Varuh človekovih pravic: Film ‘Čudež življenja’ poziva k spoštovanju življenja

76
667

sleeping-1435855-1280x960

Film ‘Čudež življenja’, ki se v tednu otroka, v organizaciji Zavoda ŽIV!M, vrti na velikem zaslonu na stopnicah cerkve Marijinega Oznanjenja, je dvignil kar nekaj prahu. Film prikazuje stopnje razvoja otroka v maternici od spočetja do rojstva. V filmu ni opaziti, da bi se kakorkoli omenjalo splav.

V včerajšnjem Dnevniku RTV SLO, predvajanje filma komentira Katarina Nzobandora, ki pravi: “Film ne govori o prekinitvi nosečnosti, kot mnogi namigujejo. Govori o vrednosti življenja, o čudežu življenja, s tem se film tudi začne.”

P. Ambrož Mušič, frančiškan, pravi, da so Zavodu ŽIV!M dali soglasje. Pravi: “Frančiškani se nočemo zavzemati proti, proti nobenemu človeku, ampak želimo biti za, za življenje. Pomeni za prihodnost. Ne vidimo razloga za umik.”

Film je komentiral tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki se zavzema za umik predvajanja filma. Pravi: “Trdim, da s tem kršimo človekove pravice, svobodo odločitve, o svojem življenju, o življenju svojih otrok.” Na vprašanje novinarke, če si je pogledal spot: “Ne. Pa tudi slučajno ga ne bom pogledal.” Na vprašanje zakaj ne: “Nimam pa tudi nobene želje. Sem pa dovolj star, da imam svoje mnenje.”

Kot prefinjeno propagando proti ustavni pravici do svobodne izbire do rojstva otrok, pa je film ocenila Vlasta Jalušič z Mirovnega inštituta in ga povezala z vmešavanjem Cerkve v politične zadeve.

V Uradu varuha človekovih pravic so se tudi odzvali in povedali: “Varuh ocenjuje, da njegova vsebina ne krši pravic in svoboščin posameznic in posameznikov, saj poziva k spoštovanju življenja, kar je osnovna človekova pravica. Po naši oceni tudi ne poziva k spremembi uveljavljene ustavne pravice, saj prikazuje le izbiro za življenje še nerojenih otrok, končna odločitev o tem pa je skladno z ustavno pravico prepuščena vsaki posameznici.”


KOMENTAR: Kratek nekajminutni film, ki z medicinskimi posnetki dogajanja v maternici govori kako se otrok razvija (npr. kdaj otroku začne biti srce), kaj otrok “počne” v maternici (npr. miga s prsti na nogi, sesa palec, …), je razburkal slovensko javnost. Mnogi bi ga prepovedali, mnogi so navdušeni, ker redko vidijo tako lepe “prizore” iz maternice.

Verjamemo, da mnoge stisne pri srcu … Verjamemo, da film lahko spodbudi kakšno nosečnico k odločitvi za življenje. Verjamemo, da morda film spodbudi tudi kakšnega fanta, moža, da sprejme dekletovo, ženino nosečnost in se odzove kot branitelj življenja. Verjamemo tudi, da ga mnogi zavestno ignorirajo in napadajo.

Zanimiv pa je odziv ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je ocenil, da film krši človekove pravice, ne da si ga je sploh ogledal (film traja 3,5 minute). O neustavnosti filma je sklepal na podlagi svoje starosti in svojega mnenja. Morda bi bilo bolje, če bi se posvetoval s kakšnim pravnikom. Kar so prav gotovo naredili v uradu Varuha človekovih pravic. In si film tudi pogledali.

Foto: FreeImages.com

76 KOMENTARJI

 1. “V filmu ni opaziti, da bi se kakorkoli omenjalo splav.”

  Ja, če preskočiš prvih 15 in zadnjih 8 sekund, ali pa si ravnokar “padel z lune”, tako da ti prvih 15 in zadnjih 8 sekund pomensko ni jasnih. 🙂

  Jaz res ne razumem, zakaj se glede tega nekateri delajo neumne, kot da bi celo sami verjeli, da bi bilo javno nastopati proti splavu oz. odločitvi za splav narobe in je potrebno to zanikati.

