“Vemo, kdo je zmagal”

46

Na Facebooku sem se poučil, da je zadnje dneve pravi hit majica zelene barve z obvezno rdečo zvezdo in z napisom “Vem, kdo je zmagal”. Ta se seveda dobro vključuje v trenutno intenzivno preigravanje na našem domačem igrišču, za katero je uvodni žvižg dala slavna junijska proslava.

Masten račun

Da bi bila igra za gledalce zanimivejša, je prejšnji konec tedna vsaka stran  priredila svojo odmevno prireditev z lastnimi majici in lastnimi banderi. Kar je lepo in prav, ker tako pač ta hip utripa slovenska družba. Na obeh dogodkih je bila ključna beseda “zmaga”. Podobno kot takrat, ko otroci igrajo monopoli ali se gredo zemljo krast. Tudi tam šteje samo zmaga.

Kar se vsebine napisa tiče, bi – če ne bi bilo tistega nujno potrebnega rdečega vložka – tudi sam mirno oblekel zgoraj omenjeno majico. V Sloveniji mora biti človek že malo slep, če mu ni jasno, kdo je takrat pred davnimi sedmimi desetletji zmagal. Saj so zmagovalci svojo zmago, ki je bila prej kot kaj drugega uspeh v državljanskem spopadu vseh proti vsem, pošteno in dolgo unovčevali. Za osvoboditev, za katero si lepijo zasluge, so Slovenkam in Slovencem izstavili masten račun. Niso se zadovoljili s tem, da imajo vse slovenske pokrajine obilico spominkov na njihovo “bučno” proslavljanje zmage. Ne, vrsto desetletij so slovensko domovino oblikovali povsem po svoji podobi. S svojimi znamenji, s svojimi praporji in s svojimi zgodbami. In ker še niso vsi pomrli, to počno še dandanes. Bolj ali manj uspešno.

Neizbrisen pečat svoje zmage so v vsem tem času vtisnili tudi trenutno tonečemu slovenskemu gospodarstvu. Takšnega, da bo od njega še dolgo bolela glava.

Napačno vprašanje

Zato sem pravzaprav zelo nesrečen, da je ena od postarnih slovenskih avtoritev, ki bo nemara v kakšnem intervjuju že čez štirinajst dni presenetila s povsem  drugačno domislico, na nedeljski prireditvi v Šentjoštu z vso silo odprla povsem napačno vprašanje. Kdo je veliki zmagovalec mitskega spopada na Slovenskem, je namreč vidno skoraj na vsakem koraku.

Drugo – in pravo – vprašanje seveda je, ali ta zmaga epskih razsežnosti dejansko podeljuje popolni odpustek za vse grdobije pred zmago, v času njenega doseganja in po njej. In ali je res primerno, da tedanji zmagovalci svoj obol dobivajo še dandanašnji, v državi, ki si je, ker v njej nenadoma niso bili več edini, čeprav še vedno najglasnejši pripovedovalci zgodb, niti niso preveč želeli. Zato je v veliki meri nastala preprosto mimo njih. Vanjo so potem samo prenesli svoje terjatve do nehvaležnih Slovenk in Slovencev.

Foto: Facebook

46 KOMENTARJI

 1. hmm, mene na tej majici najbolj moti to, da manjka vejica.
  in se strinjam, biti ob pravem času na zmagoviti strani, ni niti splošni moralni odpustek niti jamstvo za uspeh. o tej zmagi je bilo že dovolj razkritega, (preživeli) poraženci so imeli svojo besedo in zgodovinarji so napisali svoje knjige. poenotili se nikoli ne bomo, tako pač je z državljanskimi vojnami, ampak tega pogrevanja stare župe pa tudi ne rabimo, sobivati moramo in sodelovati.
  glede tega, kdo je kriv za stanje v našem gospodarstvu, kriva je kriza in naše nepripravljene elite, tako “leve” kot “desne”.

  • Tako je torej današnja kriza kriva, da se partija in partizanstvo med vojno niso šli narodno osvobodilni boj, temveč krvavo boljševiško revolucijo.

   • Na drugi strani pa je zanimivo vprašanje, ali bog opravičuje čisto vsa sredstva v boju proti komunizmu, ali gre tu prej za paktiranje, če je treba tudi s hudičem, da se ohrani ideološka prevlada.

