Vinko Vasle: padec analognega Pahorja

0
23

Prejšnji teden je predsednik vlade Borut Pahor na oddajniku Beli križ skorajda točno ob 19.30 v direktnem prenosu pritisnil na rdeči gumbek – in ponekod so namesto tv slike imeli sneženje. Torej televizijski mrk, kar pa z demokratičnim, avtonomnim in osvobajajočim zakonom Majde Širca o RTV res nima nobene zveze. Po njenem zakonu bo mrk demokratičen. Ko je mrk, naj bo naš! Vsaka oblast ima svoj mrk. Naša je na dobri poti.

/ … /

Vse pa kaže, da se je digitalizirala tudi naša pravna država. Še pred mesecem si nismo mogli niti predstavljati, da bi 40 (beri: štirideset!) kriminalistov zasledovalo, prisluškovalo in preiskovalo primer zločinca, ki je za 250 evrov človeku dal tehnično potrdilo za njegov avtomobil, četudi zavore niso delale. Potem so enega bivšega poslanca drastično obsodili na šest mesecev pogojne kazni za tri leta. Zločin je štel nekaj več kot 2400 evrov. Kot kaže, bo digitalno pravosodje s sodstvom vred drastično neusmiljeno in bodo najmanj štirje tajkuni dobili vsak po štiri dosmrtne zaporne kazni in dva mesece pogojno na dvesto let. Če bosta seveda tista dva kriminalista, ki se ukvarjata na primer s sumi šestdesetih kaznivih dejanj v Vegradu, s tridesetimi v Merkurju, pa s kakšnimi stotimi v SCT itn., doživela visoko starost in se še po smrti petkrat reinkarnirala.

/ … /

Zelo digitalna je tudi zgodba o TEŠ 6, saj analogna ne more biti! V preteklosti ne najdemo nobene analogije s tem, kar se okrog tega zdaj dogaja. Govorimo o digitalni milijardi evrov in še čez, o digitalnem spopadu lobijev, politik, strank, posameznikov, funkcij in interesov, vse skupaj pa označuje vprašanje, kdo bo lepega dne, ko TEŠ 6 bo, pritisnil na rdeči gumb? Kdo bo gospodar elektrike, gospodar svetlobe in teme! Digitalna projekcija nam govori, da naj bi to bil Gregor Golobič, minister za ultra ideje Janez Kopač, Darja Radić pa bo ministrica za presenečenja, ki nas še čakajo. Tu seveda za odkritosrčnost in poštenost Pahorja ni mesta, saj je ob odstavitvi direktorja šoštanjske elektrarne Rotnika prizadeto in v bolečini kriknil: presenečen sem, da je ministrica Radićeva presenečena nad presenetljivo odstavitvijo direktorja Rotnika, ki je tudi bil presenečen.

/ … /

Skrb zbujajoče je tudi stanje ljubljanskega župana Zorana Jankoviča! Zaradi nekaterih člankov v Financah trpi tako hude duševne bolečine, ki so zelo intenzivne in trajajo vse od objave spornih člankov dalje. Ti članki so našega župana hoteli prizadeti, mu omajati ugled in kredibilnost v javnosti. Vsemu navkljub Janković starejši ni nikomur grozil z ubojem, ampak se je v stiski zatekel na sodišče. Upam pa, da zaradi duševne razrvanosti ne bo spočel kakšne zgrešene investicije – recimo gradnjo garažne hiše pod Ljubljanico.

Vir: Reporter

Prijava

Za komentiranje se prijavite