Virant se je odločil prav

12

Kljub vsemu povzročenemu hrupu je petkova proslava lahko marsikomu v zadovoljstvo. Čeprav je bila izpeljana preveč na prvo žogo, so se demokrati znova izkazali za sijajne delilce bonbončkov svojim zvestim privržencem.

Junak ali bedak, to je zdaj vprašanje 

Sodeč po odzivih opozicije niti tam nimajo preveč razlogov za slabo voljo. Resda je nespoštljivo ravnanje z zvezdo bržkone razpištolilo kakšnega njihovega postarnega sopotnika, vendar so sedaj vsaj potrjeni v svojem prepričanju, da je Janša res nepoboljšljivi bavbav, ki komaj čaka, da zažene famozno drugo republiko. Svojih nekaj sekund sta navsezadnje dobila še Erjavec in Žerjav, ko sta lahko brez večje škode stresala svojo pravičniško jezo. A glavna dobitnika petkove tombole sta predvsem dva. O Milanu Zveru, ki je z njo začel svoj lov na Boruta Pahorja, sem že pisal. Zdi pa se, da je še večji izplen Gregorja Viranta.

Mediji o nekdanjem ljubljencu slovenskega občestva že dolgo niso govorili s takšno spoštljivostjo kakor te dni. Marca, ko se je prav tako izkazal s podporo družinskemu zakoniku, je bil očitno še presvež spomin na to, da ni sprejel čudežne formule o vseobsegajoči moči Jankovićevih osemindvajsetih odstotkov na volitvah. Zato pa je zdaj lahko zasijal v polnem sijaju. Ne samo kot “najbolj zdravi” del Janševe koalicije, ki se je na žive in mrtve boril za prezrte veterane in se je junaško odrekel maši za domovino, pač pa tudi kot njen najpristnejši liberalec, ki bo kot toliko slovenskih liberalcev in “liberalcev” pred njim svoj  imidž po vsem videzu gradil predvsem na preganjanju katoliškega in krščanskega iz javnosti. Ob čemer človek komaj verjame, koliko katoličanov je še jeseni v njem gledalo rešitelja, ki jih bo odrešil hudobnega Janše.

Toda prav medijsko božanje zadnjih dni jasno potrjuje že nekoč izraženo tezo, da bodo Virantovi v španoviji s sedanjim premierjem vsaj politično preživeli. Si predstavljate, da bi predsednik Državljanske liste s podobno ostrino kot SDS okrcal morebitne koalicijske partnerje iz Pozitivne Slovenije? Denimo zaradi kakšne umetniške domislice na kakšni proslavi ali zaradi darovanja še kakšne žrtve maliku nacionalnega interesa? V tem primeru v očeh večine časopisov kajpak ne bi bil junak, marveč bedak in nebodigatreba, ki ne premore prav nič konstruktivne drže. In bi se mu zgodilo, kakor se je v devetdesetih Marjanu Podobniku.  Pa še komu.

Foto: eu2008


12 KOMENTARJI

 1. Še zdaj ne razumem točno kaj je hotel Maver s tem člankom povedati, razen, da se skuša cinično posmehovati določenim akterjem v lutkovnem gledališču.

  Morda ker se sam političnih dogodkov skušam lotiti analitično in iskreno. Morda ker iskreno iščem pot. Tega Maver ne dela, ne kaže ciljev in ne poti. Temveč se le salonsko poigrava z lutkicami v polit-gledališču.

  Pozdravljam Janševo potezo proslave. Morda bi jaz te borce povabil toda pod pogojem, da nimajo s sabo rekvizitov oz. simbolov revolucije.

  Virant se obnaša skrajno hlapčevsko do komunajzerjev in lažno liberalno. Je kot katoliška prostitutka, ki ima slabo vest, da njen gospodar Fritzl ne bi slučajno imel kakšne slabe misli o njenem obnašanju. Očitno zelo pragmatično in oprtuno računa na tiste volilce, ki nimajo pojma kaj je liberalnost, so pa proti Janši in se imajo za sredniske. Dejstvo je, da je v Sloveniji ORTO prosocialističnih ( Tito, revolucija) vsaj 60% ljudi. Permisivno socialističnih ( DRŽAVA POSKRBI ZAME) pa cca 95% do 99% ljudi.
  V Sloveniji klasičnega liberalizma nismo imeli. Prvi liberalci so gradili svojo politično moč predvsem s sovraštvom do klera, Cerkve in kmetov ( Tavčar), predvojni (WW2) liberalci pa so se zavzemali za jugoslovanske interese in so bili že zelo močno okuženi s socializmom ( Stara Pravda, Sirc), tako kot večina intelektualcev v celi Evropi.
  Liberalci iz LDS in ZARES pa so v bistvu razvajena otročad komunističnih funkcionarjev, ki z agresivnostjo rovari proti svojim staršem toliko časa, da jim le ti ne prepustijo del kapitala in oblasti, potem pa isto kot očetje ( le morda bolj vulgarno perverzno in z bolj permisivno ideologijo)ščitijo svoje socialistične fevde, rente, oblast in kapital. SKUPAJ z orto KOMUNISTI.

  Če bi brali forum Financ, potem bi videli, da številni forumaši po Virantu pljuvajo in so besni kaj je naredil iz zametka Klasično liberalne stranke. V Financah se je oglasil tudi Rado pezdir, zelo razočaran nad DL, ki dosedaj ni nič naredila za privatizacijo državnih kolhozov, ampak kot vse ostale vladne stranke dosedaj na te fevde nastavlja svoje “strokovne” politkomisarje.