    Odgovor morda prinaša sodobnost, tajkunstvo slovenske cerkve recimo že kaže na slednje. In to že drugič.

   • Mefisto,
    popolnoma se strinjam s Tvojim mnenjem, samo vrstni red je potrebno zamenjati.

    Prvič: Težko boš dokazal, da se med leti 1941 – 1945 partizani niso šli narodno osvobodilni boj! Pomembnejše se mi zdi dejstvo, da je bila NOB samo krinka, fasada za boljševistično revolucijo in za nasilni prevzem oblasti v Sloveniji in Jugoslaviji!!!
    To pa tolikokrat opevano kristalno čistost, poštenost in edino zveličavnost partizanskega NOB – ja precej PORDEČI, KER ZVEZDA ŠE KAR NAPREJ ZELO KRVAVI!!!

    Drugič: Zakaj se pri vsem tem nihče ne sklicuje na RESOLUCIJO EU, s katero so mnogi EU narodi in države obsodile vse tri totalitaristične sisteme:nacizem, fašizem in komunizem! PIKA! Čeprav slovenski parlament te resolucije še ni sprejel, je vsaj meni vse jasno! Kdor se je po letu 1945 šel totalitarizem, ki ni imel nobene zveze z NOB, ampak je bilo vse skupaj samo utrjevanje nasilno prevzete nedemokratične oblasti, ne sodi v naš čas! pa če je komu prav ali pa ne! PIKA!

    Tretjič: SKLICEVANJE NA DOLOČILA EU RESOLUCIJE JE POVSEM LAGALNO
    IN LEGITIMNO, KJER VSAKA ZMAGA TAKOJ ZBLEDI !

    Franci Koncilija

    • FRANCI, dokazovanje NOB spada na področje realnega poznavanja in dejstev, mi pa živimo v mitih. MI, ki smo realisti, vemo, da je bilo NOB – ja med vojno le toliko, da so lahko povzročili veliko nepotrebnih žrtev, vse z v skladu z imperativom partije, da žrtve morajo biti.

     Tako nekako je tudi z “legendarno Dražgoško bitko”, ki jo predstavljajo kot epopejo. V resnici pa je bila ena največjih sramot partizanstva. Že matametični seštevek nepotrebnih nedolžnih žrtev pokaže, da so bili v ozadju revolucionarni cilji.

     Da ne govorimo o o poboju Pohorskega bataljona, ki ni bil dovolj na “ti” s partijo, frankolovskih žrtvah ali o umoru Karla Destovnika – Kajuha.

  • Če bi odprli Beograjske arhive, bi hitro postalo jasno, katera zgodovina je tista prava.
   Slovenski so žal v glavnem skurjeni, v Beogradu pa so slovenski novinarji nezaželeni, so že večkrat prosili za vstop v arhive a zaman.
   Zato tudi servilnost slovenske udbomafije do Beograda.

   • Ne gre tako. “Kurjenje” arhivov je samo po sebi zelo hudo kriminalno dejanje, tu pa samo nekaj jamraš, pa hajd, krivci so v Beogradu! Ne gre tako. Če so arhivi skurjeni je treba hudičevo preganjati požigalce!

   • MEGI , ZDRAVKO , ne krivite BEOGRADA , zakaj pa mislite , da je ministrica ŠIRCA nastavila na “ARHIV SLOVENIJE ” dr, MATIĆA , zakaj , a ?

 2. Bistvo je v zadnjem odstavku avtorjevega članka, to danes najbolj boli in razdvaja. A čas dela svoje, vendar prepočasi po moje.

 3. “Drugo – in pravo – vprašanje seveda je, ali ta zmaga epskih razsežnosti dejansko podeljuje popolni odpustek za vse grdobije pred zmago, v času njenega doseganja in po njej.”

  Ne bi hotel relativizirati ampak v kontekstu zavezniških sil delanje grdobij ni omejeno samo na slovenske sile. Američani zaradi uničenja civilnih ciljev z nuklearnim orožjem danes nimajo nobenega moralnega mačka, npr.

