Valentinova zgodba za samske in za zaljubljene

68

SrčekValentinovo kot dan za pranje perila

Pred leti je Dane Cook, znani ameriški stand-up komik, tvitnil: “Valentinovo je čas, ko praznuješ svojo zaljubljenost. Razen če nisi samski in osamljen, potem se ta dan imenuje dan za pranje perila”. Res je. Eni gredo na romantičen vikend, drugi v kino ali na večerjo, tretji so doma, četrti so tudi doma – toda sami. Isti dan ima lahko za nekoga veljavo za drugega pa ne.

Torej, kaj storiti, da se bo ob branju današnjega članka dobro počutil tisti, ki je v zvezi in tisti, ki je še samski? Našli smo popolno kombinacijo. Odkrili smo zelo navdihujočo ljubezensko zgodbo Kristine in Matevža iz Poljanske doline, ki sta se lani avgusta našla preko katStika, katoliškega portala za samske, letos junija pa že načrtujeta poroko. Poglejmo si njuno zgodbo, ki lahko marsikateremu samskemu na valentinovo predstavlja pravo upanje.

Doma sva iz sosednjih krajev …

Sva Kristina in Matevž, doma iz Poljanske doline. Kljub temu, da živiva v sosednjih krajih, je za najino srečanje ‘kriv’ katStik 🙂

Življenje ubira svoje poti – do neke točke vse poteka dokaj ustaljeno. Šola, študij, služba, hobiji in dejavnosti … in tu je pri obeh nekako vse obstalo. Kljub želji spoznati sorodno dušo, so leta minevala – nikakor ne v prazno, vendar pa z nekim priokusom, da ‘ni dobro človeku samemu biti’. Oba sva že kot samska veliko molila za pravega življenskega sopotnika in kljub občasni neveri in občutku pozabljenosti od Njega, se je sredi najinih 30-ih let vendar le zgodilo, da so bile molitve uslišane. Občutek imava, kot da bi Bog ustvaril katStik le za naju, saj je videl, da se drugače nikakor ne bova našla 🙂 In res lahko rečeva “Hvala Bogu za katStik!”

Najino spoznavanje ‘po žicah’ je potekalo zelo preprosto, simpatično in z iskreno željo spoznati drug drugega. Dopisovala sva se približno tri tedne in kmalu ugotovila, da imava podobna načela in pričakovanja ter poglede na življenje. Na vroč avgustovski dan sva se dobila na sladoledu, na najinem prvem zmenku. Ta je potekal ob sproščenem klepetu in skritem analiziranju drug drugega 🙂 Najin ’tisti pravi’ zmenek pa je bil na avgustovsko nedeljo in sicer sprehod na idilični hribček sredi Poljanske doline, kjer se bohoti cerkev sv. Volbenka. Naklonjenost je bila obojestranska in po tem srečanju so sledila še vsa ostala. Bog je naju še kot samska vzgajal in preizkušal in naju tako napravil za sorodni duši. V Marijinem mesecu oktobru je sledila zaroka, ki je potekala v cerkvi po cerkvenem obredniku za zaroko. Obred, katerega je vodil g. župnik, je bil zelo lepo doživet. Priprave na ‘ta veseli dan’ potekajo in se že veseliva meseca junija, ko bo sledila poroka. Naj bo to najino pričevanje Bogu v čast; vsem, ki še iščete sorodno dušo pa v vzpodbudo, da ne obupate, ampak zaupate v Božje načrte … vredno je! 🙂

Foto: Spletno mesto katStik

68 KOMENTARJI

 1. Fino. Tudi midva z ženo sva se spoznala preko portala ona-on.com.

  Seveda sva imela prej oba nekaj daljših vez, službe poberejo ogromno časa, prijatelji in bazen potencialnih partnerjev so bili vsi poročeni, z otroci. In nenadoma se pri 33 najdeš popolnoma sam. Večino žensk, ki niso vezane, so ločenke ali pa čudaške (produkt pozitivne selekcije), no največ pa je takih, ki sanjajo, kljub brezupu, ali morda zaradi njega še toliko bolj.

