Vasle: Vojna bo!

2

Vojna bo. Huje bo kot pred dnevi, ko sta dva ducata pripadnikov specialnih enot ameriških marincev likvidirala Osamo bin Ladna. Naši so prejšnji teden morali uporabiti kar sto specialcev, ki so se lotili sicer častnega ilegalnega komandanta dupleške mornarice in ljubiteljskega župana Maribora drugega mandata, Franca Kanglerja.

/ … /

Že Janez Stanovnik je tako rekoč mobiliziral rezervne ešalone mladine v svoje borčevske enote; z neke ilegalne televizijske postaje Foruma 21 so v duhu svetle propagandistične tradicije grmeli oče naroda, naš zamejski zgodovinar Jože Pirjevec in Svetlana Makarovič. Pirjevec je zato še danes na slabem glasu. Bili so naravnost odlični, upravičeno so izgubljali živce zaradi opozicije, ki je v tem mandatu, ko ji vladata koalicija in Pahor, zapravila državo. Pirjevca, ki je popolnoma po pomoti zgodovinar, bi morali imenovati za tiskovnega predstavnika Komunistične partije Slovenije, ker zna iz zgodovinskih dejstev delati histerično ideologijo, iz ideologije pa histerično zgodovino. To je redka odlika med našimi, ki so v glavnem pragmatiki v politiki in se zato včasih tudi zmotijo. Včasih.

Vojna bo. Braniti je treba domovino in jo ubraniti, pravijo naši in jim lahko verjamem. Gospodarstvo je na psu. Pravna država ima nekaj obvodov. Zidar ima težave s hrbtenico. Referendumi so napad na našo kontinuiteto. Upokojenci so razdvojeni. Delomrzneži so brezposelni. Koalicija je minirana. V Kučanovem Forumu 21 smo v zadnjih dveh letih odkrili nekaj krtov (npr. Šrota, Kordeža itn.), pa tudi predsednik države je raje na tujem kot doma.

Vojna bo, ne pa predčasne volitve. Naši so bojne strupe najprej preizkusili na čebelah. To je humano. V vojni se ne izbira sredstev, v pravični vojni pa se žrtev ne prešteva. To so drugorazredne dileme. Nekaj gozdov na Rožniku in na Toškem čelu so naše udarne trojke že zasedle. Problem sta vlaga in revmatizem, kratkovidnost in rdeče pege. A ko je vojna, fantje, je vojna za vse.

Vojna bo. Spomenka Hribar je šla v ilegalo, predsednik države Türk pa ima čedalje več govorov, ki niso vsebinski, so pa zato borbeni. Sovragu grozi s prelomom. Simbolično bomo ponovili Dražgoše: dva napadeta, pet jih beži. Obnovili bomo Sutjesko na Ljubljanici – reševali bomo utopljence naše koalicije. Ponovili bomo Dolomitsko izjavo – podpisali jo bodo tudi nepismeni. Ukinili bomo politične stranke in prisegli samo žlahtnim komunistom.

Vojna bo, ker se v resnici ona naša ni nikoli končala.

P. S.: Revolucija še traja in žre svoje lastne otroke. Sori, Pahor!

Več: Reporter

2 KOMENTARJI

 1. Tovariš Vasle je bil nazadnje smešen, ko je s trajno in z uhančkom kandidiral za člana slovenskega predsedstva. Dandanes je pa zgolj patetičen.

 2. Ali bomo žrtvovali BLAGOSTANJE, da bo ostal socializem v Sloveniji, ali pa bomo žrtvovali socializem v glavah in v sistemu, da bomo izboljšali blagostanje ( REVŠČINO) v Sloveniji, da ne bo 75% ljudi živeli z manj kot 500€.
  http://libertarec.blogspot.com/2011/05/zrtvovati-blaginjo-socializmu-ali.html

  UKREPI
  pravne države,
  razbitja kartelov
  konca dogovornega gospodarstva,
  transparentnosti oblasti,
  več zasebne pobude,
  nižje javne porabe
  in fleksibilnejšega trga dela
  lustrirati sodstvo, ker naša pravna država ne deluje
  zmanjšati in ustavno omejiti javno porabo
  in da to brez odpuščanja v javnem sektorju ni mogoče.
  Da bi morali sedanji pokojninski sistem postopno ukiniti in ga nadomestiti s kombiniranim sistemom, ki bi temeljil na zasebnih in javnih prihrankih.
  Da bi morali temeljito deregulirati trg dela – olajšati odpuščanje, ukiniti prevoz na delo in senioritetne dodatke.
  Da bi morali poenotiti davčno zakonodajo
  in uvesti enotno davčno stopnjo ter nizko obdavčiti kapital in dobičke.
  Da bi morali uvesti zasebno zdravstveno zavarovanje in zasebne zdravstvene storitve s socialno klavzulo po Švicarskem zgledu.
  Da bi morali uvesti vouchersko šolstvo in omogočiti staršem več izbire.
  Da bi morali transparentno prodati kontrolne deleže v vseh velikih državnih podjetjih in bankah, začenši z NLB. Tistemu, ki nam zanje ponudi največ denarja.
  Da bi morali unkiniti zakonodajo, ki po nepotrebnem zapira poklice in vzdržuje monopole.

Comments are closed.