Vladi predlagamo, naj Asii Bibi in njeni družini ponudi politično zatočišče

20
1101

Republika Slovenija je v času migracijske krize in v zvezi z migracijsko politiko Evropske zveze pokazala, da je solidarna država in odprta družba. Ne glede na nekatere pomisleke, ki obstajajo glede nekaterih vidikov migracijske in integracijske politike Evropske zveze in v Republiki Sloveniji vendarle obstaja široko načelno družbeno soglasje glede solidarnosti z vsemi potrebnimi pomoči.

Svojo integracijsko sposobnost je slovenska družba nenazadnje pokazala že v času nekdanje SFRJ, ko je sprejela ekonomske migrante iz drugih delov nekdanje države, svojo solidarnost pa tudi v času vojne v Bosni in Hercegovine.

Prek katoliških misijonarjev pomemben del slovenske družbe že desetletja podpira razvoj v državah tretjega sveta.

Republika Slovenija je tudi odločna zagovornica človekovih pravic, vključno s svobodo veroizpovedi, ter odprave smrtne kazni.

V luči navedenega predlagamo, da Vlada Republike Slovenije ponudi zatočišče Asii Bibi (in njeni družini), nedavno oproščeni pakistanski državljanki, ki je zaradi svojega verskega prepričanja več let preživela v zaporu in bila celo obsojena na smrtno kazen. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, pa še vedno potekajo pritiski islamskih fundamentalistov, da sodišče spremeni svojo odločitev.

Republika Slovenija bi s takšnim dejanjem potrdila svoje razumevanje človekovih pravic. Ne nazadnje bi lahko bila ta gesta dobrodošla tudi z vidika dvostranskih odnosov s Pakistanom, ki iz razumljivih razlogov niso posebej intenzivni.

S to gesto se Republika Slovenija lahko tudi simbolično oddolži za pomoč, ki jo je Pakistan nudil pred leti pri reševanju Tomaža Humarja in Roka Dečmana.

S povsem notranjega vidika pa bi takšna poteza lahko prispevala h krepitvi družbenega soglasja in nadaljnji naklonjenosti vsem, ki so resnično potrebni pomoči.

Uredništvo Časnika spletnega magazina z mero

20 KOMENTARJI

 1. Asia Bibi je svetniška duša, praktično že svetnica. Kaj bo taka duša iskala v tem bednem goščavju, ki v 1000 letih ni zmoglo enega svojega svetnika objaviti?

  Edina podvarianta bi bilo poslati specialca Šiškota z ekipo, da jo v bliskoviti akciji reši in odpelje v kakšno krščansko deželo. Npr. na Poljsko. Kajti islamisti so dosegli prepoved njenega odhoda v tujino, da bi le prišli do priložnosti, da jo ubijejo. Ti Mohamedanci so res od hudiča. Willkommen? Več:

  http://moja-dolenjska.si/migrantov-na-drugi-strani-kolpe-kot-mravelj/

  https://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/provale-migranata—536713.html

  http://nova24tv.si/svet/avstrijske-obvescevalne-sluzbe-prizgale-rdec-alarm-v-bih-je-20-tisoc-migrantov-ki-bodo-skusali-nasilno-vstopiti-v-eu-vecina-jih-je-oborozena-s-hladnim-orozjem/

  Bog te blagruj, Asija!

  • To sta dve popolnoma različni temi. Morda prav zaradi umetnega združevanja ne uspemo rešiti ne ene ne druge. Iz Sirije ne bežijo vahabiti, ampak podporniki bivšega sekularnega socialističnega režima, katerih otroci so se začeli nagibati bolj liberalno smer. Samo ti nimajo svoje vojske v Siriji. Itak vojna za Sirijo ni rešitev, ker so že uničili vse, kar se je uničiti dalo.
   Če boste levici dopovedovali, da je Asija naš nasprotnik (in boste pri tem uspešni), potem seveda ni upanja, da bi dobila azil pri nas.

Prijava

Za komentiranje se prijavite