  Najbolj nevarno je sanjati iluzije sreče. Sreča je eden od glavnih malikov sodobne družbe.
  Drugo je iskanje idealnega partnerja in idealne veze. Ta par pojma nima še. Sta na začetku. Ko se začne resna zakonska zveza: s prepiri, s sprejemanjem križa, s sprejemanjem nepopolnosti, TAKRAT SE VSI HOLIVUDSKI ROMANTIČNI FILMI KONČAJO.

  Vprašajmo se koliko nepotrebnega in velikega zla je v naših zakonih samo zato, ker eden ali oba zakonca v glavi sanjarita o idealih, o sreči. Mislim, da je to korenina, vzrok, začetek vsaj 99 procentov zakonskih prepirov.

  Znamo sanjati, znamo uživati, znamo idealizirati. Ne znamo pa reševati problemov, ljubiti realne osebe tukaj in zdaj pred menoj, in ne znamo ustvarjati.

 2. Da ne bi Časnik slučajno postal iskreni.net, ki po svoje idealizira romantiko, zaljubljenost in krščansko poroko, moram dodati še pogled te feministke, s katero se v 90% strinjam.

  Zavedati se moramo, da je tudi v Cerkvi ogromno napak in napačnih tradicij oz. napačnih razlag tradicij.

  Recimo mit o Romeu in Juliji je bil mit, ki naj bi mlade opozorjal: NE BODITE TAKO NORI, BREZRAZUMNI KOT TA DVS ZASLEPLJENA ČLOVEKA. In danes je zgodba postala kot ideal čiste ljubezni. Res smo postali zblojena , ZASLEPLJENA, malikovalska in brezrazumna družba 21.stl.
  Gledajoč izkrivljeno ljubezen in izkrivljeno solidarnost (socializem) in izkrivljeno krščanstvo (državna, birokratska religija v okviru socialne države).
  http://www.siol.net/trendi/intimno/partnerstvo/2016/02/ljubezen_alja_adam.aspx

 3. No, to je pa bistvo (ki ga jaz svojim katoliškim znankam, ki so v večini ostale samske, zagrenjene zaradi pasivnosti in sanjarjenja (zasvojenost) :

  “Popolne ljubezni ni,

  duša dvojčica ne obstaja (ezoterika, New age),

  naša pričakovanja so previsoka in

  partnersko razmerje je vztrajanje v neugodju,
  je le nekaj ugotovitev s konference o ljubezni in partnerskih odnosih. ”

  http://www.siol.net/trendi/intimno/partnerstvo/2016/02/konferenca_o_ljubezni_od_a_do_z.aspx

  Siol je najbolj prodoren medij v Sloveniji in Urbas najkvalitetnejši urednik in novinar.

  • Tako kot je mit romantična ljubezen je mit tudi prepričanje, da samskost avtomatično pomeni zagrenjenost. Če je človek zagrenjen ko je samski je velika verjetnost, da ne bo nič bolj zadovoljen, ko bo v zvezi in to velja tudi za tvoje katoliške znanke. Če v resnici so zagrenjene, če ni to samo pogled iz tvoje perspektive. Ker ta stereotip je še zelo prisoten, uboge, zagrenjene samske ženske, nihče jih ni maral, niso si mogle dobiti moškega, da bi jim osmislil! življenje, revice nesrečne.

   Ker dejstvo je, da samski stan prinaša svojo vrsto neugodja, zakonski pa spet svojo in vprašanje posameznika je s katero lažje živi.

   • @feministka

    Ne verjamem, da je samskost = zagrenjenost res mit. Mislim, da vsak normalen človek hrepeni po erotičnem, seksualnem in ljubezenskem odnosu. Morda obstajajo tako hladni ljudje, ki odnosa ne rabijo. A odnosi so bistvo religije.

    Seveda so trenutki v življenju, ko potrebujemo samoto.

    Redovniki morajo imeti res močan odnos z Bogom, da zdržijo samskost. Velik problem v Cerkvi so osamljeni, odtujeni in zapiti duhovniki. A o tem se skoraj nič ne govori.

