Vabilo: Svetopisemski maraton ‘Učite se od mene’

0

svetopisemski maraton 14Vabljeni k maratonu Božje besede!

Svetopisemski maraton – neprekinjeno celotedensko branje Svetega pisma – z naslovom Učite se od mene se bo letos odvijal med 12. in 19. oktobrom.

Z naslovom želimo organizatorji poudariti, da je življenje kristjana življenje človeka, ki se je odločil, da želi vsak dan živeti kot »mladika na trti«, saj se zaveda, da sam na sebi ne more storiti ničesar (Prim. Jn 15,14-15). Odnos z Jezusom zapolni naša življenja s svežo energijo, vendar le takrat, ko smo ga pripravljeni poslušati in se mu odzvati. Pristna vera v Kristusa privede do korenitih rezultatov samo, če se res prepustimo Jezusu, ki je edini vir trajnih sprememb in zavestno vstopimo v vseživljenjski odnos učenstva.

ODPRTJE SVETOPISEMSKEGA MARATONA:
Vabljeni na odprtje Svetopisemskega maratona Učite se od mene v nedeljo, 12. oktobra ob 20. uri, ko bomo v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani maratonski teden začeli z glasbenim uvodom ameriškega avtorja duhovnih pesmi Dona Axoma in nagovori predstavnikov različnih Cerkva.

ZAKLJUČEK SVETOPISEMSKEGA MARATONA:
Vabljeni pa ste tudi na zaključek Svetopisemskega maratona, ko bo v nedeljo, 19. oktobra ob 17. uri Gregor Čušin v cerkvi sv. Jožefa premierno predstavil svojo novo monodramo Peti evangelij.

SPREMLJEVALNI DOGODKI V LJUBLJANI:
Vabljeni tudi na spremljevalne dogodke, ki bodo v kratkem objavljeni na spletni strani www.svetopisemskimaraton.si – program. Odvijali se bodo skoraj vse dni svetopisemskega maratona ob 19. uri pri sv. Jožefu.

Po Sloveniji bodo potekali tudi številni Mini svetopisemski maratoni 2014.
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.