Veliko predvolilno soočenje Radia Ognjišče

0

Na soočenju so sodelovali predsednica NSi Ljudmila Novak, finančni minister iz vrst SD Franc Križanič, predsednik SLS Radovan Žerjav, podpredsednica stranke Zares Darja Radič, predsednik SDS Janez Janša, predsednik novoustanovljene Državljanske liste Gregor Virant, predsednik DeSUS-a Karl Erjavec, stranko TRS je zastopala predsednica Gibanja TRS Manca Košir, z nami sta bila tudi podpredsednik LDS Borut Cink in predsednik stranke SMS – Zeleni Darko Krajnc.

Na soočenju je sodelujoče čakalo največ vprašanj v zvezi s programi strank in spodbudami, ki jih potrebuje slovensko gospodarstvo. Predstavniki strank so se ozrli tudi na delo odhajajočega parlamenta in vlade. A predstavniki strank so morali uvodoma pokomentirati javnomnenjsko anketo, ki jo je za Radio Ognjišče izvedla Agencija ODMEV.

Po tej anketi kaže, da bo zmagovalka letošnjih volitev SDS, ki bi jo podprla skoraj tretjina (30,9%) tistih vprašanih, ki se nameravajo udeležiti volitev in so opredeljeni. Sledi ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića z 19,8 odstotno podporo anketirancev. Na tretje mesto se je nekoliko presenetljivo prebila SD, ki bi jo podprlo 12,2 odstotka anketirancev. Podpora Državljanski Listi Gregorja Viranta še naprej pada, zanjo bi glasovalo 8 odstotkov sodelujočih v anketi, za DeSUS bi se odločilo 7,6 odstotka anketiranih, NSi bi anketiranci namenili 5,7 odstotka glasov ter SLS, ki bi jo podprlo 4,4 odstotka sodelujočih v anketi. Pod pragom za vstop v parlament bi ostale SMS (3,1%), SNS (2%), Zares (0,9%), LDS (0,7%), … Dobra petina anketirancev (21,3%) je bila še vedno neopredeljena, katero stranko bi volila na volitvah.

Več: radio Ognjišče