 2. Odličen in zelo lep filmček. Me pa presenča ugoden odziv varuha, ker je Vlasta tako izrazito LGBTjevsko orientirana. Vseeno, čestitke tudi Varuhu. Janković je pa res pokazal ves svoj intelekt.

  • Kaj ima LGBT orientacija s splavom? In varuhinja ni nič bolj LGBT orientirana zato, ker zavrača diskrimiancijo na podlagi okoliščine spolne usmerjenosti kot je versko orientirana, ker zavrača diskriminacijo na podlagi verske pripadnosti. Odziv varuhja je tako povsem pričakovan. Če bi bil drugačen, torej v smeri stališča Jankovića, bi dejansko bil v kontradickiji s funkcijo, ki jo opravlja.

   • In zakaj se ti čutiš poklican, če si za pravice LGBT, če gre za različne stvari ( kar pač pravilno ugotavljaš), da si obenem tak zagovornik splava, da te moti že sam pojav 3D ultrazvočne slike človeškega ploda na javnem ekranu? To je absurdno.

    Kot je absurden Janković, ki ima doma menda male vnučke. Če jih sploh kdaj pogleda …

    • Zato ker misli, da je najpametnejši, čeprav ne razume zakaj se nihče z njim ne strinja. Razen, da gre za njegovo genialnost.

     • Kako da ne? Slovenska Ustava se strinja z mano. Slovensko Ustavo je pa sprejel slovenski parlament, ki naj bi izražal voljo vseh državljanov. 🙂

    • “da te moti že sam pojav 3D ultrazvočne slike človeškega ploda na javnem ekranu? To je absurdno.”

     Absurdno je to, da to kar mi očitaš sploh ni res. 🙂

     Očitno si spregledal moj komentar pod drugim člankom z dne 7.10.2016 ob 10:28.

     Zagovornik LGBT in splava sem pa spet iz podobnega razloga, ki seveda nima nič opraviti s tem, kako osebno gledam na LGBT ali splav. Ta razlog je pa zagovarjanje enakopravnosti. In v podobnem smislu tudi zagovarjam svobodo izražanja tistih, ki se pač s pravico do splava ne strinjajo, pa to spet ne zato, ker bi imel karkoli opraviti s tem “gibanjem”.

     Skratka, gre za to, da je človek sposoben svoja stališča in prepričanja živeti na način, da ne posega v svobodo drugih ljudi.

     • Jesus, Ustava govori o pravici do rojevanja otrok, ne pa o pravici do ubijanja nerojenih otrok.

      Govori pa o tem, da imajo vsi enake pravice, a ne do ubijanja, temveč do izražanja svojega mnenja.

     • Ne, ustava govori o svobodnem odločanju o rojstvu otrok. To preprosto pomeni, da država nima pravice odločati o tem, ali naj ženska rodi ali ne oz. ji mora dati možnost, da se glede tega svobodno odloča, pri čemer pa je to odločanje tudi do neke mere omejeno.

 3. Celo eventuelno pozivanje proti spremembi ustave, česar v tem filmčku pač niti približno ni, ne bi bilo protiustavno in nelegalno. Saj vendar stalno potekajo v tej deželi razprave, tudi med političnimi strankami, kako bi spremenili, izboljšali kakšen člen ali del ustave.

  Razen tega je slovenska ustava glede splava zelo posredna. 55 člen ustave prej nagovarja k ustvarjanju razmer, da se starši odločijo za otroka. Vsekakor ne govori o “pravici do splava”, posredno se ga da razumeti, da je to dopuščeno kot svoboščina. Ne kar poprek. Po določilih zakonodaje in tudi, z vidika izvajalca, v duhu medicinske deontologije ( ki splavu pač ni naklonjena).

  Filmček je kratek, enostaven in prepričljiv prikaz največjega čudeža i vira veselja človeške rase, tega kako se poraja novo človeško bitje in kako čudovito je že v pod materinim srcem. Če bo katero mamico in očeta nagovoril, da svojega plodu ne bo splavila, hvala Bogu.

