Vabilo: Razsežnost Kosovelove religiozne poezije

2

Srečko_Kosovel_1920sRotunda blaženega Elija vabi na pogovor ob 110-letnici rojstva Srečka Kosovela Razsežnost Kosovelove religiozne poezije; v sredo, 12. marca 2014, ob 19. uri, v Rotundi blaženega Elija v Kopru.

Spominski večer Razsežnost Kosovelove religiozne poezije bodo oblikovali recitatorji: Iva Bojanič, Margarita Gardina, Renata Rovis in Rok Štembergar; violinistka Nika Toškan; prevajalec Kosovelove poezije v angleščino Bert Pribac; slavistka in Kosovelova sorodnica Mimi Jelen in oktet Aljaž.

Večer bo povezovala Ines Cergol.

Rotunda blaženega Elija

Foto: Wikipedija

2 KOMENTARJI

  1. Zadnjič sem prostočasno prebiral knjigo “Absolutnost v delih slovenskih književnikov” od jezuita Vladimirja Truhlerja. V njej so zbrani odlomki skoraj vseh avtorjev od Prešerna do Cankarja in Kosovela, kjer pesniki in pisatelji pišejo o transcedenci, iskanju in najdevanju Absolutnega, Boga, Večnosti, Smisla,…

    Verjetno je tudi gornje predavanje narejeno s pomočjo tega izvrstnega dela, ki je nastalo pred 40 leti in bilo takrat pogumno objavljeno, čeprav sta bila takrat Partija in UDBA BRUTANLO na višku moči, Kučan pa na vzponu na sam vrh oz. tik pod vrhom.

  2. Najboljša njegova pesem, ki sem se je pred 10 leti naučil na pamet in jo deloma še znam oz. bi se je takoj naučil, če bi jo še enkrat prebral je:

    PREROJENJE

    Sam, sam, sam moram biti!

    Res pa je, da so mi kakšne samo zanimive, veliko pa mi jih sploh ni všeč. Lažje mi je brati Balantiča in lepše.

Comments are closed.