Vabilo: Krištofova nedelja in Miva 2014

3
Foto: Družina.
Foto: Družina.

V nedeljo, 27. julija, bo v Cerkvi na Slovenskem Krištofova nedelja. Ta dan običajno poteka misijonska akcija Miva, ki jo zaznamuje prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil. Geslo vsakoletne akcije je Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti! – Z veseljem darujem – življenja rešujem!

Verniki in ljudje dobre volje so z akcijo Miva povabljeni k solidarnosti s tistimi, ki jim darovi za misijonska vozila posredno lahko rešijo življenje ali vrnejo zdravje. Vozila, ki jih uporabljajo misijonarji, med drugim omogočajo njihov prevoz in prevoz šoloobveznih otrok k pouku, uporabljajo pa jih tudi za prevoz gradbenega materiala za vzdrževanje in/ali gradnjo cerkva, šol ali dispanzerjev.

Na dan akcije je običajno po vseh mašah (tudi v soboto zvečer) blagoslov vozil. Misijonsko središče prosi, da ob tej priložnosti pri blagoslovu svojega vozila lastniki namenijo v zahvalo za srečno prevožene kilometre dar za misijonska vozila. S tem bodo pomagali našim misijonarjem, da jim MIVA Slovenija lahko omogoči nakup vozil za uresničevanje njihovega poslanstva.

3 KOMENTARJI

  1. Lepo,da se spomnimo naših misijonarjev.Na žalost bi se morali vrniti domov in pričeti oznanjati evangelij v naši domovini.

  2. Prav je, da darujemo, vsak po svojih zmožnostih. Škoda, pri nas je bilo danes tako malo ljudi pri maši, pol cerkve prazne, tako da nabirka verjetno ni najbolj uspela. Ljudje so na dopustu, nekaterim se tudi ne da…

Comments are closed.