    • “A o tem se skoraj nič ne govori.”

     Med laiki. Sem pa trdno prepričan, da imajo duhovniki svoja srečanja, svoja gibanja in kdor hoče, se jih udeležuje.

     Mislim pa, da je večji problem duhovnikov “kuharica”. In potem iz duhovnika nastane samo laik, ki je malo bolj teološko izobražen od večine.

     • Gospod Zdravko,
      če imate težave, jih rešujte nekje tam, kjer so nastale. Z anonimnim zmerjanjem po internetnih straneh se vam samo povečujejo. Ali se sprijaznite s pimplpao ali pa kupite trdilec!

    • Pavel v svoji nadutosti nimaš mere,podcenjuješ vse kar ni zrastlo na tvojem zelniku !
     Lotevaš se ljudi,ki so prepuščeni samim sebi,na zapuščenih kmetjah v odročnih krajih.Vprašam te kdo je kriv zato,da žive v pomanjkanju in revščini,menda ne Janez
     Janša!Kaj,če bi se omejil v svojem polivanju gnojnice po duhovnikih,predvsem tistih ki opravljajo svoje poslanstvo v krajih odrezanih od sveta in se s svojimi verniki vred otepajo revščine in žive na robu pozabe vseh,ki so “odgovorni” zanje.

     • Za posesivne matere in njihove mamine sinkote ni kriv JJ. Lahko jim pa pošlje svojo sliko, da bodo njega častili, namesto alkohol zlorabljali. Njegova slika v žepu srajce nad srcem, reši številne zdravstvene težave.

   • Feministka: “…, da samski stan prinaša svojo vrsto neugodja, zakonski pa spet svojo in vprašanje posameznika je s katero lažje živi.”
    =================

    Sam vidim zadeve drugače: 😉

    Samski stan prinaša svojo vrsto ugodja, zakonski pa spet svojo in vprašanje posameznika je s katerim ugodjem lažje živi.

     • Feministka: “Ojej, ti imaš pa res probleme, če z ugodjem težko shajaš.”
      ===========================

      Nikjer nisem napisal, da bi težko shajal z ugodjem. Pač pa sem napisal, da mi je lažje živeti z večjim kot pa manjšim ugodjem.

  • Vaše znanke so torej ostale samske, zagrenjene zaradi pasivnosti in sanjarjenja zato, ker so katoliške! Bedarije!
   Če vam je si(d)ol. net tako všeč, zakaj tam ne širite nestrpnost do vseh in vsakogar.

   • Kaj ko bi šel ti nazaj na Demokracijo in na Reporter lajati.
    Kar zares zamerim vsem komentatorjem SDSa je to, da enovrstičnih, primitivnih (neustvarjalnih) zmerjalcev sami ne ustavijo, ampak so prihuljeno tiho in se muzajo: “prav mu je, kaj pa je kritičen do SDS in JJ!” Ker nihče nima argumentov, se uporablja brutalni argument moči, pljuvanja, sovraštva, zmerjanja. Mene samo potrdi v tem, da je ta banda tudi fašistična banda in v vsem podobna rdečim fašistom. Razen da imajo 10x manj moči in 3x manj volivcev. Pameti pa toliko kot dolžina p.

    • Ker nihče nima argumentov, se uporablja brutalni argument moči, pljuvanja, sovraštva, zmerjanja.
     *****

     Pavel,čestitam za iskrenost pri opisu samega sebe!

    • Če primerjam oba zapisa (Kapodistrias in Pavel) je vsekakor viček lajanja pavlov zapis, ki je poln nestrpnosti in zmerjanja. V svoji neukročeni jezi, si Pavel vzame pravico poditi človeka naj preneha komentirati na Časniku!

     • Gospod mali martin,
      eden žali in zaničuje kristjane, kar je sovražni govor. Drugi pa enega človeka. Vam pa je pomemben le podatek, da gospod Pavel razglaša, da je Janez del problema in ne del rešitve. In ker vi Janeza kujete med rešitelje Slovenije, medijsko ubijate gospoda Pavla. Skratka ravnanje, ki je v ponos tudi komunistom.