 4. Slovenci morajo dobiti na vpoglet TAJNI SKLEP OF v katerem zelo natančno in podrobno opisuje dejanja PARTIJCEV ,poverjenikov in pristašev OF.Samo nekaj brutalnih ukrepov:vsak pripadnik OF in PARTIJEmora brezpogojnoizpolniti svoje naloge in bliskoviti likvidirati vse nasprotnikein vse,ki bi bili komunizmu nevarni;družina ,ki ima v svoji sredini samo enega nasprotnia Partije, se likvidira totalno;likvidirajo se vsi duhovniki, redovniki; likvidirati je treba vso in teligenco in še in še.Takšnega morilskega načrta ,SLOVENSKI DRŽAVLJANI ŠE NE PZNAJO.Glej prispevek v ReporterjuDružini IN >DEmokraciji.

 5. Res so imeli peklenski plan! Bodo dokončali po načrtu?
  :

  »… Prvih šest ur po koncu vojne bo odločilnih za komunistično stranko. Če zmaga tedaj, bo vladala, če ne, pa pade za vedno. Če propade, so izgubljeni voditelji in prvaki, zakaj bežati ne
  bodo mogli nikamor. Zato mora vsak pripadnik Osvobodilne fronte in Komunistične partije
  brezpogojno izpolniti svojo nalogo in bliskovito likvidirati vse nasprotnike in vse, ki bi bili
  komunizmu kakor koli nevarni. Uiti ne sme nihče, zato odgovarjajo tisti, ki so za likvidacijo določeni, s svojo glavo…

  – Družina, ki ima v svoji sredi enega samega izrazitega proti komunista, se likvidira totalno, to je do zadnjega dojenčka. Brezpogojno pa morajo biti pobiti sledeči:

  – Znani voditelji proti komunističnega in proti ofarskega gibanja, voditelji vseh
  nacionalnih organizacij itd.

  – Vsi duhovniki, redovniki in njihovi najožji sodelavci.

  – Likvidirati je treba vso inteligenco, ki ni včlanjena v komunistični stranki. Kdor samo
  simpatizira z Osvobodilno fronto, mu ne bo prizanešeno, ker bi taki mlačneži utegnili ustvarjati nezadovoljstvo v bodoči sovjetski državi.

  – Poklati je treba vse trgovce, obrtnike, državne uradnike, zasebne nameščence in male
  hišne posestnike ter njihove družine.

  – Jasno je, da morajo izginiti tudi vsi bogataši, veliki posestniki, industrijalci in podobno.

  – Likvidirani bodo vsi mali zastopniki dosedanjega reda: častniki, podčastniki, orožniki,
  policaji, financarji z družinami, razen tistih, ki so člani komunistične stranke.

  – Med prvimi bodo pobiti vsi imovitejši kmetje in njihove družine.

  – Kar se tiče bogatinov, trgovcev in industrijalcev, ki z denarjem podpirajo Osvobodilno fronto, velja zanje isto, kakor za tiste, ki so navedeni zgoraj. S tem, da so dajali denar za
  Osvobodilno fronto, so si hoteli rešiti kožo, a se jim ne bo posrečilo…

  Pobijalo se bo po spiskih. Seznam tistih, ki jih je treba likvidirati v Ljubljani, vsebuje 12.000 imen. Poleg tega bo po naknadni likvidaciji pomorjenih še okrog 8000 ljudi, torej v Ljubljani skupno 20.000 ljudi. V Ljubljani bo v glavnem pobita vsa slovenska inteligenca. Praktično za pokolj je to, da je skoraj vsa v Ljubljani. Vodstvo Komunistične partije Slovenije sodi, da za Slovence ne bo nikake škode, če bodo ostali brez inteligence, saj bo Slovenija samo košček velike boljševiške Rusije• – bo kot njena skrajna zahodna pokrajina rezervirana zlasti za bodoče sovjetske obrambne naprave. Če naš narod ne bo imel več svoje inteligence, se bo že v nekaj letih docela vživel v boljševiško življenje in miselnost.
  Izven Ljubljane bi se po sodbi vodstva Komunistične partije Slovenije moralo
  likvidirati še 20.000 Slovencev. Pobitje 40.000 ljudi, to za slovenski narod ne bo imelo
  nobenega pomena.

