Vasle: Kako je Janković izdal Srbijo, da bi ga ljubila Slovenija

20

Ena večjih napak, ki si jo je v teh dneh privoščil Zoran Janković, je laž o njegovem rojstnem kraju. Najprej je na svoje facebook profilu zapisatil, da je rojen v Ljubljani v državi Sloveniji, ki mimogrede leta 1953, ko je bil Janković rojen, sploh še ni bila država.

—–

Napaka, ali manipulacija? Ne, še huje: Janković je očitno pripravljen zamolčati tisto, na kar je na svetu običajno ponosen vsak človek – kraj, kjer se je rodil. Rojstni kraj je temeljna identiteta posameznika in iz njega delati politiko tako kot Janković (ker ga menda kliče slovenski narod na prestol predsednika vlade), je v resnici velika izdaja samega sebe. Človek, ki je pripravljen izdati sebe, pa ne bo pomišljal, da bi izdal še koga drugega. Recimo volivce, ki so mu dali svoj glas. Ali v njegovih rodnih Saraorcih vedo, kako jih je zamolčal? Verjetno ne, ampak saj oni ne odločajo o tem, kaj se bo z njim zgodilo na slovenskih državnih volitvah.

So pa novinarji nekaterih srbskih medijev takoj pohiteli v to vas, da bi naredili reportažo o kraju, kjer je bil rojen njihov veliki in mogoče kmalu še večji Zoran Janković, na katerega so tako zelo ponosni tudi prebivalci Saraorcev. In jih je izdal. A tudi v Sloveniji ne živi malo prebivalcev srbskega rodu, ki so zelo ponosni na svoje korenine in rojstne kraje, kar je normalno za vsakogar, in mogoče bi bilo prav, če Jankoviću, ki jih je tako izdal, odrečejo svoj glas.

Janković se je takoj po prvem debaklu na facebooku, na katerem je bila zapisana Ljubljana kot njegov rojstni kraj, hitro popravil in že naslednja verzija je pravilno zapisala, da je bil rojen v Saraorcih v državi Srbiji, ki ob njegovem rojstvu seveda še ni bila država. V prvi ponarejeni verziji je pisalo, da kandidira za zvezno državo Slovenija, okoliš Ljubljana. Čeprav takrat še ni mogel vedeti, da se zaradi njegove kandidature hočejo odcepiti Štajerska in Prekmurje oziroma zahtevajo status posebnih državnih enot!

——-

Je pa v najnovejši verziji profila Zorana Jankovića na facebooku posebej dodano naslednje sporočilo v rubriki osebne informacije: »Zoran Janković sam ne uporablja računalnika in za njegov facebook profil skrbi njegova ekipa.« S tem naj bi bil greh Zorana Jankovića o laži o njegovem rojstnem kraju manjši ali celo ničen, pa ne bo šlo! 

…….

Janković in njegov štab so torej skupno ocenili, da Janković rojen v Ljubljani, Slovenija lahko dobi več glasov, kot pa Janković rojen v Saraorcih, Srbija.

Več: Reporter

20 KOMENTARJI

 1. Problem je s to našo medijsko desnico. Neokusna je. Medtem ko se z levice cedita socialni med in mleko. Ne razume naša desnica. Ne in ne. Ne razume da komunisti ne morejo lagati. Laž je greh, oni pa greha ne priznavajo. Lažemo torej lahko samo mi, grešniki. Jankovič ne more lagati. To je zato res manjši ali ničen spodrsljaj njegova štaba! G. Vasle, ali razumete?!

 2. Ne vem sicer, kako je gospod Vasle angažiran pred letošnjimi volitvami. Glede na to, da je besedilo objavljeno v reviji, predpostavljam, da želi biti novinar. Če je tole, kar sem prebral zgoraj, njegov skrajni domet, potem tudi, če ne bi bil. Tole je pogojno primerljivo le s Fornezzijevimi teksti v Nedeljcu.

