Vabilo: Tekaški križev pot od Ljubljane do Brezij

3
Tekaški križev pot
Tekaški križev pot Foto: Aleš Čerin

Štart: Veliki petek, 18. aprila 2014, ob 8.00 uri v Dravljah (pred cerkvijo)

Cilj: Brezje, okoli 19. ure, tako, da se pride na obrede velikega petka

Spored TKPPot: Dravlje – Toško čelo – Katarina – Sveti Jakob – Sora – Suha – Sveti duh – Crngorb – Križna gora – Čepulje – Jošt – Besnica – Ljubno – Brezje

Prijave: krizev.pot@gmail.com (ne pozabite navesti na kateri postaji se nam boste pridružili)

Letos je velika noč nekoliko kasneje, tako da bo pot morda za spoznanje lažja kot je bila lansko leto, ko so se tekači v snegu in mrazu prebijali od postaje do postaje. Tekači bodo tekli od Ljubljane do Brezij v skupini, s hitrostjo približno 6 min/km ali 10 km/h) z desetminutnimi postanki na vsaki postaji za molitev in okrepčilo. Če bo kakšen odsek hitrejši, bo na postaji več počitka.

Tek bo v vsakem vremenu. Povabljeni tudi kolesarji, s skiroji, pa tudi peš. Skupaj bodo tekači premagali več kot 50 km in veliko višinske razlike. Podajali si bodo križ in lepe želje. Na postajah bo na voljo avto z vodo, kruhom in obliži. Pridružite se lahko kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli želite, le ob določeni uri (glejte časovnico postaj) bodite na želeni postaji.

Tudi letos bodo organizatorji za pretečene postaje podarili, prav za ta dogodek v Kropi ročno skovan manjši žebelj. Tisti, ki pa premaga celotno pot, dobi večji 20 cm velik žebelj, prav takšnega s kakršnim je bil pribit naš Gospod.

Vir: Facebook stran Tekaškega križevega pota

Foto: Aleš Čerin

3 KOMENTARJI

Comments are closed.