  • Pavel – v nulo!
   Glede na funkcijo, ki jo opravlja in, ki so mu jo zaupali poslanci (predsednik DZ), bi moral zagovarjati uradne državne simbole R. Slovenije. Kot je že nekdo zapisal: “ZOPET JE ZAMUDIL PRILOŽNOST, DA BI BIL VSAJ TIHO”.

 2. Virantova stranka so državni funkcionarji, podporniki pa državni uslužbenici. To pa je povsod po Evropi jedro levih strank, ki so trdno prisesani na proračun, če pridobijo še nekaj estardnih in medijskiho vplivnih ljudi bodo posatli čista kaviar levica. Popolnoma logično in pričakovano je, da bo virantova stranka zasedla levosredinjski prostor, ki ga zapušča stara levica plus pingvini , ki se je premika skrajno levo. Stranki gre za preživetje, za črpanje proračunskega denarja na dolgi rok. Tu ni nobene politične ideje, tu je na delu čista računica.

  • Zelo dobro si napisal.

   Zato sem jaz zadnji trenutek vseeno volil Janšo, ker sem zasledil informacije, da je večino poslancev in kadra poiskal Virant in ne klasično liberalno jedro Pezdir, Šušteršič, Meglič, Štih.
   Za državne uslužbence pa v 99% velja, da so salonski socialisti in Virant je v bistvu največja konkurenca SD in Pingvinom PS. On sredino razume kot gaussovo krivulju v zelo enoumnem socialističnem zvonu državljanov Slovenije, ki jih večino močno vleče ” v levo” ali v “levo sredino” – v resnici pa so skrajneži, socialisti.

 3. Oh, Maver, tole pa je patetičen strel mimo. Virant ne gre k maši (kar je, zaenkrat še, njegova pravica) in je že preganjalec?

  • V večini evropskih držav je vera ločena od države. Toda njihovi državniki se seveda udeležujejo maš za domovino. To pa zato, ker spoštujejo prepričanje svojih državljanov. Virant seveda ni državnik evropskega tipa. Je še samo eden od predsednikov več, ki deli. Če se strinjaš z njim in rdečimi simboli si polnovreden državljan, strpen…, sicer pa nestrpen. Viran je pač kakršen je, nima pa nobene pravice moralizirati in druge učiti strpnosti, ker je sam izrazito nestrpen (ne v besedah, ampak v dejanjih).

   • Bele garde nismo nikoli imeli. Zato je omenjati belogardsistične proslave na slovenskem nekorektno in skregano z zdravo pametjo. Dejstvo pa je, da je boljševiška mentaliteta, ki jo nekateri še vedno očitno skrbno gojite ali jo brez sramu še vedno podpirate, državi izredno škodljjiva. Prvorazredna tema je, da se te komunistične navlake enkrat za vselej otresemo in končno zaživimo kot samostojen samozavesten narod s pokončno držo in brez tiranije, ki v obliki rdečih pijavk še vedno neusmiljeno sesa organizem slovenskega naroda. Samo če pomislimo, koliko davkoplač. denarja, je šlo za spomenike zlaganim zgodbam, ali celo njihovim mitizacijam in za pokojnine takozvanih herojev, ki so to postali, ker so s poti spravljali poštene slovence,katerih delo je bilo in bi tudi po njihovi prerani smrti še bilo v korist sloveniji in njenim državljanom.
    Delo janše in odsotnost simbolov totalitarizma na slovenskem podpiram in si želim, da jih na državotvornih prireditvah res nebi več videvali, ker so nam v sramoto.

    Njihova najhujša in najbolj nevarna perverzija je oblatiti krščanstvo in njegove simbole zaradi slabih oz bolje domnevne pokvarjenosti kristjanov, ki so na bolj izpostavljenih cerkvenih funkcijah. Če je kdo od njih kaj zagrešil, naj se zadevo razišče in naj gre stvar v sodno obravnavo. Prepričan sem da bi že padale glave, a glej ga šmenta, za vsako cerkveno afero je skritih ducat vmešanih velikašev iz tranzicijske levice. Lahko te moje domneve kdo argumentirano ovrže?

    Tisti, ki toliko lažete, da že sami sebi verjamete. Laž ima kratke noge. PČonosen sem na Janeza Janšo, ki je končno dal jasno vedeti, kaj nam je slovencem v nečast, sramoto in pogubo. Zakrknjeni rdečkarji so zanesljijivo na poti, ki nikomur ničesar ne daje razen nekaj let kopanja v zlatu a verjemite mi, da se njihove duše že danes valjajo vse shirane v blatu. Ne hlinjenje lažem za časne koristi.

    Odločitev za resnico in pravico nam bo odprla vrata božjega usmiljenja.
    KDOR BO TO SPREGLEDAL, BO REŠIL SEBE IN VSE, KI JIM BO POMAGAL SPOZNATI RESNICO. MLIR IN VSE DOBRO!

    • Bela garda je po definiciji, ki so jo postavili komunisti med oktobersko trevolucijo v Rusiji, proti komunistična vojska.

     Torej smo tudi mi imeli junake, ki so si upali za ceno svojih življenj upreti brzdušnemu in uničevalnemu komunizmu.

Comments are closed.