Vabilo: Večer pod Čavnom z Igorjem Omerzo

4
145

igor omerzaCivilna iniciativa Čaven in Mohorjeva založba Celovec vabita v torek 9. septembra ob 18h v Dom krajanov v Ajdovščini na pogovor s priljubljenim avtorjem novih knjig, ki so razburkale slovensko politiko in so jih povzemali vsi slovenski mediji

Igor Omerza je ekonomist, nekdanji visoki politik (ljubljanski podžupan, poslanec DZ) in eden najbolj odmevnih slovenskih publicistov. Kot liberalec po duši je sodeloval v procesih demokratizacije Slovenije, bil pomemben član LDS, po umiku iz politike pa se je zakopal v arhive. Njegovi izsledki polnijo časopisne stolpce, ljudje pa zelo radi prisluhnejo njegovim predavanjem, v katerih predstavlja metode o delovanju tajne policije Udbe.

Pogovor z Igorjem Omerzo bo vodil primorski zgodovinar in novinar Tino Mamić, svoja vprašanja pa mu bodo lahko postavljali tudi obiskovalci. Omerza bo tudi podpisoval knjige Od Belce do Velikovca ali kako sem vzljubil bombo, 88 stopnic do pekla in Kliči U za umor. Knjige bodo na voljo s posebnim popustom.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

 1. Kaj bi imel pisat šele o CI-ji. Naši Jugo udbaši jim niso segali niti do gležnjev. Tudi, kar se tiče likvidacijskih postopkov, podtikanj, politične gonje , rasne diskrimatornih procesov, pučev iz ven matične ZDA, podtikanje eksplozivnih teles …… teh demokratičbnih metod ni ne konca ne kraja.
  Tudi vsi zaposleni v udbi niso bili likvidatorji, morilci, temveč čisto navadni uradniki, ki so delali za vsakdanji kruh.
  Zelo hudo je ko se poskuša določene stvari iz predpretekle zgodovine enostransko stigmatizirati, tisti ki pa je povzročil gorje tudi na drugi starni se pa enostavno prikrije in upavičuje na najbolj lažniv in zavajajoč način!!! Tipa poznam in je goden za psihiatrično zdravljenje in se mi v bistvu smili !!!

  • Še huje je ko nekdo sploh noče dojeti kaj so počeli in zakaj. Ta je šele pomilovanja vreden. Kljub siceršnjemu psihičnemu zdravju.

  • Še en opravičevalec udbovskih zločinov.

   Udba je dokazano morila in udbovci so bili tudi morilci.

   Da ne govorimo o tvojih lažeh in potem lažnivem obtoževanju, da bi ga morali kar zapreti v norišnico.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite