Vabilo: Mednarodna okrogla miza o arhivih

6

arhivi 2Študijski center za narodno spravo in Zbor za republiko vabita na mednarodno okroglo mizo o arhivski zakonodaji, ki bo v petek, 30. maja 2014 ob 17.00, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Na okrogli mizi bodo sodelovali Göran Lindblad, predsednik Evropske platforme spomina in vesti, mag. Bojan Cvelfar, direktor Arhiva Republike Slovenije, doc. dr. Tamara Griesser-Pečar, zgodovinarka, vodja raziskovalnega programa Študijskega centra za narodno spravo “Nasilje komunističnega totalitarizma v Sloveniji 1941-1990«, doc. dr. Jernej Letnar Černič, predavatelj na Fakulteti za državne in evropske študije, dr. Stane Granda, znanstveni svetnik na Zgodovinskem inštitutu Milka Kosa in doc. dr. Vladimir Žumer, arhivski svetnik.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


6 KOMENTARJI

 1. Kar se pogovarjam z lokalnimi odborniki NSIja, jih nekaj ne bo šlo na referendum, ker pravijo, da je zakon boljši, nekaj pa jih bo šlo na referendum. Zmeden sem. Večina simpatizerjev NSI bo šla po mojih opažanjih na referendum vreči zakon.

  • Glede na to, kaj je v prejšnji Družini v pismih bralcev pisal vplivni Jože Strgar, ki se je odločno postavil v bran sprejema zakona, ima Tonin (oziroma njemu “podrejena” Ljudmila) kar močno podporo. Mislim, da Strgar, kljub nekim odmevnim zborom katoličanov, ki jih je organiziral, sodi kot še mnogi iz teh vrst, med SZDL-katoličane. Preprosto se ne počutijo dobro, če okrog sebe nimajo udbovcev (tudi če so umišljeni, samo da podpirajo Kučana).

   Zaprtje arhivov bi bila za Slovence in Slovenijo ena največjih katastrof modernega časa.

 2. pred dnevi sem srečal eno gospo, ki je potrto rekla, da je razočarana nad ‘ljudmilo’ in da gre k ‘janši’ …

  “pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi” ;))

  • Neumesten citat!
   Tale spor med Ljudmilo in Janšo je postal oseben. Nekdo od njiju bo moral oditi zaradi tega. In mislim, da to ne bo Janša.

  • meni se zdi umesten:
   nekateri namreč voditelje strank jemljejo malce preveč po božje. takšni ljudje so sicer v vsaki stranki, jih je pa nekje več, nekje manj.
   nsi se je zadnja leta (sicer iz nuje) odločila za demistificiranje vodje in mislim, da kar dobro uspela.
   meni recimo ljudmila ni lih po godu s svojim slogom, a jo komot prenašam, ker vem, da stranka ne bo šla, kamor bo ona hotela, ampak se v vrhu usklajuje več glav (sicer več zelja, a tudi več vedo).
   ljudmila bo seveda slej ko prej šla, a ne bo panike. janša pa gre prej ko slej in lahko, da bo panika;)

Comments are closed.