  Če bi sam spreminjal slovensko zakonodajo glede splava, eno liberalnejših na svetu ( kar pomeni večje število splavov), bi pričel pri obveznem srečanju s strokovno komisijo, v kateri bi bili vsaj trije: porodničar/ginekolog, socialni delavec in katoliški duhovnik in kjer bi bila materi pred dokončnostjo odločitve predstavljena dejstva o njenem otroku in ponudena pomoč v njeni takšni ali drugačni stiski ( če je ta vir namere za splav) in možnost, da je otrok dan tudi v začasno ali trajno rejo ali posvojitev.

 4. Spet skrajneži na obeh straneh narobe pojmujejo liberalizem, kot moralno razpuščenost ali kot svobodo ubijati otroka v ženski.
  Mene zanima nek drug pogled, glede na to, da se umikam iz kulturnih bojev in vojn? Kdo jih proži? 100% sem, da je to centralno planska akcija. Slovenci nič sami ne delajo, razen za debelimi zidovi. Vsako javno dejanje je ukazano.

  • Točno tako. Splav v pravem liberalizmu ne more biti dovoljen, saj potem odpadejo človekove pravice.

   Klasični liberalizem ne dovoljuje ubijanja nedolžnih nerojenih otrok.

  • pavel: “Spet skrajneži na obeh straneh narobe pojmujejo liberalizem, kot moralno razpuščenost ali kot svobodo ubijati otroka v ženski.”
   =========================

   Vsegliharski pavel in prikazovanje filmčka kot moralna razpuščenost?

   • Ko rikiju zmanjka inteligence začne ustvarjati slamnate može in zmerjati in zaničevati. Naključni človek takoj ve, da spada v enega od dveh kolektivizmov. “Dejmo naši! ” “Dej ga razbij! “

    • Tvoj izpad pa kaže na pomanjkanje inteligence:

     pavel: “Spet skrajneži na obeh straneh narobe pojmujejo liberalizem, …

     kot moralno razpuščenost
     ALI
     kot svobodo ubijati otroka v ženski.”
     ====================

     #1 ALI #2

     #1 moralna razpuščenost
     #2 svoboda ubijanja otroka …

 5. Na FB vidim, kako se je številnim ženskam strgalo. Npr. Ani Jud in parim znanim novinarkam. Zavod Živim očitno ne ve, da s takimi akcijami, ki so v osnovi nedolžne, izražanje drugačnih mnenj, da sprožijo glomazen stroj, ki manipulira čustva množic in nazadnje dosežejo, da je 80% naroda proti njim. Komu to koristi?

  • Njim, ki so sprožile tako akcijo. Ker so se odločile za Dobro, jih bo Jezus prepoznal. Ve se , kateri Jezus.

   Kaj bo pa z tistimi 80%, ki niso upali pričati za Dobro? Gospod Pavel, ste prepričani, da je Pekel prazen? Ste prepričani, da jim lahko izmolimo še eno možnost?

  • Ne bi rekel, da gre za skrajneže na obeh straneh. V prikazovanem filmu ni zanesljivo nobenih ” skrajnih stališč”. Ne Zavod Živim, ne lokalni frančiškani zaenkrat res niso ničesar skrajnega ob tem deklarirali. Tudi sam se s svojimi zapisi tule ne prepoznam v oznaki. Če je moj predlog, da bi pred splavom uvedli nekaj takega kar pozna Nemčija, skrajen, potem pa ne vem …

   Bog pomagaj Ani Jud in drugim, če ob takem nedolžnem filmčku, ko ga vidijo, znorijo. Že same vejo, zakaj jih tako grozno žuli.

   Ampak kaj? A če bo nekdo znorel ob vremenski napovedi dežja, ga potem Andrej Velkavrh in Andrej Pečenko iz posebne obzirnosti in potrebe po ljubem miru ne bosta smela več napovedati? In Tanja Cegnar ne več opozarjati ljudi na slabo počutje ob prihajajoči vremenski motnji?