  Organizacija, ki bo imela nalogo likvidirati vse, ki so na seznamih je v Ljubljani Ulična hišna zaščita. Ta je organizirana v trojkah in desetkah. Njeno načelo je, da mora v vsaki družini. Če ne pa vsaj v vsaki hiši imeti enega organiziranega člana, ki do najmanjše podrobnosti nadzira vse življenje: koliko zaslužijo, kaj kuhajo, kaj govore, s kom se družijo; ki nadzira delo in govorjenje vsakega družinskega člana ali stanovalca ter o vsem poroča svojim višjim. Člani Ulične hišne zaščite pa lahko vsi: moški, ženske vseh starosti, tudi otroci brez ozira na poklic ali družabni položaj. Pobijati bodo morali tudi otroci. Zato je treba vse člane Ulične hišne zaščite sistematično vzgajati za tu nalogo s propagando, z upanjem na rop itd. Zlasti važno vlogo Ulični hišni zaščiti igrajo ženske, posebno študentke. Vsak član Ulične hišne zaščite ima nad sabo skrivnega nadzornika, zaupnika Komunistične partije, ki nadzira vse njegovo delovanje.
  Likvidacija bo trajala 1-3 dni. V tem času ne bo nihče odgovarjal za umore, rope in tatvine. Agitacijo za Ulično hišno zaščito je treba delati v glavnem z obljubami o ropu, da bodo člani Ulične hišne zaščite v času likvidacije lahko ropali vse, kar je bilo last njihovih žrtev. Ulična hišna zaščita bo tiste dni gospodar nad vsem. Po preteku likvidacije se bo imovina likvidirancev razlastila v korist države. Znamenje za začetek likvidacije bo dalo glavno vodstvo Zaščite. Voditelji skupin bodo nekaj dni poprej obveščeni, kakšno bo znamenje za začetek. Če bo ponoči bo najbrž za nekaj časa ugasnila luč. Morda bodo tulile sirene v določenih presledkih, ali se bodo na kolesih in avtobusih vozili okoli zaupniki Zaščite. Na znamenje morajo stopiti v akcijo vsi člani Zaščite s pripravljenim orožjem. Vsakdo mora imeti pripravljeno svoje orožje. V kolikor ne bo strelnega orožja, mora vsakdo poskrbeti za nože, krampe, sekire, kladiva in podobno. Napad na stanovanje likvidirancev mora biti hiter, odločen in temeljit. Vsako usmiljenje ali oklevanje pomeni izdajo. Pri likvidaciji je treba paziti na to, da nihče ne uide.

  • Ne razumem svojega lastnega naroda, ki se obnaša tako kot da se ni nič posebnega zgodilo. Tudi (bivši) komunisti se ne distancirajo od teh dejanj. Ali so ves čas vedeli zanje? Nihče ni niti pretirano presenečen, še manj zgrožen. Kakšni ljudje smo? Ni prav, ni pošteno in ni korektno, da nas ti zločini ne ganejo.

   • Ne samo, da ti zločini komunističnih podmladkov ne ganejo, še norčujejo se iz tega.
    Slovenski narod rabi katarzo.
    Najbolj opranoglavi že pozivajo komunjare v hosto, itak je Stanovnik ugotovil, da je stanje tako kot leta 1938.

    • Megi,

     tudi jaz sem v Večeru že prebral zelo podoben komentar, kjer komentator brez dlake na jeziku poziva v boj v hosto in na ustanovitev neke NEOOSVOBODILNE FRONTE!

     Ali si lahko predstavljate na današnji nemški državni zastavi prilepljen “hakelj krajc”? To isto počne ZB ko lepi zvezdo na slovensko zastavo!

     Franci Koncilija

     • Hm, Rusom se pritoži, njih rdeća zvezda ne moti prav nič.

      http://russianreport.files.wordpress.com/2011/05/victory-2011-g.jpeg

      http://farm4.static.flickr.com/3112/5702966911_d313d31818.jpg

      Mimogrede: Ameriški odred marincev je prav tako sodeloval na tej proslavi. Torej tudi njih rdeča zvezda ne moti, ker vedo koliko je Rdeča armada prispevala k zavezniški zmagi. Povsem enako seveda velja tudi za komunistična odporniška gibanja.

      Vezava rdeče zvezde zgolj na neki totalitarni režim je zato znak neznanja, ignorance in namernega poenostavljanja in to je seveda treba ostro kritizirati.

     • Slovensko komunistično gibanje k padcu nacizma ni prispevalo nič.