      In to vidijo volivci, zato o Janezovih 50+ lahko samo sanjate. Saj se še spomnite 50+ ? Namesto tega ima druga stran večino za spreminjanje ustave!!! Skratka! Volivci čakamo drugega in če bi bilo Janezu kaj do Slovenije, bi odnehal.

  • Pavel: “Siol je najbolj prodoren medij v Sloveniji in Urbas najkvalitetnejši urednik in novinar.”

   Glej ga, zlomka, nadvse liberalni Pavel hvali medij v večinski državni lasti!

   Družba TSmedia, lastnik medija Planet Siol.net, je v stootstotni Telekomovi lasti, ki je v večinski državni lasti.

   • Če se ne motim ga je v času zadnje JJ vlade kupil grški privatni lastnik.

    Ne govorim o lastniku v zgornjem sporočilu, ampak o kvaliteti pisanja in o uredniške delu, ki je ustvarjalno in dobro. In ni hlapčevsko, suženjsko kopiranje.

    • Pavel,
     sicer se popolnoma strinjam z vami o kvaliteti portala Planet SiOL.net.
     Ta premore nekaj odličnih novinarskih peres za moj okus, če izpostavim Urško Mahkovec, Aleša Žužka, Matica Tomšiča in seveda stalne in gostujoče kolumniste.

     Menim pa, da kvalitetne spletne strani z mnogo sodelavci ni tako težko oblikovati, če je ob tem urejeno financiranje. In pri PlanetSiOL.netu je to očigledno urejeno.

     Ne gre vam zameriti, če ne veste, kako je z lastništvom portala. V Sloveniji je potrebno imeti precej raziskovalne žilice pri razkrivanju lastnikov najrazličnejših d.o.o.-jev, podjetij, družb, ustanov, inštitutov,… tako v zasebni kot v državni lasti.

     Družba TSmedia je na dnu spletne strani Planet SiOL.net navedena kot edini lastnik tega medija. Na internetni strani družbe TSmedia je zapisano, da je le-ta v stoodstotni lasti Telekoma Slovenije. Telekom Slovenije pa je v večinski državni lasti.
     Po mojem smemo laično razmišljati, da je PlanetSiOL.net posredno v večinski državni lasti.
     Zatorej smo pogrešali nekaj vašega nerganja in bičanja, da so na tem portalu vsi skupaj čisto navadni zaslepljenci s socializmom 😉

     TSmedia pa je tudi 49-odstotni lastnik družbe Antenna TV SL, ki upravlja komercialno televizijo Planet TV. Najbrž vas je to navedlo k misli, da so Grki lastniki portala.

     • Vanja: no, isti avtorji in Urbas iz Financ so tudi meni zelo kvalitetni.

      Ne strinjam pa se mantre SDS in Demosa, da je v prvi vrsti pomemben denar, kapital. JJ ga ima dovolj. A njegovi mediji nimajo duha. Sploh pa ne duha prodornosti, duha kvalitete in nič svetega duha.

 4. Pred kratkim je umrl DV, ustvarjalec uspešne in kvalitetne slovenske popevke. Ki pa natančnemu iskalcu prikaže patologijo slovenske in zahodne družbe. (Vzhod je še vedno mentalno v fevdalizmu srednjega veka).

  Pisal je tudi besedila komadov, ki jih je narod vzel za himno. Bog mu daj večni pokoj in večna luč naj mu sveti.

  DAN LJUBEZNI je čista patologija, ki sem jo zgoraj opisal.

  MATI, BODIVA PRIJATELJA je huda patologija posesivne matere, ki sinove obdržijo za svoje partnerje. Večino kmetij v Sloveniji vodijo ostarele mame in njihovi zapiti 50 – letni SAMSKI sinovi.

  SLOVENSKEGA NARODA SIN pa je sploh patologija, ki sede na zblojeno samopomilovalno dušo Slovenca Žrtve, in popolno sede v domoljubno psiho SDS.