  Mislim, v zvezi z ljubljanskim županom in njegovim načinom vodenja Ljubljane bi se dalo napisati strani besedila, ampak delati zgodbo iz enega spodrsljaja na Facebooku, lepo vas prosim. A dotični res misli, da bo tistemu, za katerega navija, s takimi zmazki naredil kakšno korist.

  Pa pustimo njega, najbrž gre za čisto osebni oportunizem. Pač dviga roko že zdaj, da bi se ga, ko se sestavi njemu všečna oblast, opazilo. Za njim pa mora biti tudi kakšen urednik. Kakorkoli je že to sporno, sprejmem stališče ene politične opcije, da mora imeti svoj časopis, ker, po njenem mnenju, v ostalih ni zastopana korektno. Ampak, svoje bralce takole podcenjevati ne pelje nikamor. A so strici na Reporterju že slišali, da so 4. decembra volitve? Pa če že navijajo za svoje, naj poskrbijo, da kakšnega volica pridobijo. Takole ga ne bojo. To je po jugo-vojaško: “Gađanje po vlastitim jedinicama.”

  • Gospod Janko,
   Zdravkovo besedilo je hm … ironično in satirična in … tako da vaše izpade v stilu: “komunisti ne morejo lagati. Laž je greh, oni pa greha ne priznavajo …”
   :=))

   • Briga mene Zdravkovo besedilo. Jaz samo pravim, da se s takim nivojem novinarstva, kot je prikazan v besedilu gospoda Vasleta dela medvedjo uslugo politični opciji, ki bi se ji rado pomagalo priti na oblast.

    Nekaj postov niže sem, vsaj za tistega, ki si je pripravljen vzeti čas tudi za razmislek, ne samo za branje, nakazal, o čem bi bilo bolj smiselno pisati.

    Ne, kje je možak rojen, ampak o tem, da sploh še nima programa. V bistvu sploh ne o možaku, ampak o predlagateljih, ki so mu dali bianco menico. Oziroma, a so mu jo dali? Oziroma, ali je niso dali pred tremi leti nekomu drugemu?. Pa tudi nekomu že leta 1992?

    Samo za vas, spoštovani AlFe bom čez nekaj trenutkov prepisal svoj post od tukajle: https://www.casnik.si/index.php/2011/10/10/patriarhova-zima/

   • Evo tole:
    Včeraj sem iskal neko misel iz Galimbertijeve knjige Grozljivi gost: nihilizem in mladi (ja, še na zrela leta mi ne rata, da bi si delal zapiske že med tem, ko berem knjigo prvič). Pa sem se ustavil še pri dodatku knjigi – kratkem intevjuju z avtorjem. Na čisto zadnje vprašanje, da odličen (tako kot vse) odgovor.

    Citat:
    “Do leta 1950 sta bili generaciji dve: očetje in sinovi. Danes so generacije tri: dedje, očetje in sinovi. Moč in oblast sta v rokah dedov; … Očetje bi radi zamenjali dede na oblasti, mladih pa nihče ne vidi. Dedje po šestdesetem letu bi morali biti samo dedki, ne pa da zadržujejo oblast v svojih rokah.”

    Je pa res, da se je tisti oče, ki so ga dedje volili za trenutnega naslednika, šel v soboto preverit, da mu ne bi mladi na njegovem trgu naredili prevelike štale. Zaenkrat je lahko pomirjen. Šlo je le za kurnik, pa še tega so prestavili drugam.

 3. Ne vem, kaj mi je sploh bilo, da nisem najprej prebral Aleševega prispevka. Potem bi lahko svojemu prejšnjemu postu dodal še to, da si lahko gospod Vasle takoj za primer dobrega zapisa na isto temo vzame kar Aleševega.