      Kvarjenje slovenske zastave s čimerkoli je pa kaznivo dejanje.

      Zate je pa itak ta druga svetovna vojna le še edino preostalo opravičilo za komunistično revolucijo in zločine komunizma.

   • In pa … je že varno, da se ta dokument da preveriti strokovnjakom? Ker pred 20 leti bi tak dokument nemudoma prešel v plinasto stanje pa naj bo original ali ponaredek!

 6. 1. V Šentjoštu ni bilo nobenih lastnih majic.

  2. Ključna beseda dogodka v Šentjoštu ni bila “zmaga”, ampak “spomin” na dogodke izpred 70 let. V govoru glavnega govornika in veznem tekstu beseda “zmaga” niti enkrat ni bila omenjena.

  3. Mediji so pač povzeli izjavo Ivana Omana, namesto da bi besedo dali organizatorjem, domačinom , svojcem žrtev, ali piscu glavnega besedila Janku Mačku. V nobenem izmed medijev nisem zasledil, da bi povzel njegovo zgodbo, pa bi bilo logično, da bi to povzeli.

  • Šetnjošt in prve Vaške straže

   Nujno je takoj poudariti, da so Vaške straže povsem legitimni oddelek po vseh mednarodno sprejetih pravilih bojevanja. To so policijski oddelki pod okupatorjevo oblastjo in ustanovljeni z namenom zaščite prebivalstva, če okupator ne zmore nuditi potrebne zaščite.

   Kdor vaške straže enači z izdajalci, ta krši mednarodna pravila, ki med drugim prepovedujejo uporabo otrok v vojne namene. Kot so recimo partizani uporabljali otroke za prenašanje njihove pošte (mimogrede, moja mama je bila partizanski kurirček).

 7. Govor Janka Mačka se je končal takole:

  Ne bomo ponavljali, kako se je ta upor končal, saj o tem dovolj zgovorno govorijo plošče v tej kapelici. Justin Stanovnik ugotavlja, da se je Šentjošt, ki je bil nekoč ime za kraj, razvil v pojem, ki je nosil v sebi važna sporočila za širši svet: domači in tuji. Tudi nam je danes na tem kraju namenjeno marsikatero sporočilo prav za naš čas. Prisluhnimo jim, ponesimo jih s seboj in uresničimo vsak na svojem področju! Ne odlašajmo in ne zanašajmo se, da bodo namesto nas to delo opravili drugi! In pri tem zaupajmo v pomoč in podporo naših mučencev!

  • Katero sporočilo naj bi torej ponesli in uresničili vsak na svojem področju? ?????

   Zmago? ????

   Bo potrebno še precej dela.

   Sicer pa – mi nočemo postati zmagovalci nad resnico. Ne – mi hočemo biti njeni iskalci, njeni služabniki. Res pa je, da smo prepričani, da je to pot do zmage nad lažjo. Zaupajmo v pomoč in podporo naših mučencev.

  • Komunizem je zlo in revolucija je zlo in kiti se s prevaro in lažjo. Ponosen sem na slovenski narod, na vse, ki ohranjaate vero, poštenje, ljubezen do Boga, domovine, matere in njene besede. Moja stara mama je imela videnje, v katerem je videla silno številno množico, ki je v dologi koloni prihajala iz temin proti svetlobi nega. Bili so v belih oblačilih, s palmami v rokah. Med njimi je prepoznala svojega brata Jožeta in ga vprašala, kam gre. Sijočega obraza se je obrnil proti njej rekoč: “Mi gremo večni sreči naproti.”
   Ljze Grozde, Jaroslav Kikelj, mlada učiteljica Ivana, Drinske mučenke, Anton Vovk in vsi številni slovenski mučenci in mučenke, ki že zrete Boga iz obličja v obličje, izprostite nam pogum za resnico, neomajnost v veri, zvestobo Cerkvi, svetost kristjanov in spreobrnenje najbolj trdovratnih grešnikov.

 8. Oh, Aleš, Aleš,”uvodni žvižg” so že zdavnaj pred junijsko proslavo dali v Dražgošah in še kje nekdanji Džugašviliju zapriseženi borci. Pa še čemu bi se dalo oporekati, ampak sem te preko branja tvojih tekstov že toliko spoznal, da vem, da je brezupno. Daj, obleci tisto zeleno majico in ne blefiraj bralstva.