   Če bojo 80% Slovencev prepričali, da je ta film nekaj groznega, nekaj najbolj umazanega, kar se je letos predvajalo po slovenski deželi ( kot sodeč po reakciji očitno mislita ljubljanski župan in Vlasta Jalušić), potem smo pač bolj butalski od butalcev. A ni bolje, da vsaj vemo, pri čem smo, kot da bi se slepili?

   • Saj ravno to je zanimivo. Pri določenih temah pobesnijo kot stekli psi.

    Je pa pri tej temi presenetljivo veliko ljudi tudi na drugi strani. Očitno se stvari spreminjajo na bolje.

  • Pa vse pokvariš s svojim valjenjem krivde na napačne.

   Ja. Vem, da povzroča zgražanje nekaterih fanatičnih novinark, samo nisem ravno prepričan, da ljudje potegnejo z njimi.

    • Pokvarim? Spodbujam k razumu! Zgodovina nam govori, da čustveno manipuliranje množic (kar delajo psihopatski zlorabljevalci, centri moči) na koncu vedno privede do smrtnih žrtev, do revolucij, do državljan. vojn. Večina ljudi ima na koncu katastrofo kot izplen “akcije”. Tista gruča manipulantov, centralno planskih birokratov in mafijcev iz centrov moči pa edina obogati in utrdi moč in oblast na svojem kupu gnoja ali na svoji mafijski ulici.

 6. U, glej-glej, kakšna reakcija SD: http://www.delo.si/novice/politika/od-ustavne-pravice-do-provokacije.html

  Prijava o sumu kršitve zakona o medijih. Sum ” kršitve spoštovanja človekovega dostojanstva”, pravijo. Grozno se jim zdi, ker film menda ” vzbuja vtis, da je s splavom kakrkoli storjeno narobe.” Kaj če bi njih kdo prijavil za krivo ovadbo?

  Me prav zanima, katera zmeda od razsodnosti je to za SD pisala. Očitno je zanje narobe, če se otroka donosi in rodi. Če se v tem vidi karkoli dobrega in lepega in če se to prikaže tako, kot je v obdobju nosečnosti vidno na ultrazvočnih pregledih ploda.

  Nič drugega ne prikazuje film. O ničemer drugem ne govori kot o tem, kar je dejstvo in kar je lahko dobro prezentno in razumljivo vsakemu laiku. Vsaki nosečnici, ki redno hodi na ultrazvočne preglede, na katere jo med nosečnostjo napotuje od zdravstvene zavarovalnice odobreno strokovno spremljanje, je dana podobna možnost, pa čeprav navadno ne v 3D tehniki.

 7. Sicer ima mogoče pavel celo prav v tem, da se dogaja vojaško postrojavanje “naprednih sil” glede filma prikazovanega na vrhu samostanskih stopnic pri Tromostovju. V laičnih novinarskih krogih je izgleda zaukazano, da se mora vsakdo, posebej ženska, distancirati od vsebine tega filmčka. Pa kakršnakoli vsebina že bila, saj jo niti ni treba videti. A ne, župan? 🙂

  Tudi Jerca Zajc s Planet TV je najprej branila svobodo izražanja. Ampak kasneje ni mogla kaj, da se ne bi vendarle distancirala od vsebine filma. Kakršnekoli že.

  Da vendarle malo izdam: vsebina je grozljiva. Kot je Valter tu že napisal zjutraj: srednjeveško mračnjaška. Najhujše od najhujšega. Nikar ne kliknite na predvajanje, da se vam kaj strašnega ne zgodi.