 4. Janšev intervju je objavil REUTER, Jankovićevega bosta v oglatih črkah objavili pa Politika in Borba

 5. Janko, verjetno si med tistimi, ki Golobičevo zamolčanje lastniškega deleža v Ultri šteješ za napakico? Kajti Golobičeva “pozabljivost” in Jankovičeva “napakica pri navajanju mesta rojstva” sta čisto na istem nivoju. Nekatere stvari o sebi enostavno vem. Med njih sodijo tudi kaj imam v lasti in kje sem se rodil. Ne verjamem, da mora Zoran ob navajanju kraja rojstva najprej malo pomisliti.
  Ne gre za napakico, gre za to, kaj je kandidat pripravljen prirediti v svojem življenjepisu, da bi bil bolj všečen. In gre za to, da je naloga novinarjev, da na takšno prirejanje opozori. Ker pa je kandidat “naš”, je treba udariti po novinarju, kajneda?

  • Dobro, pa česa ne razumete? To, kar je napisal novinar Vasle je skrpucalo. On je, kdor je. To me ne zanima. Vaš, naš, levi desni. To je brez zveze. Še enkrat, preberite si tale https://www.casnik.si/index.php/2011/10/19/tvitni-mi-osebno-dragi-politik/ prispevek pa vam bo jasno.

   Kolikor poznam Aleša, ima stališče. Ne vem kakšno, ampak ima ga. Vseeno se v svojem prispevku ne obremenjuje z osebnim stališčem. On samo ocenjuje, kako kdo od letošnjih tekmovalcev na volitvah uporablja socialna omrežja.

   In če boste prebrali pozorno, boste ugotovili, da je tudi v njegovem prispevku problematizirana uporaba Facebooka, kot so si jo zamislili v volilnem štabu ljubljanskega župana. Da mu za njegov FB profil skrbi kar njegova ekipa. To je srž problema, ne pa to, da je en pokovec, kateremu so dali natipkati županove rojstne podatke, podlegel mantri “najlepšega mesta na svetu” in ni niti predpostavil, da bi se lahko župan istega mesta rodil kje drugje kot v Ljubljani.

   Kaj pa vi veste med katerimi sem jaz. Na osnovi enega posta. Povejte mi no, leščerba modrosti, koliko bo jutri cena ene unče zlata, ko ste tako vsevedni. Če že imate kakšen dostop do svojih, jim pojdite naslednjo mojo misel povedat.

   Edini kolikor toliko učinkovit odziv na dogodke prejšnjega ponedeljka in torka bi bil, da bi se z vsemi topovi lotili nabijat po predlagateljih, kako lahko predlagajo nekoga, za katerega ne vejo niti, kakšen je njegov program. To bi bilo treba delat tako intenzivno, da bi po desetih dneh volilnemu telesu po glavi rojila samo ena misel: “Program, program, program…”.

   Tistih, ki svoj glas oddajajo na podlagi tega, kam priteče Bernarda Jeklin, to ne bi prepričalo. Tako kot onih na drugi strani ne bo tale Vasletov umotvor. Ampak kakih deset odstotkov neopredeljenega volinega telesa bi se pa vseeno dotaknilo. Kakšnemu od njih bi se celo posvetilo, da je najava kandididature za premierja ob tem, ko še izjaviš, da greš program pisat takoj po koncu veselice in bo pripravljen v desetih dneh, oportuna in žaljiva.

   Naši “spin doktorji” se pa rajši razpišejo o tem, kaj piše na eni Facebookovi strani. Halo, pa kako se vam da ukvarjati s tem. Tako se ne vodi niti volilne kampanje za mesto vaškega starešine Saraorcev.

  • Drži, o sebi je treba govoriti resnico. Recimo: da si Janez, pa si v resnici Ivan, pa da si demokrat že od rojstva, pa si v resnici dvakrat moledoval za vstop v partijo, pa da si proti kultu dečka iz Kumrovca, pa si v resnici vodil procesijo v Jajce … Ja, take zadeve.

   • Med osnovne človekove pravice tudi sodi možnost, da se človek spremeni: da se odpove slabemu in izbere dobro. Janez, ki ima tudi ime Ivan, je človek, ki je izkoristil to možnost: odpovedal se je slabemu in izbral dobro. Tisti, ki se je rodil v Saraorcih, vasici v bližini srbskega Smedereva pa te pravice očitno še ni izkoristil. Še vedno pa ga ta pravica čaka.