 9. Žalost me prevzema, ko vidim, kako je slovenski narod brezćuten. Nekaj desetletij pranja možganov, in narod je v nevarnnosti samouničenja.
  Trdno sem prepričan in na moji strani so vsa zgodovinska dejstva, ki potrjujejo isto resnico:

  KOMUNIZEM JE IDEOLOGIJA UNIČENJA ČLOVEŠTVA.

  Narod, katerega posamezniki zapadejo v to peklensko iznajdbo in se medsebojno organizirajo, bo delal težko pokoro. NE BO IZUMRL, KER TO NI V BOŽJEM NAČRTU. Gorje potomcem komunistov, dokler bodo njihovi rodovi obstajali.

  KAJ JE BISTVO KOMUNIZMA? Upopr proti Bogu in božjim zapovedim in vrednotam. Klic “Prevrednotimo vrednonte” s strani tranzicije pomneni ravno to. Na glavo postaviti božje zapovedi, ki ovirajo sproščen iln brezvesten razmah revolucionarnega razvrata.

  Največja laž je,da je komunizem dobra ideja, da je boljši od krščanstva, ker nam raj obljublja že na zemlji in ne šele v nebesih, kot nas uči vera. V resnuici nam lepo življenje že na zemljij lahko prinese samo življenje po desetin zapovedih, ki jim naj niti komunizem nebi nasprotoval. A njegovi ideologi nam o tem govorijo povsem drugače.

  Bistva komunizma ne moremo spoznati, dokler ga ne začnemo preučevbati skozi prizmo božjega razodetja v svetem pismu in izročilu cerkve.

  Zelo dobro ga predstavi duhovnik Mirko Kozina, ki so mu komunisti pobili velik del družine – starše in skoraj vse brate, v knjižisi Komunizem, kot ga jaz poznam.

  Zaradi splošne sekularizacije, ki je močpna tudi v sami Cerkvi, je izpadla obravnava komunizma kot izrazit apokaliptični pojav, napovedan v Fatimi kot organizirano brezboštvo.

  Komunizem ni človeška iznajdba, temveč demonsko razodetje človeštvu z obljubo lažne strategije osvoboditve človeštva izpod jarma zatiralcev. Svoje spoznanje o fenomenu ravolucije nam poda ne le velik pisatelj temveč osebnost z globljim duhovnim uvidom v našo stvarnost profetičnega ranga Ivan Cankar v delu Hlapec Jernej in njegova pravica, ki je bil v naših socialističnih naziranjih povsem napačno predstravljen. Razlagali so nam, da je njegov požig grunta, na katerem je služil, simbol revolucije. Kritičnemu bralcu se tu jasno zastavi vprašanje, zakaj v požaru premine tudi sam. Tu ni bilo nikoli jasnega in zadovoljivega odgovora. Vendar nam odgovor poda avtor sam v drugih svojih pisnih virih po svojem osebnem spreobrnenju, ko se je osebno zavedel pasti, ki jih je s seboj nosil takratni brezbožni lilberalizem in ideja revolucije v smislu nasilnega prevzema oblasti.
  Spoznal je, da je revolucija v njenem bistvu najprej osevbno razčlovečenje tistega, ki sprejme liberalizem z revolucijo za svoje življenjsko vodilo, totalna katastrofa tudi za njegovo osebno življenje.
  Človek je po naravi duhovno bitje, bitje vesti in morale, katere zadnje počelo in zakonodajavec je Bog sam. Revolucija je uboj božjega v človeku. Ni več Boga. Posledično ni več jamstva za vrednost desetih zapovedi. Prve tri, ki se nanašajo izključno na Boga, so ukinjene. Kdo more jamčiti, da so ostale, ki temeljijo zgolj na človekovi osebni izbiri, še vredne zaupanja. Če je najvišji zakon zakon močnejšega… je logika obnašanja ideološko utemeljene brez- oz. proti-božne ideologije jasna.
  O tem nam namreč govorijo prva poglavja Svetega Pisma v odstavkih o stvarjenju človeka.
  Človek živi v harmoniji s sočlovekom, dokler živi v zavedanju absolutne avtoritete in brezpogojnost izvrševanja njenih naredb, ki so mu v vsakem oziru le v korist. Zgodba dobi zaplet, ko se v odnos človeka z Bogom pomeša nekdo, ki mu zavida njegove rajske sreče in prvega človeka zapelje v usodno prvo odločitev proti Bogu v upanju, da bo res postal kat Bog, kakor mu je zagotavljal demon, skrit v kači.
  Revolucija je ravno to: Smrt za nosilca revolucije, kot tudi za vse, ki jih bo s svojim lažnim mesianizmom pridobil zanjo. In v čem je ta smrt, saj nekateri njeni nosilci dobro živijo celo do pozne starosti in jim ničesar ne manjka.(Kučan, Stanovnik….in še kar nekaj ducatov drugih….)
  Pa jim res mičesar ne manjka? Navidezno imajo vse: oblast denar…
  Kaj pomaga pridobiti ves svet, svojo dušo pa pogubiti. Nikoli ne bodo imeli toliko, da bi lahko legli k počitku in si rekli: Sedaj lahko v miru uživaš bogastvo in moč oblasti, kajti vse je trdno v naših rokah. Zemeljsko gledano je nekaj časa tako v resnici bilo… a le na zunaj. Od znotraj pa nikoli za te ljudi ni pokoja, ker na njihove glave nenehno meče svojo senco neumorna božja dekla Smrt. Lahko se za nekaj časa omamijo in malo pozabijo nanjo in si z denarjem, ki ga odtujujejo sodržavljanom, ki zanj pošteno garajo, plačajo operacijo ali drago zdravljenje zaradi obolenj od težjih bolezni in si nekoliko podaljšajo življenje, ki prav zaprav ni pravo življenje temveč agonija duše, ki prezadolžena v božjih očeh že ječi od muk ob videnju demonov, ki prežijo pred vrati, da jo bodo zgrabili, ko bo njeno bivališče(telo) na zemlji dokončno podvrženo zakonom razpadanja in trohnobe. A že v naslednjem trenutku je njena grožnja konkretnejša, bližja.