  • Jerca Zajc je edina branila in to s tem, kar sredinski in desni človek ne bo naredil: s Parado ponosa, ki jo podpira. Torej, zakaj ne bi dovolili “parade katolikov”. Ti veliki mega pop dogodki so po JP2 in F1 dejansko samo nekritično oponašanje sveta v volji po moči in množičnosti. Mislim, da je to bolj hudičevo delo kot božje delo. Problem je, da komunistični skrajneži na manipulaciji splava uspejo zmanipulirati na svojo stran

  • Ogromno večino ljudi. Tudi večino racionalnih zapeljejo. Tudi večino liberalnih, ki na Cerkev gledajo kot bogato multinacionalko v kateri je veliko bolanega tradicionalizma, veliko zlorab svobode, veliko manipulacije, preveč moči in oblasti. Mislim, da je velika večina katoličanov glede popularizacije “nedelanja splava”, sploh ženske tiho in umaknjene.

   • Uklanjanje komunajzerjem tudi ni delovalo.

    Dejansko pa opažam pozitiven trend, da kdo pa le priznava pravico do drugačnega mnenja, ki ga prej ni.

    Levaki bodo pa itak vedno našli nekaj takega – če ne bodo pa sami provocirali z raznimi lgbt zakoni.

  • Tako, da res ne vem zakaj moramo manipulirati naše in vaše s “primic-zevnik” metodami, ki naredijo Cerkvi več škode in koristi.V tem konkretnen primeru pa omogočajo pravi triumf vulgarnim “levim” socialistom, ki jih je okoli 10%, a je množica na njihovi strani, javno mnenje dejansko sovraži Cerkev zaradi podobnih akcij,

   • Da ni tukaj zadaj kakšen strah, da bi Primc odžrl kakšne glasove tvoji ljubljeni stranki?

    Ne. Javno mnenje sovraži Cerkev zaradi nenehnega pranja možganov, ne pa zaradi takih akcij.

    Akcija je bila dobro premišljena. Marsikdo si je pogledal film iz firbca. In film je prikazoval razvoj otroka.

  • ki jih delajo “katoliški” in “konzervativni” politiki na Poljskem, ki v zakonodaji svoje vrednote vsiljujejo vsem.

   Resno sprašujem: kateri normalni katoličan podpira množično popularizacijo svoje vere in Cerkve? Vsiljevanje svojih vrednot preko moči države? Jaz ne podpiram “Katoliške” PARADE PONOSA in ne bom hodil pod zastavo Primca, Kacyinskega in Janše. Ker ne hlepim po moči in oblasti.

   • Ti ne hlepiš ?! .. vseeno nekdo pa ima to moč in oblast.
    In ti je čisto vseeno kdo, samo da bo mir ?

    • Hlepim po svobodi. Ne uporabljam pa komunističnih in udbo metod. Največ škode Cerkvi naredijo nerazsodni, nezreli, neodgovorni AKTIVISTI.

   • Vera v Kristusa in spreobrnenje je akt individuuma. Poteka v tišini osebe in v globoki intimi, v dialogu z Bogom. Grajenje skupnosti pa je lahko tudi družbeno dejanje. Množična spreobrnenja niso resnična spreobrnjenja in so se v zgodovini Cerkve kazala kot temna packa, zločini.

   • Mi je že jasno, kam pes taco moli. Primca si dal skupaj z Janšo – in je udaril ven tvoj antijanšizem.

 8. Jaz sem bil pogosto zelo kritičen do raznih kulturnih bojev, ampak tole s filmčkom se mi zdi pa zelo dobro. Kakšne pretekle katoliške akcije so pogosto vsebovale kakšno butasto idejo, na katero so se potem obesili vsi nasprotniki.
  Ampak pri tem filmčku pa ni nič takega, pravzaprav so nasprotniki precej smešni, ko kar nekaj trdijo.
  Če se bo res sprožil kakšen glomazen stroj, kot skrbi pavla, se mu zna zgoditi, da ga bo enkrat razneslo.

  • Ta ekran in ta film sta res dobra ideja in neškodljiva sama po sebi. A občutkov krivde, iracionalnosti, ter zamer do Cerkve glede raznih pedofilij in zlorab moči je v slovenski histerizirani družbi preveč. Politiki ne znajo voditi konstruktivnih tekem, ampak samo brutalno zlorabljajo čustva neumne množice. Zadnjega tvojega stavka ne razumem? Ali je vzvišen cinizem?

  • Se mi zdi, da so kar dobri pri tem.