    • Odpovedal se je slabemu in izbral dobro ali, povedano po domače, zamenjal korito. Škoda le, da to pri sebi zamolči, očita pa vsem drugim. In od kod si jemlje to pravico? Hm, verjetno zato, ker v očeh svojih vernikov velja za četrto božjo osebo …

     • Contreras:
      1. Zahvaljujem se ti za izčrpen odgovor na eni od strani! Kot vedno, argumentirano in strokovno iz literature! Pa naj bo to Google ali kaki zborniki ali stare knjige!
      Kakorkoli, Carlos, IZJEMNO cenim tvoj smisel za strpno komunikacijo, za prikrit a oster humor, za natančnost pri odgovorih! Tu ti vedno dam kapo dol!
      2. Toda, ob vsem spoštovanju, če bi bil kdaj predsednik ali vojskovodja in bi ti pristal, bi te Petrovc, ki je hitre jeze in takoj dvigne meč, hotel za sodelavca, svetovalca! Tudi to sem ti že priznal!
      3. TODA, na vse to pada senca, nekaj, kar ne morem razumeti, pa o tebi, ko te analiziram, veliko razmišljam in si mi uganka!
      Tvoj odnos do desnice, pogojno rečeno, Cerkve in JJ!? Poznava se takole 3 ali 4 leta, pa v tem času nisi napisal ne o cerkvi, ne o JJ ene same pozitivne stvari! To me moti! Nihče ni popoln, razen Boga, toda tudi tako Cerkev, kot JJ nista satana, da ju tako sataniziraš!
      Vidiš, Carlos, jaz sem globoko veren, moja vera je direktna in moja osebna!
      In vidiš, Carlos, jaz bom volil JJ, kajti, ko ena stran tako katastrofalno in vseobsegajoče zavozi tako moje, kot tvoje življenje otrok in vnukov, kaj mi ostaja, MORAM zaupati in poskusiti z drugo stranjo!
      In ji pustiti čas, da se izkaže, v dobrem ali slabem!
      Carlos, moj neznani tovariš, molim za tebe, da bi se te Bog dotaknil! Pa te s tem ne zbadam, iskreno ti želim miru in spoznanja, kajti ti si dober človek!

 6. Janko kaj se ti tu usajaš? Jaz lahko kritiziram Vasleta, ker se šteje za desnico, kjer sem tudi jaz. Vi, rdeči, pa nimate nobene pravice reči karkoli komurkoli, dokler se ne ugotovi ali sledite zločincem ali ne.

  • Ja prav spoštovani Zdravko. Potem pojdite pa vi na Reporter povedat, kako naj se lotijo zadeve. Meni je prav. Tudi za vas velja enako vabilo kot za vašega kolego. Če ste sposobni posameznika takole po enem postu določiti, lahko svoje sposobnosti kje vnovčite.

   A dihati smem?

 7. Mefisto, SRBI PIŠU SA ŠVAJSOVANIM SLOVIMA , TI JE SAD JASNO !

  JANKOVIĆ IMA ” VISOKU ŠKOLU MANIFETLUKA” , po naše

  prevarantstva, zato je namreč veliko preveč dokazov !

 8. MOJI LUBI KRANCI: zanimivo, zanimivo!
  Danes je Janković novinarki izjavil da je pogodbeno prodal podjetje ELECTA sinu in da s tem podjetjem nima nič! Vrednost pogodbe je povedal, je bila 9 miljonov Euro! In je še povedal, da mu sin do danes ni plačal pogodbenega zneska!!!!!
  TOREJ POGODBA NI REALIZIRANA IN JE DE JURE JANKOVIĆ ŠE VEDNO LASTNIK ELECTE! Sodstvo, ki bi bilo pravično, bi ga sedaj hitro obsodili, prekvalificiralo vse korupcije podjetja s slamnatega lastnika, sina, na realnega lastnika, Zorana!!!!

Comments are closed.