Vabilo: Višarski dnevi za mlade 2014

0

visarski dnevi mladi gora vrh Mlade iz domovine, zamejstva in izseljenstva vabimo na Višarske dneve, ki bodo potekali od četrtka, 31. julija, do nedelje, 3. avgusta.

Program
* četrtek, 31. julija: odhod iz Ljubljane predvidoma ob 16. uri in vožnja proti Globasnici, kjer si bomo pogledali antični muzej in Sveto Hemo s prakrščanskimi izkopaninami ter Rozalsko votlino. Prespali bomo v farni dvorani (spali bomo na tleh v skupnem prostoru, zato potrebujemo spalke in ležalke).

* petek, 1. avgusta: spoznavanje življenja Slovencev v Pliberku, Dobrli vasi in Železni Kapli. Spremljal nas bo Janko Krištof, kulturnik in župnik v Bilčovsu ter Št. Ilju in predsednik Krščanske kulturne zveze. Odhod proti Žabnicam in prenočevanje pri sestrah.

* sobota, 2. avgusta: spoznavanje slovenskih vasi v Kanalski dolini – Naborjeta, Ukev in Ovčje vasi. Vodili nas bodo domačini. Popoldne vzpon na Svete Višarje (na razpolago je tudi žičnica), druženje in priprava na romanje treh Slovenij. Večerjali in spali bomo v Ehrlichovem domu, kjer so večposteljne sobe (pogradi).

* nedelja, 3. avgusta: pomagamo pri neposrednih pripravah na romanje treh Slovenij, ki se začne ob 10.30 s predavanjem prof. Tomaža Pavšiča, sledi maša in kratek kulturni program. Okrog 15. ure se zberemo v Ehrlichovem domu – slovo in odhod proti domu.

Prispevek znaša 50 evrov in zajema nastanitev, prehrano (zajtrk, kosilo, večerja), avtobusni prevoz in vstopnine.

Prosimo, da ob prijavi poravnate akontacijo v višini 20 evrov.

Prijave in informacije po tel.: 01/438-30-50 ali e-pošti: rafaelova.druzba@siol.net.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.