  In vseh teh težav nebi imeli, če bi se ne vdali slepim strastem v katere so se ujeli zaradi zavrnitve Boga. Rajši so namreč prisluhnili lažnim ob ljubam demonov.
  Edina rešitev je spreobrnenje od laži k resnici. Škoda, da tega ne storijo, saj bi tako ršili mnoge iz svoje generacije, skupaj z njimi zanesljivo tudi sebe, naslednjim generacijam pa bi zagotovili lažji vstop v bolj človceka vredno življenje in večjo gotovost sreče na tem in kar je najbolj pomembno tudi na onem svetu.

  Dragi Slovenci in Slovenke, gospe in gospodje, tovariši in tovarišice!

  Še zdaleč ne gre za to, kdo bo koga. Dajte že spčoznati, da , kdor seje laž, da bi imel od nje koristi na račun drugega, je v hudi zmoti, ki ga bo stala sreče že na tem svetu.
  Kdor pča bo vstrajal v resnici in poštenju tudi za ceno preizkušenj in vse morda tudi do cene lastnega življenja, ne bo ostal brez plačila. Prevara, revolucija in smrt NIMAJO ZADNEJ BESEDE!!!

 10. Dragi Slovenci in Slovenke. Skacemo si v lase, kot da smo si sovrazniki, ker dopuscamo, da nam
  “prepricani” solijo pamet. A ne vidite kdo je nas pravi sovraznik? To so ljudje, ki so 70 let sluzili tistemu,
  ki je izkoriscal slovensko ljudstvo, da je lahko placeval “sluzabnike reda”. Kdaj bodo utihnili? Ko ne bo vec denarja za place in penzije “teh prvorazednih ljudi”! To so ljudje, ki so hvalezni rdeci zvezdi, saj jim je do sedaj zagotavljala zasluzek, polozaj in omogocala plackanje Slovenskega cloveka. “Nekaj teh zasluznih zavajalcev bi morali “soociti” s tistimi “drugorazrednimi”, ki pocivajo v Hudi Jami npr. naj jim oni isprasajo vest. To bi bil odlicen prostor kjer bi v samicah lahko mirno premislili svoje zivljenje in dosedanje pocetje. Kaj kmalu bi Slovenci videli, kdo so pravi izdajalci.