  • “Večino kmetij v Sloveniji vodijo ostarele mame in njihovi zapiti 50 – letni SAMSKI sinovi.” To je lahko samo izjava z vsem svetom in s samim sabo skreganega človeka s patološkimi nagnjenji.

  • Večino kmetij v Sloveniji vodijo ostarele mame in njihovi zapiti 50 – letni SAMSKI sinovi.
   ****

   Pavel, iz svojih izkušenj, kot terenski veterinar, obiskov kmetij, ti lahko zatrdim, da temu ni tako. Zelo zelo redki so primeri kot jih opisuješ, se sicer najde kakšen osamljen primer majhnih oddaljenih brezperpektivnih kmetij ki ustrezajo tvojemu opisu. Toda v bistvu si ga s svojimi trditvami totalno pihnil, popoln udarec mimo.
   Je pa ta tvoj post pokazatelj zvojega mentalnega stanja, vsi, ki poslušajo in so jim te pesmi všeč, so po tvoje patologi. Le kaj te moti domoljublje, na tem sloni obstanek naroda s svojo domovino in svojimi koreninami.

   • Roko na srce, tvoj slog pisanja mi kaže, da nisi sposoben narediti niti srednje šole. V tvojih komentarjih ni nič samostojnega razmišljanja, avtorstva, nič idej. Na Časnik si prišel samo zmerjati in pomagati “našim”.

    • Si bom sposodil lfejeve besede;

     Gospod Pavel,
     Se vam ne zdi, da ste ravnokar vi “etiketirali druge z najbolj brutalnimi izrazi”?
     😉

     Skratka … reporter.si stil.

    • Prvak časnikovega foruma v zmerjanju, žaljenju in podtikanju to oćita drugim! Pavelček, daj najprej vzemi bruno iz svojega očesa, pa potem sodi.

    • Spet eno bedno posploševanje, etiketiranje, podtikanje in blatenje!
     Daj odgovori na vsebino,z argumenti, tako glede kmetij in pesmi, domoljubja.

 5. Pavlova retorika je neverjetno podobna retoriki Zorana Milanovića na Hrvaškem. Videti je, kot da skupaj z Alfejem izhajajo iz istega mentalnega gnezda.

  Za vse tri je značilna destruktivnost in neverjetna lahkotnost etkiranja drugih z najbolj brutalnimi izrazi. Takšni ljudje večinoma niso zmožni ničesar ustvariti, pač pa samo rušiti. To gotovo ne prinaša posebnih koristi, saj se v izpraznjen prostor praviloma naselijo še bolj temne sile.

  Pravzaprav je čudno, da se to dogaja, vsaj videti je tako, izpričanima katolikoma. Na vsakdanje življenje očitno Sveto pismo nima nobenega vpliva.

  Kajti Bog je ljubezen.

  • Gospod Tine,
   Se vam ne zdi, da ste ravnokar vi “etiketirali druge z najbolj brutalnimi izrazi”?
   😉

   Skratka … reporter.si stil.

   • Se vam ne zdi, da ste ravnokar vi “etiketirali druge z najbolj brutalnimi izrazi”?
    ******

    To lahko počno le izbrani, Pavel in Alfe !

  • Jaz svoje podobnosti z Milanovićem ne najdem. Tip mi je antipatičen in primitiven socialist. Take pa jaz veš čas napadom in kritiziram. Oni (s tabo vred) pa kolektivno po meni nazaj. Samo kolektivno so močni. Individualno niti pod razno. Obsedeni z močjo.

   • Ko ne boš imel vec te potrebe po napadanju, ko boš razcistil s tem sam pri sebi in ugotovil, od kje toliko jeze in zamere, takrat boš preprosto samo vedel in boš lahko rekel, da se nekoliko bolje poznaš…

     • Veš komu še 9x na dan popridigaj o nenapadanju? Tvojemu maliku, da ne bo tako samodestruktiven. Čeprav bi bilo dobro, da njegov monopol čimprej crkne.

