici” vladajo komunisti:
  1.ni svobode
  2.ni dialoga
  3.ni pozitivne selekcije
  4.ni zdrave skupnosti
  5.ni participacije vseh talentov iz družbe
  6.ni konstruktivnosti
  7.ni rezultatov
  8.ni sproščenosti, temveč zadrto sovraštvo
  9.ni mladih

 4. Ne razumem Časnika.si, da naseda komunistični mafiji in objavlja takšne članke. Če pa že objavlja, jih ne bi smel brez kritične note.

  Eden izmed pomeslekov kritičnega medija bi se moralo glasiti: Kaj pomeni vodstvo SDS in njegovih 13,8 odstotkov, če imajo tri naslednje stranke, izrazito komunističnega navdiha, skupno 30 odstotkov? Kako gre lahko demokratični medij, za kar se šteje Časnik.si, tako nonšalantno mimo tega dejstva.

  Sam komunističnim anketam ne verjamem. V nobenem pogledu, nobeni obliki in nobenem smislu. Celo če bi odstotki držali, jih gor drži laž (spretno postavljena vprašanja. Sam sem veliko pričakoval od Časnika in Reporterja. Očitno preveč. Vaš prispevek k razdrobitvi enotnosti demokratičnega procesa je neprecenljiv. Seveda za komuniste.

  • časnik lahko o tem samo poroča. Nima nobenih resursov, da bi delal svoje ankete ali analize.
   Čudi me pa da avtor tega ni malo bolje pogledal. Kakšna vprašanja so, kako to izgleda… Morda pa to delajo tako spretno, da se nihče na desni še ni uspel dokopati do ene take ankete in do metode kako delajo…
   Ne bi se čudil.
   Se pa to neverjetno ponavlja. Kar naprej je Pahor na prvem mestu, čeprav ne vem, zakaj je sploh v anketi. Koga zanima kakšno je javno mnenje o Pahorju?! Nikogar.

 5. Članek je dan pod “Utrinke” …
  Nekateri se zavedamo čemu ta prikaz lahko služi, drugi pač ne in temu nasedemo/jo.
  Kot razumem, so problem bolj ti slednji in ne toliko uredništvo.

Comments are closed.