Vojni bobni

5

“Politična jesen bo vroča. Izjemno vroča. Tisti del političnega spektra, ki do te države ne čuti nobene odgovornosti, koraka naprej. V daljavi se čedalje razločneje slišijo vojni bobni.” Tako začenja svojo kolumno na Siol.net Borut Rončević. V nadaljevanju navede tri imena (Karel Erjavec, Mateja Kožuh  Novak, Janez Stanovnik), ki s svojimi izjavami že sredi avgusta napovedujejo, da se bo jeseni veliko dogajalo.

Kolumno zaključi z besedami: “Torej, pripravlja se obračun in za to bodo uporabljeni (zlorabljeni?) popolnoma vsi podsistemi, ki jih obvladujejo. Kaj lahko stori vlada? Situacija ni preprosta. Boju se seveda ne more izogniti. Tu pač ne velja ljudska modrost, da sta za prepir potrebna dva. Prav tako ne gre računati na modrost in dobronamernost jesenske opcije, ki bo ob rušenju ukrepov vlade gnala grob protivarčevalni populizem, pri čemer pa seveda ne bo znala kredibilno pojasniti, od kod bi vzela denar in kako bi zagnala gospodarstvo. Če so v čem dosledni, so pač v tem, da jim ni mar za to deželo …

Edino, s čimer se lahko vlada bori, so rezultati. Naj govorijo rezultati. Kateri so cilji in kako do njih, je zapisano v koalicijski pogodbi, ki so ga podpisale vse stranke v vladi. Zdaj ni čas za občutljive duše in relativizacijo podpisanega. Najslabše, kar lahko vlada naredi, je umik od zastavljenih usmeritev pod medijskim pritiskom interesnih skupin. Zaradi tega je ne bo imel nihče čisto nič bolj rad in napadi ne bodo nič lažji.”

Več: Siol


5 KOMENTARJI

 1. Rezultati ??? V smislu pravne države ne vidim nobenega rezultata. In to je osnova uspešnega gospodarstva oziroma blaginje državljanov.Pravzaprav niti nobenega truda ne vidim!

  Namesto ukinjanja nepotrebnih vladnih agencij vidim uravnilovko, ki pa vodi v … smo že videli. Pa, pa saj je škoda večera za to pogovor!

  • Kaj bi radi, rezultate v treh mesecih? Po tridesetih letih zavozenosti?
   Dajte malo kriticnosti in konstruktivnosti.
   Za tako zavozenost gospodarstva, sodstva,birokracije, novinarstva,……. so potrebna desetletja zdravljenja. V miru in z vecino v vladi.

    • Spostovani @Alfe: Vse zavore so zategnjene do konca, kajti Jansa tega voza ne sme premakniti za nobeno ceno!
     Pojejo in razbijajo bojni bobni!
     15.09.2012 se bo spopad zacel v Kopru. Zastavonosa sil zla bo Popovic!
     Mi smo obsojeni na popolen polom, da bomo zreli za to, da krenemo, kot vi pravite!

Comments are closed.