    • Jaz jezo in sedaj tudi zamero veš čas izražam, vem kaj je vzrok. To da živim v Fritzlovi kleti vse svoje življenje in da to klet poleg Milanove bande in mafije pomagajo vzdrževati tudi “desne” stranke od Demosa naprej. Ti mafijci in birokrati skrbijo samo zase. V 25 letih sem po raznih državnih firmah videl rdeče in črne fevde. Kako otroci lokalnih in državnih politikov in veljakov z lahkoto dobivajo službice, sinekure. (SD, SDS)

     Sem se izpostavil, da bi vsaj svoje otroke rešil socializma. Pa vidim, kako je cela družba materialno, duševno in duhovno skorumpirana.

     Na jok mi gre. Nisem samo jezen, temveč sem globoko žalosten.

     Pol pa slišim 2.mafijca v medijih stokati, kako on in njegovi krvavijo. Od česa, barabe, od korupcije? Potem postanem pravičniško besen.

 6. Eros je gibalo civilizacije. Ljubezen in strast, ne nujno le do osebe. Eros, ki ga vključuje tudi Sveto pismo, npr. v Visoki pesmi. In apostol Pavel posebej močno v Pismu Korinčanom, ki ljubezen kot najsvetejše občutenje človeka opredeljuje kot povsem nepreračunljivo in brezpogojno predajanje teles in predvsem duš.

  Velike romatične ljubezni se praviloma ne končujejo srečno. Ampak posebej srečne so verjetno krave, ki lahko cele dneve življenja prežvekujejo na pašniku. Človek menda ni bil ustvarjen, da je podoben taki kravi.

  Kreativnost skoraj vedno izhaja iz ranjenosti in kompenzacije. Ni je večje zablode, kot je ta, da je dobro za človeka, če mu uničuješ svet romatičnih idealov in pravljičnosti. Nenazadnje, na ta način se ljudje zaljubljajo, na druge načine lahko samo občujejo.

  • To pa nič ne argumentiraš:
   “Ni je večje zablode, kot je ta, da je dobro za človeka, če mu uničuješ svet romatičnih idealov in pravljičnosti. Nenazadnje, na ta način se ljudje zaljubljajo, na druge načine lahko samo občujejo.”

   O-čaranost, Za-čaranost, Raz-očaranost.
   Nujni del vzgoje otroka je, da je malikovanje človeka (zaljubljenost ali fašistična vera v Firerja) zabloda, ki bo prinesla ogromno neumnega, nepotrebnega in hudega trpljenja. Kjer razum 100 procentno odpove in se človek impulzivno “odloča” na temelju čustev. Hkrati pa zasvojenost z magijo (čarati) in sanjarjenjem nadomešča z drugimi drogami in alkoholom.

 7. Povzetek po pavlu:
  pavel pravi, da si ljudje uničujejo življenje z romantično predstavo o ljubezni, za primer navaja svoje krščanske kolegice, povečini samske, zagrenjene.

  Sam vidim, da si je pavel izbral drugo vrsto pekla, romantičnega sanjarjenja in idealiziranja liberalizma.
  To romantično idealiziranje ga je tako prevzelo, da dobi takoj pene na ustih, če zagleda firmo, ki je vsaj s kakšnim procentom v državni lasti, takoj ozmerja vsakega s socialistom če vsaj za malo zgreši osnove liberalnih postulatov, bog ne daj, da bi bil celo zaposlen v kakšni firmi, ki ni popolnoma v privatni lasti.

  Kaj hočemo, vsak si izbere svojo obliko pekla, pavel je pri svoji izbiri temeljit. 8)

  • O liberalizmu toliko sanjarim kot o matematiki in tehniki, ki jih imam rad. Torej nič.
   Liberalizem mi je kriterij koliko je neka skupina, neka država ali nek posameznik podjeten, ustvarjalen, svoboden. Ali drug pol koliko je socialističen, fašističen, mafijski, provincialen.