   Tako, kot se jim je zgodilo pri teh lgbt referendumih, se jim lahko dejansko zgodi še kje.

   In ja. Morda pa je ravno to potrebno – da jih raznese.

 9. Osebno ne vidim na katoliški strani skrajnosti. Zelo me pa skrbi histerizacija. Zavod Živim pač v zelo pravih trenutkih potegne akcije.
  Niti zadihali nismo, ko je JJ prišel iz zapora, že je bil enoletni konflikt sds-nsi, nato migranti (kdor spremlja družbena omrežja ve kako ta čustvena manipulacija množic poteka s pomočjo strahov, jeze, zavisti, zaskrbljenosti, panike, histerije in končno sovraštva.

  • Tebe skrbi, da je za to akcijo zraven naša bolna politika. Jaz pa mislim, da ne.

   V zvezi s tem filmom ni tiste obrabljene mantre: “mi smo žrtve, vi barabe.”

 10. Potem je šlo par mesecev za en referendum histerije in nato pol leta za drug referendum. Komaj zajamemo zrak že Huda Jama. Stanje pred porodnišnico ni prineslo učinka. Ta jumbo TV sredi Ljubljane ga je. Nedolžen film, ki močno trka na krvavo vest številnih.
  Samo ne maram biti ovca. Vidim, da se tukaj celo kvalitetnim komentatorjem trga, da z pridevniki žalijo sogovornike.

  • Referendum je bil ena redkih zmag v celem času samostojne Slovenije. Če je tvoje doživetje tega dogodka histerično, tudi prav. Prevelik cirkus delaš iz tega. Praviš kar: politični samomor ( čigav?)zaradi javnega predvajanja enega nedolžnega lepega 3 minutnega filmčka? Dajnodaj.

   A veš kaj je Trump v tej ameriški kampanji rekel za splav? Pa je v življenju vse prej kot pravoveren kristjan. Da bi bilo treba ženske, ki ga naredijo, nekako kaznovat. Še ne ve, kako. In baš ga briga, kakšna je reakcija.

   • Torej ti je vulgarni Trump merilo za obnašanje politika v Sloveniji. Trump ruši mafijo in birokracijo v republikanskem establishmentu, crony kapitalizmu. Wall street, multinacionalne korporacije in mediji ga ne marajo in ne podpirajo. Stavi na primitiven lumpenproletarski razred s svojim nesramnimin neumnim obnašanjem. In lahko zmaga.

    • Ne mi podtikat. Saj sem enkrat že zapisal, da mi je izbor med Hillary in Trumpom kot izbor med tem, ali naj me zastrupijo ali ustrelijo do smrti.

   • Čigav samomor? Samomor “desnice”. Pri tem pa dela veliko packo Cerkvi in kristjanov. Moj prijatelj je lani izstopil iz Cerkve, ker ne more gledati, kako se Cerkev ne more samoregulirati (ampak ravno obratno kot mafija prikriva napake, zlorabe,…) v primeru političnih, seksualnih in perverznih zlorab moči. Moč in oblast sta Cerkvi v 1600letih prinesla največ škode in – kapitala.

    • Ta filmček pač ne more biti samomor desnice, ne klamfaj. Niti politika nima nič z njim. In tvoj prijatelj je izstopil verjetno zato, ker ima probleme z vero. Tisto, kar pišeš, so bili pa priročni izgovori; najlažje je krivdo najti pri drugih.

     • Ta film je zmaga desnice. Popolna zmaga. Nikakršen samomor. Če sploh kaj, potem je to popolna zmaga.

     • Ha ha.
      Kakšne desnice? V Sloveniji desnice ni. So samo kao desni socialisti, ki se obnašajo kot komunisti in so uspešni kot udba.

      Zmaga? Zmaga v čem?
      Popoln je samo Bog. O idealih o popolnosti na drugih področjih imajo polna usta socialistični družboslovci (večina teologov v Sloveniji paše na žalost mednje) in pokvarjeni manipulatorji oz. politkomisarji. A nisi ti inženir? Kje imaš napravo s 100%izkoristkom.Vsaj tehniki in inženirji bi morali vedeti, da popolnosti ni.