 11. Berem: “Ko ne bo vec denarja za place in penzije “teh prvorazednih ljudi”!”

  To se že počasi dogoja, najprej najnižji od teh prvorazrednih … ampak zganjajo kar precejšni hrup, poleg tega pa še držijo tožilstvo in sodstvo. Ne vem, zakaj Janša noče odklopiti RTV od denarja davkoplačevalcev, zakaj noče narediti pregleda NLB in ukrepati. To ga je stalo v prejšnjem madatu, bo sedaj ponovil isto napako? Napako? Ali pa to sploh ni bila napaka?

 12. RX170 se ta peklenski načrt sploh tiče. Niti besedice. Nabija pa o zvezdi in zavezništvu. Ki ga pa tudi nikoli ni bilo. O tem lepo priča blokovska razdelitev sveta po vojni.

  • 2. svetovna vojna v prejšnjem tisočletju je edino, kar je komunajzerjem ostalo, da opravičujejo svoje zločine in se istočasno prikazujejo celo boljše od nasprotnikov komunizma.

   Če še to izgubijo, nimajo ničesar več.

   Vojna je trajala 4 leta, komunizem 50 let. Od majhne Slovenije je bil rezultat vojne popolnoma neodvisen. In to jih boli.

 13. »Na koncu gre pač za dejstvo, da sta se pred več kot 70 leti slovenska desnica in del cerkve odločila, da prevzameta vlogo Mussolinijevega in Hitlerjevega valpta.«
  Tako dr. Jože Pirjevec, zgodovinar | Mladina 28 | 13. 7. 2012/

  http://www.mladina.si/114004/na-kateri-strani-je-bil-kdo/?oddano=100#komentarji&utm_source=ref&utm_medium=web&utm_campaign=facebook

  Nesramna izjava, čeprav se večinsko ve, da je bil osrednji cilj NOB revolucija po boljševiškem zgledu, ki je žal uspela, a je povzročila ogromne žrtve in krivice.
  Slika Stalina je do leta 1948 v Sloveniji visela na vsakem javnem mestu.
  Smo skozi revolucijo med NOB postali torej Stalinovi vazali?
  Osrednji trg v Sloveniji je bil do osamosvojitve poimenovan TRG REVOLUCIJE, kar to potrjuje in pove vse!
  So nekateri v Sloveniji še vedno Stalinovi vazali?
  Vazal je zgodovinski naziv, ki se uporablja za spremljevalca, ki se je zavezal, da bo svojemu močnemu zaščitniku zvest do konca življenja. (Vir: Wikipedia)

 14. Komunisti niso nič prispevali h koncu vojne, celo podaljševali so jo zaradi sodelovanja z nacisti.

  Rdeča zvezda in komunizem sta simbol največjega zla 20. stl., ko so psihopatski morilci in kleptomani prevzemali oblast.

  Vsak normalen človek bi se moral od tega distancirati, predvsem pa levičarji: kaj so imeli pravi levičarji od komunizma kot novo obliko fevdalizma in občasno celo suženjstva za določene osebe. Tako pa samo vidimo manjko demokratičnih levičarjev in desničarjev v Sloveniji in prevlado parazitskih psihopatov.

  Pred dnevi sem bil slučajno na ekskurziji na Golem otoku in Sv. Grgurju. Zapori odprti od 1948 do 1988 so imeli zaprtih preko 30.000 oseb, od tega jih je bilo tam umorjenih 2.000 oseb. To v glavnem niso bili MLAČNI socialisti oz. pripadniki OF, ampak zagrizeni komunisti, ki so bili do zadnjega zvesti Centrali v Moskvi in proti temu, da iz komunizma Tito naredi fašisem ( nacionalni socializem). Če bi Tito ostal podrejen ( fevdalni vzorec srednjega veka in mafije) centrali v Moskvi – potem bi po letu 1948 imei internacionalni -socializem, tako pa smo po tem letu dobili n acionalni socializem ali bolje jugonacionalni socializem, provincialni socializem z imenom TITOIZEM.

  Še enkrat: zvezde in komunizma ne bo častil noben normalen, demokratičen levičar ali desničar. ČAstijo jo samo psihopati, tako kot kljukaste križe nacional-socialistov in butare fašistov.

Comments are closed.