   Res ne gre skupaj kako ti podpiraš fašiste, po drugi strani pa ponekod odlično liberalno razmišljaš. Ali blefiraš na enem področju, ali pa si kupljen (ekonomsko nesvoboden, fevd, moraš delati v interesu mafije). Po svoje si podoben LDS in Virant, Cerar liberalcem, ki jih prav nič ne moti, da so koristna orodja mafije in kar je še slabše moralno: da pomagajo sami mafiji delovati.

  • Če me spomin ne vara je Pavel pred časom sam zapisal, da je zaposlen v javnem sektorju! Lekako usklajuje svoje službene dejavnosti s svojim liberalnim pogledom? Brez dvolićnosti po moje ne gre!

 8. “Človek, spoznaj samega sebe.”

  Gospod Pavel, dokler sebe ne poznate vsaj pol tako dobro, kakor mislite, da poznate druge, je vsaka vaša primerjava z drugimi brez vrednosti.

  Sebe je precej težje spoznati kot druge. Videti je, da ste še daleč od tega.

  • Mislim, da sebe kar dobro poznam in predvsem vem kakšne so moje slabosti in prednosti.

   Človek sebe spozna tako v tišini, ko tem plačili, kot v akciji (v odnosih in konfliktih z raznimi ljudmi). Predvsem pa je vsak človek 90 procentov determiniran z talenti in zoprnostjo staršev. Pokaži mi starše in v večini bom videl tudi tvojo osebnost.

   Sploh pa ovce in kolektiv ne poznajo sebe. Probaj stopiti kdaj proti svojemu kolektivu. Za to je treba imeti pogum in osebnost (dobro poznati sebe). Ravno v kolektivu se skrivajo ljudje, ki ne poznajo sebe in imajo iluzije, da so kot Firer.

    • Res so ubogi. Ker bodo večino življenja živeli v socialistični (fašistični) Sloveniji. Saj so vse politične stranke in večino civilne družbe ugrabili socialisti, gospodovalneži in totalno blokirali razvoj, pozitivno selekcijo, ustvarjalnost.
     S psihopati in primitivci na forumih in demonstracijah pa vsem sporočajo, da se samo norci in bedaki (na plačilni listi birokracije in mafije) ukvarjajo z družbo, kulturo in državo.

 9. Če sebe dobro poznate, veste vse to, kar drugi vidijo v vašem pisanju. Vtis je, da ni tako. Če je pa res, je pa stanje še precej slabše.

  • Drugi (kdo, a zaslepljeni?, a skorumpirani? ) imajo pa vedno prav. Sploh starci ki volijo SDS, oni imajo vedno prav. Verjetno se bo kmalu v družbi pojavil pregovor : “Ne bodi no, obseden kot Sdsovec!”

 10. Pišuka! SDSovci so znižali raven komuniciranja na Janezov reporter! Čas je, da jih spustimo na 10% volilnega rezultata.

  • AlFe
   15.2.2016
   14:39

   če imate težave, jih rešujte nekje tam, kjer so nastale. Z anonimnim zmerjanjem po internetnih straneh se vam samo povečujejo.
   ****

   Najprej se napisanega drži sam, potem to dopovej tvojemu dvojniku Pavlu!
   Najprej izderita bruno iz svojih učes!

  • V tujini največja opozicijska stranka ob večjih vladnih napakah PODVOJI ali POTROJI procente. Pri nas pa se to dogaja, da niti 2 nova %, ne dobijo. Krvavijo zaradi nadutosti, neustvarjalnosti in sovražnosti do mislečih.

   • Krvavijo zaradi nadutosti, neustvarjalnosti in sovražnosti do mislečih.
    *****

    Ali ti to pišeš o sebi ?

 11. Tale zbir komentarjev je pa en sam prepir s precej strupenimi puščicami. In to pod člankom o ljubezni in na portalu, kjer sodelujemo večinoma kristjani! Tipično slovensko!

 12. Demokrati volijo tistega, ki jim najbolj ustreza in se z drugimi veliko ne ukvarjajo.

  Totalitarci so zaposleni predvsem z drugimi in jih skušajo na silo spremeniti.

Comments are closed.