Vabilo: Nove poti zaposlovanja mladih v Sloveniji

0

mladi_brezposelniZdruženje krščanskih poslovnežev Slovenije vabi na okroglo mizo v okviru Socialnega tedna z naslovom Nove poti zaposlovanja mladih v Sloveniji, ki bo v četrtek 26. septembra 2013 ob 19h v Galeriji Družina, Krekov trg 1 v Ljubljani.

Okroglo mizo bo moderiral dr. Drago Rudel, predsednik ZKPS, sodelovali pa bodo mag. Neja Samar Brenčič, g. Milan Knep, mag. Andrej Jesenko in g. Bojan Šef.

Iz vsebine okrogle mize:

Brezposelnost mladih ustvarja družbeno klimo, v kateri vse bolj prevladuje malodušje in prepričanje, da postajamo družba brez prihodnosti. Mladi vedno teže osmislijo kakršno koli investiranje v prihodnost.

V Nemčiji, kjer je brezposelnost mladih minimalna, so prepričani, da so našli vsaj eno od poti za večje zaposlovanje mladih: neposredno povezovanja mladih z industrijo. Nemčija je razširila mrežo šolanja za delo in s tem okrepila že prej uveljavljeni dualni sistem izobraževanja. Centre izobraževanja organizirajo podjetja v sodelovanju z gospodarskimi zbornicami ter resornim ministrstvom za izobraževanje.

Slovenska vlada je pripravila t.i. jamstveno shemo za mlade z naborom ukrepov za spodbujanje zaposlovanja mladih. Kako jo bomo uresničili? Bo v njej tudi že potrjena nemška shema?

Foto: arhiv Časnika