     • Zdravko: “Tiste desnice, med katero sodiš tudi ti. Upam, da vsaj ta obstaja.”
      =======================

      pavel ni desničar on je vseglihar. Vsegliharji vedno koristijo levici kot nekoristni idijoti.

 11. Politično je to definitivno samomorilna poteza. Če pa nekdo misli, da je zaradi tega dober kristjan ali da bo manj splavov, če bodo velike pop manifestacije, je pa tudi to skrajno naivno in zaskrbljujoče kakšni kristjani smo in kakšne škofe imamo. Meni smrdi, da je SDS čustveno ugrabil katoliško Cerkev. In nikoli ni dobro, če človek ni svoboden.

  • Kje ti je spet SDS v tem primeru ven pogledala? Skrita v poslopju frančiškanskega kloštra, na hodniku izza kipa sv. Frančiška ali Antona Padovanskega; ali v spovednici cerkve; nemara gori na koru za orglami ali kar iz tabernaklja?

   • Zagaman si kadar si vzvišen (namerno uporabljam tvoje tipične zmerljivke) . Najboljše tekste pišeš, ko si sam proti večini. Tukaj pa te je množica ugrabila, tako kot večino Slo in izmaličila.
    Niti malo empatije in logike nisi pripravljen investirati v spoznanje mojega mnenja. Kot lumpenproletarski, sentimentalni, zmanipuliran socialistični kolešček množice me triumfalno z našo mašinerijo povoziš.

   • Tudi v hierarhični ustanovi je lahko svoboda individuma spoštovana. Lahko pa v njej vlada mafija, ki hierarhijo institucij zaobide ali ugrabi.

   • Hierarhija je naravni red, je red v vseh uspešnih združbah ljudi. Tudi sloviti JJ je to ugotovil in Jo uvedel v svojo SDS stranko.

  • pavel: “Politično je to definitivno samomorilna poteza.”
   ========================

   Tisti, ki so inštalirali film nimajo političnih ambicij, torej?

   • Tisti, ki so inštalirali ta monitor definitivno vero zlorabljajo za svoje (bodoče) politične cilje ali pa so koristni idioti. Meni logika tako govori. Čas bo pokazal Resnico.

  • Daj enkrat konkretno povej – ali celo napiši članek, kaj konkretnega se je dogajalo med tvojo ljubo NSi in SDS, da ste tako skregani in da se ne moreš otresti antijanšizma, ki NSi-ju bolj škodi kot karkoli drugega.

 12. Resnica ni nikoli preračunljiva in škodljiva. Resnica samo je.

  Če je kdo ne more prebaviti, je to njegov poblem in ne problem resnice.

  • In ti misliš, da jo lahko prebaviš?
   Vsaka množica je zelo daleč od Resnice.
   Nihče Resnice v celoti ne pozna, niti nihče nima Resnice v posesti.

   • Pavel, kaj v tem dokumentarnem filmu ni resnično?

    Resnici se je treba približevati, ne pa je zaradi preračunljivosti prikrivati.

   • pavel: “…Nihče Resnice v celoti ne pozna, …”
    ===================

    Vsak, ki se zave, da Resnica niso stvari kakršne naj bi bile (pavel) ampak stvari kakršne so.

 13. Če naši “neodvisni” mediji z zvestim služabnikom vseh! Ljubljančanov in državljanov Ljubljanskim županom vred ne bi zagnali vika in krika,bi ta stari informativni filmček na komaj cca 2x3m velikem ekranu šel čisto gladko mimo mene.Zaradi mnenj npr. tov.vukelič,tov.župana in drugih novinar-jev-k pa ga je le bilo treba poiskati. Prav do nikogar ni žaljiv ali nasilen in nikomur niti od daleč ne krati nobene pravice.Oćitno pa se je ob njem nekaterih vendarle lotila huda preganjavica,ki bi jo bilo treba resno obravnavati in jim ponuditi ustrezno pomoč…

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite